Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 992.138
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z
Veliki Brat kaže...
Laptop kaže...

kad se već priča o problemima, je li imao netko ovaj problem? kada poklopim slušalicu svi multimedija zvukovi mi se stišaju. počelo se pojavljivati na 4.3. napravio sam factory reset, u početku je bilo bez toga, ali kasnije se problem ponovno javio.

Meni je to bilo još i prije 4.3, ali mi je zvuk uvijek uredno radio. Znači, izbaci mi ovaj slajder, ali pri sviranju muzike ili gledanju videa, zvuk se čuje normalno.

u mom slučaju ga trebam ponovno poglasnit kada hoću glazbu slušat ili što već :S

Tko pod drugim jamu kopa pod prvim je već iskopo.
17 godina

Ma skroz su čudni - meni je 4.3 donio probleme s bluetoothom (ne može se upaliti) i baterijom (puno kraće traje, ali skroz nepravilno; evo sad mi je na 28% pao sa 78% od jutros, bez da sam išta radio na njemu; inače izdrži puno dulje - jučer je npr. radio timelapse od 2000 fotki, svakih 5 sekundi, otprilike isto vremensko razdoblje, pao sa 98 na 56%).

Ali tipkovnica mi je sada dosta bolja i dosta stvari su po sučelju popravili. Uz timeshift, ja sretan (a ovo ostalo možda sredi taj fakin kitkat)...

Gledam te!
13 godina
neaktivan

A klasika, 100 ljudi 100 različitih priča. Ali kod mene je problem sa internim zvučnikom i taj problem koliko sam proguglao ima jako puno ljudi. Pogotovo serija uređaja iz 3. mjeseca 2013., a tad sam i ja nabavio telefon :D Zanimljivo...

Uglavnom, točno kako je ovdje opisano takve probleme imam i ja. Znači prekida se zvuk kod poziva ili ga nema, ja ekipu ne čujem ili čujem na prekide, a mene čuju savršeno. Pritiskom na stražnju stranu telefona gdje piše XPERIA zvuk se vrati pa nestane pa vrati itd... 

Uređaj uzeo kao službeni u jednoj od poslovnih HT tarifa, ima 12mj + dodatnih 12mj garanciju i ide u servis pa neka mjenjaju zvučnik. 

Javim rezultate ako će nekog zanimati...

P.S. Inače, do ovoga nisam imao nikakve probleme, sve je radilo OK...

15 godina
odjavljen
Za ove koji imaju mogucnost otkljucavanja bootloadera, preporucam da si backup-ate TA particiju i odma otkljucate bootloader i flashate XZKernel, imate mogucnost za gamma correction, ja sam sebi namjestio u Fauxclock programu, boje izgledaju odlicno, mozete ih doslovno namjestit da budu kao na Amoled-u
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Evo icurilo gorivo ide zmaj na pumpu!!

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

Jel ima tko problema sa 4G? 3G radi ok a kad prebacim na 4G svako malo nestaje mi signal i vraća se. Uglavnom u pravilnim razmacima po cca 15 minuta. Događalo mi se to prošle godine još, zvao t-mobile i pojma nemaju o čemu se radi. Nije mi tako bitno ali zanima me jel do mobitela ili do mreže.

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Jel ima tko problema sa 4G? 3G radi ok a kad prebacim na 4G svako malo nestaje mi signal i vraća se. Uglavnom u pravilnim razmacima po cca 15 minuta. Događalo mi se to prošle godine još, zvao t-mobile i pojma nemaju o čemu se radi. Nije mi tako bitno ali zanima me jel do mobitela ili do mreže.

Iskljuci si 4G dok za sad. Mozda kroz godinu dana stabiliziraju signal, ali za sad svi imaju problema s tim (bar na xperiama Z i Z1)

Da bi iskljucio ides na
Postavke/ vise/ mobilne mreže/ način rada mreže - i odabers: "WCDMA (prefer.)/ GSM"

Pravi programeri programiraju binarno!
13 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
Ezio kaže...

Iskljuci si 4G dok za sad. Mozda kroz godinu dana stabiliziraju signal, ali za sad svi imaju problema s tim (bar na xperiama Z i Z1)

Da bi iskljucio ides na
Postavke/ vise/ mobilne mreže/ način rada mreže - i odabers: "WCDMA (prefer.)/ GSM"

Nema potrebe za tim. Na području gdje je pokrivenost dobra (potvrđujem za Zagreb) ovo je najbitnije: Naziv pristupne točke: internet.ht.hr

Detalji:

http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=11562389

13 godina
neaktivan
Pokemon kaže...

A klasika, 100 ljudi 100 različitih priča. Ali kod mene je problem sa internim zvučnikom i taj problem koliko sam proguglao ima jako puno ljudi. Pogotovo serija uređaja iz 3. mjeseca 2013., a tad sam i ja nabavio telefon :D Zanimljivo...

Uglavnom, točno kako je ovdje opisano takve probleme imam i ja. Znači prekida se zvuk kod poziva ili ga nema, ja ekipu ne čujem ili čujem na prekide, a mene čuju savršeno. Pritiskom na stražnju stranu telefona gdje piše XPERIA zvuk se vrati pa nestane pa vrati itd... 

Uređaj uzeo kao službeni u jednoj od poslovnih HT tarifa, ima 12mj + dodatnih 12mj garanciju i ide u servis pa neka mjenjaju zvučnik. 

Uređaj na servisu i gledam status naloga. Šta mislite hoće li priznati garanciju zbog ovog?

Vidljiva oštećenja: IZGREBAN, IND VLAGE DJELOMIČNO CRVENI

16 godina
Pokemon kaže...

Nema potrebe za tim. Na području gdje je pokrivenost dobra (potvrđujem za Zagreb) ovo je najbitnije: Naziv pristupne točke: internet.ht.hr

Detalji:

http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=11562389

pa zašto mi to nisu rekli ovi iz t-mobilea? ja sam mislio da su upisane postavke jedine moguće.

vidjet cu sad kak se ponaša.

Potpis!
14 godina
Sony Xperia Z

Pozz ekipa. Imam problem sa snimanjem zvuka. NE radi ni u messengeru, ni na whatsapuu, pritisnem gumb za snimanje i onda izbaci gresku snimanje nije moguce.  Prosli tjedan je sve radilo super

A kad tamo u biljeskama pokrenem isto snimanje zvuka onda mi izbaci grešku hardver nije dostupan, wtf?  pokrenuo sam mob ponovno ali nista, ideje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mazy651 kaže...

Pozz ekipa. Imam problem sa snimanjem zvuka. NE radi ni u messengeru, ni na whatsapuu, pritisnem gumb za snimanje i onda izbaci gresku snimanje nije moguce.  Prosli tjedan je sve radilo super

A kad tamo u biljeskama pokrenem isto snimanje zvuka onda mi izbaci grešku hardver nije dostupan, wtf?  pokrenuo sam mob ponovno ali nista, ideje?

Meni se to isto jednom dogodilo al kad sam išo pod bilješke i snimio nešto svemi se vretilo u normalu neznam...Onada je valjda neki kvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 8:51 (nisde098).
12 godina
Sony Xperia Z

Danas sam primjetio kad sam upalio kameru jedno 5 crnih malih tockica na ekranu...probao sam ocistiti sa vanjske strane ali nista i dalje su tu...probao i resetirati jer sam mislio da je neka greska sa ekranom, ali nije nego samo kad kameru upalim.

nije mi jasno ako je mobitel hermeticki zatvoren radi vode kako je to uspijelo doci...mobitel nikad nije pao na pod, i dali to garancija pokriva?

sad sam probao updateat na 4.3 jer imam rootan 4.2 al kad se resetirao pise da nije uspijelo instaliranje, sta bi ga trebao odrootati prvo?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 15:10 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pokemon kaže...
Pokemon kaže...

Uređaj na servisu i gledam status naloga. Šta mislite hoće li priznati garanciju zbog ovog?

Vidljiva oštećenja: IZGREBAN, IND VLAGE DJELOMIČNO CRVENI

U mom slućaju je idikator bio potpuno crven...uređaj poslan na servis...zamjenjena matična ploća...

troškovi naravno pokriveni jamstvom.

12 godina
Sony Xperia Z

ovo citirano je bilo namjenjeno meni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dennocro kaže...

Danas sam primjetio kad sam upalio kameru jedno 5 crnih malih tockica na ekranu...probao sam ocistiti sa vanjske strane ali nista i dalje su tu...probao i resetirati jer sam mislio da je neka greska sa ekranom, ali nije nego samo kad kameru upalim.

nije mi jasno ako je mobitel hermeticki zatvoren radi vode kako je to uspijelo doci...mobitel nikad nije pao na pod, i dali to garancija pokriva?

sad sam probao updateat na 4.3 jer imam rootan 4.2 al kad se resetirao pise da nije uspijelo instaliranje, sta bi ga trebao odrootati prvo?

sta stvarno niko nezna kako da vratim sve u normalnu da se neskuzi da sam rootao...

kad napravim update i resetiram mob udje mi u cwm recover dali tamo trebam nesto podesiti

15 godina
odjavljen
Ako ne zelis da ti na reklamaciji skuze da si rootao i prckao, sam si skini neki ftf ROM sa XDA i flashaj ga preko Flashtool-a.

A ako si otkljucavao bootloader bez da si backup TA particije napravio, onda gubis garanciju, iako su meni na staroj crnoj XZ zamijenili zvucnik iako nisam imao TA particiju
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
12 godina

nisam otkljucao bootlaoder, samo sam rootao i onda cwm stavio...znaci sad preko flashtoola moram naci neki official rom i flashati ga?

15 godina
odjavljen
Tocno, samo ga flashas i to je to

Najbolje bi bilo da skines onaj koji ti zapravo i je (to se vidi prema SI broju na kutiji), ako hoces slikaj mi kutiju pa cu ti ja reci koji ROM da skines
12 godina
Sony Xperia Z

SI 1270-6893.2

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
dennocro kaže...

SI 1270-6893.2

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/ftf-sony-xperia-z-c6603-croatian-t2235708

Skini ovaj, iako ti nemogu sa sigurnoscu tvrdit da je to bas taj SI number, ja isto imam T mobile pa mi je drugaciji SI number 

15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Evo izvolite da vidite kakav je ekran na XZ.. u usporedbi sa konkurencijom: 
http://www.phonearena.com/reviews/Screen-Comparison-Galaxy-S4-vs-iPhone-5-vs-Xperia-Z-vs-One-vs-Galaxy-S-III-vs-Lumia-920_id3286#3-Xperia-Z

samo da znate da je sve oko ekrana na XZ napuhano i ekran je u najmanju ruku dobar, a JDC panel je jako, jako dobar, s tim da ima programa i nacina za kalibraciju i ekran ne kaska nimalo za konkurencijom... 

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Evo izvolite da vidite kakav je ekran na XZ.. u usporedbi sa konkurencijom: 
http://www.phonearena.com/reviews/Screen-Comparison-Galaxy-S4-vs-iPhone-5-vs-Xperia-Z-vs-One-vs-Galaxy-S-III-vs-Lumia-920_id3286#3-Xperia-Z

samo da znate da je sve oko ekrana na XZ napuhano i ekran je u najmanju ruku dobar, a JDC panel je jako, jako dobar, s tim da ima programa i nacina za kalibraciju i ekran ne kaska nimalo za konkurencijom... 

Potpisujem .

Prije par dana zamjenio XZ za G2 . Dojam - G2 je stvarno pila ali nije ni XZ krama . HW vrlo slican - na prvu i nema neke razlike . Ekran je bolji na G2 ALI price po forumima da XZ ima ekran u banani ne stoji . Moj je imao taj JDC , BL je bio otkljucan i nekodiran . Jedina mana je usrana folija na ekranu . Neznam koju kolicinu gluposti mora imat covjek da stavi takav jeftilen od folije na ekran {#} . Moje osobno misljenje je da XZ izgleda ljepse i masivnije te bolje lezi u ruci ali se nadam da ce i G2 s vremenom leci . Poz.

15 godina
odjavljen
@dennocro

Skini onaj sto sam ti linkao, flashaj ga i to je to :)

G2 je definitvno sve u svemu bolji uredaj, Z mi je super zasada, vuce me nesto da si uzmem Z2 ili cekam Z3 :D
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
@dennocro

Skini onaj sto sam ti linkao, flashaj ga i to je to :)

G2 je definitvno sve u svemu bolji uredaj, Z mi je super zasada, vuce me nesto da si uzmem Z2 ili cekam Z3 :D

Z2 ako nema one glupe , retard , smeca od folije - kupuj {#} . Z2 izgleda starno mrak a HW vise nego dostatan za sve .

15 godina
odjavljen
Alien 22 kaže...

Z2 ako nema one glupe , retard , smeca od folije - kupuj {#} . Z2 izgleda starno mrak a HW vise nego dostatan za sve .

Nema maknuli su folije :)

Btw to i nije folija, Sony je sam rekao da je to samo kao nekakav sloj koji dolazi uz sam ekran i pokušava smanjiti reflektiranje svijetla na ekran... Ali brzo se ogrebe i to je mana, no kad ju skines makne se Sony logo, ali ja sam stavio preko foliju i briga me ;) 

12 godina
Sony Xperia Z

sve napravio, sad mi dodje to t-mobile logo kad se boota i tako stalno u krug, di sam zahebao? sve sam radio po uputama?

i sad se samo rfesetira a neznam ga ugasiti da se vise nepali dok neskuzim sta dalje.

EDIT: sve rjeseno, sutra put servisa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 23:32 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Što se tiće blesave žnj folije, nakon skidanja nje, odziv je puno slabiji, i uređaj baš ne sluša prst...

Naravno samo isprobah...zaljepljena je nova folija bez loga, ali to kupcu nije smetalo :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice