Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 825.260
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nabacio sam ovaj rom i usput dobio novi mobitel, preporod u odnosu na stock 4.4.2, za nepovjerovati - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2557353

Medjutim napravio sam backup efs-a na externalSD i slucajno je formatiram. Sto sam izgubio sad kada sam obirsao backup efs-a? :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Almin94 kaže...

Nabacio sam ovaj rom i usput dobio novi mobitel, preporod u odnosu na stock 4.4.2, za nepovjerovati - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2557353

Medjutim napravio sam backup efs-a na externalSD i slucajno je formatiram. Sto sam izgubio sad kada sam obirsao backup efs-a? :S

Pa ako nisi za*ebo flashovanje, onda ne gubis nista.

EFS sluzi za BC IMEI-a, i modema.

12 godina

Zvao sam danas samsung te su mi rekli da bi Lollipop ( 5.0 ) trebao izaci do naj kasnije treceg mj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo vratio sam backup pomocu nekog softvera za vracnje obrisanih fajlova u slucaju da mi bude trebao nekad. I koja je razlika izmedju rom-a kojeg sam iznad naveo u odnosu na CM12?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poz,

dali mi neko moze skratit muke pretrazivanja xda i guglanja..zanima me root i oc na s4..imam stock 4.4.2 na i9505 i sad citam da postoji problemi s wifijem i svasta..dal se moze to rootat i dali se moze na stock kernelu dizat proc i kaj mi sve treba za to

sry za noob pitanje al zadnje sam na s2 to radio prije 2 godine pa sam izgubio korak s tom temom

0 0 hvala 0
12 godina

Za root instaliraj super su i tjt.

A dizati procesor nema j***** potrebe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mislio sam na neki link ili neku preporuku kaj da trazim..samo super su mi bas ne pomaze ..relativno sam novi na s4 pa neznam na kaj treba pazit dali ima one brojace i trokute i te fore..na s2 je bio kernel koji je bacio root

15 godina

danas tu nemas srece knox okida i nemozes to ponistit kao sto si nekad mogao ponistit brojac ili maknut trokut kod starijih samsunga

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sk3ndra kaže...

mislio sam na neki link ili neku preporuku kaj da trazim..samo super su mi bas ne pomaze ..relativno sam novi na s4 pa neznam na kaj treba pazit dali ima one brojace i trokute i te fore..na s2 je bio kernel koji je bacio root

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4/general/root-how-to-obtain-root-permissions-t2862768

Ovdje imas upute kako rootati s4 bez aktiviranja knoxa i gubitka garancije. Jednom aktivirani knox se ne može vratiti na 0.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:28 (ibirkic).
15 godina

Pozdrav ekipa,

Imam problema sa svojim SGS4, desava mi se to da mi se nekada, u zadnje vrijeme vrlo često (3-4 puta na dan) izbaci poruka na ekranu nesto tipa: " Sim kartica nije umetnuta (ili da je izvađenda, zaboravio sam kako tocno ide)" te nemogu nista ama bas nista napraviti, nego u tom prozorcicu stisnuti: "ponovno pokreni", te se uređaj restarta, pa onda proradi.

Pokusao sam sa razne metode. Ciscenje Cachea pri bootanju u nazovimo to kao "biosu" ne pomaze. Cak sam narucio sa ebay-a i zamijenio SLOT za Sim i SD karticu, jer sam mislio da je on krepao pa da tu lezi problem, medutim ista stvar.

Neznam sto bi moglo biti? dali neki softwareski bug? nisam jos jedino pokusao factory reset, neznam sta bi time dobio oko tog problema.

Ima li netko nekakvo rješenje, te dali je imao takvih problema?

Vec sam totalno bijesan jer mi se to uvijek desi kada mi hitno treba mob, a dok se upali treba mu milenija.

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Brega55 kaže...

Pozdrav ekipa,

Imam problema sa svojim SGS4, desava mi se to da mi se nekada, u zadnje vrijeme vrlo često (3-4 puta na dan) izbaci poruka na ekranu nesto tipa: " Sim kartica nije umetnuta (ili da je izvađenda, zaboravio sam kako tocno ide)" te nemogu nista ama bas nista napraviti, nego u tom prozorcicu stisnuti: "ponovno pokreni", te se uređaj restarta, pa onda proradi.

Pokusao sam sa razne metode. Ciscenje Cachea pri bootanju u nazovimo to kao "biosu" ne pomaze. Cak sam narucio sa ebay-a i zamijenio SLOT za Sim i SD karticu, jer sam mislio da je on krepao pa da tu lezi problem, medutim ista stvar.

Neznam sto bi moglo biti? dali neki softwareski bug? nisam jos jedino pokusao factory reset, neznam sta bi time dobio oko tog problema.

Vec sam totalno bijesan jer mi se to uvijek desi kada mi hitno treba mob, a dok se upali treba mu milenija.

Jesi probao zamjeniti SIM karticu? Meni je to dva puta bio problem, zamjenio SIM karticu i sve radi kako treba...

15 godina

Hmm, nisam jos to probao.

Dali si imao isti problem kao i ja ?

Evo u prilog SS, da vidis o cemu se tocno radi.

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Brega55 kaže...

Hmm, nisam jos to probao.

Dali si imao isti problem kao i ja ?

Evo u prilog SS, da vidis o cemu se tocno radi.

Imao sam stariju verziju androida(stariji mobiteli) pa nije tako pisalo, uglavnom nije bilo signala i bisalo bi nema sim kartice gore u status baru.
Probaj, ništa te na košta!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 18:48 (SHELBY_09).
16 godina

pripremi garantni listić i živce za servis! naime, ne zelim te jako strašit, ali tako je i moj poceo..i nakon 2-3 tjedna je krenuo totalno ludarit 

odnio sam ga na servis i cekao sam 35 dana da ga poprave, stavili su novu maticnu unutra..sad radi! :)

TiONiO
15 godina

Ekipa trebao bi preporuku cyanogenmod za S4, i kako napraviti backup postoječeg androida da ga kasnije mogu vratiti? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako je moguce da sa Google Play Edition (GPE) sistemom imam bolje trajanje baterije nego sa official Samsungovim. Sa official 4.4.2 ispod 4h sot-a, a nekad i 4. Sada sa GPE imam preko 4,5h i vise uvijek, plus brze i fluidnije radi. Nisam mislio da je ovo moguce. Ja i vise nego zadovoljan. ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Pozdrav ekipa,

Isti problem kao i kod mene - mjenjali maticnu i sim konektor .

Mene je znao usred poziva tako izbacit s tom porukom da je SIM kartica neocekivano uklonjena.

Softverski neces moc to popravit, tako da garancijski listic u ruke i pravac servis.

12 godina

Pa zato jer Samsung za*ebe system dok ga modificira, meni je baterija najduze trajala na 4.4.4 GEP i jos dan danas mi je to naj drazi sustav za S4.

Ja trenutno imam dual boot 4.4.4 GPE i 5.0.2 R.R. ali vecinom koristim 4.4.4

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

eh kad bi to mogao flashat na svog ali nee nijedan developer ne zeli imat posla s I9515

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

Pa zato jer Samsung za*ebe system dok ga modificira, meni je baterija najduze trajala na 4.4.4 GEP i jos dan danas mi je to naj drazi sustav za S4.

Ja trenutno imam dual boot 4.4.4 GPE i 5.0.2 R.R. ali vecinom koristim 4.4.4

Nego sta mislis je li bolje da koristim stock kernel ili googy max 1.2.7. Trenutno sam na googy max jer je taj dosao na ovoj verziji GPE sistema. Evo sada snimam neku sa stock kernelom pa da vidimo.

domac5 kaže...

eh kad bi to mogao flashat na svog ali nee nijedan developer ne zeli imat posla s I9515

Prodaj taj i uzmi drugu verziju. Ne znam sta drugo da ti kazem.

EDIT:

Diazz72@  

Ima li kakvih znacajnijih izmjena izmedju 5.0 i 5.0.1 verzije Lollipopa?

Btw sa stock kernelom nemam nikakvog stuttering-a, jos je fluidnije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 1:42 (Almin94).
12 godina

googy max je po meni dosta dobar kernel ( ja ga osobno koristim ), kaj se tice 5.0 i 5.0.1 razlika je u tome da je popravljen memory leake.

E sad ima jedna "modificirana" gpe verzija 5.0.1 ma da nju ne preporucam.

Ja bi ti sad preporucio da stavis ovaj rom te ga podesis na 345 DPI-a te vidis sto je prava stvar ( em je brz, em sa promijenom DPIa imas feeling da imas mobitel sa 4K rez. ) - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2544474

A ako baš želiš Lollipop onda ti preporučam R.R. ili eventualno CM12.

A kad izađe službena verzija TW ROM-a za S4 onda ćemo ocijeniti dali to išta valja.

Ujedno da spomenem da mi se ova kineska verzija S4 TW roma čini mutna, jer su mi iz samsunga potvrdili da S4 dobiva 5.0 rom kao i S5, a ova kineska ver. je 5.0.1

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

googy max je po meni dosta dobar kernel ( ja ga osobno koristim ), kaj se tice 5.0 i 5.0.1 razlika je u tome da je popravljen memory leake.

E sad ima jedna "modificirana" gpe verzija 5.0.1 ma da nju ne preporucam.

Ja bi ti sad preporucio da stavis ovaj rom te ga podesis na 345 DPI-a te vidis sto je prava stvar ( em je brz, em sa promijenom DPIa imas feeling da imas mobitel sa 4K rez. ) - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2544474

A ako baš želiš Lollipop onda ti preporučam R.R. ili eventualno CM12.

A kad izađe službena verzija TW ROM-a za S4 onda ćemo ocijeniti dali to išta valja.

Ujedno da spomenem da mi se ova kineska verzija S4 TW roma čini mutna, jer su mi iz samsunga potvrdili da S4 dobiva 5.0 rom kao i S5, a ova kineska ver. je 5.0.1

Trenutno koristim taj koji sam iznad postao i ne mislim ga mijenjati. Mislim da je i on je malo modificiran, ali radi perfektno pogotovo sada kada sam nabacio stock kernel. Sa googy max sam imao neku stutter i mislio sam da je do Rom-a, a sada sa stock kernelom nemam. DPI nisam dirao, jer ne znam sto dobijem time, ali ovako mi se sve cini mutno nekako u odnosu na tochwiz rom.

11 godina
neaktivan

pozz ljudi 

Nasao sam na internetu ovaj link i da li je ovo sigurno za instalirat?? :) 5.0.2 android verzija

http://reasoningscience.blogspot.in/p/blog-page_19.html

0 0 hvala 0
12 godina
Ismirko kaže...

pozz ljudi 

Nasao sam na internetu ovaj link i da li je ovo sigurno za instalirat?? :) 5.0.2 android verzija

A jooj sad bi ti nešto rekao...to je X86 za na PC LOOL.

MOLIMTE, NEMOJ INSTALIRATI NIŠTA NA SVOJ TELEFON SAMO ĆEŠ GA S******.

--Evo jedna novost, u Russiji je izašao lollipop za S4 (I9500), kad će na S4 LTE Int. ( I'l vam ga 9505 ) to je upitno Note 3 je isto prije par dana dobio Lollipop, no još uvijek nema ništa za LTE varijantu.

11 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
Ismirko kaže...

pozz ljudi 

A jooj sad bi ti nešto rekao...to je X86 za na PC LOOL.

MOLIMTE, NEMOJ INSTALIRATI NIŠTA NA SVOJ TELEFON SAMO ĆEŠ GA S******.

--Evo jedna novost, u Russiji je izašao lollipop za S4 (I9500), kad će na S4 LTE Int. ( I'l vam ga 9505 ) to je upitno Note 3 je isto prije par dana dobio Lollipop, no još uvijek nema ništa za LTE varijantu.

ok hvala drug na informaciji :)

15 godina
neaktivan
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Ljudi citajte post-dva unazad...nemojte samo ko tuke spamati.

Moby-Split kaže...

Tebi sad ide prijava moderatoru pa kad dobijes ban srljaj negdije drugdije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 18:54 (Diazz72).
15 godina
ERROR1911 kaže...

Ekipa trebao bi preporuku cyanogenmod za S4, i kako napraviti backup postoječeg androida da ga kasnije mogu vratiti? 

Ima tko kakvu preporuku?

15 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...
ERROR1911 kaže...

Ima tko kakvu preporuku?

Backup postojeceg ROM-a napravis preko custom recoveryja ( opcija Backup u TWRP recoveryju i oznacis sve ).

17 godina
ERROR1911 kaže...
ERROR1911 kaže...

Ima tko kakvu preporuku?

Koliko god mi se sviđao CM12, još uvijek nisu ispeglali sve bugove... Tako da je moja preporuka izabrati nekakav CM11.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice