Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.582
|
čitano: 5.704.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
Xplicit kaže...

Pozdrav,

Potreban mi je još jedan monitor pa bi dobro došla pomoć.

Koristit će se na poslu, pa bi bilo poželjo da ne umara oči previše.

Pošto već imam jedan Dell, uzeo bih još jedan, čisto zbog estetike, ako drugi nije puno bolji.

Bitno mi je da je 27", cijenom do nekih 2000kn.

Klik

Za ostatak novca se pocasti necim drugim

17 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Jel ima koji drugi monitor osim toga ili ima boljih/jeftinijih?

Ko da si išao na repeticije kod onog FILIPS slovenca.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
memulica kaže...

Jel ima koji drugi monitor osim toga ili ima boljih/jeftinijih?

Ko da si išao na repeticije kod onog FILIPS slovenca.

Naravno, ima isti za vise para pa si lijepo uzmes jer eto nije isti ovaj koji linkam.

Vidim jos nisi kupio monitor od 2.500kn i grafu od 1.000kn da se igras na ugodnih konzolaskih 30fps-a na med postavkama, sto cekas? 

17 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Meni se ne žuri, a pogotovo ne sa ovakvim cijenama graf. kratica.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ja u danasnje doba ne bh pljunuo tol'ko para za monitor bez minimalno 4 usb-a, a ta 4 koliko vidim nemaju niti jedan...ne vjerujem da je prikaz losh, ali ono....

Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan

realno koji ima 4 usb? sta ce mi 4 usb ? vise me brine sta samsung imaju tn matricu a lg ips a citajuci onak brineme vise ta matrica.

pa nisu skupi nijedan nije preko 3000 kn .....

16 godina
odjavljen
pela212 kaže...

realno koji ima 4 usb? sta ce mi 4 usb ? vise me brine sta samsung imaju tn matricu a lg ips a citajuci onak brineme vise ta matrica.

pa nisu skupi nijedan nije preko 3000 kn .....

Sada se pokusavam sjetiti jel' njegov monitor uopce i ima USB. Mislim da nema niti jedan

12 godina
Gorstak79 kaže...

ja u danasnje doba ne bh pljunuo tol'ko para za monitor bez minimalno 4 usb-a, a ta 4 koliko vidim nemaju niti jedan...ne vjerujem da je prikaz losh, ali ono....

Čovjek se pokušava odlučiti koji monitor da pikne a ti pričaš o usb utorima? 

Jel ti ikada pročitaš što napišeš prije nego postaš?

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I dalje mi treba pomoć, znaći hoću 27-28" ,da je 4k ovi su mi zapeli za oko dok sam proućavao već dva tjedna tražim lud sam,želim da je pouzdano ova 4 linka sta sam poslo to i preferiram iskreno samsung, ali ako mi neko da bolju ponudu i obrazloženje voljan sam pročitati, grafičku kupujem i to tražim ali to nije tema sada, za monitor ne bi dao preko 3500kn,

komp koristim za igranje igrica i malo surfanje ak sam nesto zab..j...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lg 27ud68p ti je odlican, imas i 58 verziju koja je jeftinija, znacajne razlike nema.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu, ali mi je ipak malo preskup. Trenutno sam u mogućnosti izvojiti do 1000kn, a i mislim da mi ekran od 32" ne treba

13 godina
protjeran
ivan72478 kaže...

Hvala na prijedlogu, ali mi je ipak malo preskup. Trenutno sam u mogućnosti izvojiti do 1000kn, a i mislim da mi ekran od 32" ne treba

odgovor je isao pela212!lp

11 godina
Koji monitor kupiti

Pozz ekipa.

Koji monitor predlazete da je ultra wide ili minimalno 27",takoder preferiram 4k minimalno 2k.

Ne treba mi za igre,nego za posao radi toga trazim ultraa wide ili vecu rezu da sto vise prozora moze biti otvoreno.

Do 3500kn ako ima ista takvo?

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Cuj onaj 32" aoc Q3279VWF 2506x1440 ti ima ppi kao 24" fullhd, za posao dusu dao sto se tice prostora i ostrine.lp
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
hrka11 kaže...

Pozz ekipa.

Koji monitor predlazete da je ultra wide ili minimalno 27",takoder preferiram 4k minimalno 2k.

Ne treba mi za igre,nego za posao radi toga trazim ultraa wide ili vecu rezu da sto vise prozora moze biti otvoreno.

Do 3500kn ako ima ista takvo?

za posao su ti najbolji 16:10 monitori, iako preskupi... 16:9 u tom slučaju... Kod 21:9 gubiš dosta na visini ako nije 3440x1440, a ti su dosta skupi.

Najbolje ili neki 4K od 32+" ili neki 2K od 27+"

Stjepanj ti je dao dobar prijedlog, samo prouči si prvo par recenzija i vidi odgovara li ti monitor, kao i svi ostali ima svoje prednosti i mane.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 14:36 (lllnuclearlll).
11 godina
lllnuclearlll kaže...

za posao su ti najbolji 16:10 monitori, iako preskupi... 16:9 u tom slučaju... Kod 21:9 gubiš dosta na visini ako nije 3440x1440, a ti su dosta skupi.

Najbolje ili neki 4K od 32+" ili neki 2K od 27+"

Stjepanj ti je dao dobar prijedlog, samo prouči si prvo par recenzija i vidi odgovara li ti monitor, kao i svi ostali ima svoje prednosti i mane.

Visina mi i ne treba ...trenutno radim na novom imacu 27" 5k...ali rekao sam da nekom drugom prebace mac,a meni pc stave.Sad gledam neki monitor samo,jer kod mene s vecom rezz na 27" (koristim 4k ali sa povecanjem jer inace je sve pre sitno) stvar je u tom sto radim u odredjenim programima i bitnije mi je da vidim sto vise npr.stupaca ili kad sam u drugom programu on je podjeljen na vise prozorcica i sad ja ne moram nista tu pomicat,a vamo samo oprobao 27" na full hd i morao bi svako malo prosirivat i smanjivat odredjene prozore da mogu nesto vidit.Nadam se da me razumite na sta tocno mislim.

Ovaj aoc je ok cini mi se.

Origin_Steam: hrka11
8 godina
protjeran
ivan72478 kaže...

stedi jos koliko triba i uzmi...bas sam pitao coeka s ovog foruma koji ga ima kakav mu je monitor i lik je presretan....kush bolje od gledanja filmova na vjernoj crnoj boji u 32"? Jedino triba skiniti neki bolji/veci rip ili uzet netflix pretplatu, ali potonje podijelis s nekim...

14 godina

Kad se već to spominje, ima li netko da je prešao s 16:10 1920x1200 24" na wide 21:9 3440x1440 34". Najviše me brine što se na wide smanjuje pixel pitch s 0.27 na 0.23, pa se bojim da će mi to biti presitno, a naravno nigdje nema tih modela da se vide uživo.

Poanta je dobiti širi radni prostor uz naravno zadržavanje visine, opcija je ili 2x24"1920x1200 sa što užim rubovima (npr. Dell U2415) ili ovaj 21:9 3440x1440.

Jedan 32" 2560x1440 ima pixel pitch 0.27, ali mi jedan monitor nije dosta, a 2 takva mi zauzmu previše mjesta.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Preporuka za 27" 1080p monitor do 1500kn a da nije TN? Koristiti će se većinom za Gaming. Ovi su mi ušli u uži izbor:

DELL SE2717H

LG 27MP48HQ-P

Samsung LS27F350FHUX

BenQ EW2775ZH

Favoriziram Benq ali nzm hoće li biti puno ovakvih situacija?

Neki drugi?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 16:57 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

To u zivo nemres dobiti na 27" modelima s VA matricom, to je snimano mobitelom i to zgleda 10x gore nego kad na monitoru prisilno namjestis najsporiju mogucu sliku, zanemari skroz!

kao sto se vidi iz komentara lik je mutavac i vise ste dosadni s tim jedno te istim videom:

I didn't notice any change when AMA is off or set to premium, tko je imao 27" VA monitor zna da je razlika izmedu off i on ogromna isto kao i kad na IPS-u upalis overdrive!

Osobno bi uezo taj benq, drugi izbor je navedeni Dell cisto zbog odlicnog stalka! Slika na benq je kudikamo bolja!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 17:45 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Imo sam benq bio je VA imao je ovaj problem baš kao na ovom jutub videu, i jako je iritantno. Sad kad sam prešao na TN yebe me blijeda slika, nadam se kad odem na IPS da će to biti to. Ili sam previše razmažen čistoćom displeja na samsung s8, ne znam.
Be Water My Friend
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

A kod toga Della da li bi predstavljalo problem u gamingu što ima response time od 6ms? Veliki input lag?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

koji benq? daj napisi model...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jolckan kaže...

A kod toga Della da li bi predstavljalo problem u gamingu što ima response time od 6ms? Veliki input lag?

Postao sam na početku ove stranice nekome kao prijedlog ovaj IPS 27" monitor pa uzmi i nejga u obzir klik

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

koji benq? daj napisi model...

benq gw 2255

Be Water My Friend
12 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

stedi jos koliko triba i uzmi...bas sam pitao coeka s ovog foruma koji ga ima kakav mu je monitor i lik je presretan....kush bolje od gledanja filmova na vjernoj crnoj boji u 32"? Jedino triba skiniti neki bolji/veci rip ili uzet netflix pretplatu, ali potonje podijelis s nekim...

Nije to loša ideja, ali nisam u startu mislio dati toliko novca.

Ne gledam toliko filmove na laptopu, većinom mi je laptop za faks, provodim jako puno vremena ispred njega.

Rekao si da gledam sa VA matricom, mislis da mi IPS nije potreban ili?

11 godina
neaktivan
memulica kaže...

Evo i ja se mučim sa tim monitorima ima već mjesec dana, pa da ti malo pomognem.

VA panel (još) nije za gaming, ali to si i sam mogao primjetiti.

Pa ne bih se bas slozio sa tvojom izjavom. VA panel, pogotovo ovi noviji su sasvim ok za gaming, ukoliko ne igras proefesionalno.
Da, IPS je bolji za gaming od VA, to je neosporivo, ali osobno imam VA i nemam ovih problema u witcheru, istina da ima u nekim igrama,
ali puno manje od ovoga sto je na ovom videu. Iako ja kad igram neke horor igre ili mracne, puno jlepse to izgleda na mom VA panelu, 
nego na IPS. Naravno, jos jednom ponavljam IPS je bolji za gaming, ali noviji VA paneli su sasvim ok za gaming. Tko sta voli, nek izvoli. 

3 0 hvala 0
12 godina
memulica kaže...

Evo i ja se mučim sa tim monitorima ima već mjesec dana, pa da ti malo pomognem.

VA panel (još) nije za gaming, ali to si i sam mogao primjetiti.

Jedino s cime se ti mucis je dali da preskocis jos jednu terapiju i oko cega ces danas trolati po forumu.

memulica kaže...

Dakle slažeš sa mnom, ali eto cepaš dlake nepotrebno i pišeš gluposti.

Za igranje prvo ide TN, TN, pa IPS. VA panele niko ozbiljan ne preporuča za igranje.

Kolega je lijepo rekao, kako neće TN panel, pa sam mu preporučio IPS.

I ja sam gledao tog DELL-a i čini mi se kao bolji od ostalih sa popisa.

Stjepanj kaže...
Memulica je trol hw na forumu ne obaziri se na negove komentare lik je totalno isfrustriran svim i svacim. A i svojim komentarom nista nije rekao.lp

Jedini koji trolla ovdje napaćeni narod si ti sa onim VA od 32" ili Ibme74 sa generic AOC modelom. Najvjerovatnije ih imate doma, gladite ih po cijele dane i divite se sami sebi.

Cekaj, prije tjedan dana trazis preporuku a sad si kao neki fakin strucnjak koji okolo dijeli prijedloge? LoL.

Ne kupujes ti nista, gledas recenzije monitora po netu i slinis za njima, a o svom znanju si dovoljno pokazao kada nekom preporucis Dell-a koji je stao sa razvojem negdje tamo 2012.

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice