Mobitel problem

poruka: 16
|
čitano: 8.178
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mobitel problem (mikrofon??)

Naime imam jedan problem tj. ne ja, nego moj otac s Samsung Galaxy Young 2.

Znaci, kad razgovaramo i on mene stavi na zvucnik (razglas) ja njega mogu cuti i on mene cuje, ali kad razgovaramo "normalno" on mene ne cuje, ja njega da. U cemu je problem?
Probao je vratiti mobitel na tvornicke postavke, ali nije pomoglo. Pretpostavljam da je mikorofon u pitanju? Ako da, jel moguce to popraviti / zamijeniti?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 15:05 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mobitel problem

Ako on tebe ne cuje problem je u zvucniku iznad ekrana.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Mobitel problem
Edge kaže...

Jel se da to popraviti? Jel se moze mozda ovako kupiti negdje i zamijeniti? Ili bas mora na servis? Ako da, koliko bi kostalo otprilike?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 15:12 (rebelsy).
14 godina
Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje. Mobitel od kolege sam odnio u lokalni servis. Ne znam tocno koji lg. Uglavnom, problem je bio sto mob nema signala nikakvog. Sluzio mu je do tada, za, slikanje, alarm i sl. Nakon mjesec dana iz servisa zovu da se mob ne moze popraviti. E, sad problem je sto se mob vise ne moze nikako upaliti. Tako oni kazu i takvog mi ga zele vratiti. Ne znam sta sad da kazem kolegi. Vracaju ga totalno onesposobljenog. Kazu da ga ne mogu vratiti u prvobitno stanje. Ima li tko savjet kakav? Meni je to nelogicno. Znaci da oni mogu tako bilo koji mob srediti i nikome nista
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Spomeni im ovo.

Shebali su mob do daske, sada nek izvole nabaviti isti takav (ispravan!) i naplatiti trošak servisa. Ovo ti je čista situacija - oni su preuzeli djelomično neispravan mobitel, napisali to u radni nalog (ti bi trebao imati kopiju) i sad ti moraju vratiti mob u barem takvom stanju ili kompletno ispravan. Možeš ih pritiskati koliko hoćeš (samo nemoj prijetiti) - zaštita potrošača, gospodarska inspekcija, sud, odvjetnici... Have fun.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan
rebelsy kaže...
Edge kaže...

Jel se da to popraviti? Jel se moze mozda ovako kupiti negdje i zamijeniti? Ili bas mora na servis? Ako da, koliko bi kostalo otprilike?

Ako nisi još odfurao na servis,to ti je dosta lako za zamijeniti i na ebayu zvučnik nekih 15 kuna.

A možda ni nije krepao,možda samo treba očistit i napeti kontakte na njemu.

9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Spomeni im ovo.

Shebali su mob do daske, sada nek izvole nabaviti isti takav (ispravan!) i naplatiti trošak servisa. Ovo ti je čista situacija - oni su preuzeli djelomično neispravan mobitel, napisali to u radni nalog (ti bi trebao imati kopiju) i sad ti moraju vratiti mob u barem takvom stanju ili kompletno ispravan. Možeš ih pritiskati koliko hoćeš (samo nemoj prijetiti) - zaštita potrošača, gospodarska inspekcija, sud, odvjetnici... Have fun.

Tak su i mome frendu na xperiji Z trebali zamijeniti bateriju i napraviti factory reset,pa su mu usput i otrgli flat od ekrana,uvalili mu staru bateriju i još mu zbrickali bootloader.

Uspio sam mu preko testpointa osposobiti mob i onda sam skužio da su otrgli flat jer je mobiteli proizvodio onaj zvuk tipkanja po ekranu,što znači da se upalio.

Bar sam mu spasio podatke.

A on se ne želi svadati s njima,nego je kupio novi mob....

Mi 'Rvati.....

14 godina
Sum_of_all_fears, ja, cu ako treba kolegi dati svoj stari lg, ali svako necu preuzeti taj lg sa servisa. Nisam tip koji se voli natezati i popustim kad god mogu da ne ulazim u svadu, ali ovo je stvarno glupa situacija. Lako moguce da ga niko drugi nebi sredio da radi sve ok, ali ja sam ocekivao barem da ce ga vratiti u stanje u kakvom je bio prije servisa. Ovde sam se javio radi toga upravo da se malo informiram. Rijeci "sta ja tu sad mogu" mi je tesko prihvatiti od njih jer kad srede nesto onda fino i naplate. Javit cu kako je proslo. Hvala i lijep pozdrav!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Ako nisi još odfurao na servis,to ti je dosta lako za zamijeniti i na ebayu zvučnik nekih 15 kuna.

A možda ni nije krepao,možda samo treba očistit i napeti kontakte na njemu.

Ne bi vjerovao, proradilo samo do sebe, hah.

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
8 godina
neaktivan
Novi sam na forumu, nadam se da sam smjestio pitanje na pravo mjesto. Imam Sony Xperiu XA i vise se ne zeli upaliti. Star je 3 mjeseca. Kada stisnem tipku za paljenje pokaze se Sony logo i nakon toga crni ekran (koji svijetli, nije ugasen). Probao sam softver repair sa Xperia Companion i nije pomoglo. Da li bi netko mogao ustanoviti u cemu je problem? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
Paki9997 kaže...
Novi sam na forumu, nadam se da sam smjestio pitanje na pravo mjesto. Imam Sony Xperiu XA i vise se ne zeli upaliti. Star je 3 mjeseca. Kada stisnem tipku za paljenje pokaze se Sony logo i nakon toga crni ekran (koji svijetli, nije ugasen). Probao sam softver repair sa Xperia Companion i nije pomoglo. Da li bi netko mogao ustanoviti u cemu je problem? Hvala unaprijed!

Hmm, companion ga ne prepoznaje uopće? Na što ti liči konektor punjenja? Ima li povinutih nožica, svijetli li lampica kad se puni mob(ako xa ima notification ledicu) ?

8 godina
neaktivan
Krivo si shvatio. Xperia Companion je napravio softver repair, ali je problem ostao isti. Nije se nista popravilo. Xperia XA ima notification lampicu i ona zasvjetli kada se pojavi Sony logo alu onda dode taj crni ekran i ona se ugasi.
8 godina
neaktivan
Jer moze netko reci u cemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
Paki9997 kaže...
Jer moze netko reci u cemu je problem?

Iskreno, još nisam čaćkao pa XA, tj. ne poznajem dobro taj uređaj. Ako ga ne flasha dobro companion, onda ga možda može sony flashtool ili neki box i dongle a za to ćeš trebat najbliži servis potražit. Ako imađ garanciju onda šalji tamo. Prvo probaj flashtoolom. Naravno, moraš si prvo s neta skinut odgovarajući fw. 

8 godina
neaktivan
Evo poslao sam ga na servis, imam ga pod garancijom. Nadam se da ce oni to uspjet rijesit.
14 godina
Oni ga moraju riješit. Ako je nešto kritično, dat će ti novi telefon
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice