Kupio sam Sony Ericsson K810i i javila se (po mom mislenju) greska u softveru.
Sta se desilo? Lik kod koga sam kupio telefon pred mene je odpakovao telefon (kutija je imala one holografske waranty nalepnice gde pise da ne uzimam ako je doticna otvorana,sto nije ni bila)odmah sam stavio sam bateriju i odmah sam proverio u onom skrivenom meniju u Service settings-Total Call Time....bilo je naravno 00:00:00
Nakon dan koristenja,ovaj put proveravam total call time u meniju telefona...pisalo je 5min i sitno,opet idem u onom "skrivenom" meniju i sok...telefon je nabacio nekih 30 min totalnog vremena,sto je cudno.
Definitivno sam siguran da telefon sam koristio samo ja i onoliko (onih nestertnih 5 min.) vremena koje pokaziva telefonov meni.
Sledilo je proveravanje racuna kod operatora...sve normalno.
Sta je problem i sta sam uocio?
Doticni registrira vreme kao total call time kada pozivas nekoga,bez obzira dali ti se ovaj javio ili ne,registrira kao potroseno vreme i kad te neko poziva a ti ne odgovaras.
Kontaktirao sam ovlastenog servisera (valjda je ovlasten) i rekao mi da je to normalno i da se desava kod nekih modela i da nije nista strasno.
Za mene jeste "strasno" posto ako odlucim da nakon 1-2 meseca koristenja da prodam telefon,ovaj bi verojatno nabacio par stotinjak sati...sto je vrlo lose za "biznis"
Dakle ima li neko slicnih iskustva sa ovim modelom telefona,i najzad ...."ljudi dali je ovo moguce?"
Koja je zadna verzija softvera/firmwarea ovog telefona?
Kod mene pise
CXC1250811
R8B024
071010
Sve ostalo je u redu,mreza,kamera,internet...radi
Sta da radim,jel da reklamiram ovaj nesretni telefon?