Pitanje oko servera i storagea za TV posao

poruka: 6
|
čitano: 1.741
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dobro jutro,

javljam se preko ovog acca da ne otvaram svoj a Hacker je i dalje tu :D (ako nekome uopce fali)

trebala bi mi pomoc oko storage ili servera za posao

radim sa 2 x HPX500 i svaka od njih ima 64GB prostora sta mi polako zadaje muku na kompovima i diskovima okolo pa sam se odlucio bacit u storage ili server (sta mi preporucite i da li je to isto)...

trebala bi mi neka "glavna" masina sa koje ce se uredno vuci materjali na 5 drugih racunala ...

molim prijedloge...

Hvala

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

NAS sa gigabitnim portom? Najjeftinije rijesenje.

Mentalist je moj idol... I torrente isto

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pitanje oko servera i storagea za TV posao
Hacker-ri kaže...

Dobro jutro,

javljam se preko ovog acca da ne otvaram svoj a Hacker je i dalje tu :D (ako nekome uopce fali)

trebala bi mi pomoc oko storage ili servera za posao

radim sa 2 x HPX500 i svaka od njih ima 64GB prostora sta mi polako zadaje muku na kompovima i diskovima okolo pa sam se odlucio bacit u storage ili server (sta mi preporucite i da li je to isto)...

trebala bi mi neka "glavna" masina sa koje ce se uredno vuci materjali na 5 drugih racunala ...

molim prijedloge...

Hvala

Panasonic HPX500? Pitanje je što se točno i kako radi. Ako se radi jača video obrada (tipa direktni HD stream), treba ti nešto ozbiljno.

Imaš li kakve numeričke podatke? Kako točno radiš, samo prebacuješ podatke ili?

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Panasonic HPX500? Pitanje je što se točno i kako radi. Ako se radi jača video obrada (tipa direktni HD stream), treba ti nešto ozbiljno.

da da da...

pitanje je vezano cisto uz montazu, dakle cijeli odjel televizije...

nema nikakve veze sa eterom, streamom ni nicim...

jedina poveznica sa mrezom i internetom je da se renda na livebox, da novinari gledaju arhivu i da se materjal digne na servere nekih televizija...

Posao je vezan za televiziju, dakle sve sto radi televizija... od vijesti i sporta, pa preko snimanja spotova i filmova (nekih)

o nekom serveru ce se pricati naknadno, jer ni tome nemam pojma, pa ce se ici da posao obavi neka firma, po nasim zahtjevima i potrebama naravno- pa ako i tu imate kakvih savjeta, dobrodosli su...

17 godina
Hacker-ri kaže...
Old Iggy kaže...

da da da...

pitanje je vezano cisto uz montazu, dakle cijeli odjel televizije...

nema nikakve veze sa eterom, streamom ni nicim...

jedina poveznica sa mrezom i internetom je da se renda na livebox, da novinari gledaju arhivu i da se materjal digne na servere nekih televizija...

Posao je vezan za televiziju, dakle sve sto radi televizija... od vijesti i sporta, pa preko snimanja spotova i filmova (nekih)

o nekom serveru ce se pricati naknadno, jer ni tome nemam pojma, pa ce se ici da posao obavi neka firma, po nasim zahtjevima i potrebama naravno- pa ako i tu imate kakvih savjeta, dobrodosli su...

Trebalo bi detaljnije sagledati kako se posao obavlja, tj. iz mog iskustva količina podataka se često zna mjeriti u terabajtima, pristup mora biti brz, kao i transfer.

Pitanje je koliko servera treba pristupati tim podacima, kakvi su minimalni zahtjevi, koliko prostora, treba li backup / arhiva, koliki je budžet i slično.

Iz prve, ne poznajući cijelu priču - dva servera, vanjski storage (SAS/FC baziran), direktno spojen, potencijalno proširiv, potencijalno spajanje više servera...

Ako nije potreban istovremeni rad više ljudi, SATA diskovi u RAID 6 poljima, ako jest stvar se komplicira.

17 godina
neaktivan

prebacili smo se na PM...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice