Plastične bombice

poruka: 48
|
čitano: 6.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Plastične bombice

I tko je sad u pravu?{#} Ja sam završio menadžment pa se iskreno baš i ne kužim u sve to, a koliko vidim po netu ljudi većinom počnu svađe o tome tko je u pravu, odnosno treba li to ili ne...

Ajmo reći da trebaju jer kako @Lacko kaže sve da se oni i stave unutar samog napajanja na putu do grafičke se opet stvore smetnje tako da su tu s razlogom. E sad ono šta mene buni je to zašto napajanja tipa seasonic i slični takvo nešto ne koriste? A uz to takva napajanja znaju biti i modularna gdje opet može doći do malih gubitaka

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Plastične bombice

Ma kakve smetnje na liniji snage, pa nije to signal, a i stavite sve kabele u komp usporedno pa ćete vidjeti da će sve raditi kako treba, stavite kabel napajanja od procesora paralelno s čipovima na matičnoj, pa opet neće ništa biti. To su zanemarive stvari. Na takve smetnje su osjetljivi isključivo signali male amplitude.

I kao što kažeš volume, da je to tako bitno, svi proizvođači bi imali.

Svi smo mi Mentalist.

1 1 hvala 1
13 godina
odjavljen
Plastične bombice

Kao što sam već napisao,to je totalno bespotrebno-imalo bi smisla da ti je komp u trafostanici,ali ovako jednostavno je bezvezno i glupo.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Plastične bombice

Znači ne moram se bojati da će mi uništiti grafičku ako ih skinem?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Plastične bombice
Volume kaže...

Znači ne moram se bojati da će mi uništiti grafičku ako ih skinem?

Naravno da ne moraš. To je kao da se bojiš da če ti otpasti kotač s auta jer si skinuo ratkapu.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
16 godina
odjavljen
Lacko kaže...

father objasni mi koja je posanta da ga stavljaju u napajanje kad se smetnje induciraju od napajanja do grafe

ako se dva kabla krizaju npr

12v za hard i za grafu ako ovaj ide za hard preko ovih za grafu stvaraju se smetnje. 2 razred elektronicke skole cak i u osnovnoj se to ucilo

induciranje napona.

Da učilo se, ali taj inducirani napon je manji od dopuštenog ripple-a kojeg napajanje ima. Da se radi o komunikacijskoj liniji dugoj nekoliko metara ili čak kilometara (ovisno o vrsti kabela i jačini signala), onda bi značilo.

Meni recimo, SATA kabel prolazi kraj glavnog kabela za napajanje matične i procesora, kraj kabela za napajanje diska i kraj čitavog klupka viška kablova od napajanja i opet nemam problema.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
MrBlc kaže...
Lacko kaže...

father objasni mi koja je posanta da ga stavljaju u napajanje kad se smetnje induciraju od napajanja do grafe

ako se dva kabla krizaju npr

12v za hard i za grafu ako ovaj ide za hard preko ovih za grafu stvaraju se smetnje. 2 razred elektronicke skole cak i u osnovnoj se to ucilo

induciranje napona.

Da učilo se, ali taj inducirani napon je manji od dopuštenog ripple-a kojeg napajanje ima. Da se radi o komunikacijskoj liniji dugoj nekoliko metara ili čak kilometara (ovisno o vrsti kabela i jačini signala), onda bi značilo.

Meni recimo, SATA kabel prolazi kraj glavnog kabela za napajanje matične i procesora, kraj kabela za napajanje diska i kraj čitavog klupka viška kablova od napajanja i opet nemam problema.

Da se nadovežem - a tek bi kod SATA kablova trebalo biti problema. No magnetna polja su mizerna kod ovako niskih napona i struja kakve teku kroz kablove unutar računala. Još da se radi o izmjeničnoj struji, nešto bih rekao, ali ovako... ne zaboravi na "kretanje magnetnog polja u odnosu na vodič ili kretanje vodiča u odnosu na magnetno polje" da bi se nešto induciralo.

Da skratim - obzirom da se radi o istosmjernoj struji, u statičkom okruženju, kondenzatori (i feritne jezgre!) na kablu su bullshit.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
protjeran

Ferit-core je bitan kod analognih signala, ne kod naponskih kablova.

Primjerice, na 20m D-SUB kabla bez feritnih jezgri na krajivima, projektor

projecira zamućenu sliku.

Ali sa 20m kabla koji ima dva ferita na svakom kraju, sve radi savršeno.

Inteferencija vanjskih utjecaja riješava feritna jezgra.

Kod digitalnog prijenosa to i nije tako uočljivo, jer ako je na ulazu 1001, i na izlazu 1001,

to je to, nema smetnji. Jedino može doći do pucanja signala, dakle ulaz pošalje 1001, izlaz dobije 100_,

tada povratnom vezom odašiljač mora ponovno poslati taj isti signal. To je sve mjerivo,

ali u realnom vremenu se to dešava toliko brzo, da ljudsko oko to nikad neće primjetiti (osim ako fali

niz koji odgovara vremenu od bar 1 sekunde, tada bi se naravno primjetilo).

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 23:07 (Don Kihoty).
15 godina
odjavljen
Plastične bombice

I još jedna jako bitna stvar, što se tiče samih induciranih struja. 

Primjetite kako + i - idu zajedno paralelno, a učili ste iz fizike da ako u dva paralelna kabela kojima teče struja jedakog iznosa, a suprotnog smjera, magnetska polja se poništavaju.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Nemaš minusa. Imaš +12V, +5V, +3,3V i 0V (masa).

Ali ti je sve to nebitno, zato što istosmjerni naponi ne iduciraju jako elektromagnetsko polje,

za to ti treba visokofrekventni napon od recimo 10.000Hz, s kojim bez problema možeš ionizirati zrak.

(Napraviš si Teslinu lebdjelicu, najjednostavnije ti je koristiti napajanje iz CRT monitora, pošto je već samo po sebi visokofrekventno)

15 godina
odjavljen
Plastične bombice

A šta je 0V nego minus :) Na to sam mislio u svakom slučaju. Minusom uvijek teče jednaka struja kao u svim plusevima zajedno. Na grafičkoj je ionako samo 12V.

A i istrosmjerna stvara magnetsko, kako ne, šta misliš kako rade elektromagneti, i uzbuda u električnim motorima :)   Samo treba ampera...

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
15 godina
Plastične bombice

nisam ja reko da ce eksplodirat sad napajanje il grafa mislim ono.

nego kazem sta je i zasto se to stavlja sve ima svoj razlog neka napajanja nemaju neka imaju.

da se mene pita ja bi rade imo to napajanje nego napajanje bez toga.

naravno to su mali omjeri smetnji itd itd itd. ali opet ih ima i proizvodac je stavio da i te male svede na jos manje i tjt..

na tebi je dali ces maknut il ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa ferite skineš, staviš sleveove, i vratiš ferite, i to je to.

13 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

To 99 % nisu feriti nego kondići u oklopu. Često sam to viđao kada su ljudi sleevali-maknu kondić i gotovo.

14 godina
Plastične bombice

Evo uspio sam riješit jedan konektor, više sam izgubio živce tako da je drugi sutra na redu. Sve u svemu ova kapica oko zavojnice me poprilično izjeb... Nekako sam je uspio kidati na manje dijelove skalperom i onda klještima čupati, zavojnicu sam na kraju potpuno skinuo i za sad nemam nikakvih problema, a samo se molim da tako i ostane{#}. Nego ima možda tko koji pci-e konektor viška a da je crne boje, ovaj svoj sam obojao crnim flomasterom ali je skroz šugavo ispalo

0 0 hvala 0
17 godina
Pranja kaže...
Don Kihoty kaže...

To 99 % nisu feriti nego kondići u oklopu. Često sam to viđao kada su ljudi sleevali-maknu kondić i gotovo.

EEEEEEEEEE WRONG!

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
Plastične bombice

Kaj mislite o farbanju konektora crnim sprejom? Koliko je to sigurno?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Pranja kaže...
Don Kihoty kaže...

EEEEEEEEEE WRONG!

Zato i nisam napisao 100 %. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice