Baterija 5 sati kod smartphonea?

poruka: 71
|
čitano: 13.652
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Baterija 5 sati kod smartphonea?
jurica_m kaže...
Frende, ne znace ti sve te aplikacije nista. Takvi su pametni telefoni i gotovo. Imaju veliki ekran i to trosi jako puno baterije. I da, ti si tek sad kupio telefon i sigurno ga jako puno koristis. Ja sam svoj Desire spreman isprazniti za 4 sata bez brige. U pocetku sam ga punio cijelu noc i u 12 podne mi je bila prazna, toliko sam surfao itd. Sada ga punim jednom dnevno preko noci. Isto koristim 3g, i to vise puta po danu da pogledam stranicu faksa, forume, sportske itd. Baterije su tezak problem na danasnjim telefonima i ja bih milijun puta radije da se mestri kojo proizvode mobitele, prije pozabave sa trajanjem baterija, nego da nam donose sve druge novosti. Jer je pri mobitelu najbitnija prenosivost, a kako ces ga nositi kad je takva baterija?

Da probaš neki mob kao iphone 4,iznenadio bi se koliko dobra baterija može bit.Imao sam desire i razlika je očigledna oko 40-50% u korist iphona 4.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 17:41 (jpelko2).
17 godina
neaktivan
markomarko, evo da ti malo razjasnim neke stvari posto i sam vec godinama puno surfam preko mobitela. Najvise baterije u aktivnom koristenju (igre i surfanje) trosi ekran, pa zatim tvoja interakcija s njim i mali marljivi mikroprocesor koji neprekidno radi, te sam proces ucitavanja stranica pri kojem nestabilan 3G signal (zbog lose i zastarjele infrastrukture) dodje kao slag na tortu. Osim svega navedenog i sam Android OS lijepo trosi bateriju. On sve vrijeme kad nije aktivan stand by mod tj. kad nije zakljucan i ugasen ekran AKTIVNO RADI, a pola sistemskih aplikacjja i ostalih stvari koje su tad aktivne jednostavno ne mozes ugasiti, jer bi zbog toga sam OS postao nestabilan, pa je Google tu mogucnost zakljucao ili u je potpunosti izostavio.

Najbolje ti je kupiti jos jedan Galaxy S i aktivirati Dual SIM ili Multi SIM uslugu, jer s vremenom ce ti tih 5 sati postati 4 sata, a nakon godinu do dvije 3 ili cak manje.

Govorim ti ovo kao osoba koja skoro 3 godine aktivno surfa preko smartphone uredjaja i koristi mobilni internet oko 200 dana u godini. Baterija je najslabija karika i to se nece tako skoro promijeniti.

Nadam se da ti je sad sve jasno. Nije 3G glavni krivac, ali da doprinosi krepavanju baterije - to definitivno da...
If creativity is a field, copyright is the fence.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
markomarko, evo da ti malo razjasnim neke stvari posto i sam vec godinama puno surfam preko mobitela. Najvise baterije u aktivnom koristenju (igre i surfanje) trosi ekran, pa zatim tvoja interakcija s njim i mali marljivi mikroprocesor koji neprekidno radi, te sam proces ucitavanja stranica pri kojem nestabilan 3G signal (zbog lose i zastarjele infrastrukture) dodje kao slag na tortu. Osim svega navedenog i sam Android OS lijepo trosi bateriju. On sve vrijeme kad nije aktivan stand by mod tj. kad nije zakljucan i ugasen ekran AKTIVNO RADI, a pola sistemskih aplikacjja i ostalih stvari koje su tad aktivne jednostavno ne mozes ugasiti, jer bi zbog toga sam OS postao nestabilan, pa je Google tu mogucnost zakljucao ili u je potpunosti izostavio.

Najbolje ti je kupiti jos jedan Galaxy S i aktivirati Dual SIM ili Multi SIM uslugu, jer s vremenom ce ti tih 5 sati postati 4 sata, a nakon godinu do dvije 3 ili cak manje.

Govorim ti ovo kao osoba koja skoro 3 godine aktivno surfa preko smartphone uredjaja i koristi mobilni internet oko 200 dana u godini. Baterija je najslabija karika i to se nece tako skoro promijeniti.

Nadam se da ti je sad sve jasno. Nije 3G glavni krivac, ali da doprinosi krepavanju baterije - to definitivno da...

Ovaj.. kupit jos jedan te isti mobitel... nzn odakle mi te pare a i ne ide mi u mozak

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
15 godina
Ma gluposti pricaju. Prvo ovaj gore Jabucar melje gluposti. Naravno, ajfonovci uvijek presmrde i podgriju ovakve teme. Vau, svi imaju ajfon pa ga imas i ti i tvoj je bolji, tvoj ima bolju bateriju. A ovaj dolje ispod njega biser ti je rekao da ce ti se baterija smanjiti na tri sata, vec si dosao na tri. Ma gluposti. I ja godinama surfam preko interneta, skidam milijun stvari, prvo preko Nokije, sada preko HTC - a. Pa i ja znam o cemu pricam. A najzanimljivije je da ti obojica preporucaju kupnju drugog mobitela, kao da nisi dosta iskesirao za ovoga, ili kupnju jos jednoga. Biseri vrhunski! Posve je normalno da ti se baterija tako trosi jer si tek kupio mob i lud si za njim. Tako je i meni bilo. No, vidjet ces kasnije da ce ti baterija duze izdrzati. Ja sam bio spreman isprazniti bateriju za 4 sata, danas ju punim preko noci. Dakle, svi mi imamo mane s tom baterijom, ali sto je veci ekran, veca je glad za baterijom. Probaj rootati i staviti neki rom, kernel, mozda ti on produzi vijek. Bilo je puno ljudi koji su rootanjem poboljsali bateriju. Ne znam... Navikni se.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
17 godina
neaktivan
Gospodine vi ne znate u cemu pricate, niste upuceni u problematiku i ne citate s razumijevanjem. Najbolji nacin za imati konstantno punu bateriju je imati dva ista uredjaja i koristiti neku varijantu multi SIM usluge. Ovo sto ti pricas se odnosi na usera vulgaris. Power user je potpuno druga biljka i to nije ista prica. Koliko sam skuzio, autoru teme smeta sto su ga papci koji su osmislili Galaxy S zakinuli sa neadekvatnom baterijom. Jedino je rjesenje imati dva ista mobitela s istim brojem koji su nastimani u sync tak da je jedan uvijek ziv dok se drugi puni i ima sve identicno od podataka na oba... :*
If creativity is a field, copyright is the fence.
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Sasvim normalna pojava! To nije standby stanje telefona.. šta se tu imaš čuditi?

Nije bas normalno.

Imao sam (i imam) poprilicno smartphonea i niti jednom nije baterija trajala 5 h pa makar 5 h surfao netom, skidao nesto i sta ja znam sta sve ne.

Nesto izgleda nije ok sa baterijom.....ne kazem da baterija na smartphoneu duraju danima, ali cca dva dana bi trebala sljakati uz normalan rad i bez smanjivanja kontrasta i sta ja znam cega sve ne.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
Lažeš me , 5 sato surfat BUG om sa Iphone 4 je skoro pa nemoguce!
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The man, sto je? Ajde mu ti daj novce pa mu kupi jos jedan ovakav uredjaj. Koja legenda, ovo jos nisam cuo. Ocito tebi nije problem kupiti jos jedan mobitel, ali nekima je jer godinama stede da bi kupili nesto pametno. Daj razmisljaj razumski!
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
16 godina
neaktivan

Pozdrav

Naručio sam SE Xperia X8 za neku sitnu lovu, pa me zanima ako netko kaže kakva je baterija kod navedenog mobitela...

Hvala {#}

Pro Deo Et Patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Gospodine vi ne znate u cemu pricate, niste upuceni u problematiku i ne citate s razumijevanjem. Najbolji nacin za imati konstantno punu bateriju je imati dva ista uredjaja i koristiti neku varijantu multi SIM usluge. Ovo sto ti pricas se odnosi na usera vulgaris. Power user je potpuno druga biljka i to nije ista prica. Koliko sam skuzio, autoru teme smeta sto su ga papci koji su osmislili Galaxy S zakinuli sa neadekvatnom baterijom. Jedino je rjesenje imati dva ista mobitela s istim brojem koji su nastimani u sync tak da je jedan uvijek ziv dok se drugi puni i ima sve identicno od podataka na oba... :*

Ti se šališ ili si zaista izvalio ovakvu glupost? Power useri bi trebali imati dva ista mobitela? Bože, sačuvaj, izjave... U najgorem slučaju može kupiti još jednu bateriju pa je koristiti ako mu se ova isprazni. Ili imaš one vanjske baterije na koju spojiš mobitel pa se puni s nje, vjerojatno dosta elegantnije rješenje od druge baterije.

Iako realno zaista ne vidim za što nekome treba više od 5 sati surfanja tokom dana na mobitelu osim ako putuje ili nešto takvo. Ili ako zabušava u školi/na faksu pa pod predavanjima zuji po netu. U tom slučaju je dobro da nemaju dulje trajanje. :P

Dakako, ne kažem da ne bi bilo bolje da dulje traju, ali trenutno je takva situacija.

16 godina
neaktivan

ekipa da li tko zna kako stoje stvari sa baterijama LG-ih smartphone-ova?ili ne odskaču od prosjeka što se tiče trajnosti baterije?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice