Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.807
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Kezo kaže...

Hvala Fondowskom, Gongy i ostalima na pomoci i strpljenju.

Sve je napravljeno i konacno mi je sve poslozeno.

{#} slobodno se javi kad god sta zatreba!

Gongy
15 godina

Može jedno pitanje vezano za Huawei Ascend y200. Zanima me kako napraviti swap i ext particiju. Na mobu je napravljen recovery i root.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bodija kaže...

Može jedno pitanje vezano za Huawei Ascend y200. Zanima me kako napraviti swap i ext particiju. Na mobu je napravljen recovery i root.

Na prethodnoj stranici  (64) je bila rijec o ovom,no dobro,mozes uraditi pomocu alata sa PC evo ti link gdje imas objasnjeno kako uraditi na taj nacin (alat je MINI TOOL PARTITION WIZARD,tamo ti je i link za download)

LINK...http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1485470

a mozes i iz recoverya,udji u recovery,idi na ADVANCE,zatim PARTITION SD CARD,odaberi velicinu particija (ext-512 MAX i swap-128 MAX,zaista misilm da je sve preko besmisleno) i kad se to zavrsi reboot system now i to je to,prosto!

Gongy
15 godina
Napravio sam format sa programom particion mini tool i sad mi pise
na mobu da je kartica ostecena. Napravio sam od 16gb class10 :ext4 /3gb
swap/800mb i ostalo je sve u fat 32
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bodija kaže...
Napravio sam format sa programom particion mini tool i sad mi pise
na mobu da je kartica ostecena. Napravio sam od 16gb class10 :ext4 /3gb
swap/800mb i ostalo je sve u fat 32

Mene je isto danas taj mini tool... dovodio do ludila nesto sam radio na mobu i kad god uradim particije sa njim mob ih ne prepoznaje (mada sam sve step by step radio) da je doslo do toga da se sve uzhebalo pa sam morao raditi hard reset i onda sam (I TEBI TO SAVJETUJEM) napravio format kartice FAT32,pa poslije particije napravio iz CWM recoverya i onda ih mob prepoznaje ok!

Gongy
15 godina
  1. Može li mi neko0 pomoći .....Hitno mi treba prevod ovog postupka za popravak wi-fija na mobu Huawei ascend Y200. Stavio sam novi room pa imam problema sa bežičnim spajanjem i na ovom linku je objašnjenje kako se to popravlja.http://www.myhuawei.net/Thread-Manual-flashing-bootimage-kernel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

vidio sam to ali ima mi nejasnih detalja, jeli se povezuje mob preko usb-a ili se radi u CWM modu ,što je to "cmd", inače sam room radi.

17 godina

CMD je command prompt

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 21:16 (djigibao).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

CMD je command prompt

da

Ava Karabatić - 'Ja i moj dečko svaki dan meditiramo, on meditira po pola sata, a ja sam malo lijena pa meditiram po 30 minuta'
14 godina
neaktivan

meni se moji u8650 zadnjih dana restarta sam od sebe vise puta dnevno, jel itko imao slicnih problema? gore je cyanogen 7.2 od benru89, no isti je rom vec mjesecima, a u zadnje vrijeme nisam nista mijenjao ni dirao

TD za glupost

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rijesio sam problem s recoveryem. Stavio sam novi i sve normalno funkcionira :)

Takoder sam stavio novi rom, tocnije fundowskyev najnoviji i mobitel radi ko zvrk :) bas me pozitivno iznenadilo :)

E sada, imam jedan drugi problem, a to je sljedeci. Stavio sam rom fundowsky 4.1.1. te nema gtalk. Zna li neko dobru zamjenu ili kako instalirati gtalk jer ne mogu nigdje naci u play storeu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 20:29 (jode).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne mogu nikako instalirati recovery,telefon je rootan,

ali je problem u driveru,u device manageru pored ikonice za driver se nalazi zuti uzvicnik,

i kada update-ujem driver pokazuje error,koristim windows xp x86.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
milanmanojlovic kaže...

Ne mogu nikako instalirati recovery,telefon je rootan,

ali je problem u driveru,u device manageru pored ikonice za driver se nalazi zuti uzvicnik,

i kada update-ujem driver pokazuje error,koristim windows xp x86.

IZVINI sto ovo pitam ali da li si ti siguran da je rootan kad nemas recovery,ja kada sam htjeo odraditi root morao sam prvo baciti recovery,zato pitam,a ovo sto pitas UZVICNICI I UPITNICI nisu dobar znak,evo ti link gdje se mozes info o tome http://www.mycity.rs/Drajveri/Drajveri-12.html dalje da bi ti prepozano mob moraju biti driveri bas za tvoj windows koji ti je instaliran,vjerujem da ti je sve ovo poznato pa da ne tupim puno evo ti skini ovo raspakuj pa pokusaj sa ovima,meni su radili i ubacivao sam ih i na XP i na Win7 https://www.dropbox.com/s/vmp0fgb9h9hzzps/DRIVERS.zip

kada skines i raspakujes ovo spoji mob na PC idi u device manager pronadji mob i klikni desni klik i uninstall pa onda pokusaj ponovo sa nekim od ovih drivera (ZA SVOJ WINDOWS)!

Ako uspijes,otkopcaj mob,stavi ga u fastboot mod pa opet provjeri u device manager jel ti prepoznaje mob (imao sam slucaj da je i tu bilo problema sa driverima).

Ako jos sta zatreba javi se...POZZ

Gongy
12 godina
neaktivan

Ukljucio sam na telefonu USB debugging,otisao u device manager,na Android Adapter kliknuo uninstall,instalirao ovaj drajver iz foldera huawei u8650/windows xp i opet mi se na kraju instalacije pojavi greska.

13 godina
neaktivan
milanmanojlovic kaže...

Ukljucio sam na telefonu USB debugging,otisao u device manager,na Android Adapter kliknuo uninstall,instalirao ovaj drajver iz foldera huawei u8650/windows xp i opet mi se na kraju instalacije pojavi greska.

Pogledaj da nema ovde nesto za tvoj system http://drivers.downloadatoz.com/vendor_huawei.html

Gongy
13 godina
neaktivan
Gongy kaže...
milanmanojlovic kaže...

Pogledaj da nema ovde nesto za tvoj system http://drivers.downloadatoz.com/vendor_huawei.html

edit: Tkodje provjeri u device manageru kako ti se vrsi instalacija drivera da li automatski ili pita za dozvolu (u device manageru u onom drugom prozoru idi na DEVICE SIGNING i tamo provjeri)

Gongy
12 godina
neaktivan

Uspio sam rijesiti driver,pokrenuo sam instalador.bat i poplavi mi ekran na racunaru nakon cega se racunar restartuje.

{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
milanmanojlovic kaže...

Uspio sam rijesiti driver,pokrenuo sam instalador.bat i poplavi mi ekran na racunaru nakon cega se racunar restartuje.

{#}

Driver nije za winXP očito.

Pokušaj s OVIM driverom, meni je radilo

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
13 godina
neaktivan

Ajmo forumaši :) Netko isprobao CM 9 možda? Imao sam ga u planu ovaj vikend ali me vrijeme malo pregazilo :D No,naletio sam na dvije,po meni bolje verzije,ali i dalje su u beta izdanju s nekolicinom bug-ova

Lunar CyanogenMod 9 Beta 3.2 

Luckyev CM 9 Beta 5

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e, ljudi, imam problem. prekjučer sam slučajno deinstalirao status traku (onu traku koja se povlači od vrha). htio sam deinstalirati neku drugu apilkaciju , ali sam slučajno stisnuo na status traku i ne primjetiviši upozorenje (jednostavno sam ko muha bez glave stisnuo ok) deinstalirao ju.  mislio sam da će stavljanje novog roma pomoći, no nije uspjelo. može mi neko dat sad uputu što da radim? Mob inače radi ok bez te trake, jedino ne vidim obavijesti i postotak baterije.

Mast3rix
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
etnes kaže...

e, ljudi, imam problem. prekjučer sam slučajno deinstalirao status traku (onu traku koja se povlači od vrha). htio sam deinstalirati neku drugu apilkaciju , ali sam slučajno stisnuo na status traku i ne primjetiviši upozorenje (jednostavno sam ko muha bez glave stisnuo ok) deinstalirao ju.  mislio sam da će stavljanje novog roma pomoći, no nije uspjelo. može mi neko dat sad uputu što da radim? Mob inače radi ok bez te trake, jedino ne vidim obavijesti i postotak baterije.

Ako ne vidis one ikonice gore,bateriju,signal itd. evo skini ovohttps://www.dropbox.com/s/cp0o600z2mkvuco/com.calsto.statusbar.jb_11002012.apk prebaci na SD,idi u POSTAVKE>>APLIKACIJE i oznaci NEPOZNATI IZVORI (da stoji kvacica) zatim file explorerom nadji to na kartici,tapni na ovo sto si skinuo i ponudice ti opciju insatll,instaliraj i to je to poslije sebi samo podesi na aplikaciji (ako imaju kakva podesavanja jer ne znam nisam nikad imao ovakav problem)!

Ako te slucajno bude nesto zezalo uvijek mozes uninstall i potrazi na netu drugi statusbar.apk ili najbolja opcija,ne znam koji imas rom na mobu,taj rom raspakuj nadji ovo sto ti nedostaje prekopiraj ga file explorerom u SYSTEM>>APP i obavezno stavi premission rw-r-r,reboot i gotovo!Dao sam ti tri rjesenja  ;)

Gongy
13 godina
neaktivan

Molio bi pomoč u sljedečoj temi Y200 ili U8655 Huawei Custom Roms radi se o mlađem bratu od U8650. :)

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

ISTI problem sam imao, na 4 USB porta imam mis/tastaturu/eksterni i jedino kad sam oslobodio slot USB od eksternog sam uspio konektovati...kod mene je starija konfa pa mozda zbog toga....jer vuce struje huawei kad ga konektujes, odma pocinje da puni bateriju, ako ti pomogne super ako ne jbg :)

17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

ISTI problem sam imao, na 4 USB porta imam mis/tastaturu/eksterni i jedino kad sam oslobodio slot USB od eksternog sam uspio konektovati...kod mene je starija konfa pa mozda zbog toga....jer vuce struje huawei kad ga konektujes, odma pocinje da puni bateriju, ako ti pomogne super ako ne jbg :)

Ja sam na GA-MA770-UD3 imao isti problem. Mobitel mi je propoznavalo samo na jednom USB-u dok se na ostalima normalno punio ali nije bilo "data connectivity". Nakon što sam stavio novi BIOS (zbog novog procesora) i instalirao windows ponovno radi na svim USB-ima. Nezz zašto ali čini mi se da je novi BIOS to riješio

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
17 godina
neaktivan

Evo mene opet.

Uglavnom, sve radi savrseno.

Trenutno je gore instaliran AnTuTu CPU Master Pro.

I radi sve ok.

Al ja sam jos prije nesto sto sam stavljao custom rom kupio SetCPU.

E sad, dal smijem deinstalirati Master i staviti SetCPU posto je Master sistemski app?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kezo kaže...

Evo mene opet.

Uglavnom, sve radi savrseno.

Trenutno je gore instaliran AnTuTu CPU Master Pro.

I radi sve ok.

Al ja sam jos prije nesto sto sam stavljao custom rom kupio SetCPU.

E sad, dal smijem deinstalirati Master i staviti SetCPU posto je Master sistemski app?

Mozes,ovaj ce ti samo zamjeniti onog,ocisiti prvo cache i data od antutua i uninsatll,instaliraj ovaj setcpu podesi i gotovo!

Ja iz svakog roma nadjem bar 5 systemskih apk koji ma se ne sluzim i uklonim ih,onog Benruovog cyana zadnjeg sam olaksao za vise od 15MB (vise od 12 apk) i sve radi OK,samo moras paziti sta brises!

Gongy
15 godina

dali ima netko link za driver iz prvog posta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
crack kaže...

edit nasao driver

al nekuzim ovaj prvi post tj. tutorial,jer mi izbacuje neki error E:cud not verify ili tako nesto,2.3.3 imam i radim s onim update.zip al jednostavno nezeli,citamo po temi da treba prvi cwm stavit,znaci prvo ide drugi korak tutorijala pa prvi?

14 godina
neaktivan
crack kaže...
crack kaže...

edit nasao driver

al nekuzim ovaj prvi post tj. tutorial,jer mi izbacuje neki error E:cud not verify ili tako nesto,2.3.3 imam i radim s onim update.zip al jednostavno nezeli,citamo po temi da treba prvi cwm stavit,znaci prvo ide drugi korak tutorijala pa prvi?

http://android.bswireless.hr/2012/02/huawei-u8650-sonic-root-bez-instaliranja-originalnog-rom-a-i-bez-gubitka-podataka/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice