Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.592
|
čitano: 5.708.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti
Pozz,trazim gaming monitor,1440p ili 4k. Trenutno sam na samsungu 1080p starom 4 godine pa bi htio promjenu.

Trazim neki od 27 inca,te vise od 1080p,po mogucnosti 144hz,no ako i nije,nema problema. Pa ako netko ima preporuku...moze i u njemackoj,posto mi nije problem ni tamo uzimati. Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru. Svakako sam prije kupnje mislio uživo usporediti nekoliko modela. Koje bi mi modele (24"/27" IPS 1080p) preporučili pogledati osim ovih Dell-ova?

11 godina

Stvarno nema neke filozofije, ukucas IPS 1080 24 ili 27 u nabava.net, pogledas modele i malo po malo guglas. Najvise 15min posla i to je to, tak i ja gledam.. Recenzije se nalaze tesko, prije ces naci iskustva nekog forumasa ili nekog sa Amazona, Newegga i to nemoj uzet previse ozbiljno.

16 godina
Koji monitor kupiti

Učim programiranje i ovaj moj 23" Dell U2311H mi je postao premali. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm

Razmišljam o nećem većem, možda čak i 21:9? Neznam, možda 27"?

Bitno je da mi kvaliteta slike bude što bolja (višesatno buljenje u kod), a da se tu i tamo mogu i poigrati malo. U svakom pogledu mora biti bolji od ovog kojega sada imam.

Molim preporuku, a da je max 2000-2500 kn?

Pogoni ga grafička: TOXIC R9 270X 2G D5

(ne podržava Freesync, možda jednog dana i nju promijenim).

0 0 hvala 0
15 godina

U kojem smislu premali? Dimenzijama, ili bi volio više prostora na radnoj površini (znači veća rezolucija od 1920×1080)?

Origin: Dead_Body_cRo
16 godina

U dimenzijama premali.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ekipa pozdrav! Molim savjet preporuku ili neku raspravu.

Naime nakon dvije godine odlučio sam da želim novi monitor (nakon što sam se dosukao novaca :-D. čitaj - zaradio). Pod novi mislim veći ekran. Prvo sam želio 27" no nakon razgledavanja apetiti su porasli. Htio sam zakrivljeni 34" no brzo sam odustao kada sam vidio kakve su cijene u odnosu na ono što ja želim i s obzirom da nema puno filmskog sadržaja, a pogotovo serija snimanih u omjeru 21:9. No onda sam pronašao nešto što bi moglo biti idealno za mene, a to je Benq BL3200PT. Cijena je velika, ali to je tu negdje u okvirima 4000 kuna. Mene zanima ima li tko od vas takav monitor i kakva su iskustva. Također me muči što je taj monitor proizveden prije pune dvije godine, da li je moja sumnja opravdana iz nekog razloga ili nije? Zaista želim monitor velike dijagonale, no da li ima takav prema onome što ja želim. Iz tog razloga sam se obratio vama.

Dakle tražim monitor koji ima sve moguće vrste ergonomije, DisplayPort je poželjan više nego HDMI, nisam okorjeli gamer, ali s vremena na vrijeme volim odigrat neku igricu, nekad igram po nekoliko mjeseci, nekad po godinu dvije ne igram uopće igre(volim igre tipa Metro, GTA, Call of Duty, Tomb Raider, Assassains Creed... uvijek singl player). Najčešće će se koristiti za surfanje, čitanje svega i svačega, filmove i serije, u budućnosti možda budem radio u AutoCADu ili web dizajn, ali dok postanem profesionalac ako uopće, do tad budem promijenio monitor za te svrhe.

Prelaskom na 2K bih promijenio grafičku karticu, nekom od nadolazećih AMD-ovi ili nVidia-nih kartica, ali čekam još neke testove i pomoć forumaša Bug-a.

Stoga me zanima da li ići na taj monitor ili možda Dell U2715H ili Dell U2717D ili neki treći ili četvrti. Molio bih iskustva i mišljenja ako je to moguće kako bi moju dilemu sveli na minimum. Svaki savjet je dobrodošao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 20:57 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav,

Jedna pomoc u odabiru.

Benq 2760hs ili benq ew2750zl?

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom

0 0 hvala 0
11 godina

Definitivno ew2750zl zbog malo naprednije matrice: https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/ i zbog malo nize cijene.

14 godina
Ace59 kaže...

Pozdrav!

Dvoumim se oko tri stvari pa vas molim za pomoć. Svaka sugestija je dobro došla :)

- odabrati 24" ili 27" za navedenu rezouciju?

- odabrati 16:9 ili 16:10 omjer?

- koji model odabrati? (od navedena tri ili neki drugi)

Meni se za rad njavise dopada 16:10 omjer.

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Definitivno ew2750zl zbog malo naprednije matrice: https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/ i zbog malo nize cijene.

Ja sam u sličnoj situaciji kao i kolega, tražim 27'' monitor, isto gameam po 2 mjeseca pa 2 ne. Vidim da se spominjala 2k rezolucija pa me zanima isplatili se ići na 27'' 2k ili uzeti ovaj Full HD.

Trenutno imam Gigabyte r9 280x ali postoji mogućnost upgradea na nešto novije kako bi igre bile fluidne.

11 godina

2k rezolucija = skoro 2x veca cijena. Ista preporuka ko i njemu, EW2750ZL, osim ako imas AMD grafu pa onda mos uzeti 27" sa FreeSyncom i 75Hz: http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=146976, tj. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LC27F390FHUX (jedan te isti, linkao tia mobiteli radi najnize cijene, oni imaju njemacke nazive). Monitor je nesto skuplji pretpostavljam vise radi zakrivljenosti, nego FreeSynca i naravno radi dobre marže i PDVa (vani ide od 1850kn..). Evo 2K 27" (najjeftiniji da nije TN): http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=CB270HUbmidpr

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 9:43 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok, kupujem 23"-24" (nema mjesta za veći), 1080p, IPS, kvači se na GTX 1060 kada dođe, uglavnom za WoW / D3 / Overwatch.

AOC i2476Vwm  (ranije preporučan par puta)

ASUS VX239H (našao na netu kao preporuku za lagani gaming)

Dell UltraSharp U2414H  - ovaj je skoro duplo skuplji, da li je i duplo bolji od ova dva ispred? Ima samo 8ms, da li će to biti premalo za ugodno igranje?

0 0 hvala 0
11 godina

8ms nije samo. Dell nije nist bolji, precijenjen. Idi na IPS koji ima flicker-free specifikaciju, znaci AOC ili neki slican do 1500kn jer vise od toga je bacanje novca za tu dijagonalu, 1080p i IPS, koji got brand bio u pitanju.

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

dell je prvi i praktički jedini izbor iole ozbiljnom korisniku. sve ostalo je za papke. ne samo zbog panela, nego elektronike i mogućnosti koje ga podržavaju (da ne spominjem mehaničke značajke - tzv. "podesivost") . i kad ugrađuje lg-ove panele (ili bilo koje), elektronika je daleko kvalitetnija i pouzdanija od lg-ove. ako monitor mora biti trajan, kvalitetan i pouzdan, jasno je da je i malo skuplji. ali vrijedi svakog novčića. pišem ovo iz dugodugodugogodišnjih i različitih iskustava. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

pricas to za profi rad ili gaming? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ajar kaže...

dell je prvi i praktički jedini izbor iole ozbiljnom korisniku. sve ostalo je za papke. ne samo zbog panela, nego elektronike i mogućnosti koje ga podržavaju (da ne spominjem mehaničke značajke - tzv. "podesivost") . i kad ugrađuje lg-ove panele (ili bilo koje), elektronika je daleko kvalitetnija i pouzdanija od lg-ove. ako monitor mora biti trajan, kvalitetan i pouzdan, jasno je da je i malo skuplji. ali vrijedi svakog novčića. pišem ovo iz dugodugodugogodišnjih i različitih iskustava. 

Hvala tebi i Fićeku na odgovoru - svi govore da je Dell puno bolji u prikazu boja i kvaliteti i vjerujem da je u profi radu najbolji izbor, ali meni trebaju i dobre performanse za igranje pa me zanima da li je Dell toliko bolji za igranje koliko je i skuplji.

16 godina
neaktivan
Pikka kaže...

Hvala tebi i Fićeku na odgovoru - svi govore da je Dell puno bolji u prikazu boja i kvaliteti i vjerujem da je u profi radu najbolji izbor, ali meni trebaju i dobre performanse za igranje pa me zanima da li je Dell toliko bolji za igranje koliko je i skuplji.

da. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

planiram si uzeti Rx 480, a već duže vrijeme si planiram uzeti i drugi monitor za posao, pa bih sad uzeo nešto bolje kao primarni monitor koji je i za igranje.  E sad, mislio sam si uzeti freesync 144 hz ips monitor od 24 inča ili više, pa me zanima možete li mi preporučiti nešto do 1500-2000 kn? Trenutno nemam pojma o cijenama, tako da se unaprijed ispričavam ako sam napisao glupost :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 14:26 (Domdom32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ajar

Kome treba podesivost stalka bi trebao to napisati. Za multimediju je podesivost obicno nebitna. Btw. standard visine obicnog stalka obicnog monitora je uglavnom vec optimalno namjesten, treba samo znati s koje daljine gledati monitor. Dell je dobar brand, ali su jednostavno precijenjeni. Monitor ko monitor, ima ih jos sa 3g jamstva, a ocijenjivati monitor po elektronici bi bilo super da itko radi takve revieweve.

Monitori sa IPS matricama pa zapravo i PLS i VA su vise manje jednako brzi, 4, 5 ili 6 ili 8ms je super i to je samo GTG brzina. Koga interesira vise neka malo pogleda tft.central gdje je sve super opisano. Meni se trenutno neda pisati vise o tome. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 13:52 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ekipa neka mišljenja u vezi onog što sam ja pisao, znam da sam puno napisao, ali svaki savjet je dobrodošao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Pitanjce. Koja je tocno razlika izmedju IPS i TN? Gledao sam ove "Gaming" 144hz monitore od Benqua i njihovi su vecina TN. Negdje sam procitao kao da je TN brzi , a IPS za bolju kvalitetu prikaza boja tako nesto.

Zapeo mi je ovaj za oko, pa zato pitam.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=211011

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 19:20 (IvanDado).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok dečki,

jel znate jel ima u Hrvatskoj za kupit monitor s kriterijima - FHD, IPS i Freesync?

0 0 hvala 0
11 godina

Ta da: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ips+freesync => http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=23MP68VQ-P

IvanDado

IPS ima vjernije boje i siri kut gledanja bez da se boje distorziraju, slicno, tj. prakticki isto kao PLS i VA paneli.

TN ima osjetno losije boje, ali 144Hz je velika prednost, tako da neki gameri idu na taj kompromis.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 21:13 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

https://www.protis.hr/products/details/monitor-aoc-led-24-g2460pf-dvi-hdmi-dp-pizv144h-fs/106886

Što kažete na ovo?

Možete li mi preporučiti još neke monitore do cca 2000 kn a da kombiniraju 144hz, IPS i freesync?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

IvanDado

IPS ima vjernije boje i siri kut gledanja bez da se boje distorziraju, slicno, tj. prakticki isto kao PLS i VA paneli.

TN ima osjetno losije boje, ali 144Hz je velika prednost, tako da neki gameri idu na taj kompromis.

A ima li nekih IPS 144hz monitora?

11 godina

Da, kostaju od samo 4700kn na dalje.. hebiga.

Domdom32

Taj nema IPS, pogresan opis. IPS na 144Hz je vrlo skup.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 23:30 (The_Fichek).
12 godina
Domdom32 kaže...

https://www.protis.hr/products/details/monitor-aoc-led-24-g2460pf-dvi-hdmi-dp-pizv144h-fs/106886

Što kažete na ovo?

Možete li mi preporučiti još neke monitore do cca 2000 kn a da kombiniraju 144hz, IPS i freesync?

Ja bi gledao bolje ovo, TN matrica koja je vrlo dobra ali za gamere vise vaznije refresh rate

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=211524

11 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Da, to je previse. A nista, hvala na odgovru.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Domdom32

Taj nema IPS, pogresan opis. IPS na 144Hz je vrlo skup.

Da, shvatio sam nakon malo kopanja

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice