Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.714
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

HVALA NA ODGOVORU!A sto se tice navedenog roma otpao je,on ga nece koristiti ali je zato meni zadao glavobolju da mu sprzim nesto slicno tako da je stvar pri kraju (kao i moje oci i zivci),od jutros {#} ludujem pred monitorom (vise od 12 sati ispijam kafe i palim jednu za drugom,a hrana...sta to bijese???) i zavrsicu uskoro nesto pa cu uraditi upload i za vas,cim probam install kako sve fercera jer mi je kolega ostavio mob da mogu testirati...

EDIT:ZAVRSIO SAM...dakle ovo je jos jedan restajlizovan CM7.2 na ICS UI,Holo launcher malo modan,titanium,Link2sd,tastaura je ostala ona Multiling jer stvarno najmanje trosi resursa (bar meni) ko hoce drugu ima na prethodnoj strani druge pa nek skida,Aqua mail aplikacija za naloge (Email,Gmail) mozes se dodati vise naloga na njoj i svaki nalog zasebno podesiti (dodan je i Unlocker za dodavanje vise od 2 naloga),mms.apk preuzeta iz drugog roma i sredjena da radi (po meni najbolje uradjena do sada,jedino sam je morao uklopiti u ovaj rom),jedna app za citanje kontakata sa SIM-a,widget za vrijeme sa prosle strane... screenshote ne mogu uraditi jer nemam vise mob (uzeo ga kolega)

ROM...  http://www.mediafire.com/download/kdkz06pwny19n06/SUPER+ICS.zip 

bootsound ukljonjen ali ko zeli nek flasha ovo iz CWM  http://www.mediafire.com/download/ddk59uxfv186fid/Activate_Bootsound-signed%282%29.zip 

po defaultu CM performance dolaze Smartassv2,122-600Mhz,ostalo podesite sami (preporucujem USE JIT,ALLOW PURING OF ASSETS I LOCK MESSEGING APP IN MEMORY da stiklirate,a ENABLE SURFACE DIHTERING odstiklirati)!
Ko zeli da se jos malo igra sa mobom moze skinuti ove skripte koje sam opet malo modao za ovaj rom 

http://www.mediafire.com/download/5q66d716jdh6wg0/Fly-On_Mod__V4.0-Gongy.zip  (vise detalja i linkovi izvorne stranice DOLE)

skripta se instalira iz CWM,a pokrece se terminal emulatorom, SU (ENTER) entropy_on (ENTER) (kada vas tamo pita za ona podesavanja stisnite samo 1 i enter),zaustavlja se isto iz terminala SU (ENTER) entropy_off (ENTER) a isto tako se deinstalira ucate samo Uninstaller (ENTER).
Takodje tu je i skripta za RAM kucate u terminalu SU (ENTER) pa boost (ENTER).

EDIT:SCREENSHOTS DOLE PAR POSTOVA!

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 21:27 (Gongy).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Aj dok netko ispoba rom molim ga da opiše malo (jer je bolji od ICS Gongy) i screenshot-ove obavezno, hvala:)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jutros sam bio sa kolegom na kafi i malo cackao mu mob,e ovako rom sasvim OK radi i bez one skripte sto sam postao pa je nije nuzno instalirati,osim ko hoce naravno,a sto sam primjetio kod skripte je sledece...Ona funkcionise OK,ne znam kako ce se ponasati na duze staze poslije recimo par sedmica jer nemam mob ne mogu je testirati ali sto sam primjetio prilikom deinstalacije je to da ne pobrise sve svoje fajlove u system/bin ostanu 2 fajle START I STOP,a prilikom deinstalacije ona pobrise fajlu HOST koja se nalazi u system/etc sto ce proizvesti male probleme poslije,tako da ako je neko instalira treba da bude upoznat sa ovim stvarima.Vidjecu veceras da sredim to da ne brise navedenu fajlu host pa cu uraditi reupload i ubacicu par screenova cim uhvatim kolegu da mu pozajmim mob na par minuta.

EDIT:Otvorio sam skriptu na sestrinom laptopu i preporuka DA JE NE INSTALIRATE NA MOB AKO JE POSLIJE MISLITE UKLANJATI JER DEINSTALACIJOM BRISE VISE FAJLOVA BITNIH ZA DOBAR RAD SYSTEMA!Ako je neko vec instalirao je i zeli da je ukloni predlazem da uradi reinstalaciju komplet roma.Juce sam bio ogranicen vremenom pa sam je povrsno izmjenio tj. dodao neke druge fajle u nju ali nisam pregledao sta se deinstalacijom uklanja iz roma i sad vidim da uklanja neke bitne stavke za dobar rad tako da ne skida te je (uostalom uklonicu link za download iz prethodnog posta) dok se ne sredi sve,bice veceras gotova kao i screenovi!IZVINJENJE SVIMA ZA OVAJ NEDOSTATAK

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 13:26 (Gongy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hocu da vratim na 2.3.6 verziju i da izgleda kao kada sam ga kupio(mislim na meni i ostalo).Instalirao sam 1000 rom-ova i nigde mi neradi internet tj 3g......Inace iz srbije sam i kupio sam ga u mts-u.....Tako da ako ima link da mi neko da za 2.3.6 verziju i da je kao ova sto sam imao kada sam kupio tel......Ili ako je imam negde sacuvanu....Hvala unapred :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

Inače original verzija je 2.3.3 ako sam dobro skužio ti želiš ovo 

, a link za download je https://www.wuala.com/zadkyn/ANDROID/Huawei%20U8650/gingerbread/ZaDRooMs/ZaD!!RoM_v1.5.zip e sad jer radi i koji je jezik u to neulazim, svakako isprobaj pa mi javi kako radi i jer je to što si tražio da skinem i ja pa da bude u rezervi kad zagusti{#}

Kopiraj cijeli link jer poslije !! ne stavi hyper vezu ( https://www.wuala.com/zadkyn/ANDROID/Huawei%20U8650/gingerbread/ZaDRooMs/ZaD!!RoM_v1.5.zip )

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 18:58 (mario6n).
13 godina
neaktivan
zileze kaže...

Hocu da vratim na 2.3.6 verziju i da izgleda kao kada sam ga kupio(mislim na meni i ostalo).Instalirao sam 1000 rom-ova i nigde mi neradi internet tj 3g......Inace iz srbije sam i kupio sam ga u mts-u.....Tako da ako ima link da mi neko da za 2.3.6 verziju i da je kao ova sto sam imao kada sam kupio tel......Ili ako je imam negde sacuvanu....Hvala unapred :)

Ne znam da ces naci bas tu MTS verziju,jer ja nigdje na netu nisam uspio naci verziju koju sam dobio od svoje m:tel mreze (ja sam i RS,Prijedor) jedino ako neko ima backup pa da ti uradi upload ili ako hoces da ti uradim ja od svoje mreze ali imas alternativu one njemacke stock verzija,ista je ko ona koju mi dobijemo evo ti link http://huaweidevices.de/sonic?show=downloads .
Sto se tice one skripte zavrsio sam je sad ne uklanja nista sto ce nam mozda trebati evo link za download  http://www.mediafire.com/download/5q66d716jdh6wg0/Fly-On_Mod__V4.0-Gongy.zip (izmjenicu i gore link stavicu ovaj novi),a evo i linkovi za izvor skripte,odakle je sve poteklo 

1.  http://www.myhuawei.net/Thread-MOD-SCRIPTs-TWEAKs-Fly-On-Mod%E2%84%A2V4-0-Beta4-Feel-The-Smoothness-Upd-31-08-13  
2.  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2226373 

a evo i dugo ocekivanih screenova u prilogu. 

poruke-podesavanja poruke-podesavanja
INSTALL SVIH APOVA INSTALL SVIH APOVA
Prije install-a apova Prije install-a apova
bez skripte bez skripte
bez skripte bez skripte
Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 20:16 (Gongy).
12 godina
neaktivan

Super izgleda, identičan je kao i ICS Gongy style a sad jer bolji to neznam:)

13 godina
neaktivan

Nije bas identican ko prosla ICS izvedba,malo je drugaciji UI,laganiji je od prosle verzije u svakom smislu,poslije instalacije slobodnog prostora u ROM-u ostaje oko 50MB.
Da,poslije zavrsenog posla kolega je dosao i ubacili smo mu skriptu i mogu reci da sad dobro radi svoj posao narocito sto se tice RAM-a,cak dok su u pozadini vrtili se viber i browser on se kretao izmedju 80-95 MB slobodnog,a sa pogasenim procesima mnogo bolje (ubacicu screenove).
Moj dragi i voljeni kolega {#} me je takodje zamolio da mu nadjem i neku drugu bootanimaciju pa sam nasao neke 3 i posto mi je dosadno bilo na poslu (nocna smjena,dezurstvo) uradio sam upload i za vas,naravno ko hoce da mjenja kome takodje se ne svidja ona u ROM-u (posatcu i screenove kako koja izgleda),SAMO URADITI INSTALL IZ CWM! 

1.  http://www.mediafire.com/download/g8oaum6hjjyb6gs/CM_1+bootanimation.zip 
2.  http://www.mediafire.com/download/zk6d65454npcqvc/CM_2+bootanimation.zip 
3.  http://www.mediafire.com/download/4p8znbarnh9uefh/CM_3+bootanimation.zip  

SA SKRIPTOM SA SKRIPTOM
SA SKRIPTOM SA SKRIPTOM
ANIMATION 1 ANIMATION 1
ANIMATION 2 ANIMATION 2
ANIMATION 3 ANIMATION 3
Gongy

0 0 hvala 0
16 godina

Evo ovako imam problema sa rootanjem navedenog mobitela, uglavnom problem je sa aplikacijom od Kamere, kad ju pokrenem izbaci error da je ona prestala radit, probo sam hard reset i na tvorničke postavke vratit al nijedno nije pomoglo...Sad ga oću rootat, stavit CWM i custom rom opalit pa bi trebalo radit, ali kad probam rootat preko UnlockRoota on mi izbaci da ne može pronaći shell root i to je to, SuperOneClick se samo zamrzne i tako stoji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne moras se muciti oko ROOT-a jer 2.3.6 android NE MOZES rootati sa tim sto si ti naveo,predlazem da se koncentrises na ubacivanje CWM-a DOBRO OBRATI PAZNJU OKO INSTALACIJE "DRIVERA" 90% SLUCAJEVA PROBLEM JE DO NJIH,skini CWM 6010r1 recovery,to ces lako naci sa komplet uputstvom,flashni ga i zatim skini ROM po zelji ubaci ga u mob OBRATI PAZNJU NA POSUPAK ZA TO,ZNACI PRVO FULL WIPEI CLEAR SVEGA PA ONDA INSTALL I SVI CUSTOM ROMOVI VEC DOLAZE ROOTANI.Ako ti treba pomoc ili ili bilo kakva dodatna objasnjenja javi se.
Gongy

0 0 hvala 0
16 godina
Gongy kaže...
Ne moras se muciti oko ROOT-a jer 2.3.6 android NE MOZES rootati sa tim sto si ti naveo,predlazem da se koncentrises na ubacivanje CWM-a DOBRO OBRATI PAZNJU OKO INSTALACIJE "DRIVERA" 90% SLUCAJEVA PROBLEM JE DO NJIH,skini CWM 6010r1 recovery,to ces lako naci sa komplet uputstvom,flashni ga i zatim skini ROM po zelji ubaci ga u mob OBRATI PAZNJU NA POSUPAK ZA TO,ZNACI PRVO FULL WIPEI CLEAR SVEGA PA ONDA INSTALL I SVI CUSTOM ROMOVI VEC DOLAZE ROOTANI.Ako ti treba pomoc ili ili bilo kakva dodatna objasnjenja javi se.

ma rooto sam ja njega i stavio custom rom al opet mi kaže da Aplikacija Fotoaparat ne radi... a drugi error kad pokrenem kaže da je spajanje sa fotoaparatom neuspješno...

13 godina
neaktivan

Ne zelim da te obeshrabrim ali da ni na jednom romu,custom ili stock,poslije hard reseta ne radi mirise mi sve na hardverski problem sa kamerom da je do same nje!ZAO MI DRUGAR ALI TO  JE MOJE LICNO MISLJENJE,DAJ BOZE DA GRIJESIM!

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 20:21 (Gongy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gongy kaže...

Ne zelim da te obeshrabrim ali da ni na jednom romu,custom ili stock,poslije hard reseta ne radi mirise mi sve na hardverski problem sa kamerom da je do same nje!ZAO MI DRUGAR ALI TO  JE MOJE LICNO MISLJENJE,DAJ BOZE DA GRIJESIM!

Ako je stavio neki ics, 4.0.4. custom rom onda mu neće radit ni kamera ni radio!!??

13 godina
neaktivan
anoniko kaže...
Gongy kaže...

Ako je stavio neki ics, 4.0.4. custom rom onda mu neće radit ni kamera ni radio!!??

Napisao je da je radio HARD RESET sto bi svakako trebalo otkloniti skoro svaku sumnju na softwerski kvar,stavio je znaci cisti stock i sve pocistio iz moba!?

Gongy
16 godina
anoniko kaže...
Gongy kaže...

stavio sam ROM koji je baziran na CM7 što znači da je Gingerbread (2.3.7 ako ćemo detaljno), ali mi ni tamo ne radi, a ako instaliram bilo koju 3rd party aplikaciju ona isti error baca tako da je sigurno hardverski problem...

13 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...
anoniko kaže...
Gongy kaže...

stavio sam ROM koji je baziran na CM7 što znači da je Gingerbread (2.3.7 ako ćemo detaljno), ali mi ni tamo ne radi, a ako instaliram bilo koju 3rd party aplikaciju ona isti error baca tako da je sigurno hardverski problem...

Izvini sto pitam,a jesi radio ti hard reset,ubacivanje stock roma,ono sa dload folderom?Znam da si gore napisao da si radio ali opet pitam jer dosta ljudi brka vracanje na fabricke postavke sa hard resetom,pitam samo da se uvjerimo da je najvjerovatnije problem sa kamerom,IZVINI ako moje pitanje zvuci malo podcjenjivacki,nije mi to bila namjera?!

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 21:28 (Gongy).
12 godina
neaktivan

greška!

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 22:49 (anoniko).
13 godina
neaktivan

imam preko 10000 SMS poruka u mobitelu.. (znam jer upravo radim backup :D )

jel se moze nekako namjestit da mi se sve poruke smjestaju na SD karticu, i ako da, kako?

0 0 hvala 0
17 godina

...koji ce ti k**** 10000 poruka?!?! {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan

a nakupilo se s vremenom.... ugl, jel se moze namjestit da se sve cuva na SD kartici?

12 godina
neaktivan
Papcina kaže...

a nakupilo se s vremenom.... ugl, jel se moze namjestit da se sve cuva na SD kartici?

Mozes u postavkama sms_a namjestit import sms to sd card, a za ove stare napravi backup sa nekim alatom(titanium backup ili slicno).

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 12:48 (anoniko).
13 godina
neaktivan

ps...

stavio sam Gongy final rom

( CM 2.3.7   http://www.mediafire.com/download/1abpt781yc98iz4/GONGY_FINAL.zip )

mi moze netko potvrditi da sve SMS poruke na njemu dolaze i odlaze?

kako namjestiti dialer da mi prilikom unosa brojeva automatski prikazuje popis kontakata?

instalirao sam 5-6 programa na njega, i sa pocetnih 160MB slobodnog internog prostora sad mi je vec na 30MB...

koji vrag!? prebacio sam aplikacije na SD karticu uz pomoc AppMgr3, al i dalje mi je samo 30mb free....

thx!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

^ Niko ti nemoze stavit ruku u vatru za cm 2.3.7. ali mislim da bi trebalo pitat Gongya. Najsigurnije bi bilo stavit stock rom 2.3.6 i rootat ga. Sta se ovog drugog pitanja tice jesi li napravio reboot nakon prebacivanja appova?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 12:56 (anoniko).
13 godina
neaktivan

damn -_- a valjda ce Gongy vidjet ovu poruku ....

ako ne, uzalud mi prebacivanje svega ako nije SMS pouzdan kao na nekim romovima koje sam vec imao...

ovo drugo, jesam, napravljen je reboot.. trenutno 34mb... sve aplikacije koje imam su male (oko 1MB) osim facebooka, whatsapp, viber i skype (al oni su svi prebaceni na SD karticu)

12 godina
neaktivan
Papcina kaže...

ako ne, uzalud mi prebacivanje svega ako nije SMS pouzdan kao na nekim romovima koje sam vec imao...

ovo drugo, jesam, napravljen je reboot.. trenutno 34mb... sve aplikacije koje imam su male (oko 1MB) osim facebooka, whatsapp, viber i skype (al oni su svi prebaceni na SD karticu)

Ja vie ne koristim u 8650, dao sam ga sestri, ali sam joj bas iz tih razloga instalirao stock 2.3.6 rom. Dok sam koristio mobitel najdrazi mi je bio custom rom od Lean&Meana, koji je bio ociscen od svega nepotrebnog i rootan.  PS. obrati paznju na aplikaciju Titanium Backup pro. ( imas je u dosta c.m. romova) sa njom mozes napravit backup svih postavki, aplikacija,poziva itd. ako se naucis sluzit sa njom, napravis hard reset instaliras rom ponovo i vratis postavke za pola sata ako ne i manje. Takodjer preporucujem aplikaciju clean master (besplatna) kojom ocistis sistem od nepotrebnih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 15:13 (anoniko).
17 godina
Papcina kaže...

Stavi si u postavkama Cyanogenmod->performance->lock messaging app in memory

Te aplikacije sto si stavio su sve redom dosta velike (preko 15Mb) i kad ih prebacis na SD dio ostane u mobu, stavi si app Link2SD pa izbrisi Cache i vidi koliko ti svaka aplikacija zauzima...takodjer nakon reboot-a moba se zna oslobodit prostor (valjda tek onda mob skuzi da je aplikacija na SD)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan

ok, thx!

ne mice mi se nes previse sa 30MB, valjda ce mi tako ostat ubuduce...

jbga, ta interna memorija me ubija u pojam -_-

kako da jos namjestim u dialeru da mi prilikom unosa brojeva izbaci popis imena kontakata za brzo biranje?

thx!

12 godina
neaktivan

c ^   Nisam na cyanogenu ali mislim da dialer možeš namjestit u cyanogen postavkama. Šta se tiće memorije jesi li pokušao ovo šta je savjetovao Djigibao, mislim da ti je premalo slobodnog prostora, s obzirom da si na cyanogenu. Pokušaj napravit backup ovih većih aplikacija na sd kartici , zatim napravi napredno čišćenje sa clean masterom i onda ponovo instaliraj aplikacije , ali postavi u cyanogen postavkama da se instaliraju na sd karticu. Pretpostavka je da nedolazak sms_ova ima veze sa zauzetošću memorije, zato je obavezno oslobodi a možda bi pomoglo i da postaviš da se skidaju na sd karticu, a to se postavi u postavkama sms_a ili u cyanogen postavkama ovisno o romu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 11:03 (anoniko).
17 godina
neaktivan

Nije striktno vezano uz ROM development ali jedna zgoda s posla jučer. Dobili novog kolegu na poslu i sjedimo tako na kavi i kolegi zazvoni mobitel. Izvadi Sonic-a i kad je završio razgovor pitam ga mogu li pogledati mob. Uzmem ga ja i gledam u čudu, poznato mi nešto. Odem u postavke kad verzija CM7.2 by stele22. Pitam ga di je kupio mobitel, kaže od nekog lika iz Osijeka. Gledam ja IMEI, odem na dropbox (preko svog moba) i skužim da lik ima moj bivši mobitel. E kako je svijet mali.

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ljudi, molim ispravan link za stock rom za ovaj mob....

dosta mi je vise svih cyanogen ovih onih modova, stavit cu original i amen...

na ovom sad baterija mi traje 5h! 5h u standby modu! da ne spominjem blokiranja dialera i stalno padanje gsm signala....

jednostavno nemam vremena za podesavanje mobitela, trebam nesto brzo i pouzdano...

hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice