ako se bavi profi radom jos bolje...
Prebucan je da se koriti kao obicno racunalo.
@tnakir: Dobro ti se da s ovima raspravljati.
Autoru: Neznam kakav je web-server s 40kbs uploada. Digni ti neki virtualac na to, imaj i server 2008, i Linux i Windows 7.
Preporuka ti je vmware ESXi.
I ja sam zainteresiran za kupovinu ako budeš prodavao.
Ja bi da to imam i optičku vezu kakvu imam sada stavio lijepo neki dedicated...
I ja sam zainteresiran za kupovinu ako budeš prodavao.
Ako bude, ako bude. Ti uvodi kanalizaciju u server do tad.
kedina razumna stvar posto ga nece prodavati...
TKO???
neka budala, nađe ih se vise od nekoliko u hr :D
samo neka u saboru i vladi pogleda...
nista, ako i to otpada, a nemozes ga prodat, daj mu da nesto racuna ili neka skuplja prasinu
ima puno projekata koima bi takav komp puno pomogao, samo se prijavi i daj da racuna, mozes pomoci u borbi protiv raka ili u trazenju vanzemaljaca, predviđanju klime, a samim time i uragana koji godisnje ubijaju tisuće ljudi, trazenju ljekova za HIV, boljih ljekova za TBC, astmu, malariju, racunanja proteina kojima bi se mogli naci protuotrovi za sve i svasta, ili, my favorite uz seti, da pomognes u proracunima za fuziju
@Smooth... odustajem
@Leet... malo veca buka je nesto tipa fen. Pa ti stavljaj vodeno na fen.
a onda odustajem...
Poslušaj ti mene. Pogledaj ovo: https://www.vmware.com/tryvmware/index.php?p=free-esxi&lp=1
Instaliraj na mašinu i digni 2-3 OS-a, pa se zezaj. Digni razne servise, ali ne očekivaj neku zaradu.
neka budala, nađe ih se vise od nekoliko u hr :D
samo neka u saboru i vladi pogleda...
nista, ako i to otpada, a nemozes ga prodat, daj mu da nesto racuna ili neka skuplja prasinu
ima puno projekata koima bi takav komp puno pomogao, samo se prijavi i daj da racuna, mozes pomoci u borbi protiv raka ili u trazenju vanzemaljaca, predviđanju klime, a samim time i uragana koji godisnje ubijaju tisuće ljudi, trazenju ljekova za HIV, boljih ljekova za TBC, astmu, malariju, racunanja proteina kojima bi se mogli naci protuotrovi za sve i svasta, ili, my favorite uz seti, da pomognes u proracunima za fuziju
Kakve protuotrove će računati sa time?Za glupost?Pričate o tom "serveru" ko da ima snage više nego Nebulae(još su prvi na listi?) koji ima "kapacitet" od 3 petaflopsa...
Po čemu zaključuješ da je to baš server?Po dva Xeona?Ako ga hočeš upogoniti lupi još rama i igraj se sa parsto tisuća točaka u Illustratoru.
Moj server je Intel Pentium III sa 128 RAM-a i sa Debianom gore.Pretvorio sam ga u testni web server.LAMPP ,dude.
Evo instaliro sam VMware ESXi 4 sad cu postaviti win server na njega hvala puno na ovoj ideju nisam se ovoga sjetio
Ko da serveri postoje jedino radi weba?
ja sam sudjelovao (i jos sudjelujem) u seti i doking projektu
napravi seedbox ;-)
Na koju foru ce napraviti seedbox s 0.43 mbps uploadom???
Sta je problem? I sa tom brzinpom moze seedati ;)
Mada je to sprdacina od seedanja ;)
Sta je problem? I sa tom brzinpom moze seedati ;)
Mada je to sprdacina od seedanja ;)
Nemoj zezat da se moze,ja nisam znao! :O
ja sam sudjelovao (i jos sudjelujem) u seti i doking projektu
Stavljaš mi riječi u usta kao prvo.Jedan od projekata u kojem sam sudjelovao(sa svojim računalnim resursima, ne?(i koji nemože bez te sirove snage dva xeona 2.26) je bio Folding@home, i pogodi čime se bave?Proteinima.Da ne ulazimo u raspravu oko termina zvanog distribuited computing, htio sam navesti koliko je glupa tema koju je autor pokrenuo.Po meni je bolje da taj server proda ili pokloni nekom tko će ga znati iskoristiti(preporučam se), nego gleda na koji način će on zaraditi sa tim serverom uz zadovaljavanje uvjet da server ostane njegovo vlasništvo.Prilično smiješno, neznam ja mu preporučam neka gore stavi serverski OS i da nauči nešto.
imati server i to punokrvni != zarada kužiš?
Serverski os moze stavit i na svoj komp. Pa i preko virtualboxa.
kupi neku ub3r maticnu, sa nekoliko utora za procesore, stavi xeona unutra, dodaj ram i tu njegovu graficku u svoj komp, i viola, imas komp dobar i za gaming i za profesionalnu upotrebu...
ako nista drugo, prikopcaj ga na folding@home, daj mu da racuna za iducih 10g i moci ces rec da si STVARNO pomogao borbi protiv raka, posto ce ta ttvoja zvjer u godinu dana (ako radi samo to) napravit sto bi radili desetci klijenata...
ili ga uzmi i naplacuj ljudima neki poso, stavi oglas kod pmf-a da iznajmljujes komp za profesionalnu upotrebu...
jos gore, konfa mu ima DVA Xeona, sto znaci da ako skines i cpu i gpu klijent moci ces napraviti dvostruko vise posla...
mozes pomoci racunati velike fizicke formule, mozda tvoj komp otkrije nesto vazno :)
mozes pomoci racunati velike fizicke formule, mozda tvoj komp otkrije nesto vazno :)
A možda su u šumi...