bilo bi poželjno da tema zaživi kao mjesto gdje se možemo informirati o novim i korisnim tweakovima snimljenim kroz cydiu. mene trenutno interesira postoji li nešto tipa onog što imam na htc desireu, a to je da unutar galerije (u slučaju iphonea u Photos.app) dobijem u izborniku ponudu send via i onda na izbor nekoliko mogućih odredišta: mail, whatsapp, viber.. mislim ovako na sliku i onda na menu (pogledaj slike) i da mi se pojavi opcija send with/via whatsapp... znam da istu mogu poslati pokrenuvši najprije whatsapp, ali nekad mi se ovo čini praktičnije. sad, radi navike ili nečeg drugog, u to ne bih ulazio :-)
Cydia Tweak
- poruka: 59
- |
- čitano: 12.102
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ako nekoga iritiraju badgevi za updateove, na appstoreu ili installousu, može ih se riješiti sa instalacijom badgeclear tweaka iz biteyourapple repositorya. treba unijeti http://repo.biteyourapple.net i instalirati badgeclear. nakon respringanja, "zawiglajte" ikonice pritiskom i držanjem na bilo kojoj i onda dvoklik i continue na aplikaciju s koje želite skinuti iritantnu obavijest o mogućem updateu i slično ;) enjoy
brisanje svih smsova jednim potezom
uz sveprisutni appleov debilizam, jedan od iritantnijih poteza im je da nisu još postavili mogućnost brisanja svih smsova u jednom potezu. sa deleteallsms možete upravo to. potrebno je unijeti repository http://mxms.us/repo te instalirati deleteallsms. nakon respringa, unutar osnovne SMS aplikacije pritiskom na edit, dobivate novi gumb DELETE ALL ;)
još jedan flame u nizu u smjeru applevog tima za razvoj iOS-a počiva u činjenici da ne možete dobiti npr. link jutub videa kroz standardnu youtube aplikaciju. možete jedino tako da stisnete "send link via mail", te onda taj link iz maila kopirati... za rješenje ovog i sličnih problema sa kojim se susreću mnogi i nemaju mogućnost kopiranja/pasteanja i slično, postoji tweak actionmenu u cydii, unutar bigbossovog repositorya, stoga ga samo searchajte i instalirajte. nakon respringa, pritiskom i držanjem prsta na doslovnce bilo čemu otvara action menu sa copy, paste, cut i ostalim korisnim opcijama.
cyntact je meni osobno zanimljiv tweak i ujedno jedina stvar koju sam namjerno kupio, jer sam želio doprinjeti cydii. koštalo me 1$, a služi za slike unutar glavnog izbornika u kontaktima. samo je potrebno searchati cyntact, ili ako ga ne želite platiti potražite ga kroz gore navedeni repo.biteyourapple.net repository
ako nemate, instalirajte SBSETTINGS. osnova jailbreaka na gejfonu je upravo taj tweak. s njim dobivate instant pristup osnovnim opcijama, paljenju/gašenju EDGE-a, 3G-a, WIFI-a, GPS-a, podešavanju brightnessa... na njega isto tako možete instalirati masu dodatnih opcija, a ja sam se odlučio za dvije. prvi dodatni "gumb" u sbsetting izborniku je "datausage", koji prati stanje potrošnje mobilnog interneta, a drugi gumb je springflash, koji pali bljeskalicu ;) oba searchajte bez potrebe unošenja dodatnih repositorya.
nadalje pokušajte snimiti "five-column springboard" koji čini upravo to kako se i naziva, stvara mjesto za petu ikonicu u jednom redu, čime ne samo da popunjava nepotrebno prazan prostor ajfona nego daje optičku iluziju da je ekran veći od pišljivih 3.5". isto tako pokušajte "five icon dock".
ja konstantno gasim aplikacije iz multitaskinga, ali ne bih to radio da nemam tweak koji bi mi omogućio gašenje svih tih silnih aplikacija jednim potezom. taj tweak searchajte pod "killbackgroud" te ga podestite u glavnom settings izborniku... vrlo korisno, praktično i jednostavno
meni ne radi fileape, ali mi radi filedude. ostale nisam pokušavao :S
imam hackulo naravno, inače mi je to prvi repo koji stavljam nakon restoreanja moba. na ulasku u installous također piše da treba updateat stvari po cydii, ali ni dalje ne šljaka :S što se tiče zeppelina, da fora je. ako imaš išta tako korisno, podijeli :-)
Zephyr - superiorni multitasking
ProTube - Youtube.app na ispravan nacin
NoNewsIsGoodNews - Micanje newstanda sa homescreena
NoSpot - Micanje Spotlighta
Springtomize - Apsolutno svi moguci tweakovi UI-a.
FolderEnhancer - Must have na 50+appova instaliranih
f.lux - Dinamicko podesavanje boje boja ovisno o osvijetljenju
Fullscreen for Safari - Objasnjava sam sebe
Grid tab for Safari - Pregledniji tabovi
Mail Enhancer - za sve koji koriste E-mail intenzivno.
Winterboard - Teme
My Assistant - Custom opcije za SIRI
Zephyr - superiorni multitasking
Ovo pod hitno treba ugradit u iOS!
Evo neki:)
Activator- odličan tweak, pomoću njega namještate da s određenim gestama upalite nešto, npr. Stisnete sa ljeve strane uređaja u isto vrijeme +(za pojačavanje) i -(Za stišavanje) i onda namjestite da vam se kad to napravite zaustavi muzika kad opet stisnete se pokrene muzika, ili ako dugo držite + prebaci vam se pjesma. Stisnete 3 puta home button upalite flashlight i tako. Stvarno koristan tweak:)
FiveIconDock- govori sam za sebe, njime dobijete mogućnost stavljanja 5 icona na onaj doljni dock.
Imam ih ja još, ali koliko vidim te ste napisali već:)
vidiš f.lux sam totalno smetnuo sa uma, imao sam ga i nakon restorea sam ga zaboravio vratiti. također je na laptopu to poprilično koristan program ;)
Nakon dugo jailbreakanja sada koristim samo Infinifolders. Mislim da s iOSom6 viće neću ni jailbreakati, ne koristim niti jedan bitan tweak, riješio sam se 95% crackanih appova, tako da mi ne znači ništa.
Nakon dugo jailbreakanja sada koristim samo Infinifolders. Mislim da s iOSom6 viće neću ni jailbreakati, ne koristim niti jedan bitan tweak, riješio sam se 95% crackanih appova, tako da mi ne znači ništa.
Crackane aplikacije su 1% od svih mogucnosti koje se mogu napraviti Jailbreakom.
Crackane aplikacije su 1% od svih mogucnosti koje se mogu napraviti Jailbreakom.
Zaboravio si napisati: "vise o tome procitajte na http://isvijet.com.hr"
Pročitaj boldano, crackani appovi su mi oduvjek i bili sporedan razlog. Jailbrakam od kad sam dobio svoj prvi iPhone(početak 2009.) i znam sve što se može, probao sam puno, od OCanja procesora(moglo se jedno vrijeme na 2.1.2), virtualnog RAMa, izrade tema...
Pročitaj boldano, crackani appovi su mi oduvjek i bili sporedan razlog. Jailbrakam od kad sam dobio svoj prvi iPhone(početak 2009.) i znam sve što se može, probao sam puno, od OCanja procesora(moglo se jedno vrijeme na 2.1.2), virtualnog RAMa, izrade tema...
više nema mogućnosti OC-anja? pitam jer si uskoro uzimam Ipod Touch. Što mislite o tom uređaju općenito i jeli vrijedi 1600kn?
Mislim da ti je OC nepotreban, ako imas noviji mobitel i neće ti trebati duže vrijeme novi, onda pikni iPod Touch, a ak si već razmišljao i o kupnji mobitela, uzmi iPhone 4, ali ćes morat iskeširat koju stoticu više.
Mislim da ti je OC nepotreban, ako imas noviji mobitel i neće ti trebati duže vrijeme novi, onda pikni iPod Touch, a ak si već razmišljao i o kupnji mobitela, uzmi iPhone 4, ali ćes morat iskeširat koju stoticu više.
imam Xperiu X8, i sad si mislim uzeti iPod Touch 4G. Za koliko se nađe očuvani iPhone 4 sa garancijom i koliko je isplativ u odnosu na Ipod Touch 4G? Ja sam čitao da nije isplativ ukoliko već imam solidan mobitel,da se više isplati uzeti iPod.
imam Xperiu X8, i sad si mislim uzeti iPod Touch 4G. Za koliko se nađe očuvani iPhone 4 sa garancijom i koliko je isplativ u odnosu na Ipod Touch 4G? Ja sam čitao da nije isplativ ukoliko već imam solidan mobitel,da se više isplati uzeti iPod.
Zar nije bolje prodat x8 i kupit iPhone, zgodnije je imat jednu stvar u djepu nek dvije.
Nađe se ispod 2500kn dobro očuvani sa garancijom.
Mislim da ti je najbolja solucija prodati X8 i ueti iPhone 4. iPod ima duplo manje RAMa(256MB) i lošiji ekran(TN matrica u odnosu na IPS) što se dosta vidi(više RAM, ali ni ekran nije zanemariv, pogotovo kut gledanja). Ako ti je to prevelika zafrkancija ili hoćeš ostati u dodiru s Androidom, nećeš požaliti ni s iPodom.
BTW, mislim da smo zašli malo preduboko u