Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.545
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Ma ozbiljno ima li rom 2.3.7 koji prikazuje sim kontakte da ih nemoras portati u telefon
17 godina
neaktivan
Killua kaže...
Ma ozbiljno ima li rom 2.3.7 koji prikazuje sim kontakte da ih nemoras portati u telefon

Koliko je meni poznato po dafaultu niti jedan to nema, ali zato ima jedna dobra aplikacija za to LINK

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
12 godina
neaktivan
Pa da san nestavljam ap, moze li se urediti aplikacija da pokazuje direktno pokazuje sim kontakte
ako je samo dodavanje naredbenog retka nesto kao show sim contacts=1 mogu pokusati sam
Akoo nije moze netkotkko zna ili moze
17 godina
neaktivan
Killua kaže...
Pa da san nestavljam ap, moze li se urediti aplikacija da pokazuje direktno pokazuje sim kontakte
ako je samo dodavanje naredbenog retka nesto kao show sim contacts=1 mogu pokusati sam
Akoo nije moze netkotkko zna ili moze

Može se uredit, znam jer sam imao uređenu za Wildfire koja prikazuje sim kontakte. Samo ne znam kako je chef to napravio. Mogu potražit malo, ako nađem šta postam ovdje pa se igrajte :)

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
12 godina
neaktivan
Strpljivo cekam upute, pa cu i sam ako teeba izmijeniti,
nebi bilo na idmet dvec izmjenjenu pa da je mogu preko recoverija ubacivati pa na vecinu 2.3.7 romova koji nisu previse drukciji u tome (kao leva ili miui)
12 godina
neaktivan

Pozdrav{#}.Imam huawei u8650 nakon prvog instaliranog custom rom-a,,nije mi se htio povezati na WIFI..ista stvar i sa ovim rom-om (CM7.2 ICS Style) znaci nađe signal od ruthera ali nemoze se povezati CM7.2 ICS Style...ako me moze tko uputiti,,hvala

dani

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poštovani forumaši,sve čačkam po forumu nebi li pronašao verziju Rom-a za svoj android-Huawei Ascend Y200,naime,imam ga skoro godinu dana,pa pošto sam u pemziji,jesen dolazi

odlučio sam rootat isti.Juče poslije nekoliko pokušaja mi je to i uspjelo,imam ikonu Superuser,sad bi navodno trebao custom rom za isti,našao sam-Cyanogenmod_10.1_TITAN_V4,pa me zanima

ak to istaliram da nebi možda napravio kvadar od mobitela.Ako netko zna nešto o tome svemu...lijepo molim,na svim forumima samo ima U 8650,

a moj je   U 8655-1

verzija sustava Android 2.3.6,verzija jezgre 2.6.38.6-perfandroid@localhost#1,br međuverzije U8655-1V100R001C02B803

Kaj mi još treba,imam samo 4GB memo karticu,pa ono-lijepo molim dajte mi neki savjet-potpuno novi sam u vodama Androida,hvala najljepše-nadam se da budete bili brzi na odgovorima..{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Drustvo imam problem. Jucer mi se mobitel poceo sam gasit i palit svako malo, na kraju do te mjere da je bio neupotrebljiv. Baterija je bila na nekih 80%. Izvadio sam je preko noci, jutros kad sam je vratio i pokusao upalit mobitel je stojao na boot screenu. Pokusao sam sve, novi recovery, stock rom, 4 razlicita custom roma ali nista ne radi, opet se vraca na bootscreen i tu stoji bez ikakve promjene. Ima tko kakav savijet?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probaj SD karticu formatirati znaci potupuno izbristati  skini si SD formater ...pa ponovno napravi patricije na sd kartici u recovery-u  i probaj ponovno. 

dani
15 godina
neaktivan
Može tko objaviti link na neki Stock ROM koji radi? hvala
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam ovaj tel već nekih 1,5 god, na njemu je fundowsky 4.0, te je počeo štekat, trebao bi friški rom. Nisam neki napredni korisnik, al volim na telefon stavit samo ono što mi treba, i da mi je rom od nekog domačeg dečka. Pronjuškao sam malo zadnjih nekoliko stranica, vidim da fundowskog više nema, al je gongy tu, pa me interesira njegov rom, mišljenja su pozitivna od većine, al na linku njegovog roma na medifre-u nema više niš, pa ak neko il sam gsp. gongy može okačit neki link sa najfriškijom verzijim gongy-jevog roma, bio bi jako zahvalan.

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
enigmaludina kaže...

Pozdrav!

Imam ovaj tel već nekih 1,5 god, na njemu je fundowsky 4.0, te je počeo štekat, trebao bi friški rom. Nisam neki napredni korisnik, al volim na telefon stavit samo ono što mi treba, i da mi je rom od nekog domačeg dečka. Pronjuškao sam malo zadnjih nekoliko stranica, vidim da fundowskog više nema, al je gongy tu, pa me interesira njegov rom, mišljenja su pozitivna od većine, al na linku njegovog roma na medi

fre-u nema više niš, pa ak neko il sam gsp. gongy može okačit neki link sa najfriškijom verzijim gongy-jevog roma, bio bi jako zahvalan.

Hvala!

POZZZ ZA SVE FORUMASE PRVO..

Ja nisam ni jedan rom brisao sa mediafire svi su jos tamo,a za tebe evo linkova svih romova

CM 2.3.7   http://www.mediafire.com/download/1abpt781yc98iz4/GONGY_FINAL.zip

CM 2.3.7 ICS STYLE   http://www.mediafire.com/download/99madwdcbr8o9pt/CM7.2+ICS+Style.zip

CM 2.3.7 AS GALAXY SAMSUNG   http://www.mediafire.com/download/28tve7i6c4c3s6l/TouchWiZ_%26_Galaxy_MOD.zip

STOCK MOD 2.3.6  http://www.mediafire.com/download/m4ayl7hypohpwzk/SUPER_2.3.6_by_Gongy.zip

Screenshote imas na forumu vrati se samo nazad,od 86 stranice.

Ako ti je na CM 2.3.7 ICS i CM 2.3.7 TOUCHWIZ & GALAXY MOD zvuk slab u slusalicama ubaci ovo iz CWM (recovery) samo flashni ovaj zip  http://www.mediafire.com/download/o5ac4atj1fjay4r/Distorcion.zip

ako ti je na onom CM GONGY FINAL MOD font slova presitan onda flashni ovo isto iz recoverya 

http://www.mediafire.com/download/tdlzul1fk4xn52d/FontPack-Normal.zip

ili

http://www.mediafire.com/download/q6vd9c0x525s5c6/FontPack-ICS_NORMAL.zip

ili 

http://www.mediafire.com/download/l4wbtutlq912zbp/FontPack-MIUI_COOL.zip 

ako ti jos sta bude trebalo javi se.

P.S. I bez onoga gsp.Gongy ovde smo svi drugari valjda {#}

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 19:19 (Gongy).
12 godina
neaktivan
ic
12 godina
neaktivan
gon
12 godina
neaktivan
gongy ics rom pa trenutno nanjem i kedino problem s email app (ne gmail) stavio u sistemsku i napravio racun pa sada izbacuje je nece pokrene,
o da i nema fm radio aplikacije

jeli moguce u data/data contacts folderu ubaciti linije koda da prikazuje sim kao sto pokazuje gmai kontakte u opcijama

o da i vreske u pisanju su zbog ove tipkovnice navika se na obicnu androidovu
12 godina
neaktivan

Moj savjet svima da instalirate sluzbenu verziju rom-a za taj mobitel 2.3.6,,i necete imati nikakvih problema ,ipak efikasnost je na prvom mjestu a ne vizualni izgled, Imat cete oslobođenu memoriju telefona buduci da je instalacija na sd kartici,Povecavanje frekvencije prcesora na tom uređaju je vise psiholoska time da vas zadovolji, nego stvara pomoc tome mobitelu(600 ili 700 {#}mhz) to steti procesoru i smanjuje mu vjek trajanja,ipak to je mobitel za drustvene mreze i lakse operacije. 

dani

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
onaj widget za equalizer na gongy ics zastekiva stvari, ako gdje koje aplikacije zastekivaju smanjite tamo na cm setings performanse dalvik sa 48 na 32 i ja sam jos promjenio za ram, uglavnom malo promjenite sto tu da zalediva kao meni.

o da i zapravo da ima stock 2.3.7 verzija ja bih tu preporucio malo vise je stabilnija tj. optimiziranija. a plus i custom romovi od cyanogena su na toj verziji i svi su veoma fluidni.
sestica pati od malog usporavanja s vremenom tj lag. opet to je mozda do zastarjelih romova.
trebam probati ovaj ofi ultimate rom koji se jos odrzava a na 2.3.6 je.
i da imas pravo za otaj clocking jedino je dobar smanjiti radi vise baterije, inace cemu povecavati kada uzmes sadasnji rom i dobis oko 3000 rezultat kao od sale na antutu, a na starim romovima cak i clockanima jedva toliko dostignes.
pa zar nije onda bolje optimizirani noviji rom bolje kompajliran koji bolje iskoristava SVE resurse nego opterecivati jadan procesor radi kojih 200-300 vise u rezultatu ( da moze se clockati i gpu ali rijetko tko to radi svi deru jadan cpu, o da i onaj tweak za brze citanje sd kartice)
17 godina
neaktivan

di si našo stock 2.3.7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
em pise "da ima stock" tj. da bi postojao za ovaj model.
inace moze se experimentjrati s nejim od slicnih madela kao oni Y ili koji god vec sto se razlikuju jedino s malo brzim proceskrom ili vise rama
Pa ako ima tko dosta hrabar neka pokusa pronaci koji napredniji stock rom (pa nemoras bas sluzbeni, da mi obicni smrtnici imamo alatke kao korporacij pravili bi stock romove makve god zelimo a ne ovak custom)
13 godina
neaktivan
Killua kaže...
gongy ics rom pa trenutno nanjem i kedino problem s email app (ne gmail) stavio u sistemsku i napravio racun pa sada izbacuje je nece pokrene,
o da i nema fm radio aplikacije

jeli moguce u data/data contacts folderu ubaciti linije koda da prikazuje sim kao sto pokazuje gmai kontakte u opcijama

o da i vreske u pisanju su zbog ove tipkovnice navika se na obicnu androidovu

Flashni ovo iz CWM i dobices FM i novu app za Email i Gmail (mozes na njoj napraviti vise naloga),a ako ti se ne svidja ova app UNINSTALL,plus dodano jos nekih novih stavri koje sam eksperimentisao na koleginom mobu   http://www.mediafire.com/download/fzg2cbclxc47qbo/CM7.2-ICS_GONGY.zip   
e sad za zainteresovane evo jedna mala inovacija da ubrza vase sonice skiniti ovaj rar,raspakujte i unutra ima uputstvo sta i kako odraditi,licno isprobao na koleginom mobu i radi bez greske 

http://www.mediafire.com/download/5dl24j4tokwj7pi/TWEAK_FOR_CM7.rar 

Napominjem,kolega koristi moj ICS CM7.2.

EDIT:Ja sam trazio i pokusavao tu magiju sa SIM kontaktima na CM romovima ali sonic je otisao,a tu enigmu nikada nisam rijesio,a koliko sam vidjeo na netu jos niko nije napravio na CM7.2 da to radi,tako da najbolja alternativa je drzati se onog sto ima dok neko ne provali u cemu je stvar ili insltalirati jos jednu app koja ce raditi taj posao.

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 18:36 (Gongy).
13 godina
neaktivan

alo ljudovi, pozdrav svima...

vako, imam ovaj smartphone... i trebam pomoc...

trebam preporuku za najstabilniji OS, sto znaci da mora biti brz (i da bude brz nakon 3 mjeseca koristenja) i da bez greske salje i prima sve SMS poruke...

i, trebam savjet kako da rjesim "storage space".... znaci, cim instaliram par programa (fejs, viber, whatsapp..) odmah mi dodje poruka system storage is low... i nemogu vise ni update napravit a kamoli skinut neki novi program....

kako da napravim da mi se sve sto programi koriste pokrece sa SD kartice?? kartica mi je od 8gb, i ima slobodno oko 7GB... sto je i vise nego dovoljno da mi se sve smjesti na karticu a ne u internu memoriju...

ajde, pomagajte, fala! {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
cm ics style gongy, cyanogen 7.2 ultimate i cm ultimate enhanced by booci , ics maneswaith i ofi2.3.6 ultimate editikn su ti romovi moliko vidim da se jos odrzavaju zadnje verzije su tem par mjeseci stare.
za poruge rabi cyanove romove jer mogu lockati app u ramu sto je problem nekih romova da ga ugasi radi oslobaxanna prostora o da sto se tice prostora cm imaju slobodno do 200 mb (da nije krivo napisano)
jedino sto malo baterija nije bas najbolja na cm-u evo primjer par sati glazbe i baterija na 50%
P.S. pokusam te zipove od gongy, a mislim da to sa sim karticom je do kontakti app kada sam gledao u data/data pa foldere i spise sto pise u njima pa primjetio da fali par linija koda i/ilije drukcij nego na verziji 2.3.6 pa mozda nije do te phone hm, ali opet sto ja sam pocetnik pa nagadam
12 godina
neaktivan
P.S.
gongy ubija me ova tipkovnia na tvom cm romu, vidi samo gresaka pri pisanju
17 godina
Papcina kaže...
trebam savjet kako da rjesim "storage space".... znaci, cim instaliram par programa (fejs, viber, whatsapp..) odmah mi dodje poruka system storage is low... i nemogu vise ni update napravit a kamoli skinut neki novi program....

kako da napravim da mi se sve sto programi koriste pokrece sa SD kartice?? kartica mi je od 8gb, i ima slobodno oko 7GB... sto je i vise nego dovoljno da mi se sve smjesti na karticu a ne u internu memoriju...

ajde, pomagajte, fala! {#}

Stavi si AppMgr III (App 2 SD) i prebaci programe na karticu

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan
Killua kaže...
P.S.
gongy ubija me ova tipkovnia na tvom cm romu, vidi samo gresaka pri pisanju

lol, bas to, citam i ne kuzim ni k :D

12 godina
neaktivan

Bok ekipa, dakle ovako već duže vrijeme koristim ICS Gongy style rom, jučer sam stavio galaxy mod i nekako mi je bolji ICS Gongi style, e sad ja bi napravio neke preinake pa ako m itko može pomoć, dakle želio bi na ICS Gogy stye stavti tipkovnicu i text sa galaxy moda, pa ako m tko može pomoći bio bi mu zahvalan;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za sve koji se zale na Multiling tastaturu,sutra cu postaviti druge vidjecu da to budu ona stock samsung iz mog TW roma i onu android stock,sto se tice teksta to ne znam da li cu moci srediti jer nemam vise ovaj mob a za to moram rastavljati framework i mjenjati ga i naravno poslije moram testirati ali na cemu...

vidjecu da postavim jos jedan widget za vrijeme koji sam tamo nekad radio za sebe,samo cu sad morati prvo skinuti sa marketa noviju verziju i doraditi je za sonica

P.S. Za sto manje maltertiranja sve ce biti stavljeno u zip za flash iz CWM.

EDIT:

Kao sto sam obecao posao gotov (al ste me posteno namucili {#} sinoc sam do 2 sata radio,a jutros u 6 morao sam na posao),u glavnom spremio sam 3 keyborda ANDROID,STOCK SAMSUNG I XPERIA sve za FLASH IZ CWM...
1. ANDROID-  http://www.mediafire.com/download/jgthsgxd21xi42j/Android_Keyboard.zip 
2. SAMSUNG- http://www.mediafire.com/download/9k16tx266s38z60/Stock_samsung_2.3.4.zip 
3. XPERIA-    http://www.mediafire.com/download/aymwgr2fpp2ocqm/Xperia_keyboard.zip 
samo skinuti,prebaciti na SD,uci u recovery i uraditi install koju zelite,nikakvi wipovi ni mounti ne trebaju (kako koja izgleda dole su scrennshots)

Dalje,obecao sam novi widget za vrijeme i prognozu,skinuo sa marketa zadnju verziju,sredio je kao systemsku apk,trosi malo resursa (RAM-a,vidjecete na screenu) i uradio sam upload jos dosta SKINOVA za njega (SKINOVI su zapravi UI widgeta,kako da izgleda,vidjecete na screenshotima),mnostvo opcija imate u njoj kako urediti widget a posto je dodat i hr jezik onda vam nece biti tesko da se snadjete (kada pokrenete app otvorice vam opcije,idite na Advanced settings i tamo promijenite jezik).

Widget za flash iz CWM http://www.mediafire.com/download/7j4t10ryx5b1mkk/Weather_widget.zip 

sto se tice skinova koje sam pomenuo evo svi skinovi koje sam pronasao za download http://www.mediafire.com/download/8ucmcet4722ehyc/Fancy_Widgets_All_Skins.rar dakle skinuti ovo na PC i raspakovati,u folderu Fancy Widget All Skins su vam skinovi za weather UI,clock UI,battery UI (NAPOMINJEM ovo je samo za widget kako ce sta izgledati,nemjenja vam ikonicu baterije i izgled sata systemski),ove foldere batteryskins,clockskins i weatherskins (cache ne morate prebacivati jer ce ga aplikacija sama po instaliranju napraviti ali mozete i njega,na vama je) prebacite na SD karticu i to u folder ANDROID\DATA\FANCYWIDGETS i kada pokrenete aplikaciju i odete na opciju Postavke izgleda tamo mozete promijeniti izgled widgeta (da ne tupim puno snacicete se i sami),jedino bi napomenuo da aplikacija moze da ucita i vidi samo 10 skinova od svakog (za weather,za clock i battery) tako da ne prebacujete sve na karticu,a uzelo bi vam i dosta prostora nepotrebno,otvorite svaki skin na PC-u,vidite kako izgleda i onda ako vam se svidi prebacite ga u odgovarajuci folder na SD (najbolje da dok vam je spojen mob na PC napravite sami ove foldere batteryskins,clockskins i weatherskins i onda na PC otvorite skinove koji vam se svidja prebacite ga na SD u ISTOIMENI FOLDER,iz weatherskins sa PC-a u weatherskins na SD itd. ) postacu i screenshote toga da se lakse sandjete kome nije najjasnije. 

Android Android
Samsung Samsung
Xperia Xperia
Widget vs RAM Widget vs RAM
Raspakovan .rar Raspakovan .rar
Svi skinovi Svi skinovi
Samo weather skinovi Samo weather skinovi
Otvoren weather skin Otvoren weather skin
Putanja na SD 1 Putanja na SD 1
Putanja 2 Putanja 2
Putanja final Putanja final
Izgled 1 Izgled 1
Izgled 2 Izgled 2
Izgled 3 Izgled 3
Izgled 4 Izgled 4
Izgled 5 Izgled 5
Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 12:12 (Gongy).

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

imam jedno pitanje, tiće se ovog moba ali se radi o digitizeru iliti touchu..

nabavio sam si neispravni u8650 (koji na kraju je ispravan) osim toucha...

pošto je poklopac baterije jako očuvan, kao i prednji dio, touch sa okvirom, preselio sam sve na svoj mob..

i sad problem.. touch nekad radi, nekad ne... ponekad ja tipkam "back" tipku, on označava nešto pri vrhu ekrana..

kao da nije dobro kalibriran.. ali nije to.. kad se to dogodi, ugasim ekran s power tipkom, upalim nazad i onda radi neko vrijeme, par sekundi..

pa opet počne štekat..

bivši vlasnik kaže da se to i njemu događalo i da mu servis nije priznao garanciju, tj. barem je on tako rekao..

mob nije bio u vodi, bar koliko ja vidim...

ja sam probao skinut svoj digitizer ali mi je pukao :D

sad opet nisam ništa napravio, jer nisam grijao da popusti ono ljepilo...

sad me zanima, zbog čega bi to bilo?

drugo, dal se može nekako vratit na one početne postavke, dok se prvi put upali mob da se kalibrira touch?

trenutno imam CM7.2 i onaj skriveni meni ne radi, neznam jel to tamo ima..

zna možda netko u čem je stvar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jedno pitanje za romoholicare,da li je neko koristio onaj utimate by booci sa htc mania?

Pitam jer se moj kolega sa posla navukao na romove pa eksperimentise i nisao je na taj rom ALI dialer mu neradi 50% tj. on moze zvati koga hoce ali njeg niko ne moze dobiti,samo izbacuje kao da je broj zauzet i kaze da ne mozes nikako pristupiti na google play,navodno je napravio google nalog ali cim pokrene app ona se krasha???Nisam nikad gledao taj rom on kaze da je dobar ali ti bugovi su ne prihvatljivi pa me interesuje da li je neko koristio ga i je'l sve radi OK kod vas ili je moj dragi kolega nesto zabrljao??

EDIT:Ja mu ne mogu puno pomoci jer sam sad na SGS III (ali mi nedostaje moj HUAWEIC {#} )

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 23:21 (Gongy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
evo imam ja taj rom od bocija ali jos ga nestvim tek kada mi nesto s ovim bude pa stavim njega i pogledam tu sitnicu,
taj ultimate booci je izmjenena verzija pa postoji mogucnost da se pri izmjeni napravili redovi duplih kodova pa slicnih skripti itd. paz dakako da dode do greskica tako da treba pretraziti po romu sto je vec ubaceno ili mjenjano, nezelim sada reci ali i trenutno gongi rom isto tako pa mi neke igre nerade pa onaj defultni email ali dobro nije to tako veliko i vazno malo iritantno, aj nemos sve predvidjeti zato i automatika za pravljenje romova nekad i nije dobra, ma to ovaj 2.3.7 oni prijasnji nisu losi, zato i jest najbolje ici iz cistog roma sve mjenjati ili najbolje rucno neki custom rom a se malo dulje pozabaviti s njim a ne nako ubaci pa ti program sve skrpa zajno pa se nadaj da radi,
a morati ce nek reci xda ili nekom u htc mania da uhvate fundy zadnji rom pociste ga od smetnji update-ju i modificiraju ga, mislim da bi dosta bilo zahvalno na tom romu neobicno male baterijske potrosnje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice