Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.626
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Danas sam naišao na prvi problem kod Gongy-ovog roma, naime na mobitelu mi je 100% baterija bila jučer uvečer i stavim alarm za ujutro da me probudi, kad ono ujutro ja se probudim i imam što vidjet baterija je na 20% wtf?? ovo mi se sad prvi put dogodilo, znači baterija je držala 8 sati a nisam ni taknuo mob jer moguće da je to samo zbog alarma inaće mi drži po 2 dana uz korištenje?? {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Trebas pobiti sve nepotrebne aplikacije jer sisu bateriju, za razloku od stock rom kernela koji stalno radi na opterecenju citaj neulazi u standby mod pa custom kernel je modificiran i tako najbolje su optimizirani za malu potrosnju a ne pod opterecenjem,
Primjer meni pod najacim osvjetljenjem i surfanjem baterija otkaze za dva tri sata, sa slabim osvjetljenjem 6 7 sati surfanja,
opet ista stvar i sa alarmom kada iskljucim killam appse potrosnja u cekanju je par posto a s alarmom do preko noci nestane do 20%baterije
15 godina
neaktivan
pozz, imam ovaj mob i kad god stavim neki castom cynogen rom ne radi mi internet tj mogu sve normalno skidat preko marketa na face i sve ali koji god browser da skinem nece mi nista otvorit pa ako netko zna rijesenje pls nek na pise inace probao sam 4 roma i na svima isto hvala :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
i da zaboravio sam napisat koji god net da koristim bilo preko wifija ili mobilni nece mi a jucer sam prijatelju dijelio wifi i on je normalno mogao

0 0 hvala 0
17 godina
šonjo131 kaže...
pozz, imam ovaj mob i kad god stavim neki castom cynogen rom ne radi mi internet tj mogu sve normalno skidat preko marketa na face i sve ali koji god browser da skinem nece mi nista otvorit pa ako netko zna rijesenje pls nek na pise inace probao sam 4 roma i na svima isto hvala :)

Jesi probao stavit Operu Mini pa s njom?

------------------------------------------------------------------------

BTW: zna netko gdje bi mogao nabavit Gtalk.apk za 2.3.7?

Skinuo sam neki s neta, instalirao ali nije htio radit, rusio se.

Imam Benru ROM - CM7.2 stele22  v2.1

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Skini benruov ROM v4 izvadi ga iz zipa, prebaci na karticu, preko root explorera prebaci u system\app i podesi permissions na rwrr i restart. trebao bi radit kako treba. trebao bi dobit i update

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
15 godina
neaktivan
jesam i isto nece

0 0 hvala 0
17 godina
dark_wizz kaže...
djigibao kaže...

Skini benruov ROM v4 izvadi ga iz zipa, prebaci na karticu, preko root explorera prebaci u system\app i podesi permissions na rwrr i restart. trebao bi radit kako treba. trebao bi dobit i update

Kako se radi to: podesi permissions na rwrr?  {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina

Stavio sam danas ovaj Gongy ICS pa me interesira da li se moze tekst u poruka promijenit u drugu boju (sad je plavi)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Stavio sam danas ovaj Gongy ICS pa me interesira da li se moze tekst u poruka promijenit u drugu boju (sad je plavi)?

Pokušavao sam i ja ali nisam našao riješenje na sms mi je ok ali mi je na internet pregledniku čudno nekako..

15 godina
Mob mi se nes pokvario, malo ga jace spustim na pod i ugasi se i tako stalno se gasi. Jel ce bi htjet to uzet pod garanciju?
I zanima me jos jedna stvar. Mislim si stavit neki ICS rom i zanima me ako ga stavim jel cu moc instaliravat aplikacije koje zahtijevaju 4.0+ android verzije?
12 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
Mob mi se nes pokvario, malo ga jace spustim na pod i ugasi se i tako stalno se gasi. Jel ce bi htjet to uzet pod garanciju?
I zanima me jos jedna stvar. Mislim si stavit neki ICS rom i zanima me ako ga stavim jel cu moc instaliravat aplikacije koje zahtijevaju 4.0+ android verzije?

možda ti baterija ima "lufta" pa stavi paprić da ju stisne tak sam ja imal problem sa lg-om, to sam napravil i sve je ok, ako staviš 4.0 android neće ti raditi kamera.. a za aplikacije to neznam, znam da sam stavnio na svojeg 4.0.4 i nije mi kamera radila, i navodno ne radi na niti jednom 4.0+

15 godina
mario6n kaže...
maxy0 kaže...

možda ti baterija ima "lufta" pa stavi paprić da ju stisne tak sam ja imal problem sa lg-om, to sam napravil i sve je ok, ako staviš 4.0 android neće ti raditi kamera.. a za aplikacije to neznam, znam da sam stavnio na svojeg 4.0.4 i nije mi kamera radila, i navodno ne radi na niti jednom 4.0+

aha, a onda mi se i ne isplati to stavljat. jel ima koji onda rom koji potpuno mijenja izgled svega, mislim u postavkama i sve ostalo. ocu nes novo, mozda MIUI ?

12 godina
neaktivan
Ako hoces bas svjezi ili jos odrzavani rom
Cm7.2 ultimate i Ics Maneswaith se jos updetaju
Koliko sam primijetio zadnje verzije roma su samo par mjeseci stare, o da i cyan su znaci 2.3.7
12 godina
neaktivan

Imam Star B930 MTK6515   to je  kopija S3   u njemu se nalazi 4.0.4 custom rom on ima 256 mb rama pa ja sve sporo, pa sam misli ako se moze staviti   windows8 rom jer bih mozda manje rama zauzimao 

Brand / Model
Star B930
CPU
MTK6515
OS
Android 4.0.4 MAUI ROM (Android 2.3.6 Real)
English, Russian, French, German, Dutch, Finnish, Greek, Malay, Polish, Swedish, Turkish, Italian, Vietnamese, Indonesia, Spanish, Persian, Portuguese, Thai, Romanian, Brazil Portuguese,etc
Memory
RAM : 256MB / ROM : 256MB
MAX supports 32GB Micro SD Memory Card (TF-Card)
Size
126*66*10.3 mm
Weight
148g
Battery 2100mAh
Screen
4.3" 800*480, 16M Colors (TBD), TFT-LCD
Capacitive Multi Touch Screen (5 point touch)
Network
Dual Sim
2G: 850/900/1800/1900 MHz
3G: No
Color
Black / White
GPS
No
Connection
Bluetooth with EDR & A2DP
Wi-Fi : IEEE 802.11 b/g/n, supports Wi-Fi hotspot
micro USB 2.0
Camera
Back 3.0 mega pixel, Front 0.3 mega pixel
Sensor
Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor
Radio
FM
Video
AVI, MP4, FLV, 3GP, MOV, ASF, MPEG, RMVB, H.263, H.264, etc.
Audio
MP3, AAC, WAV, etc. / 3.5 mm Audio Jack
Special function
G-sensor, P-Sensor, L-Sensor, FM radio, Wifi, GPS, Multi-touch, Dual SIM, Schedule Power on/off

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
... a da nisi falio temu?
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
dark_wizz kaže...
djigibao kaže...

Kako se radi to: podesi permissions na rwrr?  {#}

Kad apk premjestiš u system/app drži prst na njoj i kad ti ispadne lista odaberi premissions otvara ti se prozor sa kućicama i prati:

r-w-

r-

r-

ostale kućice odznaćiš.

Poželjno je stisnuti HVALA
13 godina
neaktivan

nisam nista uspio dobit ni napraviti sa svojim Huawei-om pa mi je ostala zadnja nada, servis :D e sada, samo postavim gore stock rom i mogu ga nosit ili?

0 0 hvala 0
15 godina

jučer sam imao izlijev bijesa i moj huaweić mi je bio najbliže pa sam mu razbio cijeli ekran. on radi normlano al touch ne reagira. sad ima neki na njuskalu prodaje ekran za 100kn pa me zanima jel bi mogo ja to kupit i odijet u servis da mi stave taj ekran? i koliko bi me sta mislite doslo da mi to stave?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja imam problem sa Gongyjevim ICS romom. Kad pisem poruku cesto se dogodi da se ne vidi sto pisem i tek kad okrenem mobitel okomito ili vodoravno pokaze se sto sam pisao. Kao da zablokira ekran, ali poruku ipak napisem. Jeli se jos nekome to dogodilo i zna li itko sto bi moglo biti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

jučer sam imao izlijev bijesa i moj huaweić mi je bio najbliže pa sam mu razbio cijeli ekran. on radi normlano al touch ne reagira. sad ima neki na njuskalu prodaje ekran za 100kn pa me zanima jel bi mogo ja to kupit i odijet u servis da mi stave taj ekran? i koliko bi me sta mislite doslo da mi to stave?

Zasto da ides u servis da ti tamo uzmu jos kuna kada to mozes i sam odraditi,a pitanje da li bi i htjeli jer nisi kupio dio kod njih!Sad ti kazes display mada ja mislim da si ti sredio ono staklo na mobu,zapravo touch ili digitizer strucno,za to ti drugar treba set malih sarfcigerica zvjezda obavezno jer su na njemu nazad serafici zvjezde i treba ti negdje oko 10-ak minuta da to uradis sam.Prvo otvori mob,izvadi bateriju,onda odvrni onih 6 serafica nazad,potom skini onu plastiku sto stoji preko maticne ploce,obrati paznju na plasticne snalice sa strane sto drze plastiku,vidjeces ih cim podjes skidati plastiku skontaces da ti one drze nju,polako ih srafcigerom odmakni i izvadi plastiku,na 6 mjesta cini mi se da imaju,kada skines palstiku dosao si do maticne na njoj gore u vrhu ploce vidjeces gdje su ti spojeni display i digitizer,onaj manji prvi prikljucak je od digitizera,a onaj ispod njega veci i sjajniji je od displaya,oba pazljivo srafcigerom odvoji od maticne ploce,bez brige oni su samo utisnuti u predvidjene utore na maticnoj,kada njih odvojis izvadi maticnu plocu i ispod ti je odmah dispaly,pazljivo ga izvadi i ostavi negdje sa strane,NEMOJ GA BRISTAI NI DIRATI PRSTIMA,PREDNJU STRANU DISPLAYA,OSTACE TI DLACICE,FLEKICE ITD. kada si odvojio display ostala ti je ona plastika sa sa digitizerom,ivice te plastike lagano zagrij obicnim fenom da se ugrije ljepilo koje drzi digitizer i polako malim nozicem ili skalpelom odvoji digitizer od plastike,zatim ugrij ponovo fenom ono ljepilo jos malo da postane mekano i samo zalijepi na njega novi digitizer,pritisni ga malo dok se ljepilo ne osusi i potom polako obrnutim redosledom sastavi mob,znaci kad si zalijepio digitizer,vrati display na mjesto (vidjeces ima tacno predvidjen utor u koji on upadne),potom vrati maticnu,ponovo spoj kontakte od displaya i digitizera (znaci prvo display sad,onaj veci sjajni,a onda digitizer,manji prikljucak),vrati onu plastiku pazi da je dobro uklopis dati ne zjape kojekakve rupe kroz koje ce ti samo ulaziti prasina,zavrnio onih 6 serafica i gotovo!Da si blize uradio bi ti to za 5-6 minuta...evo ti link gdje mozes vidjeti sta i kako

(lik se malo spetljao ali uglavnom vidjeces sustinu,nije tesko vjeruj mi,samo pazljivo sa displayom jer malo jace ako ga stisnes gotov je,samo njezno i polako,a srafcigerice mozes skoro svagdje kupiti za nesto malo novca a uvijek dobro dodju,poslije mozes i ortacima otvarati mobove i mjenjati display,touch ili sta god jel u sustini na svima je isto.POZZZ  

Gongy
15 godina
vlovrec kaže...

Koji ROM staviti? Najvažnije mi je da ne ubije memoriju i bateriju (pošto nije viiše u punoj snazi da izdrži barem dan-dan i pol)

Probao sam ih nekoliko, ali ili mi se baterija brzo prazni ili mi dok sfali memorije 

gasi app za SMS i ne dobivam poruku (poruku ne dobijem, a izvješće da sam primio ode...)

Inače imam dojam da s tim mobom nije nešt dobro s memorijom. 

Imam instalirano samo par programa još k tome link2sd i svako malo ostajem bez memorije. Jedina zahtjevnija app je endomondo i dok je taj upaljen SMS poruke se redovito gube...

Ono, ko da pojede svu slobodnu memoriju. Trenutno prikazuje da je slobodno 43mb za aplikacije i 52 RAM-a. Jel moguće da endomondo pojede 30-40mb?

Dal da probam s nekim programom za upravljanje ramom? probao sam par kom, ali nemaju uglavnom opcije da lockam app u memoriju. Na prošlom romu sam imao tu opciju, ali on je pojeo batt za pol dana, dok je na ovom nema...

Inače trenutno je gore "SUPER 2.3.6 bx gongy", dok je prije bio mislim fundovski 2.3.7...

hvala

Evo, da javim, nakon  nekoliko pokušaja stavio sam opet "SUPER 2.3.6 bx gongy" napravio swap particiju i stanje se popravilo.

Poruke uredno dolaze, baterija drži 1,5-2 dana. Jedino dok ga jako preopteretim onda se jako uspori i moram ga restartati.

Ali to baš dok sam ga namjerno preopteretio tako da sam uzastopce pokrenuo nekoliko jačih programa a da ih prije nisam pogasio...

17 godina
neaktivan

riješil sam to jednostavnije :D

našo sam oemlogo na netu, ubacio u onaj .zip koji si prije stavio i preko CWMa ubacio i sve ok :)

17 godina
neaktivan

Zamolio bi kolegu Gongy-ja ako je ikako moguće da posta soundfix od svog ICS ROM-a ovdje. Znači soundfix za slušalice i BT audio (ne onaj za glasnoću zvuka kod razgovora). Treba kolegi, žali se da mu je pretih zvuk preko BT-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e pozz,izmjenjao  sam dosta romova i zasada sam na gongy ics...

eh sada bi trebao neki rom koji ce mi biti sto brzi u obicnom radu,znaci poruke,pozivi(mozda preko vibera,ali sumnjam) 

znaci treba mi pouzdan rom za svakodnevnu upotrebbu bez ikakvih aplikacija(dodatnih) ..

bitno da je pouzdan..

preporuke??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SiO kaže...

eh sada bi trebao neki rom koji ce mi biti sto brzi u obicnom radu,znaci poruke,pozivi(mozda preko vibera,ali sumnjam) 

znaci treba mi pouzdan rom za svakodnevnu upotrebbu bez ikakvih aplikacija(dodatnih) ..

bitno da je pouzdan..

preporuke??

zar to što si naveo ne zadovoljava Gongy-ev ROM? 

13 godina
neaktivan
APW kaže...
SiO kaže...

bitno da je pouzdan..

preporuke??

zar to što si naveo ne zadovoljava Gongy-ev ROM? 

htio bih nesto vise simple & default..  ovaj mi je vec neznam dosadio,nezz kako da objasnim..

12 godina
neaktivan

Zadnji DL link od Gongya molim

:D

i upute za kalibraciju toucha

HUAWEI U8650 - Quod sumus hoc eritis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 18:26 (domagoj03).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Zamolio bi kolegu Gongy-ja ako je ikako moguće da posta soundfix od svog ICS ROM-a ovdje. Znači soundfix za slušalice i BT audio (ne onaj za glasnoću zvuka kod razgovora). Treba kolegi, žali se da mu je pretih zvuk preko BT-a

ZAO MI JE DARK,ne mogu vise nista uraditi jer sam pocistio sve sa PC-a za nas mob kao i kitchen ALI postoji alternativa,sjetio sam se da je na jednom drugom forumu jedan developer radio nesto oko toga http://www.htcmania.com/showthread.php?t=361994&page=139  pa sam skinuo taj zip i uradio upload,vodeci se logikom da je to sve u sutini CM vjerujem da ce raditi i na mom romu,tako da evo zip za fix zvuka koji je on radio http://www.mediafire.com/download/o5ac4atj1fjay4r/Distorcion.zip  pa probajte sa njim,nadam se da ce pomoci.

P.S. Vjerovatno je apsurdno da tebi savjetujem da prije svega uradite backup ako nesto se zakomplikuje.Ako bude radilo podijelite sa ostalima koji koriste taj moj rom da mogu pojacati zvuk!  

Gongy
17 godina
neaktivan
Gongy kaže...
dark_wizz kaže...

ZAO MI JE DARK,ne mogu vise nista uraditi jer sam pocistio sve sa PC-a za nas mob kao i kitchen ALI postoji alternativa,sjetio sam se da je na jednom drugom forumu jedan developer radio nesto oko toga http://www.htcmania.com/showthread.php?t=361994&page=139  pa sam skinuo taj zip i uradio upload,vodeci se logikom da je to sve u sutini CM vjerujem da ce raditi i na mom romu,tako da evo zip za fix zvuka koji je on radio http://www.mediafire.com/download/o5ac4atj1fjay4r/Distorcion.zip  pa probajte sa njim,nadam se da ce pomoci.

P.S. Vjerovatno je apsurdno da tebi savjetujem da prije svega uradite backup ako nesto se zakomplikuje.Ako bude radilo podijelite sa ostalima koji koriste taj moj rom da mogu pojacati zvuk!  

Radi odlično sa 10-ak modela slušalica koje sam isprobao, između ostalog i iP5 i beats sluškama od Sensationa. Grmljavina u ušima čak i sa stock slušalicama od Wildfire-a koje su inaće žešće smeće. Jedino je poželjno volume staviti na 60-70% za slušanje glazbe preko zvučnika jer je distorzija hebačka. Napominjem, isprobao sam samo Distorcion.zip.

Radi na mom 2.1 ROM-u bez ikakvih problema. Flash iz CWM

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 16:19 (dark_wizz).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice