Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

poruka: 101
|
čitano: 89.425
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

tomos je iz slovenije, akrapovič je iz slovenije, ima li akrapovič za tomosa ??

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)
mihaeeel kaže...

tomos je iz slovenije, akrapovič je iz slovenije, ima li akrapovič za tomosa ??

 

Ima i bolje iz Slovenije za Tomosa, a zove se Lipnik!

Sako cera bolje, sako jutre huje!
14 godina
neaktivan
offline
Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

hahah

ja jos imam original auspuh na njemu, malo dimi iz njega ali super je!

jedino me interesira, ima li koja caka da se ubrzanje napravi malo boljim? sada sam se utrkivao po ravnici sa peugotom speed fight iz 1999 i oprao me kada sam ubacio u trecu.. :(

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)
maher kaže...

uzeo sam apn 6-icu i jako sam zadovoljan s njom i vozim ga svagdje ide oko 70 kmh

Svaka ti čast, dobro si izabrao! {#}

|=>Tomos<=|
13 godina
neaktivan
offline
Re: Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

ah,steta sta nisam prije vidio temu :D. ovdje se mozes dobro nasmijat :D :D ima nas svakakvih!!!

imao sam tomosa prodao ga imam doma staru vespu i znam ponesto o motorima  jer sam odrastao u takvom okruzenju..

tomos da trosi 3l, cista glupost,samo ako je sve standard, bit ces sretan ako trosi 5 litri, a ne 3 neznam o cem vi pricate..

nasarafio sam se tomosa,ulaganje bez granica,bar za onoga ko ce sarafit po njemu...

imao sam priliku vozit razne skutere,mislim vise na neke zestoke nafrzirane i sve to ,mogu rec samo de se niti jedan tomos nemoze mjerit sa takvim skuterima zavoj ravnica brijeg,takav skuter nema granice on samo ide,bio sam na par trka vidio sam kako se voze sa skuterima nemozes vjerovat da se to moze :D

ugl.uzeo si apena i ja bih ga opet uzeo :D a i on ti moze bit bolja podloga od skutera za neki jaci motor.pripremi se na sarafljenje.

i da ako mislis da ce ti apen pomoc kod cura varas se :D prije ce sjest na apriliu ili tako nesto,pa makar vozac bio ruzan ko cigan :D bez uvreda :D

um caruje dok snaga ne popizdi
14 godina
neaktivan
offline
Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

Meni je vise tomosa i skutera na vrh glave,sad bi trebao pasti Z750,akrapovič :)

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

Isusa ti boga kolko ovo čudo nisam vozio! Dali ste mi inspiraciju da zakrpam prednju gumu!

 

Pred 2 godine sam pao....Napukla rka, ključna kost, na licu i leđima dan danas imam ožiljke... Zbog apena nisam mogao žvakati hranu 3 mjeseca, jerbo mi je napukla vilica, al ajd sva sreća da su zubi na mjestu :D

Nakon pola godine kad su ozljede kako tako zacjelile, opet se zaletio i pao... ovaj put samo oguljena koljena i laktovi...

 

Odgovor na pitanje: svakako APN, na mašini staroj 20 godina nikad ništa nisam mjenjal, naravno ako si mlađi od nekih 16 godina, obuzdaj se jerbo ćeš završit ko i ja, a moji frendovi su prolazili još i gore... Ma daj, ne slušaj me, samo raspali kad je cesta slobodna i pazi na veće kamenčiće ;)

 

How about sexy ass bitch?
 
0 3 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

većina vas pljuje po skuterima,ali pola toga što ste napričali nije istina,skuteri se ne trgaju svaki dan kako većina vas kaže i ne troše 7 litara nego prosječni skuter oko 3-4 litre.uz to kažete skuter nema šanse u startu a ni u max brzini,e ovako aj evo primjer susjed mi ima apriliu area 51 ima sve tvornicko na sebi sto se tice djelova mašine,skuter ima 8.000kilometara a da nije baš ništa dirano i mjenjano u mašini osim onog osnovnog servisa,i skinute su samo blokade i ide 85,a koji apn ide toliko a da se ne frizira i da se ne stavimašina od bt ili 15.kažete tomos pouzdan pa evo vam samo jedan primjer kočnice apn6 ili na nekom skuteru koji imaju diskove,pa diskovi pet puta bolje koče nego doboši na apn,ne kažem da apn ništa ne valja ali opet ne možete pričat da skuter ne valja,ja kupim areu 51 od svog susjeda je da ima puno kilometara ali ne moram stalno ulagat u nju ko u tomosa ima puno više snage,brži je u startu i max brzini nego moj apn tako da skuter je skuter(ali ne kineski neka marka bolja)peugot,aprilia,yamaha itd,a da ne pričam da skuter kad kupiš imaš več šminke tvornički na njemu dok domosa moraš sam sredit ako ga nije sredio prijašni vlasnik.i večinu tomosa kad kupiš moraš sam sredit,a kuter lijepo kupiš napraviš servis,natočiš ga skineš blokade ak nisu već skinute i gas

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

Razmišljam se da uzmem tomosa i to možda čak novog, novi model (vidim da se prodaju za oko 10-ak tisuća kuna). Imam samo B kategoriju i nemam namjeru zasad polagati za motor. Koristio bih ga za otići do faksa nekih 20-ak kilometara, do dućana, do frendova na kvartu, a planirao sam ga ponekad koristiti i za malo dalje izlete (negdje se ukampirati ljeti, zajeb*ncija). Budući da nikad nisam imao moped, a naravno ni motor, zanima me što vi mislite kako će me služiti tomos. Vidim da malo troši i da u slučaju kvara ima hrpa dijelova i majstora za jeftino popraviti, rega nije skupa.

 

Vidim mnogi od vas pišu da tomos nije za po gradu? Ne razumijem zašto. Neki govore o nekakvom sramu? Meni je tomos prelijep motor i skroz mi je štosan. 

 

Ovi novi su ograničeni na 45 km/h pa me zanima jel se može skinuti blokada da mogu bar 60 ić po slavonskoj i ovima malo bržima prometnicama. I kako to murjaci prate? Znam da po zakonu motor ne bi trebao ići brže od 50 km/h ali je li to oni baš provjeravaju ako te zaustave i kakve su kazne ako me baš skuže?

 

Zanima me ima li netko neki koristan savjet. Kupio bih preko njuškala kad bih ga znao sam ulickat i servisirat. Novi će mi bit ulickan i ispravan duže vrijeme.

 

 

 

 

Battlelog:cro1911
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
Re: Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)
APN ti je super za ici u ribe, po sljunku, zenlji i blatnom terenu. Nije brz al je stabilan. Ne znam kakvi su ovi novi, vjerovatno ziva plastika, ne kao prije. Imam APN-a iz 88., prvi sam i jedini vlasnik, ima sigurno milju kilometara iza sebe, jer nema tahograf.

Ono sto je dobro - udoban, mala potrosnja, lagan, okretan, jako stabilan.

Kod skutera imas vise snage, udobnost u gradskoj voznji, ali i puno vecu potrosnju.

Isprobaj ga prije kupnje. 20km ces vozit po ravnom bar 35min. A uzbrdo tu APN dosta gubi dah, racunaj da ide oko 15km/h, pa je tu skuter puno bolji.

Trebas odvagnut za sta ti treba. Osbno sa APN-om nebi u grad. Al za na teren, u ribe itd, milina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Tomos apn6 vs Skuter.(šta uzeti)

APN ima formu motocikla, a skuteri imaju formu vespe/skutera. Bitne razlike:

- APN ima veće kotače (iako ima modela skutera s većim kotačima), prednost na neravnom terenu, sljunku i sl.

- skuteru je motor ovješen na stražnjem ovjesu, dok je APN-u samo kotač na stražnjem ovjesu, što znači da lakše prati neravnine na cesti - manja šansa da ti prokliže stražnji kraj nailaskom na rupu (pri brzinama do 50 km/h nije baš osjetno, osim ako je guma plastičnjača, pa kad prokliže više ne hvata grip)

- skuter je komodniji za prevesti suvozača (opet, 50 ccm bar nema snage za komodnu vožnju dvoje ljudi)

- skuter je komodniji za prevesti teret (ovisno o modelu)

- gotovo svi skuteri imaju bolje kočnice od APN-a

 

 

Što se tiče dijelova i majstora, ne znam da li je mašina ostala ista, ako nije, moguće da dijelovi od starog ne pašu na novog. Majstor koji zna popraviti Tomosa zna popraviti i skuter.

 

 

Općenito, skuteri sve češće dolaze u 4T verziji - 50 ccm 4T ne troši skoro ništa, ali zato nema momenta za dvojicu povući uzbrdo. 2T je usporediv s Tomosom, jedino je razlika što je skuter s variomatom, a APN s brzinama. 

 

Skidanje blokade na Tomosu ne znam kako funkcionira, ali takve mašine bi trebale moći ići preko 50 km/h bez umjetnih ograničenja. Trenutno se kontrolira na tehničkom (vraćanje blokade kad se ide na tehnički), a policija najavljuje kontrole mobilnim valjcima, ali to u praksi nisam vidio. Doduše, ako imaju opravdan razlog posumnjati da su blokade skinute, mogu oni tebe uputiti i na vanredni tehnički.

 

 

Što se tiče toga da nije za po gradu, Tomos s ispravnom signalizacijom se ni po čemu ne razlikuje od skutera, ali mislim da općenito 50 ccm nema što raditi u većim gradovima, odnosno na onim prometnicama gdje je dopuštena brzina preko 50 (60, ako si mazohist) km/h.

 

Update: https://www.index.hr/auto/clanak/kraj-tomosa-odlazak-jos-jednog-simbola-jugoslavenske-industrije/2055344.aspx

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2019 13:06 (MrBlc).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice