Pozdrav svima!
Kupio bih si novi monitor, bitno mi je radi igrica, filmova, volio bih da bude 24', vjerujem da bi mi veći bio problematičan.
Spreman sam potrošiti do 3000 kn.
Hvala unaprijed na svakoj pomoći.
Pozdrav svima!
Kupio bih si novi monitor, bitno mi je radi igrica, filmova, volio bih da bude 24', vjerujem da bi mi veći bio problematičan.
Spreman sam potrošiti do 3000 kn.
Hvala unaprijed na svakoj pomoći.
Moj izbor bi bio Dell U2412M !
Vidim da nema HDMI izlaz, da li će to puno utjecati na kvalitetu slike?
Vidim da nema HDMI izlaz, da li će puno utjecati na kvalitetu slike?
Ima DVI i displayPort. Zasto bi utjecalo?
Negdje sam pročitao da HDMI daje bolju kvalitetu slike od DVI. Nisam preveliki stručnjak za kalibraciju boja, pa bolje da pitam.
Negdje sam pročitao da HDMI daje bolju kvalitetu slike od DVI. Nisam preveliki stručnjak za kalibraciju boja, pa bolje da pitam.
Oba su digitalni, nema razlike.
Ok. Znači, taj od Della je najbolji u cjenovnom rangu 2000 do 3000 kn?
Definitivno! Također od mene preporuke za Dell u2412m, najbolji omjer uloženog i dobivenog i nećeš sigurno pogriješiti, monitor je MRAK!!!
Hvala puno na pomoći i savjetu. Uzet ću taj monitor.
Kupio jutros Dell U2412M, poslijepodne ga instalirao. Jednostavno je frapantno kolika je razlika u kvaliteti slike, boja i svega ostaloga u odnosu na AOC2795E koji sam do sada imao. Nemam riječi.
Drago mi je da si zadovoljan, nisi pogriješio sigurno, uživaj!!!
kad smo vec kod monitora, kaj velite na ovo?
http://www.instar-informatika.hr/samsung-hdtv-monitor-t22a350/0221396
pozdrav
Moze neki monitor dobar da je 27 "
do 2500kn hvala
Možeš proći i ispod 2000kn:
http://www.aocmonitorap.com/southafrica/monitor_303.php
Review-i kažu - slika odlična.
Ima DVI, HDMI i D-SUB, te ako se ne varam, 4USB porta kao HUB-ove,
te trogodišnje jamstvo na dijelove i servis.
Oba su digitalni, nema razlike.
Signal može biti različit. Kad sam radio jedan test monitora bila je očita razlika između DVI i HDMI konekcije, a razlika se najviše očitovala u sivoj skali - preko DVI-a tonovi su bili ravnomjerno raspoređeni, prijelaz od crne do bijele bio je gladak, bez bandinga. Kad sam iste monitore spajao preko HDMI-a, sivi tonovi nisu bili baš ravnomjerno raspoređeni, bilo je lako uočljivih nepravilnosti. Također, slika monitora kad je spojen preko HDMI-a bila je smanjenog kontrasta (nije bilo poštene crne). Presvijetli tamni tonovi dali su se ispraviti korištenjem YCbCr kolornog prostora, no onda je tipično dolazilo do gubitka tamnih tonova (neki tonovi koji su trebali biti jako tamno sivi postali su posve crni).
Uglavnom, na raspolaganju sam imao samo jednu grafičku karticu (Nvidijinu), tako da to ne mora biti slučaj sa svima. Dakle, provjerite kakva je situacija u vašem slučaju. Ako uzmete DVI, onda ste relativno sigurni da će biti OK.
Pozdrav.
Da ne otvaran zasebnu temu prika mi kupuje monitor do 2500kn. Monitor služi za igranje, surfanje tu i tamo koji film, pa ako ima ko kakvu preporuka bio bi zahvalan.
27'' AOC e2795Vh.
Pozdrav.
Da ne otvaran zasebnu temu prika mi kupuje monitor do 2500kn. Monitor služi za igranje, surfanje tu i tamo koji film, pa ako ima ko kakvu preporuka bio bi zahvalan.
Ako ti nije sila ići na 27"-ni monitor, onda mislim da nemaš što previše razmišljati - DELL U2412M za 1900 kn. Taj monitor je podesiv po visini i ima IPS matricu, dakle imat će sliku bolju od takoreći bilo kojeg 27"-nog monitora (pošto svi za koje znam imaju TN matricu) i od svih 24"-nih s TN matricama. 600 kuna razlike potroši na nešto drugo. Ili još bolje - uzmeš U2312HM koji košta oko 1450 kuna i dobio si super 23"-ni monitor (također ima IPS matricu i podesiv je po visini) i ostaje ti 1000 kuna za druge stvari! Pazi - razlika između 24 i 23 inčnog Della, zbog rezolucije, ti je u osnovi u tome da je 24"-ni Dell nešto malo viši - otprilike su jednake širine i imaju identičnu horizontalnu rezoluciju. Dakle, upitno je za većinu korisnika isplati li se dati 450 kuna više za marginalnu razliku u visini - za 120 piksela visine.
Ako ti je sila ići na 27"-ni monitor, onda bi ti možda bolje odgovarao televizor, jer se za 2500 kuna već može dobiti 32"-ni LCD televizor Full HD rezolucije. Koji ti doduše neće biti baš idealan za surfanje, barem ako ne surfaš zavaljen u fotelju.
Ako ti nije sila ići na 27"-ni monitor, onda mislim da nemaš što previše razmišljati - DELL U2412M za 1900 kn. Taj monitor je podesiv po visini i ima IPS matricu, dakle imat će sliku bolju od takoreći bilo kojeg 27"-nog monitora (pošto svi za koje znam imaju TN matricu) i od svih 24"-nih s TN matricama. 600 kuna razlike potroši na nešto drugo. Ili još bolje - uzmeš U2312HM koji košta oko 1450 kuna i dobio si super 23"-ni monitor (također ima IPS matricu i podesiv je po visini) i ostaje ti 1000 kuna za druge stvari! Pazi - razlika između 24 i 23 inčnog Della, zbog rezolucije, ti je u osnovi u tome da je 24"-ni Dell nešto malo viši - otprilike su jednake širine i imaju identičnu horizontalnu rezoluciju. Dakle, upitno je za većinu korisnika isplati li se dati 450 kuna više za marginalnu razliku u visini - za 120 piksela visine.
Ako ti je sila ići na 27"-ni monitor, onda bi ti možda bolje odgovarao televizor, jer se za 2500 kuna već može dobiti 32"-ni LCD televizor Full HD rezolucije. Koji ti doduše neće biti baš idealan za surfanje, barem ako ne surfaš zavaljen u fotelju.
Nisi pročita moj post. Ja ne kupujen monitor a monitor koji navodiš iman osobno. Priki san reka da kupi isti al budući da on raspolaže sa večin iznoson, možda može ubost još nešto bolje.
Priki san reka da kupi isti al budući da on raspolaže sa večin iznoson, možda može ubost još nešto bolje.
Ne može (osim ako ne kupi koji skuplji IPS monitor, ali s obzirom na zahtjeve to mu je nepotrebno). Može kupiti samo monitor veće dijagonale, možda uz dodatak TV prijemnika, ali inferiorne slike.