Dvoumim se između dva Samsungova modela monitora: Samsung SM 2433BW ili Samsung SM 2494HS. Stvarno nisam pametan koji, molio bih za pomoč za odabir monitora i ako netko zna mane i predonosti jednog i drugog pošto oba dva imaju istu cijenu. Hvala!
Samsung 24'' ili 23.6''
- poruka: 29
- |
- čitano: 7.168
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja bi uzeo sm 2433bw....najvise zbog izgleda
ja bi isao na 2494HS zbog toga sto ima bolji kontrast, vise in prikljucaka, zvucnike, u 16:9! ali bi ti ipak preporucio da prodes kroz review tih monitor i procitas misljena vlaska tih ddva monitora!
Shvaćam. Ali nije mi jasno zašto Samsung SM 2494HS ima 23.6'' a ne punih 24'', te koji je prikladniji za igrice?
Sve jedno ti je.
Ova 0.4" skoro pa nema nikakvu razliku.
Vazno je kakvu graficku imas.
A ja bi uzel 24" ipak volim pune brojeve od decimalnih XD
Ali ako nisam u krivu, gledam li grafiku onda bi bio boli ovaj od 23.6''?
Shvaćam. Ali nije mi jasno zašto Samsung SM 2494HS ima 23.6'' a ne punih 24'', te koji je prikladniji za igrice?
Aha, zanči ako imam jaču (bolju) grafičku onda mi je bolje uzeti onaj 24'' ili obratno?
Aha, zanči ako imam jaču (bolju) grafičku onda mi je bolje uzeti onaj 24'' ili obratno?
Imam ATI Radeon HD 4850 - 512 MB
Igrice ne igram puno možda tu i tamo koju, ali sad me zbunjuje to što imam poznanike koji imaju 24'' monitore i teraju najvišu rezoluciju sa 8800 gtx koja je straija od moje HD 4850.
Igrice ne igram puno možda tu i tamo koju, ali sad me zbunjuje to što imam poznanike koji imaju 24'' monitore i teraju najvišu rezoluciju sa 8800 gtx koja je straija od moje HD 4850.
Uzmi onaj koji ima bolju sliku, bez obzira na dijagonalu.
Grafičke kartice ionako prebrzo zastarijevaju i vjerojatno su komponenta, uz RAM, koja se najčešće nadograđuje.
ja bi na tvojem mjestu uzeo benq e2400hd
pogledo sam dosta postvoa u 95% slucaja ga hvala vlasnici a i cijena nije velika odnosno poprilicno mala!
koji god da uzmes neces falit, a glede komentara da se neces naigrat sa 4850 to su obicne gluposti,
ja imam gts250 1gb koja je otprilike jednaka sa tvojom po snazi mozda dobivam koji frame vise pa igram 98% igrica sve na high bez ikakvih problema(na 22").
a i malo tko drzi istu graficku dugo u kucistu a monitor ne kupujes svake godine .stoga moj savjet 24" definitivno,ne manje!
Aha sada sam pohvatao ono što ste postali, samo me zanima ako tražim wallpaper za desktop nema rezolucije 1920 x 1080 nego najbliža njoj je 1920 x 1200 ili ako odabirem rezoluciju na igrici.
Pa za wallpaper je lako, sumnjam da ćeš vidjet neku razliku ako "centriraš" ili tako nešto... a za igre, mislim da bi većina novijih morala imat opciju te rezolucije.
Ja općenito prezirem ove widecreen monitore, i najradije bi da ih rade 5:4 opet :) tako da po meni ti je bolej uzet ovaj 1920x1200. npr. ako imaš neku stariju igru koja može max. do 1600x1200 onda možeš praktički skalirat sliku 1:1. bez nekog gubitka kvalitete.
Kojim su tempom krenuli za 10 godina ćemo imat jednu veliku liniju formata 3000x100 :D
Još jedno pitanje u vezi Samsung SM 2433BW i Samsung SM 2494HS. Kako je moguće da je dijagonala modela SM 2494HS manja samo za pola inča u usporedbi sa modelom SM 2433BW koji je po dimenzijama visine za 91,2 mm viši od SM 2494HS?
Dimenzije:
2494 - 572x420x227
2433 - 570x453x219
Jedina razlika koju ja vidim je što ovaj sa rezolucijom 1080 ima 33mm manju visinu što je normalno s obzirom da ima 120 pixela manje u visini.
Nemoj uzimati u obzir inče jer su ova dva monitora skoro potpuno ista po tome.
Evo na kraju uzeo sam Samsung SM 2494HS. Monitor je izvrstan, zadovoljio me u svim pogledima. Jos ne smijem zaboraviti na dizajn koji je fantastican. Velika hvala svima koji su se odazvali na ovaj post i pruzili mi pomoc! ;)
ma najbolje ti je da uzmes T240 pala mu je cijena i sad ga imas u ADM za 2300kn
ma najbolje ti je da uzmes T240 pala mu je cijena i sad ga imas u ADM za 2300kn
A bas sam ti mislio reci da uzmes 2433bw a vidim da si napisao da si uzeo to smece od Samsung SM 2494HS.....nema veze :D
Žalosno ali neistinito... Sama veličina monitora je manje utjecajna, bitan je broj pixela odnosno rezolucija.
Osobno sa 4850HD 512Mb igram na fullHD rezoluciji bez problema.
Sve igre koje igram lete. Naravno Crysis ne igram sve na super-ultra high, ali je igriv bez problema na fullHD rezi.
khm, datum