Monitor za obradu fotografije, graf. design 24"

poruka: 16
|
čitano: 8.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Best monitor, graphic design 24" prosinac 2009

Ima li tko kakvo iskustvo sa jednim od ovih monitora?

1 - Eizo ColorEdge CG242W

2 - NEC MultiSync LCD2490WUXi2
3 - Aplle Cinema 24"
4 - HP Dreamcolor LP2480ZX 24"
5 - Dell Ultrasharp U2410  - Zbog problema sa Dell 2408WFP kojeg sad imam na servisu stavljam ga na zadnje mjesto

Tražim po netu dobar monitor za grafiku za manje od 10.000 kn i evo šta sam iskopao (prosinac 2009).
Imam Dell 2408WFP, nije to to. I Nec 20wgx2 bolja slika ali pre mali.

("Best monitor" iz naslova nemojte doslovno shvatiti)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 22:45 (Knox).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Best monitor, graphic design 24" prosinac 200
Knox kaže...

Ima li tko kakvo iskustvo sa jednim od ovih monitora?

3 - Aplle Cinema 24"
5 - Dell Ultrasharp U2410  - Zbog problema sa Dell 2408WFP kojeg sad imam na servisu stavljam ga na zadnje mjesto

Tražim po netu dobar monitor za grafiku za manje od 10.000 kn i evo šta sam iskopao (prosinac 2009).
Imam Dell 2408WFP, nije to to. I Nec 20wgx2 bolja slika ali pre mali.

("Best monitor" iz naslova nemojte doslovno shvatiti)

Opcija 4 je najbolja opcija, a opcija 5 je isto što HP LP2475w samo nešto skuplje.

15 godina
neaktivan

Kvaliteta ide baš kako si ih poredao. S time da se Dell ni u kojem smislu ne može uspoređivati sa ostalima (za HP do duše nemam iskustva). No, navedeni Dell je užas, dok je Eizo fantastičan, kao što mu je i cijena fantastična.

17 godina
neaktivan
neutrino kaže...

Kvaliteta ide baš kako si ih poredao. S time da se Dell ni u kojem smislu ne može uspoređivati sa ostalima (za HP do duše nemam iskustva). No, navedeni Dell je užas, dok je Eizo fantastičan, kao što mu je i cijena fantastična.

I ti stvarno baljezgaš. Dobro se zna da je HP Dreamcolor LP2480ZX najbolji od navedenih, ipak je to monitor sa H-IPS matricom i Local Dimming LED pozadinskim osvjetljenjem.

15 godina
protjeran
Bara kaže...
neutrino kaže...

I ti stvarno baljezgaš. Dobro se zna da je HP Dreamcolor LP2480ZX najbolji od navedenih, ipak je to monitor sa H-IPS matricom i Local Dimming LED pozadinskim osvjetljenjem.

ne baljezga..ne budi pregrub...EIZO (NANAO) je u samom vrhu kvalitete jer je najcijenjeniji među profesionalcima(na svjetskom nivou)...takođe ,kao što si rekao,HP je isto vrhunski odabir...dalje ne bih išao....bilo koji od ta dva modela ne može biti pogrešan...Namigiva

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Bara kaže...
neutrino kaže...

ne baljezga..ne budi pregrub...EIZO (NANAO) je u samom vrhu kvalitete jer je najcijenjeniji među profesionalcima(na svjetskom nivou)...takođe ,kao što si rekao,HP je isto vrhunski odabir...dalje ne bih išao....bilo koji od ta dva modela ne može biti pogrešan...Namigiva

Eizo danas igra više na račun stare slave stavljajući u monitore Samsung S-PVA panele koji su ipak za grafiku manje poželjni od IPS-a. Trenutno je taj HP stvarno the best u 24''.

16 godina
neaktivan

Ima li kakva nova lista kvalitetnih monitora od 24' sa cijenom ispod 7.000 kn?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Monitor za obradu fotografije, graf. design 24
Knox kaže...

Ima li kakva nova lista kvalitetnih monitora od 24' sa cijenom ispod 7.000 kn?

Ovo bi trebao biti best buy za tu rezoluciju

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_226&products_id=7683

14 godina
neaktivan

Nazalost taj monitor ima dosta problema s tintingom (pink/green). Kupio sam jednog i odmah ga ostavio doma tati na koristenje jer njemu to ne smeta. Pa... oprez.

http://rabbitgfx.net

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Monitor za obradu fotografije, graf. design 24
whiteRabbit kaže...

Nazalost taj monitor ima dosta problema s tintingom (pink/green). Kupio sam jednog i odmah ga ostavio doma tati na koristenje jer njemu to ne smeta. Pa... oprez.

Zašto ga nisi probao reklamirati?

14 godina
neaktivan

apple cinema nemoj ni razmisljat dalje sta uzet

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo su bili monitori sa početka priče. Godinu i pol kasnije... ja i dalje gledam u svog Della koji me tjera da prije spavanja kapnem "Visine" kapi za oči.

Ima li nasljednika? Što se pojavilo kao "dobar izbor 24""? U mom slučaju je jedino dobra veličina 24".

3 - Aplle Cinema 24"
5 - Dell Ultrasharp U2410 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Idealno bi bilo skupiti 10k kuna, pa kupiti NEC MultiSync PA241W, ovaj moj sony CRT počinje crkavati i baš si smišljam kako nabaviti novce za neki novi malo bolji monitor.

14 godina
neaktivan
Knox kaže...

Ovo su bili monitori sa početka priče. Godinu i pol kasnije... ja i dalje gledam u svog Della koji me tjera da prije spavanja kapnem "Visine" kapi za oči.

Ima li nasljednika? Što se pojavilo kao "dobar izbor 24""? U mom slučaju je jedino dobra veličina 24".

3 - Aplle Cinema 24"

HP Dreamcolor ti je moja preporuka! Izvrstan za tu namjenu...

14 godina
Knox kaže...

3 - Aplle Cinema 24"

Gledam malo po nabavi net i ovaj Hp dode 14k kuna

http://www.nabava.net/monitori__90/hp-monitor-lp2480zx-lcd-led-24__684521

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 1:52 (gamer34).
15 godina
neaktivan

Mislim da ga ispod 17k s PDV-om neš' naći... A autor je tražio nešto do 10k kuna.

Mnogi hvale ovaj model HP LP2475w, a cijena od oko 3500 kuna je prihvatljiva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 8:07 (fandango).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice