Oba monitora koriste LG e-IPS matrice (vjerojatno potpuno iste), no LG ima LED pozadinsko osvjetljenje nasuprot DELL-ovog CCFL osvjetljenja. Cijena kod nas je gotovo identična (LG je nekih stotinjak kuna jeftiniji). Znam da je LG zbog LED tehnologije nešto štedljiviji, no to mi nije bitno, već kvaliteta prikaza. Za DELL-ov monitor pročitao sam puno dobrih recenzija, dok za LG-ev nema previše recenzija, pa ako netko posjeduje LG IPS231P-BN neka napiše svoja iskustva (ima li backlight bleedinga, ghostinga, itd.).
LG IPS231P-BN vs. DELL U2311H
- poruka: 12
- |
- čitano: 5.204
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oba monitora koriste LG e-IPS matrice (vjerojatno potpuno iste), no LG ima LED pozadinsko osvjetljenje nasuprot DELL-ovog CCFL osvjetljenja. Cijena kod nas je gotovo identična (LG je nekih stotinjak kuna jeftiniji). Znam da je LG zbog LED tehnologije nešto štedljiviji, no to mi nije bitno, već kvaliteta prikaza. Za DELL-ov monitor pročitao sam puno dobrih recenzija, dok za LG-ev nema previše recenzija, pa ako netko posjeduje LG IPS231P-BN neka napiše svoja iskustva (ima li backlight bleedinga, ghostinga, itd.).
imam toga della i dat ću ti sve preporuke za njega , nije me odavno komad hardwarea oduševio kao on , na ghosting zaboravi , ne mozese primjetiti okom , a za ovog lg-a nisam cuo tako da neznam
kolega ima ovog della i monitor je lijep i dobra je slika na njemu...
Odluka je pala ne DELL. Nakon još malo googlanja o IPS231P naišao sam na ovo:http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=35&mo1=852&p1=10778&ma2=88&mo2=752&p2=8953&ph=1
Iako je LG noviji model, koristi LED tehnologiju i na papiru ima bolje specifikacije, Dell se u testu pokazao boljim: bolji kontrast, brži odziv, pa čak i potrošnja nije puno veća od LG-a... (ako je vjerovati gore navednom izvoru) Tako da, iako LED + IPS zvuči odlično, u praksi je ipak drugačije.. isto tako Dell ima kvalitetnije kućište i stalak, a meni je osobno i ljepši (djeluje profesionalno). No nisam imao priliku sam isprobat LG-ev monitor, pa ako netko kupi ili već posjeduje IPS231P neka slobodno napiše svoja iskustva, jer ću uskoro uzimat još jedan monitor.
meni osobno ovaj od LG izgleda ljepše. Ovaj od Della mi djeluje zastarjelo.
meni osobno ovaj od LG izgleda ljepše. Ovaj od Della mi djeluje zastarjelo.
Da, po tome se kupuju monitori. Po tome koji je ljepsi :)
Nisam to rekao, rekao sam da mi LG model ljepše izgleda, nisam rekao da bih ga kupio. I ja imam Della!
Imam ja tog LG-a i mogu reći da barem moj primjerak nema onoliko izražen ghosting. U usporedbi s T200 (2ms) nakon par dana korištenja mogu reći da više nikad neću razmišljati o monitorima s TN matricama, kada se međusobno usporede vidi se da je Samsung neš brži u testovima no evo pogledo sam hrpetinu filmova i imam više sati gaminga s tim LG-em i stvarno nikad ne primjećujem ghosting.
Konačno netko s ovim monitorom.
Imam par pitanja još.. kakva je situacija s probijanjem svjetla na rubovima kod jačeg brightnessa? kakva je kvaliteta kućišta monitora? i jel ugrađen zvučnik baš totalno neupotrebljiv? (Otac me zamolio da mu nađem neki kvalitetan ekran s ugrađenim zvučnikom, jer mu je to zgodnije za ured nego da uzima uz monitor posebne zvučnike)
Konačno netko s ovim monitorom.
Imam par pitanja još.. kakva je situacija s probijanjem svjetla na rubovima kod jačeg brightnessa? kakva je kvaliteta kućišta monitora? i jel ugrađen zvučnik baš totalno neupotrebljiv? (Otac me zamolio da mu nađem neki kvalitetan ekran s ugrađenim zvučnikom, jer mu je to zgodnije za ured nego da uzima uz monitor posebne zvučnike)
Da ti budem iskren zvučnike nisam ni probao no ako je namjena za ured onda bi vjerojatno ok poslužili, kučište je solidne kvalitete i ono meni najvažnije da nije glossy, pivotiranje je odlično jedino fali nekakav lock sistem no i ovako je postolje dovoljno čvrsto i stabilno. Bleeding svijetlosti na crnoj podlozi nije vidljiv ni u jednom kutu no ipak probija malo na gornjoj strani po sredini pitanje je da li i postoji monitor bez ovog efekta u ovom cijenovnom razredu. Na jačem brightnessu nema probijanja svijetlosti i stvarno mislim da su te LED lampe otraga jako dobro postavljene jer nisam još vidio LED monitor bez ovog problema, istina nisam vidio ni jedan iz highend segmenta no ama baš svi su imali taj problem, bijela ne vuče na plavkastu toliko kao kod ostali što je isto važno kod LED monitora. Ja sam također bio u dvojbi Dell vs LG no pobijedio je LG prvenstveno zbog brže nabavljivosti u tom trenutku i načina plačanja koje mi je nudio Instar u odnosu na druge, znao sam da neću fulat ni s jednim.
Ja sam vidio taj LG u izlogu kak radi i super izgleda slika a i monitor. Uz Dell u2311h definitivno best buy.
Ja sam kupio tog Lg-a, i zadovoljan sam. Meni je čak malo prevelik, ali je okej što se tiče prikaza slike i boja, čak ga nisam ni kalibrirao. Solidan pivot, gladak i ne pretežak za upravljanje. Visinu nisam mijenjao, dobar je u osn.položaju. Kod gledanja filmova, nisam vidio nikakav ghosting i boje su mu u redu. Dobar je i za čitanje, tako da tu nemam stvarno ništa za prigovoriti. Mislim, ako ima mana ja ih ne vidim. Ima okej zvučnike, za bazične zvukove dok surfate ili gledate video, no za uživanje u filmovima trebaju slušalice ili pravi zvučnici. Zvučnici su ok i za razgovore preko skypea, zvuk je sjajan tu.
Ja LG-ju dam izvrsnu ocjenu.