Dakle imam 2 VGA monitora i novu GTX 970 GAMING G1 i zanima me jel se može spojit 2 vga monitora ikako na GPU? Ako ne, imam na matičnoj VGA utor, naravno onda bi taj sekundarni radio na integriranoj grafički od asrocka. Trebam vaše mišljenje
Spajanje 2 monitora, 1 u GPU 1 u MBO
- poruka: 22
- |
- čitano: 5.673
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozes obje kombinacije...
Mozes obje kombinacije...
misliš mogu oba spojit na GPU? jer to bi bilo super
Pa i trebaš posjiti oba na gpu a ne na matičnu. Samo ih pospajaj, restartaj komp i viola. Onda možeš u Windowsu podesiti kako želiš, duplo, extended i ostalo.
Pa i trebaš posjiti oba na gpu a ne na matičnu. Samo ih pospajaj, restartaj komp i viola. Onda možeš u Windowsu podesiti kako želiš, duplo, extended i ostalo.
Znam da trebam oba na GPU, problem je što GPU ima 2 DVI ulaza onaj jedan + drugi - . Oba monitora imaju VGA samo, trenutno mi je ovaj na kojem radim sad spojen u DVI preko adaptera, jer je VGA. Sad malo jasnije zašt sam spominjo spajanje na MBO? :D
Možda.
Mogao bi samo da uključiš internu grafiku i onda spojiš.
Neke ploče to podržavaju (npr. moja, z87 mpower max), imaš app koja kontrolira sve to.
Pogledaj na stranici od matične dal to podržava.
Podržava, zato i pitam jel tako najbolje spojit ako već ne mogu oba na GPU. Iako ako neko zna neko rješenje da oba idu na GPU bio bi zahvalan.
Znam da trebam oba na GPU, problem je što GPU ima 2 DVI ulaza onaj jedan + drugi - . Oba monitora imaju VGA samo, trenutno mi je ovaj na kojem radim sad spojen u DVI preko adaptera, jer je VGA. Sad malo jasnije zašt sam spominjo spajanje na MBO? :D
Kupi još jedan adapter, ili hdmi-> vga adapter, vecina ploca to ne dopusta neke da mislim da je to ovo https://en.wikipedia.org/wiki/Flexible_Display_Interface
Isprobaj ne mozes nista zeznut..
Kupi VGA na HDMI adapter i spoji drugi monitor tako.
Hvala svima dakle samo adapter i to je to. :)
samo adapter i udri, bil sam na mobu pa mi se nije tipkalo :D, iako recimo ja sam zbog zagrijavanja grafičke prešao na kombinacuju dual monitora, na gpu jedan, na matičnu drugi, jer kod redeona je glupo što sa jednim monitorom radi na 300 mhz gpu/150 memorija i ti su temperature oko 30 stupnjeva, dok sa dva diže takt na 400 / 1500 ( nisam se zajebao za 0 dakle 150:1500) za memoriju i temperature gpu-a u nezahtjevnim radnjama variraju od 45-50 stupnjeva
samo adapter i udri, bil sam na mobu pa mi se nije tipkalo :D, iako recimo ja sam zbog zagrijavanja grafičke prešao na kombinacuju dual monitora, na gpu jedan, na matičnu drugi, jer kod redeona je glupo što sa jednim monitorom radi na 300 mhz gpu/150 memorija i ti su temperature oko 30 stupnjeva, dok sa dva diže takt na 400 / 1500 ( nisam se zajebao za 0 dakle 150:1500) za memoriju i temperature gpu-a u nezahtjevnim radnjama variraju od 45-50 stupnjeva
Nadam se da G1 Gaming nema takvih problema, točnije nvidia općenito :D
iako najjednostavnije ti je sa dva dvi adaptera, samo opet je pitanje kako je kod nevidije, kod mene pak samo gornji port radi sa adapterom dok donji nema šanse upogonit sa adapterom (dvi na vga).
Šta su ti adapteri stvarno 200kn?!
iako najjednostavnije ti je sa dva dvi adaptera, samo opet je pitanje kako je kod nevidije, kod mene pak samo gornji port radi sa adapterom dok donji nema šanse upogonit sa adapterom (dvi na vga).
rado bi al različiti su DVI ulazi, ima DVI A i D tj onaj sa križićem i onaj sa "minusom" kolko sam skužio
par generacija unazad (amd/nvidia) samo jedan analogni monitor je podržan.. po sjećanju posljednja je R5xxx ta gen. za dva analogna (VGA-Dsub).
većina današnjih (pogotovo jače) ima samo jedna DVI-I na kojeg se može adapter za VGA. (slabiji modeli ugl imaju VGA-Dsub izlaz).
ostaje ti konverter, npr DVII-ili-HDMI na VGA (zato je skuplje, nije samo adapter). Neisplativo... za tu cifru kupiš npr GF-210 u trgovini (ako stane u MBO).
Drugo rješenje, koristiti DVI/HDMI na monitoru, današnji imaju neki od tih priključaka, ima i poneki stariji.. možda samo trebaš kabel.
Na kraju ispadne 'bolje' kupiti monitor nego adaptere/konvertere i sl.
rado bi al različiti su DVI ulazi, ima DVI A i D tj onaj sa križićem i onaj sa "minusom" kolko sam skužio
koliko ja znam to je skroz nebitno i radi bez obzira tako da prije nego se upustiš u investiciju probaj sa adapterom od 15-ak kn, ili jednostavno upogoni igpu....
Hvala svima rješit ću nešto već. Barem znam da adapteri ne dolaze u obzir. pozdrav
Hvala svima rješit ću nešto već. Barem znam da adapteri ne dolaze u obzir. pozdrav
nego šta misliš tjerat na tom drugom monitoru, jer ako nije ništa zahtjevno čemu zezancija, spoji drugi na matičnu i gotovo, to je riješenje za 0 kuna.
nego šta misliš tjerat na tom drugom monitoru, jer ako nije ništa zahtjevno čemu zezancija, spoji drugi na matičnu i gotovo, to je riješenje za 0 kuna.
Ma 22" asus ću koristit za gejmanje i video naravno, a ovaj manji 19" čisto da mi budu otvoreni monitoring alati (cpu,gpu temp), messaging i ostalo. Naravno da ću spojit na MBO ako ne može na GPU, samo smatram da je ovo nekako bolje. Imam H97 PERFORMANCE FATALITY Asrock, ima VGA ulaz za integriranu. Rješim u biosu samo da rade i integrirana i G1 i dobro.