Full HD LCD na komp
- poruka: 5
- |
- čitano: 3.413
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti grafa ima HDMI (pogledaj nazad, sliči na usb port samo je dosta uže) treba ti samo HDMI kabal.
Ako ti grafa nema HDMI, treba ti DVI-to-HDMI konverter koji se našarafi na DVI + HDMI kabal.
Ukoliko ti nije nužan prijenos zvuka i slike na TV putem jednog kabla, možeš TV spojiti na komp putem DVI (tad trebaš DVI kabal) za sliku i audio kablom zvuk s ploče na TV.
Neki TV-i imaju i 15-pin D-sub preko kojeg isto možeš spojiti za sliku (dosta lošije od DVI), a zvuk možeš koristiti i zvučnike od kompa.
Trebalo bi sve funkcionirati.
Kako se podešava?
Spojiš kablove, upališ uređaje (komp i TV), TV prebaciš na ulaz na koji si spojio komp (DVI, HDMI, D-sub, TV-out,...) i na kompu u Catalyst Control Centeru podesiš postavke.
Rezoluciju podešavaš kao i za monitor. U biti TV ti i jest monitor. Razlika: LCD monitor pixeli kvadratići, TV pixeli kružići.
Što se tiće prijedloga LCD Televizora do 4000 Kn -> Za te novce češ teško naći FullHD televizor, pogotovo od boljih.
Moja preporuka ti je da nabaviš još barem 1000 Kn i onda si priuštiš OK televizor. HDReady ni slučajno.
Evo što bugovci kažu za FullHD do 4000Kn...
http://www.bug.hr/digitalije/televizori/grundig/vision-7-32-7851-t/426.aspx
A na ovoj stranici pogledaj za ostalo:
http://www.bug.hr/digitalije/televizori/filter/
Mislim da ovo zaslužuje jedan klik na "HVALA". Pozz.
Potpuno isto kao monitor. Ako si ikad spajao dva monitora na komp, nećeš imati nikakvih problema jer je jednako.
Pozz.
Evo vidim da je riječ o problemu spajanja tv-a sa komp-om pa mi je potrebna pomoć od vas dobrih znalaca.
Naime kupio sam komp sa dodatnom grafičkom karticom geforce 9400gt 512mb , tv-out/dvi/hdtv i pokušao spojiti sa LCD -om.
Sliku uspjevam dobiti samo na jednom od ekrana, a meni treba na obadva, i na monitoru i na lcd-u.
spajanje je bilo putem vga kabla ali sam pokušao i sa hdmi/vga konektorom(adapterom) kojeg sam u grafičku spojio.
Hoću reći da kad uspijem grafičku aktivirat ne radi mi grafička na matičnoj.Da li je nužno da bude tako, to ne znam ali bi htio spojiti jedno sa drugim i da prikazuje na oba ekrana.
Postoji li rješenje za to?
Bio bih vam zahvalan na pomoći.