Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.053
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
lars82 kaže...

mislim da sam to instalirao ali nema widget...

To mozes instalirat samo na stock romove, na CM7.2 romovima ti ne radi widget nikad!

13 godina
neaktivan

Ajde jedna anketa zanima me koji rom koristite!

Koristite li neku od verzija CyanogenMod 7.2 ROM-a, ili neku od verzija pociscenih i optimiziranih stock ROM-ova?

2 Stock TELE2
5 Stock pociscen i optimiziran
11 CyanogenMod 7.2
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:28 (lean&mean).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@lean&mean aj molim te update-aj prvi post ak ti nije problem. Dodaj repozitorij novijih ROM-ova i SuperOneClick metodu root-a tako da ne moramo pisat na svakoj stranici kako i šta. Ako trebaš linkove za nešto, samo javi.

Huawei u8650/u8652 CM7 team
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:58 (dark_wizz).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lars82 kaže...

mislim da sam to instalirao ali nema widget...

widget sa stock rom-a teško da će raditi na bilo kom drugog, kada se naknadno instalira, ja sam probao i jok, mislim čak da i je i @Gongy nešto pokušavao. 

huawei 8650
12 godina
neaktivan
lean&mean kaže...

Ajde jedna anketa zanima me koji rom koristite!

Koristite li neku od verzija CyanogenMod 7.2 ROM-a, ili neku od verzija pociscenih i optimiziranih stock ROM-ova?

trenutno sam na tvom poslednjem ovom stock-u, do skora sam bio na dark-ovom CyanogenMod 7.2,  , variram ja između vas dva, evo sad skidam nekog ruskog spiru, da probam ako mi se bude dalo. 

huawei 8650
13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

@lean&mean aj molim te update-aj prvi post ak ti nije problem. Dodaj repozitorij novijih ROM-ova i SuperOneClick metodu root-a tako da ne moramo pisat na svakoj stranici kako i šta. Ako trebaš linkove za nešto, samo javi.

Hej nazalos nemam bas vremena za uredivat prvi post, ali vidim da je nabacano tamo svega, ono jedva se moze procitat sve koliko tekstova ima.

Ajde sad cu to malo sredit da bude preglednije, poskidat cu sve romove i stavit cemo sve nove i to samo zadnje ono aktualne, bolje je da imamo na prvom postu 5 vrhunskih romova, nego 50 koji bas ne rade kako treba :D

Ajde procitaj PM! 

Evo dodao sam sve stock ROM-ove koji valjda postoje u prvi post :)

17 godina

Svakako stavi ovaj postupak root-anja (da ne moram svaki drugi dan stavljat link {#})

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Svakako stavi ovaj postupak root-anja (da ne moram svaki drugi dan stavljat link {#})

Evo dodano, sad sam jos dodao i novi nacin resetiranja baterija, provjeren radi odlicno :) Isto kao i prije ali treba i bateriju vadit van.

Dodani su Stock Romovi, njih 13, i sad jos cekamo dark_wizz-a da sastavi listu TOP custome romova!

Ako netko zeli napravit listu najbolji custome romova sa linkovima neka se javi na PM :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 18:59 (lean&mean).
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Definitivno ide u prvi post jer radi na svemu i svačemu

lean&mean kaže...
djigibao kaže...

Budemo, sad sam opisao kako bateriju resetirat, novi nacin, radi skroz dobro :D izgurao sam 3 dana bez punjenja :D Al nisam bas puno ni koristio mobitel al svejedno 3 dana su 3 dana :D

Uredim ja prvi post još kad dođem doma za jedno sat i pol. Moram još i na ROM-u poradit.

Širi nam se zajednica lagano, jedni smo od najaktivnijih na Android djelu BOL-a ;)

12 godina
neaktivan

Eee jeli pokusao itko pronaci crackanu verziju onog DC-Unlocker-a? Inace se kad je crackan zove DC-crap :D

Jel pokusao tko to pronaci? Ja sam nasao samo neke stare verzije...

Sad hocu svoj mob otkljucat al nedaje mi se 7 eura ak bas ne moram :D

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
otporan kaže...

Eee jeli pokusao itko pronaci crackanu verziju onog DC-Unlocker-a? Inace se kad je crackan zove DC-crap :D

nema nigdje xD proveo sam više od pola sata tražeći po netu i 0 bodova,samo starije verzije :S mislim da budeš morao ipakk platiti ;)

13 godina
neaktivan
Gongy

0 0 hvala 0
16 godina
otporan kaže...

nejde ti sa DC crapom, s njim možeš samo USB modeme....

16 godina

pitanje...

na koji način mogu izbrisat keyboard koja je došla sa romom i stavit svoju npr GO keyboard, kod ROMA od dark wizza svaki put kad se mob reboota vraća na tipkovnicu koja je došla sa romom.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Koristim Cynanogen Mod 7.2 stele 22 v2.1 par dana,rom se ponaša dobro, ali sam primjetio da ima problema sa wireless-om. Telefon se teže konektuje na wireless mreže. 

Takodje sam primjetio da update sa Play Store ne funkcioniše. 

Nadam se da će moja zapažanja pomoći da se otklone bugovi...

17 godina
neaktivan
lars82 kaže...

pitanje...

na koji način mogu izbrisat keyboard koja je došla sa romom i stavit svoju npr GO keyboard, kod ROMA od dark wizza svaki put kad se mob reboota vraća na tipkovnicu koja je došla sa romom.

Kod v2 ili v2.1? Ja sam na 2.1 (s nekim malim updateovima) i koristim SmartKeyboard Pro bez ikakvih problema a nisam brisao stock keyboard.

Boff kaže...

Pozdrav,

Koristim Cynanogen Mod 7.2 stele 22 v2.1 par dana,rom se ponaša dobro, ali sam primjetio da ima problema sa wireless-om. Telefon se teže konektuje na wireless mreže. 

Takodje sam primjetio da update sa Play Store ne funkcioniše. 

Nadam se da će moja zapažanja pomoći da se otklone bugovi...

Ovo s wirelessom moram provjerit, ja se inače spajam samo na 3-4 mreže, wireless uključen 24/7 i sam se spaja na onu koja je dostupna.

Probaj otići na Play - settings - auto-update apps. Ako ti je to već uključeno onda isključi, rebootaj i stavi ponovno. Trebalo bi radit

16 godina
dark_wizz kaže...
lars82 kaže...

pitanje...

Kod v2 ili v2.1? Ja sam na 2.1 (s nekim malim updateovima) i koristim SmartKeyboard Pro bez ikakvih problema a nisam brisao stock keyboard.

2.1 je gore

17 godina
neaktivan

Ako imaš GO keyboard sa Play-a obriši ga. Reboot. Odi na Play i ponovno instaliraj Go keyboard, ali kad se instalira ne otvaraj ga. Odi pod settings - language and keyboard i stavi kvačicu na GO Keyboard i ne diraj ništa više tu. Odi na poruke i odaberi new message. Otvorit će ti se stock keyboard. Drži tipku "," (lijevo od space) nekih sekundu i odaberi onu ikonu lijevo u tom skočnom izborniku. Zatim Select input method i GO keybard. Izbacit će ti onaj tutorijal, samo stisni tipku back. Podesi si jezik tipkovnice i izađi iz poruka. Rebootaj mob i to je to, GO keyboad ostaje.

Ako imaš nekakvu crackanu verziju koju instaliraš sa kartice postupak je da napraviš uninstall, reboot, install ali opet ne odmah open i sve ostalo je isto kao gore.

Sad sam isprobao ovaj postupak sa ovom GO keyboard sa Play-a i sve radi i nakon reboota.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ubacio ja sad rom od spire, kad ono samsung logo , hahaha, 

usput, uzeo sam novu microsd 16gb klase 10, pa sam zato uradio rom novi, da vidim kako fercera ext, e sad ne znam za swap dal je pametno ili ne

huawei 8650

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam memorijsku karticu klase 4, mislim kupiti klasu 10 pa me zanima kolika je razlika u brzini, dali se isplati uzimati radi brzine drugu?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Milan as, ako ces kupovati drugu karticu istog kapaciteta ne isplati se.
a ako koristis i swap i ext i planiras uzet i veci kapacitet onda se isplati.

btw evo vam malo bolji tekst sto se tice ext particije za prvi post.

Koristenje EXT 4 particije na micro SD kartici vam isto kao i App2SD omogucuje prebacivanje aplikacija na karticu oslobadajuci memoriju uredaja i omogucivsi vam instaliranje veceg broja aplikacija radi veceg prostora za iste uz nekoliko kljucnih prednosti nasprem App2SD:
1. Kada aplikaciju prebacite na EXT 4 particiju widgeti te aplikacije ce vam i dalje radit, dok kod App2SD to nije slucaj.
2. Na EXT 4 particiju je moguce prebaciti apsolutno sve aplikacije, kao i njihove lib datoteke i dalvik cache, sto nije slucaj sa App2SD.
3. EXT particija daje bolje I/O performanse od App2SD.

Kako koristit EXT particiju:
1. Prvo naravno trebate napraviti jednu EXT 4 (moze i ext 2 ili 3, ali zasto koristit starije verzije?) particiju na Micro SD kartici, istu mozete napraviti kroz CWM recovery vaseg uredaja ili putem specijaliziranih programa za particioniranje na vasem racunalu, velicina particije je osobna stvar, vi najbolje znate koliko toga imate (u planu) instaliranog na uredaju, no osobno nebi nikako isao ispod 256MB.
2. Jednom kada je EXT particija uspjesno napravljena umetnite karticu u vas uredaji i instalirajte aplikaciju Link2SD, koja je besplatna na google play.
3. Kod prvog pokretanja Link2SD ce vam ponuditi da napravi mount skriptu za vasu particiju, samo odaberite koje verzije je vasa EXT particija (ext 2, ext 3 ili ext 4) te ponovno pokrenite uredaji.
4. I to je to! Sada mozete prebacivati sve vase aplikacije na EXT particiju tako sto pokrenete Link2SD i za zeljenu aplikaciju odaberete "Create Link".

NAPOMENA
Nikako nemojte vadit MicroSD karticu dok je uredaji upaljen ako se na njemu nalaze kljucne aplikacije poput launchera, te isto tako nemojte ni slucajno pokusavat upalit uredaji bez kartice jer ce vam se srusit rom i morat cete nanovo flashat uredaji, sto dovodi do potencijalnog gubitka podataka.
TD za glupost

0 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
NAPOMENA
Nikako nemojte vadit MicroSD karticu dok je uredaji upaljen ako se na njemu nalaze kljucne aplikacije poput launchera, te isto tako nemojte ni slucajno pokusavat upalit uredaji bez kartice jer ce vam se srusit rom i morat cete nanovo flashat uredaji, sto dovodi do potencijalnog gubitka podataka.

Zato launcher UVIJEK u ROM ili na mobitel, bez obzira koliko memorije zauzima. Jednom sam se opekao (bio mlad i neiskusan xD) i nikad više

14 godina
neaktivan
kupujem jedan u8650 za dijelove, tocnije treba mi touch.
TD za glupost

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da se ispravim, Play Store radi, vjerovatno sam kroz restore aplikacija koje koristim povukao i neku stariju verziju play store.apk. Factory reset je dovoljan da se ispravi problem. Instalirao sam Live wallpaper, kako da ga pokrenem? 

Takodje stalno mi se pojavljuju neke kineske reklame i neke aplikacije. Da li neko ima sličnih problema? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 19:29 (Boff).
13 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
kupujem jedan u8650 za dijelove, tocnije treba mi touch.

Touch: http://www.ebay.com/itm/390508590605?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

LCD: http://www.ebay.com/itm/330782534870?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Pretrazi malo bolje, mozda moze i povoljnije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 19:56 (lean&mean).
14 godina
neaktivan
lean, treba mi odmah, jos juce, nemam vremena za ebay :)
TD za glupost

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da upitam, 

treba li i koja aplikacija da bi koristio swap, zbavio sam novu karticu 16gb klase 10 uradio ext i swap, 

al ga ne vidim, to jest nisam korisito nikako to, inače za ext koristim link2sd

hvala, 

huawei 8650

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Browser zaštekao...

Fu**ing posers
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 21:35 (Milan AS).
15 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
lean, treba mi odmah, jos juce, nemam vremena za ebay :)

Treba i meni, ima na njuškalu za 170 kuna

Fu**ing posers
14 godina
neaktivan
briferboy, prvo ti rom mora imat podrsku, onda moras flashat a2sd skriptu i instalirat a2sd app i tamo ukljucit swap.

btw zasto nitko nije stavio moj posto o ext particiji u prvi post a trojica ga uredujete?
TD za glupost

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice