Usporedba routera i switcheva

poruka: 4
|
čitano: 2.235
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima dobre volje.

Moje pitanje što je pametnije napraviti: na postojeće router/modem sa 4 porta uključiti switch pa se broj portova poveća ili skupiti za router/modem sa recimo 8 LAN porta? Gubi li se kvaliteta mreža (odnosno brzina) ako ima više račvanja ili ne?

Znam da ovisi o dužini kabela, ali radi preciznije rasprave recimo da nijedan uređaj neće biti duže od 20m od routera.

Trenutno koristim 2 porta, preostala dva su t-comu rezervirana za iptv (još uvijek trebam to promijeniti), ali planiram još uključiti min 3 uređaja.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Usporedba routera i switcheva

Kupi si dodatni switch, imati ceš puno više portova nego da ideš otključavati ove na ruteru. Ja imam na svoj ruter spojen hub na kojem je 6-7 portova zauzeto i sve radi bez greške.Najduži kabel mi je 45 metara metara tako da ovih tvojih 20 neće biti nikakav problem.

14 godina
neaktivan

Znači  nema problema za gubitak veze ili pucanja... brinu me ta račvanja. Drugi dio priče je što je router na sufitu (prijevod: tavan) i tamo je jedan utikač u kojem je naravno router/modem. Dodatni treba vuć kabel ili stavit t-razvodnik na ovaj, ali s obzirom da je dotični kabel do tog utikača tanak (moža 2x 0,5 kvadrata), malo me strah u taj utikač gurat dva potrošača.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Usporedba routera i switcheva

Nemaš problema, to su mali potrošači. Možeš pročitati na strujnim adapterima jačine struje, to je sve u miliamperima tako nećeš imati nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 15:59 (Kristyans).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice