Problem s naponskim adapterom

poruka: 6
|
čitano: 878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem s naponskim adapterom MS HD15A

Pozdrav! Neki dan sam dobio jedan stari mali LCD monitor (MS HD15A). Monitor je skroz ispravan, ali ja nemam naponskog adaptera. Na stražnjoj strani monitora piše da mu treba 12V i 3A struje. Pretražio sam kuću i našao sam samo jedan adapter koji daje 12V i 1.5A. Sad me zanima je li zdravo da spojim taj monitor s tim adapterom ili ipak da negdje probam nabavit adapter koji će dati struju od 3A?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s naponskim adapterom

Zar nitko ne zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s naponskim adapterom MS HD15A

Treba ti adapter koji može dati 3 A (pogledaj po ebay-u ili u Chipoteci), jer će ovaj od 1.5 A biti preopterećen i pregrijat će se.

KaeR
16 godina
KaeR kaže...

Treba ti adapter koji može dati 3 A (pogledaj po ebay-u ili u Chipoteci), jer će ovaj od 1.5 A biti preopterećen i pregrijat će se.

Ok, puno hvala! Tako ću i napravit. Znači adapter će se pregrijati ali monitoru neće biti ništa?

17 godina

Da. Monitoru je samo bitno da dobije točan napon (12 V) s točnim +/- polaritetom na konektoru (pazi kod kupnje novog adaptera), pri čemu će on vući koliko mu struje treba, a napajanje (adapter) to mora moći isporučiti.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 11:59 (KaeR).
16 godina

veća šansa je da nećeš ni upaliti monitor ili da će biti 'disanja'... to je prevelika razlika u snazi da bi radilo, ali monitoru se ništa nebi trebalo desiti, dok bi napajanje vrlo lako moglo crknut.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice