Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.461
|
čitano: 12.919.555
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Po ovome mi se cini da ipak neu cekat G3 

Bit ce jedan od ovih vjerojatno

Jedino neznam mozda nekog kineza

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Od tih bi osobno uzeo G2, imas ga po 2200kn nove na njusci, ako ti ne smeta manjak interne memorije

Razlika izmedju njega i Z2 nije velika, tako da mislim da je G2 trenutno najisplativiji telefon
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina

Ma cijena mi nije bitna tako da to negledate kao faktor

Bila mi je sada krizma pa ono skupio sam nesto para pa sam si to odlucio uzet

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Na mukama sam oko uređaja...

iPhone 5S mi se ne kupuje dva mjeseca prije izlaska "šestice". HTC M8 ima lošu kameru, ali mi je kamera nebitna (općenito na mobu) jer ako želim slike visoke kvalitete (i imam vremena) onda nosim SLR, a ove mobitelske su ugl. hitnog tipa. No, šteta što nije vodootporan, to bi mu povećalo MTBF za nekoliko puta. Ima dobar zvuk, solidan UI, ali nema wireless punjenje, a i težak je. Xperia Z2, s druge strane, prema recenzijama, iako ima 3000mAh, dosta kratko traje, a ekran je koma. SM GS5 ima očajan TouchWiz, SAMOLED koji ne volim zbog loših boja koje s vremenom "cure".... G3 se još ne može kupiti u nas....

Argh. Teško je kupiti Android telefon danas...
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
1 6 hvala 0
17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Izvolite par rijeci Erice o bateriji na G3, sad koliko je svemu tome vjerovat pojma nemam, iako je Erica uvijek okej sto se tice review-ova

https://plus.google.com/114197690252402701122/posts/jnXskvRRDrY

Ima i suprotnih izvješća kad je konačna ne-korejska verzija u pitanju:

http://www.phonearena.com/news/All-hail-the-new-king-The-LG-G3-dethrones-the-Samsung-Galaxy-S5-in-our-battery-life-chart-obliterates-the-rest_id56979

http://www.ign.com/articles/2014/06/17/lg-g3-review

15 godina
odjavljen
HTC M8 ima certifikat za prrzivljavanje vode, tipa polije se casa vode po njemu itd al se ne preporuca da ga se bas uranja u vodu, iako pogledaj malo videe po yt da vidis o cemu je rijec

Z2 ima najbolju bateriju od svih flagshipa!! Pogledaj mob.hr, pogledaj gsmarena, pocketnow, android authority, Z2 ima najbolju bateriju.. A ekran koma? Dobro odakle ti sad to? Z/Z1 imaju 'koma' ekran, ali Z2 bogami nema, ima IPS ekran sa jako dobrim kutovima gledanja i prikazu, gledaj malo testove covjece

Za AMOLED se slazem, a G3 mi ne ulijeva povjerenje zbog baterije
17 godina
odjavljen
Pogledaj ovo npr.:
15 godina
odjavljen
Nemogu otvorit na mobu sam

Uglavnom ima velik kapacitet i IPS ekran, vjeruj mi ima vrhunsku bateriju, s tim jos ima super Sony-eve nacine stednje
14 godina
odjavljen

Lik hvali ekran na XZ2 i kaže ekran ima "bogatije" boje, a M8 da ima ispranije boje.

I kaže na 8:03 "I've been using Z2 and I gotta say that battery life is PHENOMENAL" "And, I had DECENT battery results on my One M8"

I kaže da Z2 uopće nije punio preko vikenda, preko 30 sati je bio na bateriji. Uopće nije koristio power saving modove na Z2 i baterija je čudovište.

Pa gdje je problem?

Kad sam već tu ajde da baš sve prevedem da netrebate svi tražiti po videu, neću doslovno prevoditi.

Jedna stvar koju želim spomenuti je baterija (battery life).

Z2 koristim preko vikenda, ali ću reći da je baterija fenomenalna. Imao sam pristojne (solidne) rezultate na One M8, ali Z2 ga je uništio (ili nešto tako, riječ se baš najbolje ne čuje).

Možete vidjeti da prikazuje ... (nebitan dio).

Preko vikenda sam ga punio (Z2) 1 put i baterija je trajala 30 sati ili nešto ludo kao to, Z2 ima Stamina mode, Low Battery mode, ali uopće to nisam niti koristio, jer dobivam izuzetno trajanje baterije bez tih stvarčica.

M8 ima ultra, extreme power saving mode, ali ne još na Verizonu (verzija M8 koju on ima je od Verziona, znaći nije unlocked... tramp stamp...)... baterija na Z2 je čudovište, ja nemogu ubiti tu stvar (nemože iscjediti bateriju), morao sam gledati videe i stvarno ga jako koristiti (npr. gaming, pretpostavljam).

Z2 dominira (uništava) M8 u bateriji.

Opet napominjem, nije točno tako rekao, ali sam napisao da lakše shvatite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 16:22 (Deawood).

3 0 hvala 0
14 godina

Jel se isplati prelazak s iPhonea 4S na HTC Desire 610?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja ne bi. Jedino ako te iTunes i izostanak microSDHC kartica škaklja, onda svakako.
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
17 godina
odjavljen
Deawood kaže...

Lik hvali ekran na XZ2 i kaže ekran ima "bogatije" boje, a M8 da ima ispranije boje.

I kaže na 8:03 "I've been using Z2 and I gotta say that battery life is PHENOMENAL" "And, I had DECENT battery results on my One M8"

I kaže da Z2 uopće nije punio preko vikenda, preko 30 sati je bio na bateriji. Uopće nije koristio power saving modove na Z2 i baterija je čudovište.

Pa gdje je problem?

Kaže:

"Now, this can be hard to see on camera, but this gray area up... in person it looks a little lighter on the One M8, whereas it just comes off a little darker, a little richer, if gray can get richer... On One M8, this Samsung which is white, actually looks white on the One M8, whereas on the Z2 it almost has a sort of ambery, kind of pink hue to it..." - Usput, na svjetlu je dosta loš navodno, a ja živim u "sunny state of Dalmatia" pa će me to vjerojatno živcirati. Tu je Samsung mnogo bolji navodno, a i M8.

Dakle, to je problem. Kad IPS ima tintane boje (bijelu) to nije dobro.

E sad... Baterija, da. Gledam real-life testiranja i ima solidnu bateriju, ali se npr. upola sporije puni od, npr Samsunga GS5, a traje otprilike isto (ovaj test http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z2-battery-life-test-indicates-great-longevity_id56253).

U odnosu na SGS5 je nešto slabija, ali nekih 10% bolja od M8 za razgovor: http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-z2-battery-test/ ali i 25% bolja za surfanje. Link kaže "sluggish at times", a to je ono čega se kod Androida bojim (zbog toga ne koristim Android, nego iOS).

Cjepidlačim, ali to su nijanse koje ih razlikuju... Već sam preorderao G3 (32GB), ali s baterijom nisam siguran...

Meni je, doduše, i baterija iPhonea 5 solidna, tako da sumnjam da će mi biti lošije iskustvo s nekom drugom.

13 godina

isplati li se uzeti rabljeni samsung galaxy s3 preko njuskala? za 1100 http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy-s3/samsung-galaxy-s3-sivi-t-mobile-garancija-stalak-auto-oglas-11919321

ili ako netko ima neki drugi prijedlog u tom cjenovnom rangu. moze biti i polovno i novo...

GamingOnline
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 17:02 (Mihael610).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Kaže:

"Now, this can be hard to see on camera, but this gray area up... in person it looks a little lighter on the One M8, whereas it just comes off a little darker, a little richer, if gray can get richer... On One M8, this Samsung which is white, actually looks white on the One M8, whereas on the Z2 it almost has a sort of ambery, kind of pink hue to it..." - Usput, na svjetlu je dosta loš navodno, a ja živim u "sunny state of Dalmatia" pa će me to vjerojatno živcirati. Tu je Samsung mnogo bolji navodno, a i M8.

Dakle, to je problem. Kad IPS ima tintane boje (bijelu) to nije dobro.

E sad... Baterija, da. Gledam real-life testiranja i ima solidnu bateriju, ali se npr. upola sporije puni od, npr Samsunga GS5, a traje otprilike isto (ovaj test http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z2-battery-life-test-indicates-great-longevity_id56253).

U odnosu na SGS5 je nešto slabija, ali nekih 10% bolja od M8 za razgovor: http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-z2-battery-test/ ali i 25% bolja za surfanje. Link kaže "sluggish at times", a to je ono čega se kod Androida bojim (zbog toga ne koristim Android, nego iOS).

Cjepidlačim, ali to su nijanse koje ih razlikuju... Već sam preorderao G3 (32GB), ali s baterijom nisam siguran...

Meni je, doduše, i baterija iPhonea 5 solidna, tako da sumnjam da će mi biti lošije iskustvo s nekom drugom.

Z2 ima integriranu aplikaciju za podesavanje balansa bijele boje na ekranu, imam Z1, kod njega ima nekakva kao crvena tinta i bijela pomalo na crvenkastu baca, samo sam slajdao plavi i zeleni slajder i dobio cistu bijelu, odlicna aplikacija za namjestanje bijele po zelji.. Na svijetlu je dobar, nista vise od toga.

traje duze od S5, ali se pune isti k, meni se Z1 napuni za sat ipo puna, sto je odlicno, valjda je ostalo tako na Z2..

Moj osobni izbor bi bio Z2, ima sve, bateriju, dobru kameru, fin ekran, odlicna kvaliteta izrade plus je vodootporan.. G3 je super al nema IP certifikat i za bateriju jos nisam stoposto siguran kakva je..

Pa ti sad biraj, sto i kako

14 godina
razmisljam da uzmem jedan on njih, help..

3 Xperia Z1 compackt
3 Xperia Z1
18 LG G2
0 Samsung S4

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Inače, jedna stvar koja mi se jako svidjela na G3-u je multitasking na istom ekranu, s više prozora odjednom. Nudi li uopće itko tako nešto? Osim SGS5 koji ima onu podjelu na 1/3 + 2/3?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Iphone 4 leti naspram s3 jesi ti lud? Ip4 na ios7 radi grozno

Pa ip4s je lošiji naspram s3 zbog nedostatka rama. Svaki put kad otvorim fejs i stisnem home pa opet stisnem fejs i on ga otvara ponovno ispocetka. S3 bar ima ram management normalan. Ne melji gluposti molim te

@mile deisre 610 je zakon ja bih ga uzeo od ova 3

Očito je da si fanboy...ugl imam s3 i moro sam stavit cm11 da radi kako treba...Btw na 7.1 radi puno bolje nego s3 na 4.3...a i cm nije savršen, zna izbacit da je kamera prestala s radom... A na ovo ne melji gluposti se bolje ne obazirati, jer očito ne znaš čemu sluzi forum...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 11:31 (acerbis).
13 godina
neaktivan
@ Tonči 4 thumbdowna jer ne voliš touchwizz hahaha ko ovdje kaže nešto protiv Samsunga odmah napad... Uzmi htc bez obzira na kameru ili čekaj g3 ili lumiu 930 ako voliš wp
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 11:36 (acerbis).
12 godina

Ima li kakvih provjerenih ili bilokakvih obecavajucih informacija vezano za dolazak android kitkata na sony xperia z1 compact? Takodjer podrzava li lg g2 kitkat sustav?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 14:30 (The_Fichek).
15 godina
odjavljen
Pa dosao je na oba ima par mjeseci
12 godina

Ne uzevsi u obzir velicinu (ne kvalitetu, samo velicinu) ekrana, kojeg bi preporucio..?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 14:51 (The_Fichek).
15 godina
odjavljen
LG G2 definitivno, imao sam Z1c i vrhunski je mobitel, ali ti preporucam G2 ako ti ne smeta manjak interne memorije
12 godina

Tnx, okvirno sam gledao cijene na pretplatu na t-comu pa sam primjetio da postoje dobre ponude ta 2 mobitela. Pretpostavljam da bi cijena lg g2 trebala jos pasti kad izadje lg g3 iako je i ponuda sad oke. Uglavnom kad dodje trenutak odluke jos cu se javit.

14 godina

G2 i G3 izbacujem zbog toga sto G2 je stari model vec a G3 me nije bas odusevio sa baterijom i opcenito rezultatima zbog QHD displaya

Pitanje je samo sada izmedu ova tri

Ljudi znam da pilam al nekupuje se mobitel ovakav svako malo

3 S5
3 M8
15 Z2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Zapravo ti je pitanje jako glupo, bez uvrede..

Danasnji flagshipovi su skoro pa isti, pogotovo ta tri, najbolje da ih odes probat u t coma na izložbu i vidis koji ti je najljepsi dizajnom, softverski i najbolje ces znati

Nemozemo mi znati koji i kako tebi pase
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ne uzevsi u obzir velicinu (ne kvalitetu, samo velicinu) ekrana, kojeg bi preporucio..?

Kolega pomogao si mi sa laptopom, sad je vrijeme da ti se oduzim :)

Z1 compakt uzmi ukoliko ti je g2 prevelik.

G2 ima bolju bateriju, podjednaku kvalitetu kamere (po meni g2 ima prednost zbog OISa, al realno su blizu), bolji ekran (definitivno)...

Jedina mana u g2 je neprosiriva memorija...

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
14 godina
neaktivan
Kelam kaže...

G2 i G3 izbacujem zbog toga sto G2 je stari model vec a G3 me nije bas odusevio sa baterijom i opcenito rezultatima zbog QHD displaya

Pitanje je samo sada izmedu ova tri

Ljudi znam da pilam al nekupuje se mobitel ovakav svako malo

Testovi baterije preprodukcijskog (!) modela g3 su na 6/8 vodecih portala su ispali odlicni. 2 sajta su rekli da su prosjecni.

Pravis zakljucke na temelju testnih primjeraka iako pravi uredjaji nisu ni stigli u prodaju...

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
17 godina
neaktivan

htc desire 610 ili samsung galaxy s4 mini? ovaj prvi je dostupan odmah, a ovaj drugi moram čekat na webshopu. isplati li se čekati? s tim da mi je s4 draži, jer ima manji 4.3" ekran i time više dpi-a. radi se o produženju ugovora, a dosta su povoljni

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 18:26 (hrvooje).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
@Echoone

Z1 compact u najgorem slucaju ima istu bateriju kao G2, tu se ne slazem nikako

Za ostalo sve stoji, kamere tu negdje, ekran bolji na G2 itd
12 godina
EchoOne kaže...
The_Fichek kaže...

Kolega pomogao si mi sa laptopom, sad je vrijeme da ti se oduzim :)

Z1 compakt uzmi ukoliko ti je g2 prevelik.

G2 ima bolju bateriju, podjednaku kvalitetu kamere (po meni g2 ima prednost zbog OISa, al realno su blizu), bolji ekran (definitivno)...

Jedina mana u g2 je neprosiriva memorija...

Hehe, tnx :)

Gledam malo u t-comu posto imaju akciju neogranicenih poziva i sms-ova do 30.6. makar meni to neznaci nist posebno (posto ionak imaju tarifu za 200min i 200 poruka besplatno mjesecno naravno uz gigu brzog neta sto je meni dosta), al s tom tarifom (175kn sve skup mjesecno) cijena uredjaja brutalno pada i isplativija je nego ona opcija kupnje uredjaja sa "planom za mlade" ak si upoznat s time sta.. Uglavnom svi u familiji imaju t-com, znam da jedini imaju i 4G mrezu kod nas za sad iako mi nit to ne igra ulogu i sve u svemu ne vidim im bas konkurenciju na polju tarifa za mobitele kod nas sto se tice ponuda za cijenu.

Z1c mi je upao u oko jos odavno, ali sam mislio sacekati sa kupnjom mobitela i pitat tu jos naravno.

Vidio sam taj LG G2 uzivo prije nego na netu i nisam na prvu pomislio da je moguce da je 5.2" ekran u igri. Uglavnom svidja mi se, ali cu ga jos isprobati kako mi lezi u ruci itd.

Preko te neprosirive memorije mogu prijeci ako mobitelu na podrucju normalnih pretplata (ispod 200kn, blize 150kn) relativno nema konkurencije po ostalim specifikacijama.

Inace nisam neki iskusni korisnik smartfonova, al bi volio da novi mob moze podrzat kitkat, da ima barem gigu rama, tj. da bude fluidan, da ima solidan ekran i tako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 19:11 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice