Može li mi netko pomoći nekim savjetom prilikom odabira novog mobitela. Nisam neki ekspert što se mobitela tiče, pa me zanima koji bi mobitel bilo najbolje odabrati. Svi su oni u cjenovnoj kategoriji od oko 3000 kn, a mobiteli su sljedeći: Samsung SGH-F480, Samsung SGH-U900Soul, LG KF750, Nokia E66, Sony Ericsson K850i... Ukoliko netko ima neki drugi prijedlog a da se kreće u okviru od oko 3000 kn šta se cijene tiče slobodno može preporučiti, svaki savjet je dobrodošao. Nadam se da ćete mi pomoći, hvala svima!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sve mobitele koje si naveo su otprilike isti , tako da možeš odabrati po dizajnu . Sa Sony eicssonom k850i dobiješ više memorije . Sa samsung f480 možeš zvat putem video poziva jer ima prednju kameru ( ako ga uzmeš preko vipa ; mislim da ostali operatori ne podržavaju videopoziv - ali nemoj me uzet za riječ !). Samsung u900 ti ima 16 milijuna boja , a ova druga dva koja si naveo imaju 262 144 . Sad vidi što ti je bitno .
Moja preporuka : Ako želiš imaš Sony ericsson c905 - karakteristike koje on ima a ova tri ne : 8.1 megapikselna kamera , gps , wifi ... nađi ih još na google .... Nažalost cijena mu je 3600 ( možda jeftinije kod nekog operatera ) .
Moja preporuka : Ako želiš imaš Sony ericsson c905 - karakteristike koje on ima a ova tri ne : 8.1 megapikselna kamera , gps , wifi ... nađi ih još na google .... Nažalost cijena mu je 3600 ( možda jeftinije kod nekog operatera ) .
baš se nebi složio da su više manje svi isti radi se u smarthphone vs. dummy što nije jedno te isto.
Inače misliš uzimat kod operaterea, oglasnik, trgovina.... čemu će ti služit sve mob. Moje ti je od ovog E66, a pogledaj si i malo E71.
Moje ti je od ovog E66, a pogledaj si i malo E71.
baš se nebi složio da su više manje svi isti radi se u smarthphone vs. dummy što nije jedno te isto.
Ja imam zelju kupiti N79. Jednostavno, taj mob mi je zaokruzen kao cjelina, ima sve sto mi treba (iako me 6233 sluzi dobro, ali osjeti se nemoć kod reprodukcije videa ili dekodiranje cryptosms-a), dok na ovim ARM cpu-ima ide 5 puta brze (cak i na staroj frendovoj 6630, ili tako nesto).
Evo review, mislim da se definitivno isplati razmotriti ga.
Nadam se da cu uskoro sebi moci ostvariti tu zelju, nadje se vec za nesto ispod 300 €.
da uzet ću ga preko vip-a jer imam neki popust. a ono nemam nešto specifično za šta mi treba, nego me zanima ukupni dojam, dali neki od tih spomenutih odskače po nečemu. volio bi da ima neku solidnu bateriju, da traje dosta pa neznam dali tu postoji neka razika među tim mobitelima. a ono svaki ima nešto, mislim da nokia jedina ima wlan od tih. a reci mi koja je razlika između tog smartphonea i dummyja?
Što se tiče baterije : Samsung SGH-F480 - baterija : Li-Ion 1000 (vrijeme čekanja : 250 min ; vrijeme razgovora : 3 h ) ; Samsung SGH-U900Soul - Li-Ion 880 (v.č. : 400 min ; v.r.: 3.5 h ) ; Sony Ericsson K850i - Li-Poly 930 (400 min ; 9 h ) ; Sony ericsson c905 - Li-Poly (380 min ; 9 h ) . Ako te za još koji zanima napiši ime mobitela .
A reci mi koja je razlika između tog smartphonea i dummyja?
Od ova 3 koja si naveo,najbolji je Sony Ericsson k850i. Samsung je cista sminka. Moj savjet: citaj oglasnik i uzmi na crno, 80 % ljudi daje garanciju tako da nemas brige,osim ako ti cijena ne igra ulogu. C905 preko Plavog oglasnika mozes dobit za 2000 kn. Ili Samsung INOV8 za 3000 kn koji po meni je kud i kamo bolji i ljepsi od bezveze nahvaljenog iPhonea !
Moja preporuka je Sony Ericsson C905. Dođe malo više ali ima naj kvalitetniju kameru, jedini minus je sto je klizni pa zna display otić.
Evo link: http://www.bug.hr/digitalije/mobiteli/sony-ericsson/c905/88.aspx
Ja osobno imam f480 i mogu ti reć da je mob odličan kao cjelina. Ako želiš symbian, tj mogućnost da instaliraš hrpu programa, tj. ako ti treba excel, word, power point, itd. uzmi nokiu, meni osobno ona oduvijek ima mutav softver. SE je standardno dobar. Soul uzmi ako više voliš pravu tipkovnicu nego touch. Ja kad sam kupovao tražio sam klasičan mob koji je dobar kao cjelina s kvalitetnim hardverom i softverom, da bude touch, ima jaku kameru i dobar mp3, ali bez gpsa (bolje ti je kupit odvojeno, na mobu ti je za gps ionako premali ekran i lošiji softver nego na npr. garminu) i symbiana koji meni osobno netrebaju.
O LG-u sam i ja razmišljao ali kad sam ga primio u ruke vidio sam da je smeće. Kućište je kao od plastike, a touch je spor.