Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.616
|
čitano: 13.197.894
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
vepar kaže...

Ako nema eSIM i to se riješi s 9esim ili 5ber...

Jel ima nešto takvo što bi mogao stavit u ruter umjesto SIM-a a da funkcionira kao eSIM?

16 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

5ber bi trebao raditi u većini rutera.....

"5ber provides a physical SIM card containing an eUICC chip, allowing routers without native eSIM support to use eSIM profiles."

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2026 18:54 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vepar kaže...

5ber bi trebao raditi u većini rutera.....

"5ber provides a physical SIM card containing an eUICC chip, allowing routers without native eSIM support to use eSIM profiles."

Edit: greska, izbrisati post 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2026 19:53 (domac5).
14 godina

Jučer stigao x200 Ultra. Uz poduži setup,uspio si posložiti da sve radi. Za sada nema nikakvih kineskih pop up sranja, a za dalje ćemo vidjeti.

Moj PC  
5 0 hvala 0
7 godina

Trebam opet 5-6 uređaja za zaposlenike. Važno mi je da je uređaj brz i da je kamera dobra jer se dobar dio odrađenog posla mora fotodokumentirat.

Sviđa mi se ovo jer se dobije i friteza pa sam mislio napravit neku zajebanciju sa fritezama kao tombolu, al me zanima ima li do 300e boljih uređaja ili puno boljih uređaja?

https://aloalo.hr/honor-magic-8-lite-8-256gb-midnight-black-proizvod-29372/

Uvjet je da je u hrv i da je novi uređaj.

Ugl, TLDR najbolji mobitel do 300e novi iz dućana, bitna kamera i brzina.

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Purger155 kaže...

Jučer stigao x200 Ultra. Uz poduži setup,uspio si posložiti da sve radi. Za sada nema nikakvih kineskih pop up sranja, a za dalje ćemo vidjeti.

Mozes i circle to search aktivirat. 

16 godina
omeyer kaže...

Trebam opet 5-6 uređaja za zaposlenike. Važno mi je da je uređaj brz i da je kamera dobra jer se dobar dio odrađenog posla mora fotodokumentirat.

Sviđa mi se ovo jer se dobije i friteza pa sam mislio napravit neku zajebanciju sa fritezama kao tombolu, al me zanima ima li do 300e boljih uređaja ili puno boljih uređaja?

https://aloalo.hr/honor-magic-8-lite-8-256gb-midnight-black-proizvod-29372/

Uvjet je da je u hrv i da je novi uređaj.

Ugl, TLDR najbolji mobitel do 300e novi iz dućana, bitna kamera i brzina.

Za te pare kupiš Honor 400

Honor 400 5G 8/256GB Desert Gold

7 godina
Memphis kaže...

Honor 400 je toliko bolji od Honor Magic8 Lite da se ne isplati za iste pare uzet Magic8 Lite i uz njega dobit 100e vrijednu fritezu?

Divide et impera!
16 godina
omeyer kaže...
Memphis kaže...

Honor 400 je toliko bolji od Honor Magic8 Lite da se ne isplati za iste pare uzet Magic8 Lite i uz njega dobit 100e vrijednu fritezu?

Honor 400 je dosta bolji phone u onome kaj tražiš od telefona. A sad ak ti je bitnija friteza zemi Magic 8 Lite.

7 godina
Memphis kaže...

Honor 400 je dosta bolji phone u onome kaj tražiš od telefona. A sad ak ti je bitnija friteza zemi Magic 8 Lite.

Thanks man. A da je manji budžet recimo oko 250e, što bi tada predložio?

Divide et impera!
16 godina
omeyer kaže...
Memphis kaže...

Thanks man. A da je manji budžet recimo oko 250e, što bi tada predložio?

Za oko 250 eur možda OnePlus Nord 3. Ako želiš brzinu, odličan ekran i dobru glavnu kameru....

https://www.tia-mobiteli.hr/proizvodi/oneplus-nord-3-8gb-ram-128gb-zeleni-1711?

13 godina

Ekipa... Je li dobra cijena za S25FE 256gb 400€? Zapakirano.. glanz Novo . 

1 0 hvala 0
2 godine
GuardianOTB kaže...

kao što vidiš i sam cijena je i više nego dobra, pod pretpostavkom da ima jamstvo.

https://www.nabava.net/telefoni/samsung-galaxy-s25-fe-pametni-telefon-cijena-256-gb-plavi-mornarsko-plavi-sm-s731bdbgeue-806539231

e sad ima li nešto bolje za te novce je drugi par opanaka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2026 23:30 (millennial).
13 godina
GuardianOTB kaže...

Ima i po 350€... 

https://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy-s25/samsung-galaxy-s25-fe-128-8-gb-zapakirano-oglas-49800207

čak i manje...

13 godina
millennial kaže...
GuardianOTB kaže...

kao što vidiš i sam cijena je i više nego dobra, pod pretpostavkom da ima jamstvo.

https://www.nabava.net/telefoni/samsung-galaxy-s25-fe-pametni-telefon-cijena-256-gb-plavi-mornarsko-plavi-sm-s731bdbgeue-806539231

e sad ima li nešto bolje za te novce je drugi par opanaka.

Jel ima što bolje za 350-400€? Honor 400 pro?

16 godina

Hono 400 pro je bolji phone

3 0 hvala 0
7 godina

Uzeo sam si u A1 Honor Magic 8 Pro. On kao podržava 100w punjenje. Ima li neki dobar punjač sa više izlaza, recimo Anker/Ugreen da podržava punjenje 100w za njega?

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ja sam za Honor 400 pro uzeo ovaj: CUKTECH N0.10 100W GaN Charger

Podržava PD 3.0,  PPS , QC 4.0+, HyperCharge, UFCS( 60W), Apple 2.4A i SCP.

“You had me at ‘Meat Tornado.’”
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

ja ženi za Časni Mađik8 lajt upecao Ugreena:

https://www.amazon.de/dp/B091TV6LWN

vele sami: Power Delivery 3.0, Quick Charge 4.0/3.0, PPS, AFC, SCP Super Charge, i k tome5 V/2.4 A, BC1.2

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 13:51 (Stric_Jura).
15 godina
Stric_Jura kaže...

ja ženi za Časni Mađik8 lajt upecao Ugreena:

https://www.amazon.de/dp/B091TV6LWN

vele sami: Power Delivery 3.0, Quick Charge 4.0/3.0, PPS, AFC, SCP Super Charge, i k tome5 V/2.4 A, BC1.2

dobra cijena, a koliko jako zapravo puni tog honora koji sa org punjacem moze 66w?

Ja imam takav ugreen punjac 65w ali preko 25-30w nikad nisam dobio brzinu punjenja, isprobano na oneplus i poco uredajima. Kabel mi ima prikaz brzine punjenja..

Isti taj punjac puni iPhone bez problema punom brzinom, ako se to brzinom moze nazvati..

Meni glupo kupovati 100w punjace ako za svaki android mobitel moras imat original punjac da bi dobio reklamiranu brzinu punjenja.

Jel onda ovaj 100w od ugreena napokon pokriva sve protokole za honor, xiaomi i oneplus uredaje?

16 godina

Dakle, podrazumijeva se i kabel sposoban prenijeti toliku snagu.

Za službeni Honor 400 Pro s 100 W punjenjem sam dobio original Honor 100 W punjač, ali - USB-A izlaz, pa sam privatno u Neutrino mobile uzeo original Honor/Huawei 66W certificirani kabel ali ide svih 100W preko njega...

sad sam tu kombinaciju dao ženi za u blagavaonu i Honor Magic 8 Lite cucla 66W...

inače imam već i Ugreen 100W GaN ali s 3 izlaza, 2 C i 1 A...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...

Dakle, podrazumijeva se i kabel sposoban prenijeti toliku snagu.

Za službeni Honor 400 Pro s 100 W punjenjem sam dobio original Honor 100 W punjač, ali - USB-A izlaz, pa sam privatno u Neutrino mobile uzeo original Honor/Huawei 66W certificirani kabel ali ide svih 100W preko njega...

sad sam tu kombinaciju dao ženi za u blagavaonu i Honor Magic 8 Lite cucla 66W...

inače imam već i Ugreen 100W GaN ali s 3 izlaza, 2 C i 1 A...

Imam ovakav kabel 100w i trebao bi drzati tih 66w bez problema no nista, mobitel sam sebe drzi na 25w..

Originalni kabel nemam ali ako se ista stvar dogada i sa originalnim kablom ustekanim u ovaj ugreen 100w punjac to je po meni beskorisno kupovat, moze pisat i 1000w na punjacu, ne vrijedi nista ako mobitel zahtjeva originalni punjac da bi se punio snagama vecim od 25w..

Ista stvar i laptop koji se puni na type c, opet snaga punjenja bude smijesnih 15-20w

15 mjeseci
Treba provjeriti koje tehnologije punjenja zahtjeva mobitel za maksimalnu brzinu punjenja i kupiti kompatibilan punjač prema tome, i naravno original kabel ili kabel sa certificiranom kvadraturom žica koja može prenositi tu jačinu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
14 godina

Ako nekome pomaze pri odabiru... na Samsung.com.hr pri launchu nove S26 serije mobitela Samsung nudi free nadogradnju memorije - 512GB po cijeni 256GB. 

Dobrodošlo u vrijeme poskupljenja memorije. 

Vjerojatno best buy model će biti S26 Ultra koji će sudeći po najavama imati najnoviji Snapdragon procesor, koji će izostati na baznom i Plus modelu pa bi se iste trebalo zaobići ove godine. 

Za ekstra popust 20% u košarici na ove (snižene) cijene javite se u PP, imam kupon za podijeliti (free, ofc 🍻) 

I earned my name just like Marlo.

1 0 hvala 0
7 godina

Je probao tko da li Certillia npr. radi na kineskom One Plus 15 s global romom?

https://xdaforums.com/t/plk110-no-root-enable-all-lte-bands-on-the-chinese-oneplus-15.4771463/

Vidim da se čak daju svi bandovi otključati s QPST-om. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice