naslov kaze sve to je ono sta treazim a nikako da nadjem (30" monitor recimo)
Monitor 26"+
- poruka: 25
- |
- čitano: 2.714
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmi lcd televizor i spoji ga na komp ili laptop :D
Kako kaze thuglife, ako gledas dizajn Samsung je koma, ali def. najbolje za izabrat trenutno, Dell 30'' je dobar ali je vec zastarjela tehnologija zato je kao los.. iako daleko bolji od nekih drugih. Ali ipak kod tog modela se ceka nova matrica.
Do onda Samsung ili HP, ako imas mucho denero onda Eizo...
Ne moze zbog mnogo stvari, jedna je rezolucija a ima jos dosta toga.
U hrvatskoj jaaako teško, a kad i nađeš nešto onda će to bit ili neka Samsungova jeftinjava (uglavnom TN) ili poprilično skupi Dell - koje je fenomenalan, unatoč tome što je malo stariji model.
Ja sam se pred nekih godinu i pol raspitivao čak i kod zastupnika za NEC, ali koliko sam ja skužio sve što je 24+ kod nas, a nije televizor nemoj tražit.
Da ti uštedim vrijeme, ako si blizu neke granice (prema Europi) bolje odi tamo pogledat... veća je ponuda a i cijene su poprilično niže.
I da, 26" po meni nemoj uzimat... ili se drži 24" i rezolucije 1920x1200 ili pređi na 30" i višu rezoluciju...
iMac 27" led pozadinsko, IPS matrica ... reza 2560x1440 ( 16:9 ) teško da ćeš naći bolji monitor na tržištu trenutno za tu lovu ... ... a dobiješ i komp kao bonus :)
Osim toga, jedino što ti u hrvatskoj preostaje je koliko znam apple cinema 30 i dell 30. (ako tražiš rezu preko 1920x1200)
iMac 27" led pozadinsko, IPS matrica ... reza 2560x1440 ( 16:9 ) teško da ćeš naći bolji monitor na tržištu trenutno za tu lovu ... ... a dobiješ i komp kao bonus :)
hehe da i kada bas gledam to i je cijena nekog 30" monitora 3" tu i tamo :))) sam neznam jbg.....ne volim powecom xD
a bas i nevidim druge mal vece ekrane u hr a neda mi se dovoziti iz vanka pa......trazim i dalje po trgovinama
hehe da i kada bas gledam to i je cijena nekog 30" monitora 3" tu i tamo :))) sam neznam jbg.....ne volim powecom xD
a bas i nevidim druge mal vece ekrane u hr a neda mi se dovoziti iz vanka pa......trazim i dalje po trgovinama
Ma nemoj ni gledat te Mac-ove monitore... najgore od svega je što su još i 16:9...
A cuj, kako ti drago, ali kazem ti, ako i nadjes nesto kod nas od 30" ili tu negdje koštat će te minimalno 12ak tisuca kn. Slovenija je blizu (osim ako nisi u dalmaciji, onda nije bas tako blizu :D), pa se zaletis, ima tamo shopova koliko hoces a i ponuda većih monitora je bolja (da ne spominjem par tisuca manju cijenu)
sam oba monitora uzivo i dobri su. da biram uzeo bih iMac za istu cijenu. Ja ga namjeravam uzeti prvenstveno zbog monitora koji je zasad nedostupan na trzistu osim u iMacu. ( vjerojatno ce za koji mjesec biti dostupan i ostalima )
evo bas malo surfam i naiđem na link
pod specifikacijama pise par rijeci, nekako mi je cudno izgleda prejeftino
Rekao bih da je greška al naruči, možda se zaebu. Trebao bi koštati 10k + kuna.
http://www.trustedreviews.com/monitors/review/2007/05/23/Samsung-SyncMaster-305T-30in-Monitor/p1
koliko sam shvatio matrica je S-PVA al izgleda da nije loša. Ako je cijena 9 - 10 k kuna mogao bi se isplatiti iako i dalje mislim da je onda bolje uzet iMaca za 13. ili 15 zajedno sa računalom
evo ti tri 30'' monitora:
Samsung: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=13413&servisID=1
HP: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=2359&servisID=1
....najbolji tu je HP, Dell je isto ok, a za Samsunga ne znam, sumnjiva mi ta cijena.,.,.
zanima me ovo je nesta jeftino sam koliko je to upotrebljivo posto jje 40"?? dobro je sta ima hdmi za plejku....jbg jel to ima dobar odazziv
OVAJ monitor mi i odgovara....za 20000 se da sloziti dobra konfa koja je mocnija od imaca :))
zanima me ovo je nesta jeftino sam koliko je to upotrebljivo posto jje 40"?? dobro je sta ima hdmi za plejku....jbg jel to ima dobar odazziv
Upotrebljivo je za gledat filmove.
slaba mu je rezolucija...ovaj dellov je odlican
cuj....ne volim glossy ekrane jaaaaako zivcira me refleksivnost mog CRT monitora....volim CRT :))
isto tak volio bi prikopcati PS3 ak ga kupim znam da ima mogucnost da prikazuje sliku s drugog izvora al je meni to nesta zamrseno dok ovaj dell ima dosta mogucnosti....
Ne moze zbog mnogo stvari, jedna je rezolucija a ima jos dosta toga.
Možeš , ja sam spojio moj crt monitor i televizor isto crt reza je bila jednaka 1024xnešto,
a kad sam spojio sam crt televizor bila je veča,
a lcd monitori se prilagođavaju grafičkoj kartici i obrnuto,
ali ako imaš stariju grafu neznam baš ili integriranu.
nije ista stvar monitor i tv ... ako ćeš gledat na monitoru samo filmove i možda igrati igrice aj, ali za bilo kakav posao zaboravi tv lcd bez obzira na rezu.
btw, htio naručiti ali 27" iMac nije dobavljiv u hrvatskoj za sad, a bojim se da neće ni biti (pogotovo i5 i i7 modeli) sve tamo do siječnja ili veljače obzirom na broj narudžbi i listu čekanja ...
Za te novce ja bih ga kupio i vani ako ti baš treba takav model, u inozemstvu ti košta iMac i5 sa 27'' LCD-om oko 1700 Eura.
Za te novce ja bih ga kupio i vani ako ti baš treba takav model, u inozemstvu ti košta iMac i5 sa 27'' LCD-om oko 1700 Eura.
ne svidja mi se glossy ekran uopce
Ni meni isto, nikako, ali eto tko hoće i takvo nešto ima...