Preporuka Wireles antene

poruka: 48
|
čitano: 17.323
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Evo ovako imam nekih probemcica,,,, sredio sam gridicu,,,, i nisam imao prvi dan lemilicu da zalemim iznutra pa sam samo nastelio nekako da bude kabal u dodiru i radilo je hvatao sam 5-6 signala, sve pun signal do vrha,,,, s tim da mi je gridica u kuci nemam dovoljno kabla da je postavim na krov kroz 2 tjedna bih trebao da nabvim,,,,,, uglavnom i ja danas donesem lemilicu i to kako u onoj kutijici imaju neke dvje bakrene trake i na lijevoj je bio stari kabal zalemit tu sam taj osjeko i zalemio ovaj novi i jbt od kako sam zalemio imam samo jedan signal i to ovaj na koji sam spojen pun je signal i to je ok al to je 20 metara od mene,,,,,razocaravajuce nemam vise signala a tamo gdje je okrenut trebam min 6 da uhvatim kao i prije lemljenja,,,ako malo mrdnem gridicu uhvatim jos jedan,,,jel to tolko ovisi gdje je ona i da bas mora na krov ? a opet mi cudno prije neg sam lemio imao sam signale a sad ne ?

ah raspiso se i evo slikica 

http://tinypic.com/r/34ta8om/6

btw kartica je kasens g5000

i drugi btw kabal je 50 om-a cini se oko 4 m

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 18:05 (Kas0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka Wireles antene

Izgleda da si nesto krivo zalemio, ili su ti zice negdje u kratkom spoju. Nemoze tek tako nestati desetak signala poslije lemljenja..

Imas sliku da vidim o kakvoj kutijici se radi sa zicama?

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Preporuka Wireles antene

http://tinypic.com/r/14o2ccz/6

evo nemogu bolje da slikam :) 

tu je na ljevoj zalemit taj kabal stari koji je odsjecen e sad ostalo je njega malo virit pa moguce da je taj mali ostatak dosao u spoj s novom zicom od kabla koji sam jucer lemio,,,,,bilo bi najbolje sve otopit s lemilicom da ostane ova cista bakrena "traka" 

eto sto kazes za spoj jedino je tu moguce kod toga ostatka od starog kabla

17 godina
Preporuka Wireles antene

Ne vidi se previse na slici. Ali kako kazes, najbolje je da odlemis sve, ponovno zalemis i dobro izoliraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To cu i napravit,,, jer vidim da sam prelemio i preko tog ostatka zice,,,a ta dva kabla su nebo i zemlja kolko se razlikuju :)

btw ovo mi je prvi puta da sam lemio ROFL :) sad cu dat strucnijoj osobi da lemi :)

13 godina
neaktivan

Kada lemim,,trebam samo onu zicu iznutra debelu bakrenu da zalemim i to je to,,,ona siva mrezica od aluminija se ne lemi ?

Jer moj pametni djed je lemio ovu na desnu stranu a bakrenu zicu na ljevu stranu,,,,kad sam pristeko nisam nista imo,,,cim sam prisjeko to odma sam dobio signal,,,jebote valja opet lemit

Meni je ova gridica cudna unutra imaju samo dvje bakrene trake i to je to,,,nekontam,,,u cemu je svrha onoga vrha koji bude prisarafit na crnoj kutijici kad nije s nicim spojen iznutra ? Jel ima igdje slika kako izgledaju ostale gridice iznutra ?

17 godina
Kas0 kaže...

Kada lemim,,trebam samo onu zicu iznutra debelu bakrenu da zalemim i to je to,,,ona siva mrezica od aluminija se ne lemi ?

Jer moj pametni djed je lemio ovu na desnu stranu a bakrenu zicu na ljevu stranu,,,,kad sam pristeko nisam nista imo,,,cim sam prisjeko to odma sam dobio signal,,,jebote valja opet lemit

Meni je ova gridica cudna unutra imaju samo dvje bakrene trake i to je to,,,nekontam,,,u cemu je svrha onoga vrha koji bude prisarafit na crnoj kutijici kad nije s nicim spojen iznutra ? Jel ima igdje slika kako izgledaju ostale gridice iznutra ?

I jednu i drugu treba zelemiti.

Pa zar nemas konektor na gridici?

13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Nemam konektor bila je lemita zica

Evo vako ja sam prvo lemio i nije bilo dobro jer mi je osto komadic od stare zice i dodirivali su se pa je bio valjda spoj

i danas sam nosio didi da mi zalemi opet i on kaze da nevjeruje da treba biti samo bakrena ona u sredini zalemita nego i ono okolo da se stisne i zalemi na drugu stranu i tako je i napravio,,,,ja dodem kuci spojim i nula bodova,,,,otvorim tu kutijicu na gridici i presjecem taj lemiti dio onaj sivi od aluminija i ostane samo bakrena zica zalemita i hop dode signal internet proradi i ako se ove sive imalo pipnu te trake odma se net izgubi 

ali svedno mi NE hvata signale kao sto je bilo prije lemljenja tj dok je bilo naslonito,,,

e ovako meni je to cudno sve nesto samo imaju dvje bakrene trakice i kako to moze da funkcionira...nema mi nikako logike

http://tinypic.com/r/34hzall/6

evo slika jako je ruzna jer sam sliko s nekim jako sugavim mobitelom,,,,nemam bolje mob sam prodo xperiu da kupim ovu antenu ROFL

ovako ovo crveno oznacito lijevo na trakici je lemita bakrena zica (ona iz sredine),,,desno na trakici je onaj sivi dio lemit kao mrezica sto bude uglavnom taj sivi dio sam presjeko jer nikako nije radila i nakon sto sam presjeko dobio sam signala (mada 2 signala a imao 6 prije lemljenja, a na istoj poziciji antena)

a ovo zeleno gore na kuticiji je neki lim koji je zasarafit i izgleda kao krov od kuce nadam se da razumijes o cemu pricam uglavnom on je samo prisarafit na kutijicu i nema nikakav kontakt s ovim zicama i nerazumijem ulogu toga izgleda samo za ukras ? ili je ipak bilo nesto sto je imalo kontakt s tim limom preko sarafa... uglavnom bacio sam 430 kn u " vjetar" tj nisam ali bit ce dosta posla dok to profunkcionira

nadam se da ces mi moci pomoc

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 22:28 (Kas0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka Wireles antene

Ja nisam nikad otvarao tu kutijicu (a ni nemogu jer je antena pod jamstvom) da bi pogledao kako je kod mene, a na netu sam trazio slike i nula bodova.

Izgleda da ces morati dati antenu nekoj strucnjoj osobi da rijesi taj problem jer kazem, nisam nikad imao takvih problema..

A zasto nisi kupio novu antenu za manje pare?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 22:58 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

morat cu samo ne znam kome,,,sutra cu jos nesto pokusat s lemljenjem,,,ma gledo sam taj oglas al mi lik nije odgovorio na mejl i dogovorio sam se s ovim likom za antenu i eto kupio,,

Jel ima veze na kakvu je karticu gridica spojena ? msm jel to ovisi ?

17 godina
Kas0 kaže...

morat cu samo ne znam kome,,,sutra cu jos nesto pokusat s lemljenjem,,,ma gledo sam taj oglas al mi lik nije odgovorio na mejl i dogovorio sam se s ovim likom za antenu i eto kupio,,

Jel ima veze na kakvu je karticu gridica spojena ? msm jel to ovisi ?

Malo ovisi, sad koliko neznam, probaj staviti drugu pa vidi.

13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Evo sve sam rastavio i bio je dole jedan prsten koji spaja te bakrene trake i tu je lemito ono sivo kako sam vidio tu sam sivi dio lemio sve fino izoliro a bakrenu zicu na bakrenu traku i sad mi bolje radi imam od 4-6 signala ovaj mi dere na 54 mbps i svi su mi signali puni

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Jel baš mora biti antena na obje strane ? Jel bi ja mogao loviti nekih 500m-1km ili 2km bez da je na routeru na koji se spajam ista takva, nego da je tamo obična, tvornička. Kak to funkcionira ?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Jel baš mora biti antena na obje strane ? Jel bi ja mogao loviti nekih 500m-1km ili 2km bez da je na routeru na koji se spajam ista takva, nego da je tamo obična, tvornička. Kak to funkcionira ?

o cem ti pricas ? o.O

antena grid 24 dbl je usmjerena i postavljas je negdje vani na krov ili sta ja znam imas kolaksijalni kabal s rpsma konektorima koji ide iz antene u kucu do mrezne kartice ( googlaj npr kasens g5000 to je kod mene) tu prisarafis taj kabal i onda prek usba spojis u komp i to je to :)

14 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Ma ništa, danas prvi put gledam te antene pa me je zanimalo.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

Da ne otvaram novu temu, ima pitanje u vezi bezicne antene, ovako, ja imam sx763 wlan od t-com, 4mbit vezu, brat tri kuce dalje se spojio preko mene na net bezicno, zracne linije 40-50 metara,zidovi i dvije kuce izmedju, koristimo orginal Siemensovu bezicnu karticu kupljenu s ruterom za spajanje i signal nam je u Win 7 od 2-3 crtice (od 5), za djeljenje filmova i muzike nema problema, za torrente je ok, skida do 80-90kB/s njemu ali ako probamo nesto da igramo skoro je pa nemoguce online, meni je ok ali njemu ping skace s 50-70ms na 999 skoro pa stalno, koristimo WPA2-PSK enkripciju, e sad mene zanima jel postoji neka WLAN kartica s antenom koja bi bolje radila nego ova orginal Siemensova ? Da ima jaci prijem jer ako je bolji prijem jaci je signal i ping bi trebao biti manji ? barem mislim ?! Ako krivo mislim molio bih da me ispravite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Preporuka Wireles antene

lijep pozdrav 

ekipo imam jedan upit

kupio sam TL-WA5210G radi spajanja na neku mrežu.

naime antenu sam podesio i spojio na router D-LINK dwr-116 i tako dijelim sebi wi-fi signal

pa me zanima dali bi mi išta pomogla gridica pošto TL-WA5210G ima mogučnost spajanja antene

dali bi s time dobio bolji signal recimo s routera iz obližnjeg optički vidljivog kafića

zahvaljujem

0 0 hvala 0
11 godina

Pomoglo bi, ali kad se u kafiću nakače na wifi više gostiju tada pošto su bliži imaju na ruteru kafića jači signal od tebe pa ti veza počne "šepati" .

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice