Ekran 23-24 za gaming i programiranje

poruka: 40
|
čitano: 6.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Ekran 23-24 za gaming i programiranje
athlon64 kaže...
tnakir kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Zamisli stvarno 8ms. Pa to je 4x vise od 2ms. A IPS matrica ionako ne znaci nista :)

ma da , ips meni nije vazan, necu ga uzimat radi 8 ms, ima lijepih lg-a i samsunga , vidit cu jos.

Dakle pri izboru monitora vazno je da je lijep i da ima manje od 2ms odziv? Nije bitna kvaliteta boja koje prikazuje? Gamut? Kvaliteta crne? Sve to otpada jer mislis da ce tih 8ms totalno srozati tvoje gejmerki dozivljaj? Ja imam DELL U2311H. I mogu reci da je za novce koliko dodje odlican

Gilbert kaže...

Šta marketing radi, svašta. Deca se pale na milisekunde {#}

{#}

ma pazi , ne shvacas , ja ne mislim nista , bavim se hardwareom al da ti budem iskren ekrane uopce nisam pratio i zato sam otvorio temu da pitam , zato ja vas i pitam dali ce mi tih 8 ms znatno utjecati , ja trazim vas savjet , nemam ja nikakvo misljenje , ali imam vremena , to cu kupovat tokom praznika tako da imam kad ic i razgledat i zivo , bio sam u city centru u splitu i bilo ih je jedno 20 naredano i moram rec da se vidi poprilicna razlika u kvaliteti slike , najbolju sliku je imao neki samsung 24 iz serije bx , imao je tn matricu i led pozadinsko , ne sijecam se koji model al znam da je kostao oko 2300kn ( to u city centru je ekstremno skup ducan , mislim da ga se ima nac za 2000) ali me znaima sta fali ovim lg-ovima ,, ima ih skroz urednih za 1600kn , ili mislite da se ipak isplati izdvojiti 200 vise i kupit della , uvjeren sam da ce dell imat vrhunsku sliku a to mi je bitno.

Moras isto uzeti u obzir da kada ti slika ide preko splittera da to nije ono sto ces dobiti doma na kompu. Pogledaj samo televizije u tehnomaxa u splitu. Slika zrnata, nikakva, katastrofa.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
odjavljen

Bez uvrede, ali mislim da ti ne shvačaš.Prvo, tražiš savjet ovdje na forumu, što je sasvim u redu, ali moraš shvatiti da savjet koji ćeš dobiti je baziran na mišljenjima korisnika.A zna se ukusi su ko š...k, svatko ga ima(morao sam).Dobio si mišljenja forumaša i gdje je problem?

Postaješ kontradiktoran samom sebi, prvo tražiš monitor za gaming i programiranje(svaki The Gamer bi ti rekao da IPS nema što tu tražiti, a zna se svaki iole ozbiljniji developer, baš i nema puno vremena za igre i ta razlika od 6ms ne igra mu nikakvu razliku) i onda navedeš da se bavišhardwareom.Ja ne vjerujem da će te kvalitetni monitor napraviti programerom, a vjerujem da u to sumnjaš i sam.Znači poanta je koji god da monitor kupiš, vjeruj mi da će taj izbor biti najbolji za tebe.Dok počneš živjeti od računala, što znači provoditi za računalom 8, 10, 12 sati i biti produktivan(čitaj profitabilan) onda možeš razmišljati o IPS-ovima i o monitorima koji će olakšati tvojo mukotrpan rad za računalom.Jer nije isto provesti poslije posla još šest sati za lošom TN matricom ili za matricom 30" Apple Cinema Displaya, vjeruj mi jer mi je to česti scenarij.A najlakše je kupiti IPS i bulazniti o prednostima istog, bez jakih argumenata.

Poanta:Ako imaš novaca uzmi taj DELL(ja bi ga zasigurno uzeo, i najvjerojatnije budem) a ako baš i nemaš uzmi neki LG ili SAMSUNG.

1 0 hvala 0
15 godina
alankish kaže...

Bez uvrede, ali mislim da ti ne shvačaš.Prvo, tražiš savjet ovdje na forumu, što je sasvim u redu, ali moraš shvatiti da savjet koji ćeš dobiti je baziran na mišljenjima korisnika.A zna se ukusi su ko š...k, svatko ga ima(morao sam).Dobio si mišljenja forumaša i gdje je problem?

Postaješ kontradiktoran samom sebi, prvo tražiš monitor za gaming i programiranje(svaki The Gamer bi ti rekao da IPS nema što tu tražiti, a zna se svaki iole ozbiljniji developer, baš i nema puno vremena za igre i ta razlika od 6ms ne igra mu nikakvu razliku) i onda navedeš da se bavišhardwareom.Ja ne vjerujem da će te kvalitetni monitor napraviti programerom, a vjerujem da u to sumnjaš i sam.Znači poanta je koji god da monitor kupiš, vjeruj mi da će taj izbor biti najbolji za tebe.Dok počneš živjeti od računala, što znači provoditi za računalom 8, 10, 12 sati i biti produktivan(čitaj profitabilan) onda možeš razmišljati o IPS-ovima i o monitorima koji će olakšati tvojo mukotrpan rad za računalom.Jer nije isto provesti poslije posla još šest sati za lošom TN matricom ili za matricom 30" Apple Cinema Displaya, vjeruj mi jer mi je to česti scenarij.A najlakše je kupiti IPS i bulazniti o prednostima istog, bez jakih argumenata.

Poanta:Ako imaš novaca uzmi taj DELL(ja bi ga zasigurno uzeo, i najvjerojatnije budem) a ako baš i nemaš uzmi neki LG ili SAMSUNG.

ma okej , ja vec otprilike znam sto cu jer sam i dobio dosta dobre savjete, ako cemo o tome koliko sam ispred tog ekrana, vise manje 8 sati, zato mi treba nesto kvalitetno , a vidit cu ocu li se odlucit za della jer mi se jako svida njegov dizajn i privlacna mi je ips matrica, ugl tnx a lot na savjetima.

15 godina

evo ovde jedan zanjimljiv ivdeo , nakon njega sam pogledao jos jednog sa lg ekranom i dellom moram rec da dell ima sliku s ljepsim bojama , a gledao sam testiranje u crysisu i nema tu nikakvog vidiljivog zaostajanja , uostalom i nisam bas neki okorjeli gamer tako da mi ekran nije prvobitno za profesjonalni gaming , vrlo vjerojatno cu dell-a uzet , uostalom ovi ips-ovi uopce se ne zacrne kad ih se gleda iz kuta tako da ipak se slazem da su te milisekunde marketinški trik, ko memorija na grafi , takoder kad smo bili u microsoft inovation centeru u splitu , radio sam na 21 incim istim takvim dellovima i bilo mi je jako ugodno radit na njima , ne bole me oči nista, u usporedbi smojim 5 godina starim samsungom xd  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako te zanima IPS matrica, razmisli o ovome: LG W2220P!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

Ako te zanima IPS matrica, razmisli o ovome: LG W2220P!

ružan i pre mal , mislim se izmedu ovog della koji smo spominjali i ovog samsunga  http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-23-samsung-xl2370-1920x1080-250cdm25-000-0001-2ms-black/28249

17 godina
athlon64 kaže...
godo kaže...

Mrzim citiranje u Chromeu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ružan...

Argument ti je vrhunski

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...
godo kaže...

Mrzim citiranje u Chromeu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ružan...

Argument ti je vrhunski

pa šta sad , to sta je ružan je dovoljan razlog da ga ja ne kupim.

15 godina
neaktivan

Nije ružan, tj. ako tebi je, onda su ti i svi ostali monitori ružni!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

Nije ružan, tj. ako tebi je, onda su ti i svi ostali monitori ružni!

isuse jesi naporan , svako ima svoj ukus , ako te bas zanima postolje je debelo i ruzno i gadi mi se i ekran je pre obican za razliku od lijepo dizajniranih dell-ova i samsunga i lg-ova.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice