Monitor za obradu fotografija

poruka: 7
|
čitano: 8.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Uffff... postoji tema koja naslovom odgovara mojoj, no ipak.

Dakle, trebam nekakav best buy monitor za obradu fotografija. Best buy bi značilo plafon od 2500-3000kn, pa makar i na uštrb dijagonale.

Obrada fotografija ne dopušta TN matricu, pogotovo ne u mojoj obradi, jer radim na dosta tamnim materijalima. Dakle, crna mora biti crna, a ne nijansa sive tj. da ne probija pozadinsko osvjetljenje.

Gledao sam malo popularnije ducane i nije nesto izbor, sture inf. itd.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Monitor za obradu fotografija
16 godina

Hvala.... 

Malo gledao i DELL U2311H se čini okej. Ali po nekim reviewma ipak šteka u vrlo tamnim uvjetima rada (što mi je potrebno).

Na kraju sam zatražio natrag od staroga svoj stari CRT, te ću mu dati u zamjenu neki prosječni LCD sa TN.

I tako će biti dok ne prišparam za nešto u malo višem segmentu

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
hrastro kaže...

Hvala.... 

Malo gledao i DELL U2311H se čini okej. Ali po nekim reviewma ipak šteka u vrlo tamnim uvjetima rada (što mi je potrebno).

Na kraju sam zatražio natrag od staroga svoj stari CRT, te ću mu dati u zamjenu neki prosječni LCD sa TN.

ako baš tražiš super crnu do 3k kuna nećeš nać ,trebaš više za IPS

najbolju crnu imaju PVA monitori

17 godina
moderator
M4X kaže...
hrastro kaže...

Hvala....

Malo gledao i  DELL U2311H  se čini okej. Ali po nekim reviewma ipak šteka u vrlo tamnim  uvjetima  rada (što mi je potrebno).

ako baš tražiš super crnu do 3k kuna nećeš nać ,trebaš više za IPS

najbolju crnu imaju PVA monitori

Kako se pise, (P)VA monitori imaju problema s promjenom boje kad se gledaju pod kutem. Stoga, bez obzira sto mozda imaju "dublju" crnu kad se gleda direktno u njih, ljudima koji se bave obradom slike ili videa mogli bi stvoriti velike probleme. Primjer:

15 godina
protjeran

Razmisli o HP zr22w, izvrstan monitor(S-IPS), iste karakteristike kao i HP zr42w, kojeg se trenutno nemože nabaviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrastro kaže...

Hvala.... 

Imam U2311H... kako mislis steka? Crna je (skoro pa) crna. Nema probivanja svjetla? Nema  nekakve deformacije ili slicnih problema sa tamnim djelovima?

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice