Bljeskanje pri paljenju

poruka: 11
|
čitano: 3.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bljeskanje pri paljenju

Pozdrav svima na forumu.

Moj Samsung Syncmaster 204b iz 2007. godine, s kojim sam inače ekstremno zadovoljan (nije nebitno ni što je formata 4:3!), počeo je bljeskati brzim ritmom prilikom paljenja. Nekoliko sekundi kasnije to se smiri i sve je opet ok. Ponekad se upali i bez tog bljeskanja, bez obzira na to koliko je bio ugašen - nisam uspio ništa zaključiti o pravilu prema kojem se bljeskanje javlja.

Pretpostavljam da je to najava budućeg ozbiljnijeg otkazivanja. Teoretski me zanima zna li netko što uzrokuje ovakvo ponašanje monitora, a praktično - može li se pretpostaviti koliko mu je još ostalo života nakon što se počeo ovako ponašati?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bljeskanje pri paljenju

Bljeska li istovremeno i lampica koja signalizira uključenost monitora? Ako da, onda je problem vjerojatno u njegovom napajanju (loši elektrolitski kondenzatori), što bi se trebalo moći relativno lako popraviti.

Druga mogućnost je da počinje otkazivati lampa ili inverter pozadinskog osvjetljenja - malo nezgodniji (skuplji) problem.

KaeR
13 godina
protjeran
Bljeskanje pri paljenju

Najvjerojatnije su elektroliti (njih 4 najčešće) koji se lako zamjene u svakom servisu. Međutim, nakon izvjesnog vremena može otiči visokonaponski trafo. E, to je već puno skuplja problematika. Vozi ga dok ide,a polako u pričuvi razmišljaj o novom monitoru. Lampe će nadživjeti obje spomenute komponente. Eto, toliko...i popravi to dok je jeftino,jel kasnije..jedino novi.

Avira+FPF+TF+SAS
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bljeskanje pri paljenju

Lampica mislim da ne bljeska, ali nisam joj još posvetio dužnu pažnju.

Hvala obojici na informacijama i idejama. Nadam se da će monitor izdržati dok ne skupim lovu za novi, ili bar za servis...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bljeskanje pri paljenju

Možda će vas zanimati razvoj događaja:

Zbog kroničnog nedostatka vremena još nisam poduzeo ništa sa servisom, nego držim fige da još malo izdrži. U međuvremenu još jedan zanimljiv simptom - ako isključim PC, a ostavim da blinka prekidač na monitoru - sve je u redu, ali ako isključim i prekidač na monitoru (da mi ne blinka usred mraka po noći), monitor počne proizvoditi tihi zvuk jako visoke frekvencije, koji prestane tek kad ga ištekam iz struje (tj. isključim produžni)... Sve zanimljivije. Stay tuned.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Waldorf kaže...

Zbog kroničnog nedostatka vremena još nisam poduzeo ništa sa servisom, nego držim fige da još malo izdrži. U međuvremenu još jedan zanimljiv simptom - ako isključim PC, a ostavim da blinka prekidač na monitoru - sve je u redu, ali ako isključim i prekidač na monitoru (da mi ne blinka usred mraka po noći), monitor počne proizvoditi tihi zvuk jako visoke frekvencije, koji prestane tek kad ga ištekam iz struje (tj. isključim produžni)... Sve zanimljivije. Stay tuned.

LoL!..možda se inkarnira u 5.1 zvučni sistem xD

..šalu na stranu, izgleda da i trafo odlazi. Pod hitno to rješavaj! Posjeti njuškalo! ;)

Avira+FPF+TF+SAS+Sendori
15 godina
protjeran
Waldorf kaže...

Normalno, otišli su ti elektroliti koji su kod samsunga - koma (SanCon - njihov brand žnj kvalitete).

Zato ti i monitor radi OK ako ga ne isključuješ (dok je topao), jer kondezator je jedini element u elektronici

koji zapravo radi bolje što je topliji, dok sve druge stvari vole biti - hladnije.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan
Bljeskanje pri paljenju

Evo da javim rezultat: monitor je konačno bio na servisu, napajanje, 280 kn, sad je k'o nov.

Vrlo sam zadovoljan organiziranošću i ljubaznošću u mr servisu (efikasnošću nešto manje jer sam doma ustanovio da je tip zaboravio spojiti prednje tipke, pa sam morao na reklamaciju, ali događa se). Preporučujem, ali ako idete tamo čuvajte se ženetine iz securityja koja juri za vama po parkingu i viče jer niste shvatili gdje se smije, a gdje se ne smije parkirati... {#}

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To bi u nekom normalnom servisu platio cca 150-200kn.

Ali eto - MR - MSAN gamad i RECRO dupelizci {#}

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
Bljeskanje pri paljenju

Platio identičan kvar 180 kuna, i nisu mi ništa zaboravili spojiti

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jurinjo kaže...

nisu mi ništa zaboravili spojiti

Naravno, to je dodatna usluga samo za VIP korisnike. {#}

A dodatak na cijenu je valjda porez na želju da se srcu dragi monitor preda u ruke isključivo nekom tko ima službeno ovlaštenje da ga šarafi... (ovdje ne računam ljubazne ponude kolega forumaša, ali kad su mi oni bili predaleko). A na Samsugovim stranicama oni su jedina ponuda ovlaštenog servisa za ZG.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice