23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 201.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: 23'' LED ili IPS LCD
Wuk19 kaže...

Ja također planiram uzeti Dell-a i kutiju (http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/konfiguracija-do-5000kn/75152.aspx), provjerite. 

Kao što je kolega Athlon64 naveo barem za ADM, dolazi pri kraju mjeseca, također mi je rečeno iz ADM-a da cijena još nije sigurna, no u Telebitu stoji ponuda i to za 1845kn, nadajmo se da će ADM pratit ili još bolje snizit cijenu.

ma malo sam sad razmislio , ekran stvarno nije nesto sto cu tako lako mijenjat , kvaliteta slike i ugoda za oći mi je sve , pa cekam della koliko god bude trebalo , ako sam mogao ispred 17-ke 5 godina mogu jos 10 dana.

17 godina
moderator
thedream kaže...
mbaksa kaže...

Ne znam sto onda uopce imas razmisljati - kupi LG 2220P - nece ti nabijati dioptriju jer ima dovoljno veliku tocku, ima velik vidljiv kut pa ce ti opcenito biti ugodnije raditi na njemu i neces se ti morati izvijati da bi u danom trenutku pogodio kut odakle ce ti se boje najmanje mijenjati, fotografije su dobre (iako bi na ovim skupljim IPS-ovima trebale biti bolje, mozda cak i znacajno bolje), ima DVI/HDMI/VGA konektore, u potpunosti je upravljiv i dobro je vidljiv na dnevnom svjetlu, a kosta nevelikih 1650 kuna.

Kao sto je vec bilo rijeci na temi, jedini kvalitativni problem mu je ogranicen gamut, medjutim i takav kakav jest, dat ce ukupno gledano preizniju sliku nego vecina (ili svi?) TN-ovi, s obzirom da iz perspektive osobe koja gledan ekran na TN-ovima ISTA boja na razlicitim dijelovima ekrana ima u najmanju ruku razlicitu svjetlinu, a moguce i ton - sto je posljedica slabog kuta vidljivosti. Badava ti kolorimetar kaze da je to tocno ta boja na sredini ekrana koja mora biti, ako je deset centimetara iznad ta "ista" boja vidljivo svjetlija (kad je ti gledas to vise nije ta ista boja!), a deset centimetara ispod vidljivo tamnija - kolorimetar boju uvijek "gleda" iz istog kuta.

Ma to je prva liga monitor, gledao sam ga nema dugo u Vemilu tj. Unusmediji, taman kad sam imao GTX460, prije kakvih 2mj.

Ma ja ne znam sto bih ti rekao. U odnosu na moj Samsung 226bw slika mi se cinila svjezom, svijetlom, opcenito mi se cinilo da je bijela poprilicno bijela i da su sve boje cisce, i boje na fotografijama su mi izgledale prirodnije. Ali prema onom mjerenju kolorimetrom ispada da ima problema s prikazom znacajnog dijela sRGB gamuta. Ne znam, mozda je ono bio samo neki problematican primjerak, a mozda zaista i jest tako (nemam kolorimetar da to izmjerim). Ali kazem - vjerojatno zbog cistog pozadinskog osvjetljenja (iako nije LED) i velikog kuta vidljivosti na kraju ispadne da monitor ima prirodnije boje od 226bw, a o drugim prednostima da i ne pricam.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Joj, znaš šta, gledajući ga onako u usporedbi sa ostalim TN-ovima pored, ne mogu se oteti dojmu ni da hoću, da se radi o klasi kvalitetnijem prikazu. Čak i onako tragikomično kalibriran, jer je 99% spojen direktno iz kutije, bez da su ga pipnuli, opet ima duplo čišću, nekako bistriju i baš to što kažeš, življu sliku.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

zvao sam opet adm i telebit , u adm.u kaze nista prije pocetka iduceg mjeseca , u telebitu slicno , kaze da imaju 3 distributera i da su im opet odgodili , kaze najvjerojatnije ce doci pocetkom iduceg mjeseca , pitao sam za cijenu , rekla je da je cijena u jednom trenutku cak bila i niza od 1800 a da neznaju kakva ce bit kad opet dode , ahhh , dode mi da narucim acera , al dobro , cekamo ih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

zvao sam opet adm i telebit , u adm.u kaze nista prije pocetka iduceg mjeseca , u telebitu slicno , kaze da imaju 3 distributera i da su im opet odgodili , kaze najvjerojatnije ce doci pocetkom iduceg mjeseca , pitao sam za cijenu , rekla je da je cijena u jednom trenutku cak bila i niza od 1800 a da neznaju kakva ce bit kad opet dode , ahhh , dode mi da narucim acera , al dobro , cekamo ih.

pa uzmi onda acera, očito te vuče.

dell je bolji monitor al ko ti garantira da će doći početkom sljedećeg mjeseca a mislim da ćeš i s acerom bit i više nego zadovoljan,

osim ako ekran ne gledaš iz nekih ekstremnih kutova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 15:36 (t0Msha).
15 godina
t0Msha kaže...
athlon64 kaže...

pa uzmi onda acera, očito te vuče.

dell je bolji monitor al ko ti garantira da će doći početkom sljedećeg mjeseca a mislim da ćeš i s acerom bit i više nego zadovoljan,

osim ako ekran ne gledaš iz nekih ekstremnih kutova.

ne gledam ekran iz nikakvih ekstremnih kuteva al ocu da mi ima lijepe boje i da mi bude ugodan za oci , pricekat cu della , kad dode moj je.

14 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Pozdrav ljudi!

Zanima me jedna stvar. Naime ja si isto zelim nabaviti Dell 2311, i imam priliku ga dobiti, odmah sljedeci tjedan, ali je iz prijasnje serije. Znaci ne ove koju svi cekamo, koja tek treba doci u ducane. Pa mi nije jasno, da li svi cekate novu seriju jer s ovom starom nesto masovno nije uredu ili? 

Heljp. :)

I da li netko zna, gdje u Zg mozda ima jos za nabavit 2209? Svi govore da se vise ne proizvodi i da ga nece nabavljati?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 11:49 (molanie).

0 0 hvala 0
15 godina
molanie kaže...

Pozdrav ljudi!

Zanima me jedna stvar. Naime ja si isto zelim nabaviti Dell 2311, i imam priliku ga dobiti, odmah sljedeci tjedan, ali je iz prijasnje serije. Znaci ne ove koju svi cekamo, koja tek treba doci u ducane. Pa mi nije jasno, da li svi cekate novu seriju jer s ovom starom nesto masovno nije uredu ili? 

Heljp. :)

I da li netko zna, gdje u Zg mozda ima jos za nabavit 2209? Svi govore da se vise ne proizvodi i da ga nece nabavljati?

mislim da nema neke velike razlike , gdje ces nabavit iduci tjedan ?

17 godina
neaktivan
molanie kaže...

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=dell+2209&x=0&y=0

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
15 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...
molanie kaže...

Ljudi, mala pomoć sad sam u velikoj dilemi, odustao sam od Dell U2711i jel sam skužio da se baš puno više ne dobije ako ga se uspoređuje sa Dell U2410i a košta skoro 1200kn više.

E sad mene zanima što vi predlažete uzet rađe ova dva gore citirana Dell 2209 ili jedan U2410i?

Ili imate neki bolji prijedlog?

17 godina
odjavljen
Schtefek kaže...
Wolverine_pce kaže...
molanie kaže...

Ljudi, mala pomoć sad sam u velikoj dilemi, odustao sam od Dell U2711i jel sam skužio da se baš puno više ne dobije ako ga se uspoređuje sa Dell U2410i a košta skoro 1200kn više.

E sad mene zanima što vi predlažete uzet rađe ova dva gore citirana Dell 2209 ili jedan U2410i?

uzmi dell u2410

17 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

Neki HP, biraj LP2475w il ZR24w.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Dajte neko objašnjenje, molim.

I ja naginjem U2410i ali si i razmišljam da bi možda više dobio sa dva monitora, al ako bi uzimao dva onda jedino idu 2x22" ili Dell ili Lg, jer kod Hp nisam našao dobar 22" monitor sa IPS matricom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bara kaže...

Koji rađe onda prvi ili drugi?

17 godina
odjavljen
Schtefek kaže...

Dajte neko objašnjenje, molim.

I ja naginjem U2410i ali si i razmišljam da bi možda više dobio sa dva monitora, al ako bi uzimao dva onda jedino idu 2x22" ili Dell ili Lg, jer kod Hp nisam našao dobar 22" monitor sa IPS matricom

a šta će ti dva bezveze,samo se grafička kartica puno više grije

i HP ima 22" ips zr22w

17 godina
neaktivan
Schtefek kaže...
Bara kaže...

Koji rađe onda prvi ili drugi?

E to pa ovisi o tome jel ti treba wide gamut monitor il ne, ako ne onda kupiš drugoga. Recimo ja bi kupio drugoga jel mi je konački proizvod u sRGB-u.

M4X kaže...

a šta će ti dva bezveze,samo se grafička kartica puno više grije

i HP ima 22" ips zr22w

To je prema ovima mići monitor, 21,5'' je i naravno 16:9 sa velikom rezom od 1920x1080 što i nije puno manje opterećenje od 1920x1200 što imaju 24'' monitori gore navedeni.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

@bara

da se ja sad ne prenavljam kaj znači wide gamut, te da ne googlam to, mi moš objasnit značenje toga?

Bavim se izradom web stranica, obradom fotografija za naš katalog, i naravno igranjem, pa bi i tome služio/li  monitor/i

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Schtefek kaže...

@bara

da se ja sad ne prenavljam kaj znači wide gamut, te da ne googlam to, mi moš objasnit značenje toga?

Bavim se izradom web stranica, obradom fotografija za naš katalog, i naravno igranjem, pa bi i tome služio/li  monitor/i

wide gamut RGB je spektar boja proizašao iz Adobe,znači da ćeš imat još više boja i gradienta boja nego sRGB,viši spektar boja...kaže ti sam naziv

hp zr24w je odličan za igre,mislim da ni dell u2410 nije ništa lošiji osim šta ima veći input lag

14 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

I tako sam otisla kupiti monitor, i nema ga vise. Bio jedan jedini u Magazin Rs. Jel to netko od vas uzeo, ha? :D

A ovo za 2209, fino su poskupili. Bzvz. A nit ga ima nigdje tamo na lageru, isto treba cekat kao 2311, i sto je najsuper bit ce skuplji od 2311. Krašno.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
molanie kaže...

I tako sam otisla kupiti monitor, i nema ga vise. Bio jedan jedini u Magazin Rs. Jel to netko od vas uzeo, ha? :D

A ovo za 2209, fino su poskupili. Bzvz. A nit ga ima nigdje tamo na lageru, isto treba cekat kao 2311, i sto je najsuper bit ce skuplji od 2311. Krašno.

Ne brini, bit ce jos monitora.  {#} Ionako za pol godine-godinu, za istu lovu moci ces kupiti bolji monitor.  {#}

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
molanie kaže...

Ne brini, bit ce jos monitora. {#} Ionako za pol godine-godinu, za istu lovu moci ces kupiti bolji monitor. {#}

baš nisam skužil da su recimo ti IPS, točnije Dell U2410i nije ništ pojeftinio u zadnjih par god, mislim da je oko 3 god na tržištu

Kaj velite rađe jedan od 24" nego dva od 22"?

Može netko iz iskustva reći kaj o tome?

16 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ja sam svoj 2007wfp platio 3500kn prije 2 i pol godine a sad dobiš za te pare 24",znači i monitori pojeftinjuju samo malo sporije nego ostali HW.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
molanie kaže...

Ne brini, bit ce jos monitora. {#} Ionako za pol godine-godinu, za istu lovu moci ces kupiti bolji monitor. {#}

Istina, samo je meni on trebao jucer, a ne za pola godine. {#}

15 godina
neaktivan
Schtefek kaže...
mbaksa kaže...
molanie kaže...

baš nisam skužil da su recimo ti IPS, točnije Dell U2410i nije ništ pojeftinio u zadnjih par god, mislim da je oko 3 god na tržištu

Baksa bi 2 od 22, svi drugi jedan od 24. {#}{#}{#}Šta radiš na kompu da ti trebaju dva odvojena panela? Fejsbuk se ne računa.

Cemetary gates
17 godina
moderator
Schtefek kaže...
mbaksa kaže...
molanie kaže...

Ne brini, bit ce jos monitora.  {#} Ionako za pol godine-godinu, za istu lovu moci ces kupiti bolji monitor.  {#}

Ali su se zato pojavili vrlo pristupacni IPS monitori - 22" za od 1650 kn - tolko su pred godinu (dvije?) kostali TN monitori.

Schtefek kaže...

Ovisi sto radis. S dva 22"-na monitora dobis strasno puno ekranskog prostora. Sad je samo pitanje je li ti nuzna Full HD rezolucija - ako ti nije nuzna, i ako ti nije nuzno da imas maksimalno kvalitetne boje za iznos koji planiras potrositi, onda su dva 22"-na monitora bolji izbor.

thedream kaže...

Baksa bi 2 od 22, svi drugi jedan od 24. {#}{#}{#}Šta radiš na kompu da ti trebaju dva odvojena panela? Fejsbuk se ne računa.

LOL. Na drugom ekranu mi je vecinu vremena ukljucena digitalna televizija.  {#} Ili ako nesto ostavim da se obavlja (rekodiranje, upload), to uvijek mozes nadgledati na jednom ekranu, a radis na drugom. Opcenito, recimo ako pisem neki tekst, na jednom ekranu imam web-browser, a na drugom editor teksta. I onda jos nekamo zguram editor slika, odnosno on najcesce cuci u taskbaru. Ili kad montiram video, na jednom ekranu imam osnovno sucelje programa za montazu, a po cijelom drugom preview videa. Za montazu videa mogao bih iskoristiti i tri monitora - da na trecem imam otvorene foldere u Exploreru, web-browser i editor slika. Uvijek se moze naci primjena. Ne znam kako sam prije zivio samo na jednom monitoru (mislim - znam, konstatno prebacivanje izmedju otvorenih aplikacija s Alt+Tab).

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 19:05 (mbaksa).
17 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Ovisi sto radis. S dva 22"-na monitora dobis strasno puno ekranskog prostora. Sad je samo pitanje je li ti nuzna Full HD rezolucija - ako ti nije nuzna, i ako ti nije nuzno da imas maksimalno kvalitetne boje za iznos koji planiras potrositi, onda su dva 22"-na monitora bolji izbor.

@scheftec uzmi della u2410 i ne kompliciraj,nema boljeg jel kužiš? ima ali su 10k kn

sa dva monitora temperatura grafičke u idleu je veća 10 stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 19:03 (M4X).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ja bi uzeo HP2475 da gledam 24" modele. Makar gladovao par mjeseci, ne kupuje se takvo čudovište svake godine.

@ m4x : Tko ti je to rekao? 10 stupnjeva. Zanimljivo, nisam primjetio na 4350, a ni 5450, obje su pasivne. Otkud ti to, koja kartica?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 19:06 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
thedream kaže...

Ja bi uzeo HP2475 da gledam 24" modele. Makar gladovao par mjeseci, ne kupuje se takvo čudovište svake godine.

igrat će igre i dell je tu ipak nešto bolji

17 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

@bara

E onda će ti HP ZR24w biti dovoljan, pretpostavljam da kod fotografija koristiš sRGB profil kao izlazni.

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

@ m4x : Tko ti je to rekao? 10 stupnjeva. Zanimljivo, nisam primjetio na 4350, a ni 5450, obje su pasivne. Otkud ti to, koja kartica?

Ne obracaj paznju ;)

Vidis da ga svi ignorisu ;)

:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice