Jucer mi je stigao Dell U2312HM,utisci su podijeljeni.Sto se tice boja i prikaza slike,super i to na na defaultnim podesavanjima.Nisam dirao postavke,najbolje mi lezi standard preset.Problem,ako ga mogu tako nazvat je sirina monitora i 16:9 omjer.Mozda je stvar navike,jer sam presao sa Samsung-a T220 koji je bio 16:10,ali mi se cini da je jednostavno presirok.Nadam se da ce mi se poslje nekog vremena oci naviknuti.Btw htio sam uzet U2412,ali nije bio dobavljiv.Da li ko ima kakve prijedloge za postavke boja,jer to navodno moze puno bolje?Hardverski kalibrator mi nije dostupan.Hvala
DELL U2312HM IPS vs Dell P2412H vs Dell U2412M
- poruka: 220
- |
- čitano: 108.006
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Jucer mi je stigao Dell U2312HM,utisci su podijeljeni.Sto se tice boja i prikaza slike,super i to na na defaultnim podesavanjima.Nisam dirao postavke,najbolje mi lezi standard preset.Problem,ako ga mogu tako nazvat je sirina monitora i 16:9 omjer.Mozda je stvar navike,jer sam presao sa Samsung-a T220 koji je bio 16:10,ali mi se cini da je jednostavno presirok.Nadam se da ce mi se poslje nekog vremena oci naviknuti.Btw htio sam uzet U2412,ali nije bio dobavljiv.Da li ko ima kakve prijedloge za postavke boja,jer to navodno moze puno bolje?Hardverski kalibrator mi nije dostupan.Hvala
Da, dojam je da je presirok zbog tog bezveznog formata.
Ovdje su ti kalibrirane postavke za monitor pa ih ukucaj.
http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm
Nasao sam postavke za 2312,ali je Rev 00,a moj je Rev06.Negdje sam procitao da nije preporucljivo stavljat postavke od razliciih verzija.Ili je to sve isto?
Probao sam ove postavke,slika mi je nekako plavicasta.Vjerojatno ne odgovara dobro,hvala u svakom slucaju.
Do mene je,previdio sam postavku za contrast 80,a kod mene je ostao na 75.Kad sam promjenio na 80,slika nije plavicasta.Sad sam poprilicno zadovoljan prikazom,pogotovo u igrama.Mislim da cu ostavit ovako.Thx.
pozdrav ljudi,vi koji imate dell monitor jel vam kad pipnete malo ekran ima malo lufta,malo se pomakne?
ja mislim da je to normalno.
tako je i na nekim philips ekranima.
Ima malo lufta,al skroz malo i to vise na donjoj polovini.To bi cak prje nazvao uvijanjem nego pomicanjem ekrana.Tako je bar kod mene.
ima po rubovima lufta malo,to je normalno.
Također ima malo lufta, ništa previše, ali sam vidio i par modela U2412M koju su taj luft imali manji, sve zavisi od revizije!?
da,zavisi od revizije. a zašto ja nemogu svoj dell u 2410 rotirati za 360 stupnjeva? kad sam ga tek kupio mogao sam.
Ne vjerujem da si mogo izvest rotaciju od 360 stupnjeva, vjerovatno se samo ne sjećaš dobro!?
okrene se za pola kruga,a sad ne može,kad ga idem okrenuti zapne za podnožje. kako to?
okrene se za pola kruga,a sad ne može,kad ga idem okrenuti zapne za podnožje. kako to?
Moraš ga malo nagnit prema nazad, onda će se moć zakrenit bez da zapne za podlogu, svedno, još uvjem mislim da to nije 360 stupnjeva!?
nije za 360 stupnjeva,nego za pola kruga.nagnuo sam ja njega i prema nazad ali neće.meni to nije nikako jasno zašto neće. jel ti možda znaš?
Šteta što si editirao poruku, baš htio reći da sam starog Philipsa SW20, ako se dobro sjećam, mogao cijeli dan vrtjeti, tj. pivotirati. Naravno bez kablova. Da ne listam cijelu temu, koju vertikalnu rezoluciju ima Dell UltraSharp 24" model, prije nego odem po 24" HP-ovog ZR-a, kojeg mogu dobiti ispod 3k kuna, a tih 120 piksela po vertikali mi ponekad fali.
jel neko zna zašto mi se neće okrenuti monitor?
jel neko zna zašto mi se neće okrenuti monitor?
Podigni ga s držača do krajnje linije po visini i zatim ga zarotiraj po želji.
Pripazi ozada na kablove i amen.
Ukoliko si smotan, radije se ostavi gluposti na ne bi nešto strga.
podignem ja njega do kraja ali neće,zapinje za postolje monitora.jel neko još ima ideju?
podignem ja njega do kraja ali neće,zapinje za postolje monitora.jel neko još ima ideju?
Kod mene to funkcionira bez problema
Ako kažeš da ga podigneš do kraja i da i dalje zapinje za postolje,
može biti samo jedno objašnjenje a to je da nije ipak podignut do kraja.
ja ti kažem da je podignut do kraja.
ja ti kažem da je podignut do kraja.
Ajde pukni slike, i nisam te pratio, točan model.
dell u 2410.podignem ga do kraja prema gore i nemogu ga okrenuti za polu krug,zapinje mi za postolje ekrana.?
jel još netko ima ideju?
Moraš ga i nagnut unatrag, odnosno od sebe, znači uhvati gore za sredinu monitora i poguraj ga prema nazad, da se nagne unatrag i onda ga zarotiraj, to sam to i prvi put napisao, naravno da mora biti podignut skroz do gore i pazi da ti kablovi ne zapinju za ništa!?
nije za 360 stupnjeva,nego za pola kruga.nagnuo sam ja njega i prema nazad ali neće.meni to nije nikako jasno zašto neće. jel ti možda znaš?
Još jedna ispravka, nije ni pola kruga, nego 90 stupnjeva, pola je 180!?
neće ni tako.......
A onda si nešto "zajeb...", iako sam uvjeren da nešto ne radiš dobro, probaj, jednostavno mora ić, podigni ga, nagni ga unazad i onda zarotiraj!?
evo ga,uspio sam.nagnuo sam ga prema nazad do kraja i okrenuo se.
hvala i lock...
evo ga,uspio sam.nagnuo sam ga prema nazad do kraja i okrenuo se.
hvala i lock...
Stvarno si ga "nagnio" prema nazad..., mala šala, drago mi je da si uspio, a za hvala inače postoji gumb!? :)