Rezolucija za LCD 22"

poruka: 13
|
čitano: 5.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rezolucija za LCD 22"

Imam graficku ati se9200 koja mi pruza max rez od 1600x1200.. 

E posto mi ne odgovara 1600x1200 vratio sam jos nize na 1280x1024 4:3 format

E ..nativna rez za 22" monitore jeste 1680x1050 16:9 format... znam da neke GF kartice pruzaju da sam manuelno "ukucam" koju zelim rezoluciju. dal to mogu nekako s ovom kartom ili ipak trebam traziti bolju graficku...

Instalirao sam sad drivere za monitor (imam samsung 2223nw 22") i sad mi samo priza max rez   1280x1024

Sta da radim ????

2223nw 2223nw
There is no pain or anger that I am not
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 21:21 (DOPE).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Rezolucija za LCD 22"

Ja sam sad uzeo monitor iz potpisa, LG W2241S, on je 22'', a na kutiji od grafe ne piše ta rezolucija pa svejedno mog. neznam zast ti nece

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W | LG Flatron W2241S (22''...)
17 godina
Rezolucija za LCD 22"

Probaj instalirati najnovije drivere za grafu i instaliraj catalyst control centar pa probaj tamo promijeniti rezoluciju

http://ati.amd.com/support/driver.HTML

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rezolucija za LCD 22"

Ma malo sam skeptican po promjeni drivera za grafu posto znam da bude kod ovih modela grafe problema sa povlacenjem starih.. zavuk use ovo ono pa mi ne gine nova instalacija xp a to mi se trenutno ne radi ..mislim, biti ce mi zadnja solucija

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
DOPE kaže...

Ma malo sam skeptican po promjeni drivera za grafu posto znam da bude kod ovih modela grafe problema sa povlacenjem starih..

A nista... Onda trpi!

Eventualno probaj obrisat monitor iz device managera, probaj nanovo instalirat driver za monitor ili u Display Properties > klik na gumb Advanced > u kartici Monitor makni kvacicu s opcije Hide modes this monitor cannot display - nakon ovog bi trebao moci odabrati cijeli spektar rezolucija.
17 godina
Rezolucija za LCD 22"

Ma nije da mi se trpi ali mi se ndize novi sistem.. znam kakve se komplikacije dese. Nego ...tnx za kvaćicu. Sada imam spektar svih frezolucija do 2048x1536 ...ali nema 1680x1050

Ide 1600x1200 i onda 1792x1344 ...ovaj spektar rezolucija bi dobio recimo sa novim driverima.. ali kako da dobijem 1680x1050

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
DOPE kaže...

Ma nije da mi se trpi ali mi se ndize novi sistem.. znam kakve se komplikacije dese. Nego ...tnx za kvaćicu. Sada imam spektar svih frezolucija do 2048x1536 ...ali nema 1680x1050

Ide 1600x1200 i onda 1792x1344 ...ovaj spektar rezolucija bi dobio recimo sa novim driverima.. ali kako da dobijem 1680x1050

Ako ti je neka uteha,nisi jedini

ATI Radeon 9200 to set at resolution to LCD's native 1680x1050 

Probaj analogno,sa adapterom DVI-VGA. Skoro sam siguran da ces dobiti signal 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
moderator
DOPE kaže...

Ma nije da mi se trpi ali mi se ndize novi sistem.. znam kakve se komplikacije dese.

Kakve? Mislim, stalno se tu zalis na nekakve komplikacije - pa ne mislis valjda da svi mi ostali za instalaciju novih drivera radimo svjeze instalacije Windowsa? Nemoj bezveze komplicirati nego instaliraj nove drivere - sto ako je uzrok bas greska u driverima koje imas?

Osim toga, ako se nesto i dogodi, jednostavno reinstaliras Windowse (tj. napravis popravak postojece instalacije) - ne moras radit cistu instalaciju Windowsa. Takodjer, tu imas i System Restore - za svaki slucaj napravis tocku vracanja prije instalacije novih drivera. Eventualno se prije instalacije novih drivera mozes pozabaviti programom ATI Tray Tools.
17 godina
Koliko vidim.. iz ove gre teme ni driveri ne pomazu. Ma mislim da bi dobio isti spektar rezolucije koju sam gore naveo, koju sam dobio "ukidanjem kvaćice" ali ne i nativnu za 22". MBAKSA ..ajde onda reci koja je najsigurnija operacija povlacenje starih i dodavanje novih drivera. Zbog nus pojava sam oduistao od update-a drivera na grafickoj.
17 godina
moderator
DOPE kaže...
Koliko vidim.. iz ove gre teme ni driveri ne pomazu.
Koje gore? Ove vezane uz Linux? Jel ti koristis Linux?

DOPE kaže...
MBAKSA ..ajde onda reci koja je najsigurnija operacija povlacenje starih i dodavanje novih drivera. Zbog nus pojava sam oduistao od update-a drivera na grafickoj.

Napravi točku vraćanja pomoću System Restorea, skini drivere i instaliraj ih. Zelis li 100%-tnu sigurnost - napravi si image particije s Windowsima.

17 godina
Nista.. uzet cu ghost ili acrones i napraviti sliku particije. Jer mi je stvarno potrebna trenutna instalacija.
17 godina
moderator
DOPE kaže...
Nista.. uzet cu ghost ili acrones i napraviti sliku particije. Jer mi je stvarno potrebna trenutna instalacija.
Ajde. Javi jesi sto uspio. Takodjer, velim poigraj se programom ATI Tray Tools - u njemu ima mnogo opcija za podesavanje (ne znam jel ima ovo sto tebi treba, moguce da ima).
16 godina

Ja imam LG 2234s i od jucer kad upalim komp on stavi neku malu rezu pa moram mjenjati. Znaci svaki put kad upalim komp reza se promjeni. Zasto, kako da ju "zamrznem" ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice