Samsung SyncMaster 2032BW niža rezolucija

poruka: 5
|
čitano: 3.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Samsung SyncMaster 2032BW niža rezolucija

Pozdrav,

koristim navedeni monitor u nativnoj rezoluciji 1680x1050 @ 60Hz. Htio bih, radi većeg fps-a, u igrama postaviti na 1280 x 800 ali mi je tada slika "prevelika", tj. gore i dolje izlazi van gabarita monitora - horizontalno je slika ok.

Pokušao sam štimati sliku putem ugrađenih kontrola u monitoru ali ne mogu "sabiti" sliku vertikalno, samo horizontalno (coarse).

Također sam isto pokušao s Catalyst Control Centre-om ali ista stvar.

Što da napravim da mi ispravno prikazuje sliku u ovoj rezoluciji.

Hvala vam na pomoći

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung SyncMaster 2032BW niža rezolucija

Imam isti taj monitor i zaista je čudno to što ti se događa jer 1280x800 je isto 16:10 format slike pa bi trebalo sve biti ok. No ja ne koristim skaliranje monitora nego imam Nvidia grafičku pa sam u Nvidia control panelu uključio opciju: perform scaling on GPU i scaling mode na: aspect ratio. Možda i u catalystu možeš nekako prebaciti da ti grafička obavlja skaliranje a ne monitor. Idk. Probaj pa javi kako je prošlo.

Peace and prosperity for us all thru superior firepower
13 godina
neaktivan

Bok Fermi i hvala na odgovoru :)

Baš gledam po internetu i izgleda da postoji ta opcija i u Catalystu, ali je meni iz nekog razloga nedostupna.

Može li biti razlog taj što koristim običan analogni kabel (s adapterima) a ne digitalni?

Hvala ;)

14 godina
neaktivan
dazupano kaže...

Bok Fermi i hvala na odgovoru :)

Baš gledam po internetu i izgleda da postoji ta opcija i u Catalystu, ali je meni iz nekog razloga nedostupna.

Može li biti razlog taj što koristim običan analogni kabel (s adapterima) a ne digitalni?

Hvala ;)

Pod analogni kabel misliš na VGA sa VGA-DVI adapterom?

Probaj onda taj VGA kabel spojiti u VGA ulaz na monitoru bez upotrebe adaptera ako imaš VGA izlaz na grafi pa češ vidjeti je li to riješilo problem. No to nebi smio biti problem jer sam i ja probao jednom koristiti VGA kabel sa DVI-VGA adapterom spojenim na grafičku pošto mi grafa ima samo 2 DVI i jedan HDMI izlaz. Slika je bila samo mrvicu mutnija ali nije bilo problema nikakvih sa skaliranjem. Tako da ti mislim da ti je riješenje negdje u catalystu leži. Imaš najnovije drivere?

Peace and prosperity for us all thru superior firepower
13 godina
neaktivan

Nažalost, na grafi nemam obični VGA izlaz nego koristim adapter - na monitoru je spojeno na VGA. Instalirani su najnoviji driveri.

Međutim, naišao sam na članak na AMD-ovoj stranici koji kaže da:

The issue can occur if:

• A digital connection between the graphics card and output display device is not being used
  • The display’s native resolution is used

• A digital connection must be used between the graphics card and output display device:
    • A DVI, HDMI or DisplayPort connection is required
    • A VGA connection is not supported

Izgleda da ću morat uzet DVI kabel da riješim problem.

Javim kasnije popodne je li uspjelo, ako bude još kome zatrebalo.

Hvala još jednom i pozdrav ;)

EDIT: Kupnjom DVI kabela problem riješen. Hvala ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 22:27 (dazupano).
    1
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice