Planiram kupiti SM 2343NW, 23", Wide format, 2048x1152, 300 cd/m2, DC 20000:1 CIJENA: 1.274,89Kn, planiram koristiti monitor za gledanje filmova i igranje/Dota/ sad me zamina posto ima dosta nisku cjenu za 23 inch monitor dali valja za ovo sta cu ja koristiti?
Samsung 2343nw
- poruka: 8
- |
- čitano: 8.227
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Planiram kupiti SM 2343NW, 23", Wide format, 2048x1152, 300 cd/m2, DC 20000:1 CIJENA: 1.274,89Kn, planiram koristiti monitor za gledanje filmova i igranje/Dota/ sad me zamina posto ima dosta nisku cjenu za 23 inch monitor dali valja za ovo sta cu ja koristiti?
Pa dao bi negde do 1600kn, i oko 22 incha znaci netreba monitor biti nista posebno samo mi je bitno da filmovi izgledaju dobro i strategije kolko mi se cine one ne zhatjevaju neki bas monitor i da dizajn mi nije bitan moze biti odvratan bitan mi je size hvala unaprjed.
koliko znam, dota ne podrzava widescreen mod... pa ce ti slika bit rastegnuta, ili ces morat koristit centered mode
Pa dao bi negde do 1600kn, i oko 22 incha znaci netreba monitor biti nista posebno samo mi je bitno da filmovi izgledaju dobro i strategije kolko mi se cine one ne zhatjevaju neki bas monitor i da dizajn mi nije bitan moze biti odvratan bitan mi je size hvala unaprjed.
Ja si isto mislim uzet taj monitor, zbog cega nije dobar za igrice?
Ja si isto mislim uzet taj monitor, zbog cega nije dobar za igrice?
Ej ja sam na kraju uzeo 2x LG W2242T 22 inch monitor pre zadovoljan sam sa njim tj. sa njia a cijena nije tako visoka, a sta se tice ovog samsunga ima glupu rezoluciju pa ne valja ni jedna igra ne podrzava to.
Na više mjesta već vidim istu ovu zabludu. Ili se po različitim trgovinama u lijepoj našoj prodaju modeli istog monitora sa sasvim drugim performansama ili netko priča o stvarima koje nije provjerio.
Rezolucija samsunga je 2048x1152. Sve igre rade savršeno. sve ih vrtim na max rezoluciji (na ovoj koju sam naveo). Većina igri tu rezoluciju ne nudi u postavkama dok monitor nije prištekan, ali naravno kad ga prištekate onda je to ipak malo drugčije. Uspoređujem ga sa dellom 2007fp, boja nije tako dobra ali je prilično dobra. monitor je ogroman i iskreno mislim da je najbolja njegova primjena za igre i filmove. Fear 2 ili Far Cry 2 ili test drive su ko stvoreni za 16:9 omjer. tako da sve u svemu na stolu imam dva monitora koji se cijenom razlikuju skoro 3 puta a iskreno mislim da u slici razlike skoro da nema.
ali...........
Dell ima jako dobar nosač pa ga je moguće prilagoditi tako da gledate točno u njega što daje maksimum slike, kut gledanja je 178° tako da i nije najbitnije kako ste monitor okrenuli dok samsung možete okretati samo ljevo-desno, kut gledanja je mali, ako vam je stolica nisko (što ja volim kod vožnji) a monitor visoko, slika će biti jako tamna - užas. Ako vam je stol na kome je monitor iznad visine kreveta filmovi će vam biti tamni pa ćete zaspat na svim filmovima koji su malo tamniji jer sliku nećete moći vidjeti - užas živi. Za rad u Photoshopu i sl. ne valja jer je prevelik pa iz blizine ne vidite sve dijelove monitora jednako.
Skoro svi problemi se mogu izbjeći ako uz njega uzmete dobar zidni nosač al to košta dosta ako se ne varam.
Sve u svemu, ako Samsung 2343nw možete ljepo namjestiti na stolu to je odličan i ogroman monitor za jako male pare. Za igre i filmove dušu dao.