bok
pitanje dali je bolje uzeti za komp monitor ili tv pa kupiti tv karticu?
dali ima tko tako nešto sa tv-om koje su mi komplikacije ako uzmem tv ili nedostatci??
gledao sam po cijenama i veličina tv i monitora i TV su mi daleko jeftiniji :D
bok
pitanje dali je bolje uzeti za komp monitor ili tv pa kupiti tv karticu?
dali ima tko tako nešto sa tv-om koje su mi komplikacije ako uzmem tv ili nedostatci??
gledao sam po cijenama i veličina tv i monitora i TV su mi daleko jeftiniji :D
ako kupiš TV onda ti ne treba TV kartica nego DVB-T prijamnik (osim ako kupiš s ugrađenim) također postoje monitori s ugrađenim DVB-T prijamnikom ali ako imaš komp možeš kupiti TV karticu na USB ili PCI(e) utor.
ali šta bi zapravo htio? samo gledat televiziju ili na TV-u gledati prikaz s kompa?
Evo naprimjer ja imam samsungov lcd tv 55 cm ili ti 22" spojen na komp, i normalno mi sve radi, a kad hoću gleda tv samo na daljenskom pritisnem source i promjeni mi na TV, i kad oču na komp opet samo stisnem source.
e to prijatelju i ja zelim znaci komp ali gledam preko Tv-a i kad nisam na kompu samo prebacim na Tv.
ali kažem po cijeni mi se isplati uzeti TV nego monitor a ja trebam cim veci ekran pa mi se bolje isplati uzeti tv nekih cca 66-70 cm.
samo me zanima dal mi je to problem spojiti na komp i uključiti Tv karticu da mogu gledat neki put samo tv.
Kakvu tv karticu ti spominješ ako kupiš tv?
Imaš tri mogućnosti:
1. Kupit tv i na njega spojit kompjuter.
2. Monitor s ugrađenim dvb-tom. To ja imam i jako sam zadovoljan :). 23" Samsung 2333HD
3. Monitor i tv kartica. -možeš u isto vrijeme radit na kompjuteru i gledati tv, snimat program itd., ali nije to to bar meni...
1. i 2. opcija možeš kompjuter imati upaljen i na njemu stavit da ti se skida nešto itd, a gledat tv. Možeš gledat tv dok je kompjuter isključen. Možeš slušat pjesme preko kompjutera, a gledat tv...
3. opcija- Možeš gledati tv i nešto radit u isto vrijeme, ali ne možeš gledat tv s ugašenim kompjuterom.
ako imas na grafickoj kartici VGA, DVI, HDMI ili S-video OUT utore dovoljan je televizor koji ima neki od tih utora za INPUT
da ali sve grafičke kartice imaju te utore tj. na svaka grafa se može spojiti na TV,
također me zanima koju su nedostatci ako spojim komp na TV umjesto monitora ?
Pozdrav!! Imam jedan problem spojio sam komp s lcd-tv preko s-videa ali nikako nemogu dobiti sliku na tv-ju moze li mi reci neko kako da dobijem sliku na tv-ju
Koji tv imaš? ja na svojem samsungu u meni-u biram izvore, znači TV, komponenta(s-video), VGA, vanjski( scart) ,... tako da probaj to tamo podesiti
pitanje?
malo sam se raspitao i rekli su mi damogu kupiti TV cca 70 cm ali da na njemu mogu imam rezoluciju kao da sam kupio monitor 20"
da moram paziti na FULL hd-rezoluciju,
dali mi to može netko pojasniti da ne kupim tv za komp a nakraju kada ga spojim onda dobim samo prikaz na pol ekrana i ikone mi budu sve kockaste?
dali ima tv nedostatak da ako ga spojiš na komp rezolucija neće biti kvalitetna (to mislim da mi neće biti onih kockica nego jasna rezolucija).
znaci ne preporučaš baš to, a meni treba fkt nekj veće minimalno 24" a da mi sve bude "normalno"
poozzz raja....imam grafickuu "ATI Radeon 2400 pro series"imam i kablo sve skopcam na tv ali nema mi slike na tv-u dali mi neko moze objasniti proces kako da dodjem do slikeee na tv-u hvalaaa
i ja imam isti problem imam sve kablove. na graficku na s-video prikljucim kabal i na tv na skart ali nemogu nikako dobiti sliku. trazio sam u meniju od tv-ja ali nema nigdje nikaj kaj bi imalo veze s tim ako neko zna u cemu je problem neka javi.