Najbolji modem od t-coma

poruka: 76
|
čitano: 28.090
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Najbolji modem od t-coma
BlackMoon kaže...

Nije nego do routera koji je obično smeće. Prije sam imao Thompsona i nikakvih problema s njim a kroz ovu paricu je ne tako davno išao i HD stream. Ovo mi je već drugi Siemens koji mi se "objesi"na recoonect-u i tu pomoći nema. Uostalom,zar bi T-com davao korisnicima nešto kvalitetno?

Simens SX 763 je dobar Ruther, nemoj mlatit gluposti da je smece kad nije ne moš tak generalizirat ja ga imam na Iskon i nema nikakvih problema.{#}

Zadnji Ruther dok sam još bil na T-Šrot, samo imal onaj šumarsko zeleni Thomson 780 WL i taj je dost cesto škljocal i resetiral se mulac jedan kak ga je ulovilo dok na ovom Simens se to dogodilo hm ak dobro pamtim jednom ili dva puta u godinu dana.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Ma kakvi,ne želim da mi t-com upravlja modemom. A Siemens mi je trebao i zbog nekih drugih mogućnosti.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...
BlackMoon kaže...

Nije nego do routera koji je obično smeće. Prije sam imao Thompsona i nikakvih problema s njim a kroz ovu paricu je ne tako davno išao i HD stream. Ovo mi je već drugi Siemens koji mi se "objesi"na recoonect-u i tu pomoći nema. Uostalom,zar bi T-com davao korisnicima nešto kvalitetno?

Simens SX 763 je dobar Ruther, nemoj mlatit gluposti da je smece kad nije ne moš tak generalizirat ja ga imam na Iskon i nema nikakvih problema.{#}

Zadnji Ruther dok sam još bil na T-Šrot, samo imal onaj šumarsko zeleni Thomson 780 WL i taj je dost cesto škljocal i resetiral se mulac jedan kak ga je ulovilo dok na ovom Simens se to dogodilo hm ak dobro pamtim jednom ili dva puta u godinu dana.{#}{#}

I dalje tvrdim da je smeće od modema jer se "vješa" svakih 4-5 dana. Sve sam probao,ostaje mi jedino zatražiti promjenu DSLAM-a ili bar porta,ali mislim da neću ništa dobiti.

www.hrphotocontest.com
17 godina
odjavljen
Najbolji modem od t-coma

Siemens sx763 je vrlo dobar router! Ja ga koristim već poprilično dugo i nisam imao ni jedan problem kao ni drugi ljudi koje poznam a koji ga koriste. U zadnjih par mjeseci mi je u bridge modu i isto nemam nikakvih problema. Uz onih par zyxela koje su davali - ovo je najkvalitetniji router koji možeš uzeti od t-coma!

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 23:19 (Friday).

0 0 hvala 0
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Da,u pravu si. U bridge modu možda radi dobro. Zanimljivo je da ima dvije vrste ovih routera. Prvi,oni stariji su rađeni u Njemačkoj i pokazali se dosta kvalitetniji za razliku od ovog novijeg škarta koji za Siemens proizvodi neka kvazi tvrtka u Tunisu...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

Da,u pravu si. U bridge modu možda radi dobro. Zanimljivo je da ima dvije vrste ovih routera. Prvi,oni stariji su rađeni u Njemačkoj i pokazali se dosta kvalitetniji za razliku od ovog novijeg škarta koji za Siemens proizvodi neka kvazi tvrtka u Tunisu...

Kao prvo - nije možda nego STVARNO radi dobro u bridge modu

Kao drugo - i prije toga je radio dobro. Apsolutno nikada nisam imao nikakvih problema (ni maxtv ni adsl na koji je znalo otići preko 100 giga mjesečno).

Imao sam gomilu virtualki i otvorenih gro portova za njih, dyndns... you name it! SVE je uvijek radilo kako treba!

Da se razumijemo - t-com su govnari i ne volim ih uopće ali ovaj uređaj je stvarno OK!

Freak Show Inc.
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Možda njemački,ali tuniski je govno...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

Možda njemački,ali tuniski je govno...

Sad sam gledao - ovaj moj je "Made in Germany" {#}

Freak Show Inc.
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Ja sam dosad ima SX763 Made in Germany , nikad nikakvih problema dok nedavno nije riknuo ethernet, ubio ga grom ( doslovno ) , sad sam u zamjenu dobio novi al je sad made in tunisia, imam ga već 2 tjedna radi najnormalnije. Al se i ne zamaram toliko sa tim dok radi radi ako ne radi mi ga zamjene i amen :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Najbolji modem od t-coma

Da li Hrvatski Telekom daje Speedport W 503V?

http://telekom.dsl-flatrate-angebote.de/wlan-router-dsl-modem/speedport-w503v/t-home-speedport-w503v.htm

Relation to the original topic decreases with every single post

0 0 hvala 0
14 godina
Najbolji modem od t-coma

A ne znam kako samo ovaj kolega ima problema sa tim routerom, daj poslikaj u postavama routera podatke o liniji. (SLIKA).

EDIT: nema tog modema u punudi HT-a.

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp

SLIKA SLIKA
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 8:44 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Evo:

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 18:05 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...

Evo:

Imaš skoro pa savršenu linju, nije mi jasno kako može pucat, moja je tri puta gora ali nikada otkad koristim adsl nije pukla, moj SN margin je 12 a tvoj 20, čim više to bolje, ispod 10 ne valja, onda puca linija.

Možda da probaš posudit od nekog kolege ovaj thomson 782i pa probat s njim jer s ovim podacima možeš imat maxtv hd na dva televizora i 4Mb adsl.

Zašto baš koristiš tog siemensa? Trebal bi bit u redu, još nikada nisam čul da nekomu ne radi, ali očito kod tebe stvara probleme.

EDIT:  Baš sam malo gledal po forumima i taj Siemens iz Tunisa stvarno ima problem kod reconnecta, izgleda da je to

bug u firmware-u.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 19:33 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Crnog

{#}

Kakv ti auto muž vozi ?

Crni ...

16 godina
Valentin17 kaže...
BlackMoon kaže...

Evo:

Imaš skoro pa savršenu linju, nije mi jasno kako može pucat, moja je tri puta gora ali nikada otkad koristim adsl nije pukla, moj SN margin je 12 a tvoj 20, čim više to bolje, ispod 10 ne valja, onda puca linija.

Možda da probaš posudit od nekog kolege ovaj thomson 782i pa probat s njim jer s ovim podacima možeš imat maxtv hd na dva televizora i 4Mb adsl.

Zašto baš koristiš tog siemensa? Trebal bi bit u redu, još nikada nisam čul da nekomu ne radi, ali očito kod tebe stvara probleme.

EDIT:  Baš sam malo gledal po forumima i taj Siemens iz Tunisa stvarno ima problem kod reconnecta, izgleda da je to

bug u firmware-u.

Da,na žalost to i jeste bug u firmware-u koji još niti jedna verzija nije uspjela riješiti. Postoji još jedna verzija iznad ove moje ali mi ne odgovara jer onda router ne prepoznaje mrežni disk formatiran u NTFS nego samo FAT32 pa mi ne odgovara.

Ovaj Siemens najviše koristim baš zbog file servera i voip-a. Uz to sam ga otključao i oslobodio T-comovog remote control-a...

www.hrphotocontest.com
17 godina

Još dva glasa za Siemensa, jedan kod mene, drugi na poslu.

Na ovom poslovnom u zadnjih mjesec dana su apsolutno sva spajanja od 24 sata, na ovom mome ponekad trebam ručno stisnuti "connect" ali je to vrlo rijetko.

Probao sam ih zamijeniti jedan za drugi, rade od zavisnosti na kojoj su lokaciji, znači da više ulogu igra linija nego sami ruter.

14 godina
BlackMoon kaže...
Valentin17 kaže...
BlackMoon kaže...

Evo:

bug u firmware-u.

Da,na žalost to i jeste bug u firmware-u koji još niti jedna verzija nije uspjela riješiti. Postoji još jedna verzija iznad ove moje ali mi ne odgovara jer onda router ne prepoznaje mrežni disk formatiran u NTFS nego samo FAT32 pa mi ne odgovara.

Ovaj Siemens najviše koristim baš zbog file servera i voip-a. Uz to sam ga otključao i oslobodio T-comovog remote control-a...

Jesi probal moža starije verzije firmware-a? Na ovom forumu se bave s tim, negdje na postu 580 je opisan ovaj problem. Jesi ti stavljal njemački firmware?

Kad bi imal t-com firmware tog problema nema, firmware 4.3.52.19.00 ima taj bug.

Link: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 10:45 (Valentin17).
16 godina
Najbolji modem od t-coma

4.3.52.11.310 je službena verzija od T-com-a. S njom je bug prisutan. Ima još jedna verzija iznad ove,ali mi ne odgovara jer file server onda ne prepoznaje NTFS diskove. Dakle,drugi bug. Odavno bi se pozdravio s ovim routerom,ali ima neke đinđe koje mi trebaju i zato mi je zgodan. Momci s PC expert Foruma pokušavaju riješiti ovaj problem,ali,bez uspjeha. Ostaje mi samo čekati ili pokušati nabaviti neku njemačku verziju uređaja.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...

4.3.52.11.310 je službena verzija od T-com-a. S njom je bug prisutan. Ima još jedna verzija iznad ove,ali mi ne odgovara jer file server onda ne prepoznaje NTFS diskove. Dakle,drugi bug. Odavno bi se pozdravio s ovim routerom,ali ima neke đinđe koje mi trebaju i zato mi je zgodan. Momci s PC expert Foruma pokušavaju riješiti ovaj problem,ali,bez uspjeha. Ostaje mi samo čekati ili pokušati nabaviti neku njemačku verziju uređaja.

Pa kaj nema na pc expert forumu njemački firmware za skinut pa stavi njega, jedan od ovih glavnih ga je stavil njemački firmware u tunis router, samo mu je trebalo par pokušaja da ga prihvati, sada nisam siguran jel bilo opet problema sa reconnectom. Tako piše u temi Siemens SX763 otključavanje post #120 pa na dalje. Čital sam da jednom isto ne prepoznaje NTFS diskove, dok je nekom drugom liku proradilo. Treba dobro pročitat tu temu.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 18:03 (Valentin17).
17 godina

Ja se također slažem za Siemens sx763. Nisam imao apsolutno nikakvih problema s tim routerom, neovisno jesam li spojen preko bridgea, routinga, lana ili wlana. Na njemu mi sve radi savršeno, pa i portforward koji je na Thompsonu samo lijep san ... tako da molim pojedince da ne lupaju bezveze. Ukoliko imate poteškoće sa dotičnim uređajem zapitajte se u kakvom su vam stanju kućne instalacije te jesu li i one možda krive za dio vaših poteškoća.

17 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

LINK

Vidi kakvu verziju dečko ima pa se dogovorite {#}

Freak Show Inc.
14 godina
Najbolji modem od t-coma

Pogledaj ovu stanicu, prođi sve postove svakako, nema ih puno. To otključavanje i update firmware siemensa sx763, mogu se oslobodit sva 4 LAN porta ili ostavit dva porta za maxtv (ovisno koji config file se koristi u prvom dijelu uputa). Negdje u postovima piše da update firmwera uređaj podržava NTFS diskove i više nema t-com monitoringa.

Malo to pogledaj mislim da ti može pomoć. LINK.  Kako se tema puni postovima upute se malo mijenjaju tako da moraš pogledat sve, ljudi su imali i nekih problema ali imaš sva riješenja tamo.

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/79826-sx763-otklju%C4%8Davanje/

Ovaj forum ima istu temu, ovaj lik je napravil update na routera iz Tunisa i razlika je u tome što je routeru trebalo par pokušaja da prihvati novi firmware.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453

Javi jesi riješil problem. Mislim da ću si i ja nabavit jednog siemensa pa malo se pozabavit s tim otključavanjem, bitno mi je da radi maxtv, ali da nema t-com remote controla, voip mi nije bitan.

Na kraju uputa je neki ethernet file configuration, taj file ne koristiš, on je za gašenje adsl-a ako se router koristi kao switch, to sve piše u postovima poslije.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 21:50 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
nCh! kaže...

Ja se također slažem za Siemens sx763. Nisam imao apsolutno nikakvih problema s tim routerom, neovisno jesam li spojen preko bridgea, routinga, lana ili wlana. Na njemu mi sve radi savršeno, pa i portforward koji je na Thompsonu samo lijep san ... tako da molim pojedince da ne lupaju bezveze. Ukoliko imate poteškoće sa dotičnim uređajem zapitajte se u kakvom su vam stanju kućne instalacije te jesu li i one možda krive za dio vaših poteškoća.

Ne lupetaj bezveze!

www.hrphotocontest.com
16 godina
Valentin17 kaže...

Pogledaj ovu stanicu, prođi sve postove svakako, nema ih puno. To otključavanje i update firmware siemensa sx763, mogu se oslobodit sva 4 LAN porta ili ostavit dva porta za maxtv (ovisno koji config file se koristi u prvom dijelu uputa). Negdje u postovima piše da update firmwera uređaj podržava NTFS diskove i više nema t-com monitoringa.

Malo to pogledaj mislim da ti može pomoć. LINK.  Kako se tema puni postovima upute se malo mijenjaju tako da moraš pogledat sve, ljudi su imali i nekih problema ali imaš sva riješenja tamo.

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/79826-sx763-otklju%C4%8Davanje/

Javi jesi riješil problem. Mislim da ću si i ja nabavit jednog siemensa pa malo se pozabavit s tim otključavanjem, bitno mi je da radi maxtv, ali da nema t-com remote controla, voip mi nije bitan.

Na kraju uputa je neki ethernet file configuration, taj file ne koristiš, on je za gašenje adsl-a ako se router koristi kao switch, to sve piše u postovima poslije.

Sve je napravljeno,otključano već odavno. Nemoj misliti da se od jučer natežem s ovim škartom od modema. Promijenio sam ih već dva,mijenjao nekoliko verzija firmware-a,na žalost,pomoći nema. Njemački firmware nije preporučljivo gurati u tuniski modem jer se može nepovratno uništiti. Isto tako,molim pojedince da ne lupetaju kako im sve radi ok,jer očito imaju starije njemačke verzije. Tuniska inačica NIKOME ne radi kako treba. Kako imam neke veze u t-comu jer sam tamo prije radio,pokušati ću se dokopati njemačke verzije,ako ih još ima...

www.hrphotocontest.com
14 godina
Najbolji modem od t-coma

To nebi smjelo imat veze ako radiš kako treba, to bi trebale bit iste komponente, da sam na tvom mjestu ja bi probal, i tako ne radi kako treba, na oglasu ih hvala bogu ima dosta. S njemačkim firmwerom bi moglo radit, lik na pc expert temi je stavil njemački firmware  u router iz tunisa i jedina razlika je to što router nije odmah prihvatil firmware nego iz drugog ili trećeg pokušaja.

Ali ako misliš da neće onda ništa. Njemaču verziju routera možda možeš nabavit preko oglasa polovno.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Di ima njemačka verzija? Mogu i provati,ako spurim modem,nema veze,ionako ne valja...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najbolji modem od t-coma

Nema razlike između njemacke verzije fw-a i tunis verzije.

Jedino sta se promjenilo je to sta se ruter vise ne proizvodi siemens nego sagem.

Na sve ide isti fw i nemoze se pokvariti router stavljanjem "njemackog" fw u tunis router i obrnuto. Moguce je da ovi sagem fw-ovi imaju neke promjene pa da rade probleme sa konekcijom, ali koliko ja znam sve radi na njima ok.

Zadnja verzija fw-a koju ja imam a da je njemacka ja 4.3.52.15.00 i ima ntfs podrsku. Moze se skinuti ovdje.

Preporucam da se bilo koji fw ubacuje preko lana a ne preko wlana, jer moze doci do greske prilikom slanja u router i onda ce on pri provjeri automatski odbiti fw, pa ce te morati vise puta ubacivati dok ne prođe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 23:19 (.delboy).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
moderator
BlackMoon kaže...

Sve je napravljeno,otključano već odavno. Nemoj misliti da se od jučer natežem s ovim škartom od modema. Promijenio sam ih već dva,mijenjao nekoliko verzija firmware-a,na žalost,pomoći nema.

Zbog ovakvih razloga u Makedoniji* se masovno menjaju ruteri od strane telekoma. Siemens i Thompson su OUT a uvodi se Speedport W 503V (FRITZ!Box)

Razlozi su slicni kao i tvoji (vasi) problemi. Ispadaju, musicavi firmwarei, problemi sa MAxTV-om....

Onamu gdje su ostali, D-Link se pokazao kao vrlo dobar router/modem. Sad se masovno uvodi tehnologija da se router koristi bez splitera [telefon ide u ruter]

*i ovdje "vlada" T-Home odnosno T-Com

BTW

Konfiguracija se obavlja automatski od strane ISP-a prilikom prvog ukljucivanja ili nakon hard reseta

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 23:28 (Lazarus Long).
16 godina
Najbolji modem od t-coma

Evo ja sam flash-ao na ovu verziju koju je dao Delboy. Sad ćemo vidjeti kako će se ponašati. Lazarus Long: Meni je Thompson SpeedTouch (onaj crni) radio besprijekorno.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
BlackMoon kaže...

Meni je Thompson SpeedTouch (onaj crni) radio besprijekorno.

Sve zavisi na koju su te DSLAM "okacili" (centralu)

Laicki receno:

Sve zavisi da li se taj modem voli sa centralom ili ne. Da li se zna nositi sa smetnjama, da li zna drzati liniju usled CRC32 gresaka, da li zna popraviti greske (Forward Error Correction)

Dakle, neki se vise vole sa Alcatel a neki sa Ericsson centralama. A neke su jos Siemens....

Telekomi su u utrci za profitom i market share nabavljali sve i svasta. Opet velim, za sada se najbolje pokazali oni Speedport W 503V ruter/modemi [brandirani za njemacki T-Home > potrazite moj post sa slikom]

Za kucnog korisnika je vise no dooljan. Namjenjen i za laike i za entuzijaste koji vole ceprkati. I Wi-Fi mogucnosti su mu super....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice