Monitor FX2490HD

poruka: 18
|
čitano: 3.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

Dali netko ima ovaj monitor i što misli o njemu. Namjeravam ga kupiti, ali nisam siguran kakva je kvaliteta slike. Kada čitam review-e negdje piše da ima scart a negdje da nema, pa nisam siguran šta je istina. I dali se uz njega dobije DVI kabel ili ne. Molim pomoččč!! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

Ok, hvala na tome, ali evo, u specifikacijama monitora piše da ima DVI, ali na slici stražnjeg djela monitora nema tog porta, dali se možda dobije HDMI to DVI kabel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

@sejki32 si uzeo monitor?

Evo ja sam uzeo ovaj monitor i ok je (nisam se jos dovoljno "igrao" s njim ali cim uhvatim vremena...)

Zanima me da li tko zna kako sredit postavke kad se spoji preko HDMI-a? Jer slika na TV_u je ok ali kad prebacim na hdmi_1 koji je spojen na PC slika je loša, gora 5 puta nego preko DVI-a.

Ima tko kakvu preporuku kako ovo riješiti?

E da i da li se može ikako riješiti da mi se ne miješaju daljinci? Imam daljinski od TV-a (TV je stari CRT samsung) i od monitora i onda kad ugasim TV upali se monitor,prebacim program na TV- prebaci se i na monitoru :)

Unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Monitor FX2490HD
simeparanoja kaže...
Zanima me da li tko zna kako sredit postavke kad se spoji preko HDMI-a? Jer slika na TV_u je ok ali kad prebacim na hdmi_1 koji je spojen na PC slika je loša, gora 5 puta nego preko DVI-a.

Ima tko kakvu preporuku kako ovo riješiti?

E da i da li se može ikako riješiti da mi se ne miješaju daljinci? Imam daljinski od TV-a (TV je stari CRT samsung) i od monitora i onda kad ugasim TV upali se monitor,prebacim program na TV- prebaci se i na monitoru :)

Unaprijed zahvaljujem

Možda ti ovo pomogne - KLIK. Neznam kakav je menu na tom Samsungu, ali vjerovatno funkcionira na isti kalup. Isto sam imao probleme sa slikom preko HDMIa....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 10:00 (doktor1).
16 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

hvala doktore puno, sredio sam sliku

Ima tko kakav savjet za daljinski? Da li se to moze kako rijesiti ili treba mijenjati daljinac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD
Moram priznati da baš i ne kužim taj tvoj problem sa daljinskim...znači kada ti upališ TV sa svojim daljinskim od TV-a ti se upali i monitor, i obrnutno, pa nema infracrveno takav domet, šta ti je kompjuter pokraj TV-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

komp mi je kraj trosjeda a telka nasuprot trosjeda pa nisu toliko daleko (hebga mali stan) pa ometaju jedan drugoga. 

Tipa ja radim nesta na kompu cura prebaci kanal i onda mi se monitor prebaci na tv :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD
Taj daljinski od TV-a ti je onaj koji si dobio uz TV ili je poslije kupljen pa si ga programirao?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...
Taj daljinski od TV-a ti je onaj koji si dobio uz TV ili je poslije kupljen pa si ga programirao?

ma univerzalni neki, samo iskreno davno sam ga uzeo pa nemam neke upute

14 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD
Ha slušaj, jedino da ga probaš ponovno programirati, nezz šta da ti kažem... :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...
Ha slušaj, jedino da ga probaš ponovno programirati, nezz šta da ti kažem... :/

pokusao vise puta i nista :S

ne znam da li da odem traziti novi daljinski za ekran? ili za tv? :((

16 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

cini mi se nista od ovoga, kad se preselim u svoj stan onda ih razdovjim :)

@doktor1 & @sejki32 ste imali vi problema sa pozadinskim osvjetljenjem na samsungu? Vidim da ga ima, kao bijela nijansa pa me zanima da li se to moze ikako smanjiti, da je manje primjetno?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

Imam ga ja od nedavno, zadovoljan. Telka ne radi zasad jer mi treba jaca antena (ova mala neka hama nemre nis ulovit, vanjska je vanjska)

Moje teme - 100% spam free
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
franky kaže...

Imam ga ja od nedavno, zadovoljan. Telka ne radi zasad jer mi treba jaca antena (ova mala neka hama nemre nis ulovit, vanjska je vanjska)

ti se vidi pozadinsko? JEsi ga spoija na komp preko HDMI-a ili?

Meni se vidi kad mis e upali screensaver a ne znam da li se to moze kako smanjiti

16 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
franky kaže...

ti se vidi pozadinsko? JEsi ga spoija na komp preko HDMI-a ili?

Meni se vidi kad mis e upali screensaver a ne znam da li se to moze kako smanjiti

Ne, trenutačno je spojen preko VGA kabela jer nemam HDMI.

Ako pod pozadinsko mislis backlight bleeding, nemam ga. Ili barem ga nisam uočio.

2 stvari me živciraju, ne znam da li se to da srediti :

1. Dizanje iz screensavera. Jedno par sekundi dok na svim ostalim monitorima instant.

2. Monitor se kasnije pali tako da mi preskočio dio sa BIOSom i odmah dođem na onaj loading Windows ili kako već.

Moje teme - 100% spam free
17 godina
simeparanoja kaže...

cini mi se nista od ovoga, kad se preselim u svoj stan onda ih razdovjim :)

@doktor1 & @sejki32 ste imali vi problema sa pozadinskim osvjetljenjem na samsungu? Vidim da ga ima, kao bijela nijansa pa me zanima da li se to moze ikako smanjiti, da je manje primjetno?

Hvala

Pri dnu i vrhu u sredini je lagano probijalo kakvih 5mm. ALi tada je pozadinsko bilo na maksimumu i monitor je bio spojen VGA kabelom te se nije moglo podešavat. Nakon stavljaanja HDMI kabela smanjio sam pozsdinsko na 6 i još je samo minimalno vidljivo pri dnu ekrana...

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan
Monitor FX2490HD

kod mene je magic bright postavljen an custom ali backlight ne mogu mijenjati :(

Bilo koji magic bright da postavim blacklight ne mogu mijenjati

Mi nesto fali ili sam krivo podesio ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice