Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.506.851
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
poz.
Sta bi covjek uzeo rabljenog do 1000kn?
Bitno mi je(sad,kolko mi vec moze bih bitno s obzirom na pare)velik ekran(prsti su mi ko šiščevap kod četnika,kolko debeli tolko i masni smajli.jpeg),brz,da nije sklon krepavanju.
Primarna zadaca bi mu bila da glumi esktop PC za zabavu(dakle,filmovi,igre,torrent,stream,epub,mozda emulator koji ,mesengeri ,watsappovi i ostala socijal programerija mi je nebitna er nemam prijatelja , ak treba zdravoseljacki onda cu nazvat il SMS il e-mail itd).
4,7 osjecam da mi je zeru premalo.(5,5 idealno ,kad bi islo)
Kamera isto manje bitna.
Dal neki stariji flagship, kina il ima neko novo cudo?
Znaci,rabljeni, tak da ak ima koji model koji bi bilo pametno izbjegavat, dobro dodje savjet.
Nesto u starijoj Nexus,galaxy note familiji?
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
EpicFailGuy kaže...
poz.
Bitno mi je(sad,kolko mi vec moze bih bitno s obzirom na pare)velik ekran(prsti su mi ko šiščevap kod četnika,kolko debeli tolko i masni smajli.jpeg),brz,da nije sklon krepavanju.
Primarna zadaca bi mu bila da glumi esktop PC za zabavu(dakle,filmovi,igre,torrent,stream,epub,mozda emulator koji ,mesengeri ,watsappovi i ostala socijal programerija mi je nebitna er nemam prijatelja , ak treba zdravoseljacki onda cu nazvat il SMS il e-mail itd).
Kamera isto manje bitna.
Znaci,rabljeni, tak da ak ima koji model koji bi bilo pametno izbjegavat, dobro dodje savjet.

HTC One M8, nađe se za cca 1200kn, ako imaš sreće i za 1000 se nađe, vrhunski mobitel za tu lovu, uvjeren sam da bolje nećeš naći.

Brz ko munja, odličan ekran i zvučnici, vrhunska izrada, IR blaster, HTC Sense itd

If you're going through hell, keep going!
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Teško da će naći m8 za tu cijenu. S druge strane, LG G2 je ispod 1000, a stvarno nudi puno toga za cijenu.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bacio sam oko na G2 i One M8(fakat zvijer mobiteli, ne kuzim kaj ce ljudima S7edge i slicno sem za pre*******e,ove mobitele sam treba sofverski polirat i polirat,bas sam gledao S7edge srebrni i doslovno mi izgleda ko neka sarena igracka iz pjescanika) i samo me jedna stvar muci,nijedan nema zamjenjivu bateriju i mislim da jedan od njih nema microsd, nije da bi kruha preko pogace no s obzirom da bi uzeo rabljeno, nije li ovo bas vrijeme kad baterije gube naglo na snazi(3-4 godine nakon releasea)?Ne pratim smartphone "scenu" pa fakat neznam. Mozda Kinez neki?
12 godina

Ja ti imam G2, jos malo ce mu dvije godine i baterija je kao i prvog dana, nisam primjetio da se ista brze trosi (naravno ovisi ti i od toga koliko ga koristis). Jos uvijek je jako fluidan i brz, nisam naisao na igru ili aplikaciju u kojoj stopa. Sto se memorije tice imam model od 16gb, na njemu imam svacega, od aplikacija i par igrica pa sve do slika i glazbe i konstantno imam barem 5GB slobodno. Naravno, s vremenom uspori zbog hrpe aplikacija koje instaliravas, brises i ostalih pisdarija koje kroz njega produ, pa samo napravis factory reset i mob ponovo leti kao novi. Za 1.000kn super kupovina i dan danas, pogotovo ako upecas neki sa garom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 22:38 (ibme74).
14 godina
ibme74 kaže...

Ne kuzim kak si uspio sahebati sa tempered glassom? Ja sam baš nedavno kolegici sa posla stavljao na mob, jednostavno je da ne može biti jednostavnije, i to smo još naručili sa ebay-a neke najfetniji, čini mi se da su bili dollar i kusur, uzeli 3 komada. Nikakava mudrost, dobro očistiš ekran (stignu ti i krpice za brisanje ekrana u pakiranju), fino "nasnajperišeš" da što preciznije sjedne, stisnes na sredinu prstom i gledaš čaroliju kako zrak sam izlazi i kako se staklo "spaja" sa ekranom :)

Ma i gledao sam tutorijal sto je najgore i korak po korak smo i radili...ali prvi put kad smo stavili ostao je zrak pri vrhu neznam razlog mozda jer smo stavljali bez maske ? :S

poslje sam oprao deterdžentom i vodom staklo otresao ga od kapljica preostale upio stapicima za usi i samo ga postavili ravno i sad stoji odlicno ko iz prve + dodatak sto smo ga sad stavljali dok je bila maska na njemu..

14 godina
odjavljen
zuper kaže...
Teško da će naći m8 za tu cijenu. S druge strane, LG G2 je ispod 1000, a stvarno nudi puno toga za cijenu.

Nađe se, našao sam frendu za 1000kn ali u lošijem stanju, kada mu je sestra vidila kakav je, našao sam joj za 1200kn u odličnom stanju.. Sve u dan dva sam uspio naći, dakle - može se. G2 je već klasa ispod M8, ali i dalje odličan mob, ja sam svog u vrhunskom stanju, sa maskicom i svom opremom prodao za 800kn prije cca pola godine, mislim da nema boljeg za te pare

If you're going through hell, keep going!
13 godina
neaktivan
EpicFailGuy kaže...
poz.
Kamera isto manje bitna.

imas xiaomi redmi note 2 na njuskalu oko 1000-1100kn.  Ocsta core, 2gb rama, full hd... blablabla. 

9 godina
neaktivan
Miro8 kaže...

Trebao bih preporuku mobitela od oko 3k kn. Zanima me android, a kupio bih ga u dućanu s garancijom.

Koliko vidim ljudi hvale LG Nexus 5X, a njegova cijena je oko 2800 za 32 GB verziju. U tom rangu je i HTC A9, Samsung Galaxy A5 (2016), Sony Z5.

Od stvari koje su mi bitne je ekran (kvaliteta i vidljivost na suncu) te da nije prebugovit.

Jel ima netko iskustva sa Samsung Galaxy A5 (2016), koliko sam našao po forumima baterija se ne može izvaditi, a to mi se baš i ne sviđa?

13 godina
neaktivan
Miro8 kaže...
Miro8 kaže...

Trebao bih preporuku mobitela od oko 3k kn. Zanima me android, a kupio bih ga u dućanu s garancijom.

Koliko vidim ljudi hvale LG Nexus 5X, a njegova cijena je oko 2800 za 32 GB verziju. U tom rangu je i HTC A9, Samsung Galaxy A5 (2016), Sony Z5.

Od stvari koje su mi bitne je ekran (kvaliteta i vidljivost na suncu) te da nije prebugovit.

Jel ima netko iskustva sa Samsung Galaxy A5 (2016), koliko sam našao po forumima baterija se ne može izvaditi, a to mi se baš i ne sviđa?

zasto ti to predstavlja problem?

9 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
Miro8 kaže.. 

Problem bi bio nakon par godina kad baterija oslabi i ako ću je htjeti zamijeniti. I kako ću resetiratu mob kad se skroz zbrejka, to sam do sada radio vađenjem baterije.

9 godina
Miro8 kaže...
GuardianOTB kaže...
Miro8 kaže.. 

Problem bi bio nakon par godina kad baterija oslabi i ako ću je htjeti zamijeniti. I kako ću resetiratu mob kad se skroz zbrejka, to sam do sada radio vađenjem baterije.

Svaki android uređaj se restartai tako da dugo držiš tipku power. Za ovo vezano za slabljenje baterije se slažem.

12 godina
It'sMe932 kaže...
Miro8 kaže...
GuardianOTB kaže...
Miro8 kaže.. 

Svaki android uređaj se restartai tako da dugo držiš tipku power. Za ovo vezano za slabljenje baterije se slažem.

Nije istina, kod svakoga je drugačije ili slično. Npr kod Galaxy s7 moram držati Power + volume down/up.

14 godina

Posto imam osjecaj da je moj Nexus 5 koji me super sluzi vec preko 2 i pol godine pomalo zastario, pocinjem razmisjat o novom mobitelu. Nisam neki prezahtjevni korisnik, ali zelim da mob bude brz u svakodnevnom koristenju, surfanju itd. Igrice ne igram. Cijenovni rang koji gledam je oko 2500-3000kn, moze novi ili rabljen, ali da nije prestar. Ja sam od rabljenih gledao S6(edge), a od novih nesto tipa Huawei P8. Ima tko kakve druge prijedloge?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jel ima netko Huawei p9 lite?

Planiram ovo ljeto uzet mob i upao mi je u oko. Cini se kao jako dobar mobitel za novce (oko 2250kn)

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
gamer34 kaže...

Posto imam osjecaj da je moj Nexus 5 koji me super sluzi vec preko 2 i pol godine pomalo zastario, pocinjem razmisjat o novom mobitelu. Nisam neki prezahtjevni korisnik, ali zelim da mob bude brz u svakodnevnom koristenju, surfanju itd. Igrice ne igram. Cijenovni rang koji gledam je oko 2500-3000kn, moze novi ili rabljen, ali da nije prestar. Ja sam od rabljenih gledao S6(edge), a od novih nesto tipa Huawei P8. Ima tko kakve druge prijedloge?

OnePlus 3 ako ti nije prevelik. Definitivno bolji od S6 i potpuno nov se može dobiti za 3000

14 godina
zuper kaže...

OnePlus 3 ako ti nije prevelik. Definitivno bolji od S6 i potpuno nov se može dobiti za 3000

Gledao sam OnePlus 3, ali da prevelik mi je. Vec mi je Nexus 5 dosta velik, a ovaj je jos 1.5cm visi i 0.5cm siri.

14 godina
Xiaomi Mi5 je također u cijeni do 3000, isto sa S820 SoC.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Miro8 kaže...
GuardianOTB kaže...
Miro8 kaže.. 

to je sve ok, ali obzirom kako ide tehnologija, ja nikada nisam kupio novu bateriju, dosadi mi mob nakon par godina, kupim drugi, ovaj na oglas i idemo dalje. Ako ti planiras koristiti mobitel 4-5god onda ok.

12 godina
neaktivan

jedno pitanje
isplati li se uzeti samsung galaxy core 2
za 250 kn
polovan, čini mi se očuvan

ili I9105 galaxy s 2+
za 300

da napomenem, tražim nešto hitno i jeftino, do 300tinjak kuna, čisto da mogu nabacati ovih instant messaging & voip aplikacija jer mi je bitno uspostavit kontakt sa stranim državama bez da trošim mrežne pozive;relacija hrvatska - njemačka

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 5:27 (isuckatthisgame).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...

to je sve ok, ali obzirom kako ide tehnologija, ja nikada nisam kupio novu bateriju, dosadi mi mob nakon par godina, kupim drugi, ovaj na oglas i idemo dalje. Ako ti planiras koristiti mobitel 4-5god onda ok.

Ma ne mislim tako dugo, 2-3 godine bi onda trebala izdržati. Za sada mi je onda za oko 3k kn Samsung A5 2016 prvi izbor.

13 godina
neaktivan
Miro8 kaže...
GuardianOTB kaže...

Ma ne mislim tako dugo, 2-3 godine bi onda trebala izdržati. Za sada mi je onda za oko 3k kn Samsung A5 2016 prvi izbor.

2 god ce svaki izdrzat... 

11 godina
neaktivan
isuckatthisgame kaže...

jedno pitanje
isplati li se uzeti samsung galaxy core 2
za 250 kn
polovan, čini mi se očuvan

ili I9105 galaxy s 2+
za 300

da napomenem, tražim nešto hitno i jeftino, do 300tinjak kuna, čisto da mogu nabacati ovih instant messaging & voip aplikacija jer mi je bitno uspostavit kontakt sa stranim državama bez da trošim mrežne pozive;relacija hrvatska - njemačka

A gle, recimo da toliko vrijede i jedan i drugi, s tim da je za tvoje potrebe možda bolji S2 jer ima veći interni prostor za pohranu, što ti je važno ako namjeravaš koristiti Whatsapp, idiotsku aplikaciju (sorry ne mogu si pomoći :) koja je strašno gladna prostora sa svojim pustim gigabajtima slika i filmića, a i dalje se gura u internu memoriju.

Ali ako negdje možeš nabaviti S3 za 400 kuna, to ti je puno bolji deal.

9 godina
neaktivan

Ili imaš za cca 300 kn iPhone 4 koji pokreće sve aplikacije kao i ovi, radi uvjerljivo brže i ljepši je kakvih 1000 puta.

Bolja kamera, ljepši ekran (doduše i manji) i jednostavnost korištenja bez štekanja.

Plus njih imaš milijun pa ga nabaviš za sat vremena.

2 4 hvala 1
11 godina
neaktivan
EpicFailGuy kaže...
Bacio sam oko na G2 i One M8(fakat zvijer mobiteli, ne kuzim kaj ce ljudima S7edge i slicno sem za pre*******e,ove mobitele sam treba sofverski polirat i polirat,bas sam gledao S7edge srebrni i doslovno mi izgleda ko neka sarena igracka iz pjescanika) i samo me jedna stvar muci,nijedan nema zamjenjivu bateriju i mislim da jedan od njih nema microsd, nije da bi kruha preko pogace no s obzirom da bi uzeo rabljeno, nije li ovo bas vrijeme kad baterije gube naglo na snazi(3-4 godine nakon releasea)?Ne pratim smartphone "scenu" pa fakat neznam. Mozda Kinez neki?

Jedini problem kod G2 je ta prokleta neizmjenjiva baterija, dobro meni i on-screen tipke. Pusti priče da je baterija ko nova dan danas jer to po zakonima fizike jednostavno ne može biti. Ako je još i upotrebljiva, neće dugo biti.

Za taj novac ne može bolje od Xiomi Redmi Notea 2, Prime ili obični. Novog, naravno.

14 godina
neaktivan

Za 300kn nema boljeg izbora od ajfona 4.I sam ga posjedujem i znam o cem pricam,peta godina je vec tu,baterija i dalje odlicna,kvaliteta izrade vrhunska.Tu i tamo nekad zatrza ali sve je to razumljivo jer ga i godine lagano sustizu,alli stavljat stari modeli sasmunga pored ajfona u  istu kutiju fluidnosti je smijesno,svi znamo koliko su samsunzi bili sto se tice lagga problematicni.

Moj PC  
1 1 hvala 2
12 godina
neaktivan

upoznat sam s činjenicom da su iphonei dugoročno jedni od najkvalitetnijih mobitela, jako dobrar sustav i solidan rad za nekoga tko zna čemu taj mobitel služi, međutim zanima me koliko je isplativo uzimati polovnu seriju iphonea iz 2010. u odnosu na samsung iz 2014. nekako sam dojma da ipak recimo verzija samsunga kad govorimo o polovnim telefonima ima laganu prednost? što vi mislite? hvala na savjetima btw.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 13:31 (isuckatthisgame).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
isuckatthisgame kaže...

upoznat sam s činjenicom da su iphonei dugoročno jedni od najkvalitetnijih mobitela, jako dobrar sustav i solidan rad za nekoga tko zna čemu taj mobitel služi, međutim zanima me koliko je isplativo uzimati polovnu seriju iphonea iz 2010. u odnosu na samsung iz 2014. nekako sam dojma da ipak recimo verzija samsunga kad govorimo o polovnim telefonima ima laganu prednost? što vi mislite? hvala na savjetima btw.

Ovisi za šta ti treba. Iphone4 je smiješno mali mobitel za današnje standarde, ako nećeš puno konzumirati multimediju s njega, čitati tekstove, znači ako ti treba za samo telefoniranje, bit će bolji od Nokije 3310. Bit će dobar i kao mp3 player, ako imaš želudac zajebavati se s iTunesom. Fluidan jest dok se ne preoptereti, ali nije sve ni u fluidnosti. Ima nešto i u ekranu i prijateljskoj nastrojenosti prema korisniku. A baterija... ako si ikad imao mobitel tako dugo s istom baterijom, znaš kakva je nakon tog roka. Ne vjeruj ni meni ni ostalima nego sebi i zdravom razumu.

Uglavnom, ako ti treba mob za nešto više od telefoniranja, možeš bolje čak i za taj novac ili minimalni iber.

Ove Core varijante Samsungovih mobitela znaju bolno štekati, barem ono što sam ja vidio, ali pretpostavljam da to dosta ovisi o korisniku i tome šta trpa na njega.

Ako si pametan korisnik i imaš minimalne vještine "phone managementa", S2 će ti biti super - ZA TAJ NOVAC. Ima relativno malu rezoluciju ekrana pa je prilično brz (sve ovisi na koliko društvenih mreža baš moraš biti prisutan 24/7). Podrška rom-ova i dalje prati razvoj androida, što je nevjerojatno. Da trebaš i rezervnu bateriju prodaju se na ebayu praktički "na kile" za smiješne novce. Ako baš trebaš "fool proof" uređaj, ništa te u vezi uređaja ne zanima osim krajnje upotrebe i ne smeta te ćirenje po sićušnom ekranu, onda iPhone.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 14:04 (Yo Momma).
14 godina

Gdje se može nabaviti ispravni iphone 4 za 300 kuna o kojem svi pričate?

Uzeo bih i ja jednoga za oca koji sad koristi 3gs koji krepava. Sve oglase koje sam vidio su daleko skuplji, čak i oni sa razbijenim staklom ili sa potrganim tipkama su iznad 300 kuna.

0 0 hvala 0
14 godina

HTC One A9 ili Samsung Galaxy A5 2016

Šta kažete, jaran kupuje novi telefon, hardverski su veoma slični otprilike oba telefona, s jedne strane skuplji A9 ali brže nadogradnje, s druge jeftini A5 ali ipak tu je i bolji amoled display, i veći screen i bolja kamera (valjda)

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice