Zamolio bih pomoc u odabiru monitora. Ovaj puta sam se jako raspitao i pogledao sve i svasta, a kupovina bi trebala biti vrlo uskoro.
Namjena monitora je gaming, znaci glavna 2 uvjeta su sto manji response tajmovi i sto bolja kvaliteta slike (mozete predloziti uz monitor da li mi preporucate dynamic ili static contrast ukljucen!)
Ostali uvjeti su: IPS, 1080p ili 1200p, 16:9, minimalno 250 cd/m2 (iako ovo cesto nije relevantno s obzirom da se svjetlina kod mnogih moze povecavati do 300, cak i ako pise 250), da nije glossy ekran, povezanost na HDMI (preko DVI-a ili HDMI, bilocega, glavno da se poveze na hdmi sa grafom).
Ono sto mi se svidjelo do sada:
- ASUS VS239HV
- ACER V236HLBd
- LG 24EA53VQ-P
- AOC I2360PHUS
- HP 23xi C3Z94AA
- SAMSUNG S24B350TL (ovaj model mogu nabaviti jeftinije, pa ga mozete usporediti s onim sto mislite da je najbolje ako u vasem slucaju to nije Samsung)
Zamolio bih da mi kazete koji je od ovih 6 najbolji po kvaliteti bez obzira na cijenu po vasem misljenju ili da preporucite neku drugu opciju koja ovdje nije ukljucena ako mislite da je bolja!
Ako mislite da je neki monitor najbrzi po response timu ili npr. znate kakav link di su monitori testirani zamolio bih da linkate.
Nesto kao npr. ovo za HP ili ovo za LG ili ovo za AOC (za ostala 2 modela nazalost nisam nasao, posebno me zanimaju testovi za prvog navedenog Asusa). Pozeljno je pogledati prije komentara na ovaj post. Iz tih linkova npr. ja zakljucujem da je HP bolji za gejming od LG-a i AOC-a.
Nadam se da ce mi neko osim robya koji je vec dao svoj savjet pomoci jer me zanima cim vise misljenja prije same kupovine. LP