Internet na mobitelu preko RJ-45. moguće?

poruka: 33
|
čitano: 4.088
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me da li se može sa ovim http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/HE-130R-2.jpg spojit mobitel sa internetom preko RJ-45 i usb-a? Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 9:44 (super_mario2006).

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Internet na mobitelu preko RJ-45. moguće?
a gdje ces ustekati taj usb na mob, mislim stvarno sta necu ovdje doziviti
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan

Valjda je mislio jos preko usb (zenskog) kabla spojiti. {#}

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

1 1 hvala 0
16 godina
moderator

Ne.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Valjda je mislio jos preko usb (zenskog) kabla spojiti. {#}

A onaj usb kabel sa kojim se spojiš na komp? njega si zaboravio?

http://www.movens.com.hr/slike_upload/20110711/velicina1/movens201107111526360.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 13:36 (super_mario2006).
12 godina
neaktivan

{#}  veći konektor od pola mobitela LOL

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

ovako sam mislio ovaj kabel http://www.movens.com.hr/slike_upload/20110711/velicina1/movens201107111526360.jpg bi se spojio mobitel i usb strana onog dodatka http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/HE-130R-2.jpg a sa druge strani znaći rj-45 utor bi spojio naravno mrežnim kabelom rj-45 na router. i mislite da to nebi funkcioniralo?

12 godina
neaktivan

Opet nije moguće :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
a gdje ces ustekati taj usb na mob, mislim stvarno sta necu ovdje doziviti

aj malo bolje razmisli kako  :)

13 godina
neaktivan
7kunac kaže...

Opet nije moguće :D

a kako onda wifi funkcionira?

12 godina
neaktivan

Jes' ti ikad vidio mobitel koji podržava žični internet?btw wifi prima podatke s modema kao što mobitel prima poziv s odašiljača
BTW ovi konektori s USB na RJ-45 po mojoj logici ne rade nit sam vidio išta slično,bar ne ovako maleno

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 13:43 (7kunac).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

1. Ti meni prikazujes musko zenski usb kabel na prvom linku. I na sljedecem taj HE 130r. Ti taj HE 130r ukopcas u zenski ulaz na tom usb kablu, a gdje ces ukopcati musku stranu usb kabla u mobitel ???

Mobitel ti nema veliki usb ulaz kao PC! 

Trebas imati samo usb kabel- zenski ulaz i sa druge strane izlaz odgovarajuci za tvoj mobitel, da mozes spojiti u mobitel taj izlaz a u ulaz spojis taj HE 130r!

NISTA OD TOGA !!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 13:44 (Karlovac_047).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
7kunac kaže...

Jes' ti ikad vidio mobitel koji podržava žični internet?btw wifi prima podatke s modema kao što mobitel prima poziv s odašiljača

pa što nije wifi napravljen u svrhu da se povezuje bez žice. Po tome bi se moglo na neki način jer i wifi je neka veza kao i žično

13 godina

Da ga i uspiješ spojit nemoguće je da to funkcionira. Možeš ti svašta spajat ali od toga ti nema ništa.

very enraged dude.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kratko i jasno ne mozes spojit i ne vidim razlog za daljnu raspravu..

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupi mobitel sa wi-fi.em i problem rijesen!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

imam mobitel sa wifi-em nego tamo gdje radim nemam se gdje spojit preko wifi-a... zato sam to pitao..

14 godina
neaktivan
super_mario2006 kaže...
Karlovac_047 kaže...

imam mobitel sa wifi-em nego tamo gdje radim nemam se gdje spojit preko wifi-a... zato sam to pitao..

Aj ti reci koji mobitel imaš?

Postoji samo jedan mobitel koji ovo može (da ja znam)...Nokla N900

13 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
super_mario2006 kaže...
Karlovac_047 kaže...

Aj ti reci koji mobitel imaš?

Postoji samo jedan mobitel koji ovo može (da ja znam)...Nokla N900

samsung galaxy ace

14 godina
neaktivan
super_mario2006 kaže...

samsung galaxy ace

Jedino ti ostaje uvest wireless ili kupit tu Nokiu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 14:49 (XXX-Man).
13 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...

Jedino ti ostaje uvest wireless ili kupit tu Nokiu.

Upravo tako, imas mobitel s WIFI-em, ako imas pristup putem LAN-a WAN-u, "uvedi wireles" odnosno postavi AP (ako tamo gdje radis odgovorni nemaju nista protiv)! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 14:47 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan
super_mario2006 kaže...

Pozdrav, zanima me da li se može sa ovim http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/HE-130R-2.jpg spojit mobitel sa internetom preko RJ-45 i usb-a? Unaprijed hvala

Zapravo je priča malo drukčija i bezveze se sprdate i trollate temu.

Ako vidite nepoćudan post onda isti prijavite, a ne da prozivate moderatore kroz temu.

Tableti u pravilu svi podržavaju pa ne vidim razloga da nebi i mobiteli. 

Ako mobitel ima ICS i podržava OTG kabel (odnosno USB Host driver) neznam zašto se nebi mogao spojiti na mrežu putem mrežnog kabla.

Evo i originalnih kablova za to:

link1

link2

koji pak se nadalje spajaju na mobitel preko OTG adaptera (koji btw dolazi skoro sa svakim android uređajem u posljednje vrijeme), a njega mislim da se i spomenulo par postova iznad.

Eto, problem je što začetnik teme nije naveo odmah na početku koji uređaj ima, a koliko sam upoznat ACE mislim da ne podržava OTG (barem ne sa stock romovima) tako da bi tu mogao nastati problem.

Najjednostavnije rješenje bi bilo kupiti neki wireless router koji podržava WAN, uštekati ga na taj kabel i imaš wireless po kući za sitne novce. Takvi routeri se nađu za 100tinjak kn (i manje).

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.
17 godina

A ajde mi ti reci kada si toliko pametan gdje mobitel ima lan karticu??

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina

Pa nije problem u hardveru.

Cak su gore i linkovi u poruci od 84737.

U mobitel ustekas OTG kabel i u njega Ethernet adapter. I naravno, u njega mrezni kabel.

Ali koliko ja znam (a cak i pise na gornjim linkovima) da to softverski nije moguce rjesiti na mobitelu.

Trebao bi ti i driver i softver s kojim bi se spajao.

Ali njegov Ace pada vec na prvom koraku jer ne podrzava OTG.

Nego, ja sam imao isti problem i rjesio sam ga tako da sam u blizini imao komp koji je spojen na internet.

I preko njega sam se USB kablom spajao na internet.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 15:12 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Pa, vrlo zanimljiva ideja ali ima par malo većih problema.

Prvo, tvoj mob ne podržava USB OTG. Dakle, ideja ti pada u vodu u startu.

Drugo, i da podržava, to je Mass Storage driver + HID Driver.

Treće (vezano za 2. ) - odakle ti driver?

Četvrto - recimo da imaš binariese od drivera. Kompliraš ga u bin koji se može pokrenuti na androidu. To nije win/linux/osx da samo instaliraš driver i vozi. Morao bi nekako napraviti custom ROM sa tim driverom.

Peto, moje šesto čulo mi govori da to nebi radilo. Osim ako ne prepraviš kernel i mapiraš taj eth0 na wlan0 tako da je sustav uvjeren da se spaja preko WiFija. Ili piši podršku za ethernet.

Dok sve to izmudruješ, lijepo naručišovo ili ovo, spojiš na LAN i praviš se glup. Dometa ima dovoljno a za 15$ se riješiš muka sa kompiliranjem drivera, nabavom mobitela koji ima OTG podršku, izradom custom ROMa i ostalim zabavim radnjama da bi na kraju sa 99% skužio da to ne radi.

A sad, kako ti god drago. Najlakše je kupit kablove, popikat sve i čudit se kako ne radi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

A ajde mi ti reci kada si toliko pametan gdje mobitel ima lan karticu??

Ti to meni veliš?{#}

Pa evo ako se budemo vrijeđali onda razmisli i pročitaj temu prije nego napišeš glupost...

LAN kartica (kako ti to nazivaš) je zapravo ovaj RJ-45 USB adapter o kojem je riječ u temi. Očigledno nisi čitao temu, ali glavno da nešto napišeš...

Ovo što je iznad Sum_of_all_fears napisao je očigledno najbolja varijanta svega jer je maleno i možeš nositi uvijek sa sobom.

A opet velim može se naći dovoljno jeftin wireless router sa WAN podrškom (možda ga čak netko ima od tvojih kolega i dade ti ga za pivo) imaš ga u ladici na poslu i po potrebi ga spajaš.

17 godina

Ma ako spoji preko tog kabla i bude radila dam ruku u vatru jer nije samo hardwerski problem, nego i softwerski i ne vjerujem da je netko pisao drivere samo za to.

Ono sam predvidio jer sam na brzinu preletio i shvatio da bi se taj rj-45 bio samo veza do mobitela a ne da u sebi ima vec integriranu karticu. 

Najbolje bi bilo kada bi prodao taj mob i našao neki polovni sa androidom i wifi.

Jer ovako to više onda nije jedan uređaj  i moraš stalno nešto uštekavati i ištekavati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Najbolje bi bilo kada bi prodao taj mob i našao neki polovni sa androidom i wifi.

Hm... vidiš, nisi opet pročitao temu.{#}

Pa i ima Android telefon. I sad njega želi spojiti na  mrežu na poslu putem UTP kabla jer nema wirelessa tamo gdje radi.

Obzirom da bi mu to bilo valjda najjednostavnije i najjeftinije.

16 godina
odjavljen

Well, we were wrong. Nakon malo googlanja, dolazimo do saznanja da to povremeno radi. Sa nekim određenim čipovima. Ako uređaj podržava OTG (a ovaj njegov Ace ne podržava)

[edit] - ali i dalje stoji da je verzija sa mini routerom najjednostavnija i daleko praktičnija za korištenje. Bonus points - radi sa svime što ima WiFi, ne uključuje metar i pol kablova i adaptera...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 14:56 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Well, we were wrong. Nakon malo googlanja, dolazimo do saznanja da to povremeno radi. Sa nekim određenim čipovima. Ako uređaj podržava OTG (a ovaj njegov Ace ne podržava)

[edit] - ali i dalje stoji da je verzija sa mini routerom najjednostavnija i daleko praktičnija za korištenje. Bonus points - radi sa svime što ima WiFi, ne uključuje metar i pol kablova i adaptera...

Eto...

meni je svejedno hoće li ljudi vjerovati ili ne onome što napišem, ali mi je bezveze kad se počne trollati tema i vrijeđati neistomišljenike,

te zazivati moderatore da zatvore temu.

Slažem se u potpunosti sa tobom da je najjednostavnije imati mini router,  također se  najviše zahvaljujem za to što si se potrudio linkati ono što ja cijelo vrijeme govorim, ali šuplje glave mi stavljaju TD radi toga (pa čak su neki išli tako daleko da mi šalju PM-ove da mi "objasne" kako nemam pojma).

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice