uhh blago ti se sa htc-om....
I ja sam se zagrijo za taj HTC, prije sam bio sklon Galaxy-ju
Jel malo čudno tijelo tog HTC-a onako skrivljeno kad ga nosiš u đepu ?
Gledam košta 200 funti na ebayu...
Ne znam bas za taj ebay,to ti sada kosta 200 funti ali dok ti ga donesu preko okeana doce te 300!
Nije istina, sve se dogovoriš sa prodavaćem u vezi poštarine. Jedino te naši mogu oderat na carini ali to sa malim paketima je jako rijetko.
Kupovanje jeftinijih stvari preko e-bay mi je sasvim ok,ja se licno nikada ne bih upustio u kupovinu tel. preko e-bay
sta ako je pokvaren,koristen?
moras se osloniti na feedback korisnika koji prodaje, tj šta drugi korisnici kažu o njemu
I ja sam se zagrijo za taj HTC, prije sam bio sklon Galaxy-ju
Jel malo čudno tijelo tog HTC-a onako skrivljeno kad ga nosiš u đepu ?
Gledam košta 200 funti na ebayu...
malo mi je trebalo vremena da se naviknem i ne kužim čemu takav oblik. ako ga metneš u džep tako da prati zakrivljenost tijela (s displayom prema tijelu) postoji mogućnost da ne osjetiš vibru jer mu je tada baterija okrenuta od tijela.
ali to je za sada jedina mana koju sam mu pronašao.
Novi uređaj (zamijenjeni) automatski se restartao (dakle ugasio se i ponovo upalio bez ičijeg poticaja) svakih 2-3 sata. Vratio sam u roku od 8 dana od dana kupnje, te sam doplatio 300 kn za HTC Hero.
Zanima me gdje si ti to zamjenio Galaxy sa Heroom, Galaxy je samo u Tele 2 ponudi dostupan, a HTC uopće nemaju u TELE2. Pitam jer bi preko tele 2 uzeo jedan od ta 2 aparata, a prema ovome bih radije uzeo Hero odma. Ne moram ni reć da nemam 4000kn da odem u dućan po nejga već se namjeravam ugovorno obvezati :) .
hvala
Evo i ja sam kupila galaxy..odma sam bacila onu njihovu futrolicu jer sam na vise mjesta procitala da kad se u nju ugura mob zna pretisnut neke tipke kao onu od kamere i na taj nacin pojest bateriju..pored toga sam odmah instalirala task killer jer bez obzira koliko pazis uvjek neka aplikacija ostane upaljena pa i to zna lagano trosit bateriju..uz podosta cackanja,povremeno upaljen wifi,poslanih 15ak poruka,sat vremena razgovora,nesto igrica i instaliravanje svega i svacega sa android marketa baterija mi je trajala dan i po sto je po meni sasvim ok jer sam ja druge mobitele znala ubit i u kracem roku prilikom upoznavanja sa njima..jedino mi nije pasala njegova qwerty tipkovnica pa sam stavila onu od htc-a koju sam kalibrirala za svoje prste pa je sad super.. ovdje je link ako to jos nekog zanima http://androidforums.com/samsung-i7500/8079-htc-keyboard-samsung.html .sad jos da otkrijem da li postoji koji update .... sve u svemu telefon mi je super,touch ljepo reagira, imala sam symbiane prije i mogu reci da je android dosta brzi od njih,kamera je pristojna mada joj je softverski malo celava ali nasla sam neke bolje programcice za nju tako da se i to pokazao kao rijesiv problem..
e da zaboravila sam spomenut da sam znala istovremeno skidat i po desetak aplikacija i jos cackat po njemu i nisam imala probleme u stilu zamrzavanja,resetiranja ili iceg slicnog..
Da vam riješim neke dileme.
Baterija traje 3 dana uz normalno korištenje, ako imate novi firmware (H8) i ako NE DRZITE MOB U FUTROLI (koja se isporučuje s njim).
Futrola pritišće dugme za uključiti kameru i paliti ekran tako da ga iscrpi ponekad u manje od jednog dana.
Normalno korištenje smatram da se razgovara umjereno i malo surfa i koristi Wifi i GPS.
Aplikacija na Marketu ima HRPA ali rijetke su dobre. One koje se plačanju nisu dostupne u hr, nego se plača protok podataka operateru (rijetko koja app ima više od 1 MB).
Za instalirat novi firmware evo upute:
http://dejancencelj.blogspot.com/2009/09/flash-rom-samsung-i7500-galaxy-for.html
I neki tipovi za nove korisnike:
http://forum.o2.co.uk/viewtopic.php?p=153077#153077
Navigacija za sad najbolja je andnav2 (nema glasovne upute ali se može importirati mape sa:
http://wiki.andnav.org/index.php/List_Of_MapTilePacks/
Pozdrav
Sorry na smetnji al imam 2 pitanja u vezi flashanja Samsung Galaxy (new firmware).
- Da li kad se to napravi mob postane otkljucan tj. da li se moze koristiti na sve mreze?
- Da li je to riskantan potez (flashanje), moze li se desit da mi mob ne radi vise?
Zahvaljujem unaprijed na trudu i vremenu
Zanima me gdje si ti to zamjenio Galaxy sa Heroom, Galaxy je samo u Tele 2 ponudi dostupan, a HTC uopće nemaju u TELE2. Pitam jer bi preko tele 2 uzeo jedan od ta 2 aparata, a prema ovome bih radije uzeo Hero odma. Ne moram ni reć da nemam 4000kn da odem u dućan po nejga već se namjeravam ugovorno obvezati :) .
hvala
Moj savjet: zaobići Galaxy u najširem mogućem luku, onome velikome!
Istina, ima uređaj i svojih prednosti, ali neke nedostatke jednostavno
ne mogu previdjeti. Naime, podrška za bluetooth je iznimno loša a
kada sam u Europadrade-u napravio nekoliko upita oko osvježavanja
firmware-a rekli su mi da je bluetooth na navedenome uređaju predviđen
samo i isključivo za bluetooth slušalicu i ništa drugo. Uza sve to da ne
spominjem kako software koji je isporučen sa mobilnim uređajem niti
ne radi, ali, doslovno, ne radi. Jedini što je sa navedenim software-om
moguće je pregledati datotečni sustav i to nakon što se uključe razni
debug modusi i instalira hrpa drivera na računalo za koje ja mislim da
niti njihovi autori u Samsungu ne znaju što točno rade.
Osim bluetootha, tu je još i cijeli niz poruka o nekim nepoznatim
greškama koje se tu i tamo javljaju prilikom korištenja mobilnog telefona
i to bez ikakvoga očitoga razloga. Baterija se prazni užasno brzo ako
se ne puni dok je mobitel ugašen....mislim, zar bi 2010 trebao smatrati
da je normalno gasiti mobitel na 2h dok se puni??? I da, futrola u kojoj
bi kao trebao držati mobilni uređaj prazni bateriju? Mislim, stvarno....
Sve u svemu smatram da je i jedan od razloga kupnje smartphone-a
taj da se ne moram zamarati oko postavki ovoga i onoga, a kod
samsunga malo što radi kako bi trebalo i za najsitnije stvari je potrebno
užasno puno konfiguracije i čitanja raznih foruma.
Samsung Galaxy je poluproizvod i u to sam se na više mjesta uvjerio.
Nažalost, sada sam ugovorom vezan na dvije godine, ali, mobitel na
kojem piše Samsung sam odmah kupio tri puta:
Prvi put, zadnji put i nikad više!
Dobro jel sad taj bluetooth samo za bt slusalicu ili za slanje podataka?
BTW smijem uzet mob do oko 1000-1200 kn a Galaxy je 1200 pa ce moc, a karakteristike su najbolje za tu lovu, dvoumim se između njega i Nokie 5530 XM... ako imate komentara idite na ovu temu, unaprijed hvala
Da li neko može objasniti instalaciju garminove navigacije te naravno karti za nju na samsung galaxy.Unaprijed hvala!
Na koju si foru instaliro garmin jer ja nigdje ne mogu nać nekakav tuturial.
A recimo GPS na 5800, dali i on skida karte s neta, ili ?
Defaultni GPS program :D
Dolazi sa ugrađenom mapom, tako da neskida ništa sa interneta, ali te mape su tako jadne da boli glava. U sisku pokazuje samo jednu ulicu hebeš to.
Ja sam si stavio garmin xt 5.50 i adria route 2.30 i sada za sisak pokazuje sve ulice, čak i za selo gdje živim pokazuje put. Garmin je najbolji samo jede ram-a pa se freeza mob ako se po mapi surfa.
Tu ima i sygic mcguider 7.71 koji je trun lošiji od garmina, ali je zato i brži, fluidniji.
Ako nije uključen A-GPS ništa se neskida/netroši, ako je onda brže nađe satelite (2-5sec), ali skine 2-3kB.
Na koju si foru instaliro garmin jer ja nigdje ne mogu nać nekakav tuturial.
Ej!! oprosti što smetam
imam pitanje. kako si instalirala taj task killer??
meni se mob stalno sam gasi, vjerovatno ispadne baterija(to sam mislila dok nisam stavila papirić ispod bat. da ne ispada dok mi se opet počeo gasit ali bat.je bila na mjestu, znaš li možda zašto)
hvala unaprijed :D
hvala
Tel je exstra....Moze neko da mi kaze kako da skinem aplikacije ,iz android marketa posto sam pokusavao ali jednostavno nigdje nema download opcija.....hvala
Tel je exstra....Moze neko da mi kaze kako da skinem aplikacije ,iz android marketa posto sam pokusavao ali jednostavno nigdje nema download opcija.....hvala
E, ovako
Ja htio mobitel sa Androidom u slobodnoj prodaji i za njega naravno nikako dovoljno para, a pošto mjenjam karticu jer putujem HR-IT morao sam kupiti mob u slobodnoj prodaji (čitaj "otključan").
Tražio sam trenutno najjeftiniji i ponudili mi Samsung GT-I5500 ili Galaxy5 za 1600Kn. Naizgled prihvatljivo, pošto GalaxyS košta preko 4K. Pošto svake godine mijenjam bar jedan mob, a Blackberry usluga je vani da se ubiješ skupa, odlučio sam nabaviti mob na kojem mogu imati više od jedne mail adrese i hrpu korisnih aplikacija,,,,
Na svakom mobu do sada, kad je novi baterija NE traje puni kapacitet bar 5 punjenja.
Na Samsungu (ovo mi je treći) mi nije izdržala dan, ne samo da nisam prestao čačkati jer je stvarno zaraza nego nisam prestajao sa instalacijama softa dok ga nisam "ubio".
Skidao sam po 4-5 aplikacija odjednom kako bi ih isprobao i jedna je bila fatalna. Petica ima dobro vraćanje na tvorničke postavke tako da sam nakon tri dana krenuo ponovo.
Danas mi je od prilike osam danaod kako imam mob i baterija traje do dva dana a ne isključujem mrežu, bluetooth niti druge aplikacije, premda aplikacije koje niste ugasili možete ugasiti u setingu...
Naime, događalo se da se uređaj resetira (prve dane) i to me izluđivalo jer je u meni pobudili razočarenje, ali nakon "ubijanja" na tvorničke postavke, jednog vađenja baterije nakon toga, sve je OK.
Nije problem uvijek u uređaju, već i u softwar-u jer ni android 2.2 nije konačna verzija i razni programčići, pogotovo ako dozvolite pristup neprovjerenih sa neke druge stranice a ne sa Marketa, može "ubiti spravu u pojam"
Evo, za sada ne bi ovaj model Galaxy-ja mijenjao ni za jedan drugi (osim možda za GalaxyS) a i usudio sam se platiti neke programčiće kao što su Tape recorder, neki Riječnici Talijanskog, eng, itd
Moja preporuka kao elektroničara (bavim se izvorima napajanja) je :
Kada kupite nov telefon, stavite bateriju, potrošite ju do kraja, stavite ju puniti preko noći, i tako tri puta najnmanje jer iako vam piše da je punjač gotov sa punjenjem, uređaj bateriju ne troši i ona ima vremena umiriti se prije novog pražnjenja.
Ako vam nije problem, stavljajte mob na punjenje preko noći a preko dana ga derite maximalmo! Niš se neće dogoditi i nećete nakon 7 dana moć potrošiti bateriju. Baterije su i predviđene na mobitelima da se pune dok vi spavate, naravno da se šalim ali je to najpraktičnije. (recimo kod mene se display ne gasi dok je mob na punjaču jer mi radi kao budilica i samo je uključen dimer da na displayu ne bude u tamnoj sobi previše svijetla i ne mogu preko dana potrošiti bateriju, premda sam u prva tri dana mislio vratiti uređaj na servis, ali eto sada je sve ok. Inače mob ne skidam s uha, dnevno me zove 20-ak ljudi minimalno, ne gasim mrežu i ne gasim BT, ali moram priznati da mi nekad ostane naUSB kabelu do 1h radi toga što razmjenim podatke, zapise i neke druge stvari...
Sve u svemu, nema savršenog uređaja ni savršenog operativnog sustava,
Uživajte, volio bi da se iskustva nastave...