Iphone 5

poruka: 949
|
čitano: 256.246
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Iphone 5

Pregazio 6.1.4 sa Betom 5...to je to!

Mislio sam uzet Nexus 5 i zamijenit iP5, ali ovo je potpuno novi uredaj...odusevljen baterijom, imam bolji signal za LTE nego prije (sa 3/5 otislo na 5/5), lijepo izgleda, a OS ima nove animacije kojima pokazuje koliko fluidno radi...Bravo Apple!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Iphone 5

ja cekam kad ce izac za sve nekako se ne usudim sad stavljat betu al sta sam gledo izgleda fantasticno, ne mogu docekat {#}

17 godina
Iphone 5

Ma beta radi ko finalni proizvod, skoro...

Jedino baterija zasad nije jača strana, al nadam se da bu rešili to..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iphone 5
sto napraviti u slucaju da se zaboravi sifra za otkljucavanje moba. ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 5

Spoji ga na komp na itunes ali mora bit komp na koji je vec bio spojen s kojeg si vec prebacivo glazbu i igre (ja mislim nisam 100% siguran) probaj nemas kj izgubit {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
zvonac kaže...

Meni baterija traje točno pola sata manje...

Imao sam test danas, od 10h (100%) do 23h (0%), 4h i 29 min usage

Prije sam imao 5h usage, ostatak je bio standby

11 godina
neaktivan
Mitch kaže...
zvonac kaže...

Meni baterija traje točno pola sata manje...

Imao sam test danas, od 10h (100%) do 23h (0%), 4h i 29 min usage

Prije sam imao 5h usage, ostatak je bio standby

nadam se da ce to rjesit jer ako ne onda ce im to po meni bit VELIKI minus 

17 godina
Iphone 5

E vo sad baš gledam, vozim b5, baterija je na 50%, usage- 3h 7min.

Standby 2d6h..

Mob baš ne koristim nekaj puno, al bitno mi je da ne draina bateriju ko android{#}

Inače dok malo žešće koristim usage je oko 7.5h, standby oko dan i pol..

Ma baterija ode taj čas ak se koristi 3g, na wifiju je još kak tak, al nadam se da bu rešili to s baterijom da troši po potrebi..

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iphone 5

pozdrav ekipa

Evo i ja dobio svojega :) Mogu reci da sam jako zadovoljan, evo koristim ga vec 2 dana i svaku minutu kada ga pogledam izmami mi osmijeh na lice xD

Nego da ja malo zarovam{#} .. dali mi moze netko predloziti neki dućan, trgovinu sa maskicama.. Vidao sam maskice za IP5 ali nisu mi nesto.. Htio bih nesto pošteno(onaku tipa kakvu je nabavio @Mitch ).

I pomogućnosti u Zagrebu. {#}

FunnY[t]1m3
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Iphone 5

Pošto je puštena b6, uskoro dolazi b7, a onda finalna verzija...

Baterija je slaba strana bete, mada mob ne silujem tolko, uz umjereno korištenje, izdrži bez pol frke  dva dana uz usage oko 5.30-6h.. beta5..

Sad bumo vidli jel ima kakvih promjena na b6, mada sumnjam..

Mislil sam se vratit na (radi baterije) 6.1.4, al opet, nema neke stvari kaj ios7 ima, tak da sam tu na vagi oko povratka na "stari OS"...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iphone 5
ja sam si kupio u tcomu plasticnu tvrdu prozirnu masku. 99 kn. nije mi zao ni jedne lipe za nju jer kad sam za mob mogo dat 3800 kn mogu i za masku 100. glupo mi narucit preko neta masku pa mi se mobitel potrga 10 puta dok dode jer mi ugl mobiteli padaju kad nemaju zastitu. u t comu imas dobar izbor. od tih plasticnih prozirnih do metalnih . ove druge su malo skuplje. ali i tih maskica za iphone ima stvarno svagdje. vidio sam da ih i new yorker drzi haha

0 0 hvala 0
13 godina
Iphone 5

Samo da napišem kratku usporedbu. 

Dakle, imao sam iPhone 5 do prije mjesec dana, a onda sam ga mijenjao za S4 zbog loše baterije. 

Ja stvarno ne razumijem te Android fanboye, kako su zatucani pa to nema nigdje, očite činjenice ne mogu priznati. 

Ovako, da počnem od same kvalitete izrade koja je jasno na strani iPhonea. Ne smeta mi plastika, ali S4 stvarno ne djeluje kao ozbiljan mobitel nakon tako kvalitetno izrađenog mobitela kao što je iPhone. Da ne spominjem kako je loše spojen pa se može čuti lagani klik gore kod kamere kad se pritisne.

Zvučnik na S4 je živa katastrofa, doduše dok je tiho čini se sasvim pristojan, kasnije to ni na što ne liči, čak osjetim lagane vibracije mobitela u tim situacijama. Mislim da slušalice ne moram niti spominjati koje su bolje. 

Nadalje, Android vs iOS. Gledam na to out-of-the-box jer trenutno nemam vremena, a niti volje za root i optimiziranje mobitela tako da očekujem od 4k kn vrijednog mobitela da radi odlično. 

Zanimljivo, quad-core 1.9 GHz procesor koji je u SGS4 se ne može mjeriti u normalno korištenju s 1.3 GHz dual-core procesoru iPhonea 5. Čim sam upalio S4 laggao je, ali dobro, fanboyi kažu da je to riješeno updateom. Istina, dijelom i je riješeno, ali ne u potpunosti. Svejedno to zna zalaggati, često zna biti i spor, a ona sranja od onih senzora bolje da nisu niti stavljali.

Ne mogu reći, ekran na S4 je strašan, iako nečitljiv na suncu, ali svejedno je prekrasan, posebno za gledanje filma/serija na putu recimo. Kamera je predobra, za to nemam nikakve zamjerke. Baterija mi je barem duplo bolja nego na iPhoneu, tamo je bila užasna, što me jako iznenadilo.

Ne mogu vjerovati koliko je iPhone zaokruženiji uređaj. Sve što je implementirano radi dobro, brzo, jednostavno i efikasno za razliku od Androida s TW-om gdje je implementirano sve i svašta, a pola toga ne radi kako spada.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:30 (Cordas).
Moj PC  
4 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Dakle, imao sam iPhone 5 do prije mjesec dana, a onda sam ga mijenjao za S4 zbog loše baterije. 

Ja stvarno ne razumijem te Android fanboye, kako su zatucani pa to nema nigdje, očite činjenice ne mogu priznati. 

Ovako, da počnem od same kvalitete izrade koja je jasno na strani iPhonea. Ne smeta mi plastika, ali S4 stvarno ne djeluje kao ozbiljan mobitel nakon tako kvalitetno izrađenog mobitela kao što je iPhone. Da ne spominjem kako je loše spojen pa se može čuti lagani klik gore kod kamere kad se pritisne.

Zvučnik na S4 je živa katastrofa, doduše dok je tiho čini se sasvim pristojan, kasnije to ni na što ne liči, čak osjetim lagane vibracije mobitela u tim situacijama. Mislim da slušalice ne moram niti spominjati koje su bolje. 

Nadalje, Android vs iOS. Gledam na to out-of-the-box jer trenutno nemam vremena, a niti volje za root i optimiziranje mobitela tako da očekujem od 4k kn vrijednog mobitela da radi odlično. 

Zanimljivo, quad-core 1.9 GHz procesor koji je u SGS4 se ne može mjeriti u normalno korištenju s 1.3 GHz dual-core procesoru iPhonea 5. Čim sam upalio S4 laggao je, ali dobro, fanboyi kažu da je to riješeno updateom. Istina, dijelom i je riješeno, ali ne u potpunosti. Svejedno to zna zalaggati, često zna biti i spor, a ona sranja od onih senzora bolje da nisu niti stavljali.

Ne mogu reći, ekran na S4 je strašan, iako nečitljiv na suncu, ali svejedno je prekrasan, posebno za gledanje filma/serija na putu recimo. Kamera je predobra, za to nemam nikakve zamjerke. Baterija mi je barem duplo bolja nego na iPhoneu, tamo je bila užasna, što me jako iznenadilo.

Ne mogu vjerovati koliko je iPhone zaokruženiji uređaj. Sve što je implementirano radi dobro, brzo, jednostavno i efikasno za razliku od Androida s TW-om gdje je implementirano sve i svašta, a pola toga ne radi kako spada.

To sve što si rekao si u pravu, ali recimo sada iskreno meni je iPhone premal, navikao sam na veći mobitel (ekran) i to mi je jedini problem .. Kada bi Apple napravio mobitel veličine kao s3/s4 to bi po meni bilo savršeno. Inače sve što si napisao je tako kako je .. 

GL&HF
15 godina

kad će IOS 7 za nas obične korisnike?

12 godina
neaktivan
Iphone 5
ios7 bi trebo doc par dana nakon predstavljanja iphonea5s . znaci par dana nakon 10.9.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Zamjeni launcher, i umjesto defaultnog Zamzungovog TouchWiza stavi NovaLauncherPro, Apex ili NextLauncher3D... onda možeš zaboraviti na lag u sučelju. 

16 godina
mile1989 kaže...
ios7 bi trebo doc par dana nakon predstavljanja iphonea5s . znaci par dana nakon 10.9.

Zašto?

Uvijek je dolazio na isti dan s predstavljanjem, na keynoteu uvijek kažu tipa "cause the new iOS update is live"

12 godina
Iphone 5

dali se zna oce li 5s imat veci ekran ili ce ostati isi

0 0 hvala 0
14 godina
Vrlo vjerojatno ostaje isti.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One
16 godina
omomomomoomm kaže...

dali se zna oce li 5s imat veci ekran ili ce ostati isi

Sve će bit identično osim procesora i još par sitnica (fingerprint sensor)

Isto kao 4 > 4S

12 godina
Iphone 5

a j*** i ja onda. ajfon je prebrutalan mob imao sam ip4 al sam ga prodao samo radi premlog ekrana a i ovaj 4 inca mi je premali nista cekat cu 6icu mozda ga tam povecaju n 4.5 inca barem.

0 0 hvala 0
17 godina
Cordas kaže...

Alaj si popljuvo S4{#}

OT:

Prednosti S4: ekran, fotić, android (kustomizacija itd), dimenzije, baterija

Nedostaci: veličina tj ergonomija (bar za moju ruku) laggav OS, manje laggav dok se maknu gluposti i dok ga se podesi, baterija i nije baš na razini (o tom se pričalo, navodno su bila velika očekivanja od nje, s obzirom na veličinu)

Možda su moje izjave kontradiktorne, zavisi kak se uzmu..

Najveća i možda jedina mana kod ajfona je displej i to je to; sam OS je savršen, ono za kaj meni treba je i više neg odličan, zapravo i displej nije tak mali, al već sam govoril o tome, spašava ga reza ekrana..

Izgubil dost vremena na čačkanje androida, skoro svaki dan drugi ROM da ga podesim, al uvijek mi je falilo onih 1% da mogu reć: "to je to".

Kod ios-a je pali i vozi, nemaš kaj drugo..

Da se vratim na temu sad:)

Vratil se na 6.1.4, b6 verzija dost cica bateriju, toplo se nadam da bu finalnu verziju sredili tj maknu taj battery drain (mada u njih ne sumnjam).

Al opet, tu su mišljenja podjeljenja, nekima je značajniji napredak u bateriji, nekima nije (zavisi kakve si sreće)

Topla preporuka za betu ios7, ne morate čekat službenu verziju, pošto beta radi ko grom..

13 godina
zvonac kaže...

Alaj si popljuvo S4{#}

OT:

Prednosti S4: ekran, fotić, android (kustomizacija itd), dimenzije, baterija

Nedostaci: veličina tj ergonomija (bar za moju ruku) laggav OS, manje laggav dok se maknu gluposti i dok ga se podesi, baterija i nije baš na razini (o tom se pričalo, navodno su bila velika očekivanja od nje, s obzirom na veličinu)

Možda su moje izjave kontradiktorne, zavisi kak se uzmu..

Najveća i možda jedina mana kod ajfona je displej i to je to; sam OS je savršen, ono za kaj meni treba je i više neg odličan, zapravo i displej nije tak mali, al već sam govoril o tome, spašava ga reza ekrana..

Izgubil dost vremena na čačkanje androida, skoro svaki dan drugi ROM da ga podesim, al uvijek mi je falilo onih 1% da mogu reć: "to je to".

Kod ios-a je pali i vozi, nemaš kaj drugo..

Da je baterija malo bolja i da je ekran bar 4.5" iPhone bi mi bio savršen i vjerujem da nikad ne bih kupio ovu plastiku, ali što je tu je ;)

Why so serious?
14 godina
Ja se iskreno nadam da nece ici preko tih 4" na kao na ip5 jer onda stvarno vise nece biti high end smartphona za one koji ne zele cigle. Trenutno sam na Htc One i jedina veca mana je sto mi je prevelik.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One
16 godina
Iphone 5

iPhone 5 na iOS7 B6 je daleko brži nego prije, evo bench rezultati

Sunspider 1.0: 710ms (iOS 6 844ms, GS4 920-1,220). iPhone 5 significantly faster.

Google Octane: 2,850 (iOS 6 1,720 GS4 2,384-2,999). Top GS4 slightly faster than iPhone 5.

Mozilla Kraken 1.1: 13,900 (iOS 6 20,600, GS4 9,800-12,300). GS4 significantly faster.

BrowserMark 2.0: 2,810 (iOS 6 2,614, GS4 2,446-2,771). iPhone 5 slightly faster than top GS4.

2 0 hvala 1
14 godina
Iphone 5
Da se uvjerim, da li je moguce na kraju iphone 5 bez JB-a natjerati da radi samo u EDGE nacinu mreznog rada tj da switch tipka pali/gasi 3g a ne LTE? Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tihy86 kaže...
Da se uvjerim, da li je moguce na kraju iphone 5 bez JB-a natjerati da radi samo u EDGE nacinu mreznog rada tj da switch tipka pali/gasi 3g a ne LTE? Zahvaljujem

Da, meni ima ta opcija Disable 3G odmah ispod Cellular Data on/off, ali samo zato što nemam opciju Enable/Disable LTE jer Tele2 nema 4G

14 godina
Iphone 5

hm..a ja sam u vip-u, nemam aktiviran LTE u tarifi i živim u području koje je kilomatrima daleko od LTE signala, 3g imam 2/5 crtica...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako si na vipu neces moci jer od 6.1 updatea vipu je omogucen lte.
12 godina
Iphone 5

Sto mislite kolko ce 5s biti skuplji odod obicnoga?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice