pozdrav
imam samsung 2233sw monitor koji ima samo DVI ulaz,
grafička mi ima HDMI i DVI izlaz,
pitanje?
koji mi kabel treba? običan DVI-HDMI ili nekakav konverter još uz to?
HD spajanje
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.080
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa spoji s DVI kablom.
dvi - dvi i to je to? za fullHD?
mislio sam da treba baš hdmi
Joj nisam skužio naslov, mislim da ti treba konverter.
uglavnom da gledam na monitoru u full HD-u
uglavnom da gledam na monitoru u full HD-u
Pa uzmi DVI - DVI kabel... Ili HDMI > DVI, šta god ti se više sviđa. Što se tiče digitalnog videa, imaju iste specifikacije, tako da ćeš fullHD imat i s jednim i s drugim, ali DVI - DVI kablove vjerojatno možeš nać jeftinije
Koliko ja znam DVI i HDMI ne mogu dat sliku jednake kvalitete. Rijesenje uz adapter HDMI na DVI ti nece nista pomoc, to ti je ko da gledas Xvid format filma ripan iz DVD formata.
ma kakve to veze ima jeli hdmi kabel ili ne, nece ti biti nikakve razlike sa dvi jer na kraju ipak ovisi o monitoru koju rezoluciju podržava
Koliko ja znam DVI i HDMI ne mogu dat sliku jednake kvalitete. Rijesenje uz adapter HDMI na DVI ti nece nista pomoc, to ti je ko da gledas Xvid format filma ripan iz DVD formata.
U krivu si. DVI i HDMI imaju potpuno istu kvalitetu slike, kompatibilni su potpuno samo je drugačiji konektor i HDMI podržava zvuk uz sliku
greska, @Mirko935, evo sad sam procitao da im je kvaliteta jednaka na wikici, stoga moja isprika autoru teme
razlika je vidljiva kod LCD televizija (dosta su vece od monitora) ali za obične monitore ( proba sam sa HDMI i sa DVI) ljudsko oko ne vidi razliku
razlika je vidljiva kod LCD televizija (dosta su vece od monitora) ali za obične monitore ( proba sam sa HDMI i sa DVI) ljudsko oko ne vidi razliku
"Because HDMI is electrically compatible with the signals used by Digital Visual Interface (DVI), no signal conversion is necessary, nor is there a loss of video quality when a DVI-to-HDMI adapter is used." Sa wikipedia.org
Molim vas, zbunit ćete čovjeka...
puno hvala svima, ništa od extra shoppinga onda jer imam normalan dvi,