NAS sa 2 diska

poruka: 7
|
čitano: 1.192
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
NAS sa 2 diska

Pozdrav

Želio bih nabaviti NAS s 2 diska u mirroru (RAID 1), ali me zbunjuju naši trgovci, npr. WD My Cloud Mirror 4 TB (dual disk), 4000 GB, LAN, 32 MB, 3,5", 5.400 rpm; nigdje ne objavljuje da li su to dva diska po 4 TB za mirror, ili dva diska po 2 TB – 2+2=4 TB zajedno?

Da li je pametnije nabavljati cjelovito rješenje (garancija 2 godine), ili kupovati posebno kućište (garancija 3 god.) i posebno diskove (razno )?

WD sam spomenuo kao primjer, molim Vas ako imate preporuku za nekog proizvođača, samo naprijed. Kod nas je NAS prilično rijetka zvijerka, a dupli još rjeđa, pa sam na par mjesta gdje sam pitao dobio samo teleći pogled...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: NAS sa 2 diska

Zavisi za sta ti treba. Ja sam nakon duzeg istrazivanja kupija Synology DS216play plus 2x3TB WD Red. Koristim za posal i za kolekciju filmova, odnosno, kucnu filmoteku odakle streamam na TV.

16 godina
neaktivan
NAS sa 2 diska

Taman tema koja mi treba :) Par stvari mi nije jasno pa bi bilo super kad bi netko mogao pojasniti. 

Htio bih si kupiti Synology DS216se ili jaču verziju DS216j. Interneti puno prigovaraju za to što nisu dovoljno jaki da transcodaju npr. mkv fileove i serviraju ih preko mreže putem Plexa. Inače ne koristim Plex, pa me zanima zašto bi se preko toga išlo i jel moguće browsati library na NASu preko TV-a? Trenutačno imam H1TV čiji set top box može čačkati po PC-u i iskopati bilo koji media file i pustiti ga, ali onda u tom slučaju PC radi transcoding ili? Ako mogu puštati file sa USB-a direktno na TV-u, zašto onda ne mogu koristiti NAS samo za storage, a da TV radi sav posao, ili je to ipak moguće? U budućnosti neću imati H1TV pa ne računam na njihov set top box, pa me zanima jel TV sam po sebi može to isto raditi i jel ovisi o OS-u TV-a? Pomagajte 

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Laicki gledamo treba ti tv podrzavati mrezni disk. Ako vidi mrezne diskove nemas problem.

16 godina
neaktivan
NAS sa 2 diska

Zbog čega bi onda koristio Plex? I zbog čega ljudi kupuju skuplji NAS samo zbog tog featurea? Synology čak ima i DS216play verziju koja je specifično za one koji žele i media centar...

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Zato sto televizori uglavnom ne podrzavaju mrezne diskove. Ja bih uvijek kupio neki media player pa na njega nakacio NAS i hdmi do tv-a... Nikad nisam imao srece sa plex i drugim media serverima.... Osim onog na routeru sto imam.... Sad gledam neki androdi media player ....

16 godina
neaktivan
NAS sa 2 diska

Aha, kužim. Hvala na pojašnjenu, bacim oko na neke playere i njihove mogućnosti :) 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice