Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.056.845
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

pogledaj verziju 2.1 od dark_wizza, samo provrti nekoliko stranica unatrag

vizualno je jako lijep i sve funkcionira kako bi trebalo.

meni ni ne treba overclock na njegovom rom-u.

nemaš youtube implementiran, ali lako to skineš iz store-a

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze pomoc molim vas...mobitel mi je odjednom blokirao,nisam mogao nista napraviti,i onda sam izvadio bateriju,i sad kad ga upalim pojavi se samo huawei logo i tako stoji,ne mogu u nista uci..jel zna netko nekakvo rjesenje?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
jukaka24 kaže...

moze pomoc molim vas...mobitel mi je odjednom blokirao,nisam mogao nista napraviti,i onda sam izvadio bateriju,i sad kad ga upalim pojavi se samo huawei logo i tako stoji,ne mogu u nista uci..jel zna netko nekakvo rjesenje?

To se i meni dogadalo kad sam zeznuo instalaciju nekog random RoMa i mislio sam mobitel baciti u smece, a onda sam ga ustekao ugasenog u punjac i otvorio mi se recovery. Tako da ako ti je rootan, probaj ga ugasiti i ustekati u punjac, skinuti novi rom i instalirati ponovno.

Nego dark_wizz,

jel se radi sto sa onim soundfixom o kojem smo pricali prije par stranica? :D

HUAWEI U8650
14 godina
neaktivan
domagoj03 kaže...
jukaka24 kaže...

To se i meni dogadalo kad sam zeznuo instalaciju nekog random RoMa i mislio sam mobitel baciti u smece, a onda sam ga ustekao ugasenog u punjac i otvorio mi se recovery. Tako da ako ti je rootan, probaj ga ugasiti i ustekati u punjac, skinuti novi rom i instalirati ponovno.

Nego dark_wizz,

a ako ti nije rootan onda probaj neki stock rom stavit na sd karticu pa ga instalirat

17 godina
neaktivan
jukaka24 kaže...

Ako si ga rootao probaj ući u CWM i napravi restore ako si radio backup, aili ako ne full wipe i probaj ga onda rebootat. Ako nisi rootao kolega domagoj ti je dao riješenje.

domagoj03 kaže...
Nego dark_wizz,

Radim kad stignem, zadnjih nekoliko dana nemam vremena za jelo koliko posla imam, ali kako sam obećao; bit će uskoro.

Huawei u8650/u8652 CM7 team
13 godina
neaktivan

može link od dark wizza?? trazio sma unazzad par stranica no nisam vidio :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SiO kaže...

Izvolis, benru v4

http://www.mediafire.com/?7bukqmeqmahq50j

HUAWEI U8650
13 godina
neaktivan
domagoj03 kaže...
SiO kaže...

Izvolis, benru v4

http://www.mediafire.com/?7bukqmeqmahq50j

taj do benrua sam  koristio vec...

17 godina
neaktivan

Imaš na prvoj stranici pod Custom CM ROMovima, ali evo još jednom LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ubacio  sam  steleta :)

najljepši je :)

ma li kakavrom a da podsjeca na ios ili windows phone?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SiO kaže...

ubacio  sam Šteleta :)

There, i fixed it :)

13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
jukaka24 kaže...

Ako si ga rootao probaj ući u CWM i napravi restore ako si radio backup, aili ako ne full wipe i probaj ga onda rebootat. Ako nisi rootao kolega domagoj ti je dao riješenje.

problem je sta je mobitel rootan i sta je na njemu custom rom stavljen...e sad...mob se sad skoro nikako ne pali,tu i tamo,i samo stoji huawei logo...kad prikljucim punjac ista stvar,ne otvara CWM niti ista...a ne virujen da je do lose instaliranog roma,jer san 2 miseca bez problema radio na ovom od fundowskog i samo se odjednom izgasio i nece da se pali...garanciju jos iman,ali mislin da mi ne vridi posto sam ga rootao i minja rom...

17 godina
neaktivan

Dakle ni u CWM neće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ne,nista...samo stoji na logu od huaweia

17 godina
neaktivan
jukaka24 kaže...

Ajd probaj ovako: ugasi ga, izvadi bateriju na 10 sec, pri paljenju drži tipke "power & vol down" jedno 15-ak sekundi, onda ga spoji na PC i vidi hoće ga preopznat. Ako ga prepozna odlično, mobitel je u fastboot modu. Stavi CWM 6.0.1.0 preko fastboota (imaš na prvoj stranici). Stavi bilo koji custom ROM na karticu ako već nemaš, startaj ga u CWM i stavi novi ROM. Meni je pomoglo par puta. Zna se desit ponekad da se CWM zablesira

13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
jukaka24 kaže...

Ajd probaj ovako: ugasi ga, izvadi bateriju na 10 sec, pri paljenju drži tipke "power & vol down" jedno 15-ak sekundi, onda ga spoji na PC i vidi hoće ga preopznat. Ako ga prepozna odlično, mobitel je u fastboot modu. Stavi CWM 6.0.1.0 preko fastboota (imaš na prvoj stranici). Stavi bilo koji custom ROM na karticu ako već nemaš, startaj ga u CWM i stavi novi ROM. Meni je pomoglo par puta. Zna se desit ponekad da se CWM zablesira

a problem je sad sta se uopce nece da upali :/   ja ga spojim na punjac i jedino sta se dogada je da svitli ona mala crvena svjecica gori kod zvucnika...

Edit: mobitel mi se sad upali i stoji huawei logo samo kad ga prikljucim na punjac ali bez baterije...ako stavim bateriju,nece da se upali...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 15:45 (jukaka24).
13 godina

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koji od stock romova mi preporucate? dopi*dilo mi ovaj bug sa nedobivanjem sms-ova i slicno, zviznuo bi mob u zid najradije.. -_-

e i da, ako preporucite neki, molim vas da nabacite i link jer su neki linkovi krepani....

thx, pozz

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1485470

ovde imaš upustvo scriptu i program

huawei 8650
13 godina
neaktivan

nitko nema rjesenje? jel mozda do baterije,ako se mobitel upali i prikaze logo kad izvadim bateriju i spojim na punjac,a ne reagira ako ga spojim na punjac sa baterijom?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pozz svima... imama ovaj mobitelcic i koji god castom rom da satvim nece mi na internet mogu na market skidat s marketa na mobilni face (onaj preko aplikacije) ali kad zelim na google i onda tamo malo zujst nece mi otvorit, pocne loading i onda nece napunit do kraja ima netko kakvo rijesenje za to?
trenutno je na mobitelu CynogenMod-7.2-benru89v4- s prve stranice sto ste stavili :)
hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

banana, probaj settings>wireless and networks>mobile networks>acces point names...tu onda kojeg već operatera imaš (meni stoji internet.tele2.hr), klikneš na to i izbrišeš sve što stoji pod proxy

nemam benruov rom, ali mislim da je ista za sve cm7 romove ta lokacija

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nista opet isto...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jukaka24 kaže...

nitko nema rjesenje? jel mozda do baterije,ako se mobitel upali i prikaze logo kad izvadim bateriju i spojim na punjac,a ne reagira ako ga spojim na punjac sa baterijom?

Nemoj me zezati da ti mobitel radi ako ga na punjac prikljucis bez baterije?? Prvi put cujem xD

Nego, slicno se i meni danas dogodilo i opet sam ga uspio upaliti kao prvi put sto sam ti rekao. Ugasi ga skroz, izvadi bateriju minutu-dvije, vrati je, i tako ugasenog spojiti na punjac i nemoj drzati tipku za paljenje. Samo ga ustekaj u punjac i to punjac u struji ne na USB na komp. Ako ne uspije, odnesi ga u servis da vide sta je s njim i nek ti kazu cijenu popravka prije nego sta ti ga poprave, a dalje kako god se tebi isplati...

@Banana_man

Svaki davatelj usluga ti ima svoje internet postavke. Pretpostavimo da si TELE2 (jer nisi napisao koji ti je provider), sljedeci korak ti je googlati Tele2 HR Internet postavke, lako dostupne na njihovim stranicama i podesis ih kako ti je kolega ranije rekao. Ako nisi tele2 onda trazi T-Mobile. Kazem, nisi rekao pa ti ne mogu detaljnije. Ako ni to ne uspije, provjeri na sluzbi za korisnike da ti nije nesto s karticom, iako bih ti ja preporucio da taj korak preskocis jer su mene 3 dana preusmjeravali sa jednog na drugog agenta i nisu nist napravili. Tad sam skuzio da je MOD koji sam imao instaliran bio buggan i da nikako nije moga na internet. Tako da je i to jedna od mogucnosti ako ti net ne radi od instalacije novog moda i ako si postavke postavio kako treba.

HUAWEI U8650
13 godina
neaktivan
domagoj03 kaže...
jukaka24 kaže...

Nemoj me zezati da ti mobitel radi ako ga na punjac prikljucis bez baterije?? Prvi put cujem xD

Nego, slicno se i meni danas dogodilo i opet sam ga uspio upaliti kao prvi put sto sam ti rekao. Ugasi ga skroz, izvadi bateriju minutu-dvije, vrati je, i tako ugasenog spojiti na punjac i nemoj drzati tipku za paljenje. Samo ga ustekaj u punjac i to punjac u struji ne na USB na komp. Ako ne uspije, odnesi ga u servis da vide sta je s njim i nek ti kazu cijenu popravka prije nego sta ti ga poprave, a dalje kako god se tebi isplati...

da,tako je...pita sam i na nekom drugom forumu,savjetovali su mi hard reset...i kad krenem to napravit,pojavi mi se rozi ekran na tren,i onda se mob ugasi...oni kazu da je vjerojatno neki kvar u mobitelu,ne softveru i da ga probam na garanciju popravit...

12 godina
neaktivan
jukaka24 kaže...
domagoj03 kaže...
jukaka24 kaže...

da,tako je...pita sam i na nekom drugom forumu,savjetovali su mi hard reset...i kad krenem to napravit,pojavi mi se rozi ekran na tren,i onda se mob ugasi...oni kazu da je vjerojatno neki kvar u mobitelu,ne softveru i da ga probam na garanciju popravit...

Kad smo vec kod toga... Jel vrijedi garancija ako rootas mobitel?

HUAWEI U8650 - Quod sumus hoc eritis!
15 godina
domagoj03 kaže...
jukaka24 kaže...
domagoj03 kaže...
jukaka24 kaže...

Kad smo vec kod toga... Jel vrijedi garancija ako rootas mobitel?

ne, ali mobitel se moze unrootat tako da ti se vrati garancija

evo moj je bas od srijede na servisu, bio je na svim mogucim romovima, trenutno je na njemu stock huawei rom, i nista nisu rekli

Autoclimb kills more people than AIDS
12 godina
neaktivan

http://ustorage.ru/Huawei/U8650/

popis custom romova sad vi tu glasni testirajte za manje upucene

dakako bilo bi lijepo kada bi se napisale prednosti roma nemislim stalno na overclock

vecina nas ipak vise zeli fluidnost i stabilnost i glavno izdrzljivost baterije, pa multitasking

mislim da govorim za onu tihu vecinu(ja tu isto regao se samo jer mi gnjavaza daviti satima goglajuci za sve):

overclockiranje nije potrebna vecina nama obicnom korisniku

stavite pojasnjenje da obicno neki custom romovi imaju editiran build.prop i skripte

i da ce se kositi s nekim tweak aplikacijama (saznao na tezi nacin i smijesan nacin)

o da i otkad je rom stedljiv ako ti njemu stavis nizu frekvenciju,(da samo pali u stanju mirovanja)

voltaza isto pije bateriju na custom kernelima,

da se u smanji voltaza dobijes oko do 14-20% vise baterije odlicno ako ti netreba overclock (da znam mane netrebate citirati, ali dajte neki pozitivniji komentar ako ste je mjenjali)

P.S. dali fundowski ima u svom romu 4.1.1 stavljeno u build.prop

ro.hw_oom_app=com.android.mms

primjetio dau drugim to stavljeno ovako i da je i google framework pali usluge slanja poruke kada dobivate poruku tako neubijajte te servise

eto jednstavan mem cpu preglednik s app2sd i cleaner

Android System Cleaner

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools.androidsystemcleaner

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 0:03 (Killua).

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo ovako, hukija sam kupio u tele2 i preko koda skinuo zaštitu te ga koristim u t-mobile mreži, skidanje zaštite sam radio u jednom tele shopu koji to radi i za 100 kn su mi skinuli tu zaštitu u roku sat vremena.

naravno oni mi taj kod nisu nikada dali negu su ga samo ukucali u mob ili kako god to ide i on uredno radi na t-mobile mreži na svom super kul ultra brzom romu koji dobiješ kad ga kupiš.

stavljao bih novi rom pa me zanima hoće li vraćanje na tvorničke postavke koje po postu sa 1. stranice moram raditi obrisati i taj kod te hoće li mob moći i dalje raditi na t-mobile ili nekoj drugoj mreži ili ga taj postupak vraća na samo na tele2.

isprike ako je negdje ranije odgovoreno ali 78 stranica ne čitam ni za faks... :D a znam da je nekom upućenom to odogovor da ili ne.

hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da si bacio 100kn bezveze jer taj KOD si mogao dobit i besplatno od Tele2.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice