Casebuild >TRON<

poruka: 69
|
čitano: 21.254
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Casebuild >TRON<

Savrseno, svaka cast :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
offline
Re: Casebuild >TRON<
bradonja_85 kaže...

Da je nekako ukomponirat sliku identity disc-a na prednju ili gornju stranicu?

 

 

Imao sam u planu napraviti takvo nešto iz plexija ali požurio sam se da završim zato jer imam u planu obaviti par sitnica prije nego počne faks. Uglanom prvom prilikom koju dobim popunit ću gornju stranicu sa nekim takvim motivom.

 

@ba2033 - - - Jednostavno nisam dobio ideju da bi mogao tako nešto napraviti a sada se ne mogu vratiti nazad :D

 

@DamageHigh ; toxic ; Swifty ; Batista ; Schumix ; QuidZz ....   Hvala drago mi je da nisam jednini kome se sviđa case :D

elCid
12 godina
offline
Casebuild >TRON<

Stvanrno savrsen mod nemam rijeci :D


Da pokusas ove "diskove" sta je prethodno postavio bradonja_85 stavit u kuciste kao drzace za hardove? to bi bilo ljepo :D

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
offline
Casebuild >TRON<

Pozdrav, 

 

nisam se uključio odmah (na moju žalost) pa sam morao ovako u par minuta pregledati kako si sve radio i napredovao s vremenom.
Na prvu kada sam vidio "Tron" očekivao sam crno i neonski plavo

no ovaj izbor boja koji si odabrao me oduševio.

Nemam što reći, ali dugo se nije ovako pedantan, precizan i kvalitetno odrađen casebuild/casemodding vidio na BUG Forumu.
Sve si nam prikazao, objasnio što si radio. Sve si pedantno i lijepo složio.
Majstorski odrađeno.

A što ja najvažnije, puno minor ideja si nam dao koje sami možemo napraviti.
Recimo ofarbati backplate od grafičke kartice (ja sam to mislio autolakom?).
Onda ofarbati CPU cooler isto nije loše (iako možebitno utječe na performanse).

 

Svaka čast i obavijesti nas ako bude još izmjena.{#} 

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
Moj PC  
7 0 hvala 2
12 godina
odjavljen
offline
Re: Casebuild >TRON<

@sudy_freak - - - Hvala, u početku sam razmatrao staviti crno-plavu kombinaciju ali nema za kupiti laka u aqua-plavoj i neon-plavoj nijansi (postoji plavi i nebesko-plavi). Uz to drago mi je da stvari koje sam radio u svome projektu mogu poslužiti nekome kao inspiracija u vlastitoj modding avanturi.

 

Što se tiće backpleta-a (isto kao i prednju stranu) njega sam polakirao tankim slojem bezbojnog laka jer nehrđajuću čelik (isto kao aluminij,bakar...) na zraku oksidiraju tj. "gube sjaj" i na njih se ljepi masnoća sa prstiju. Stoga kada se zaštite bezbojnim lakom zadršavaju sjaj i lakše je taj "sjajni izgled održavati" nije potrebno ga polirati.

 

Lakiranje hladnjaka u crno - - - Većina današnjih hladjnaka napravljena je od aluminija i bakra. Aluminij i bakar su vrlo podložni atnosferskim utjecajim (oksidiranju) tj. sa vremenom gube termalnu i električnu vodljivost (gubi na performansama) stoga se u preksi na njih nanosi tanak sloj nikla, materijala koji je puno otporniji na atnosferske tjecaje i nema puno manju termalnu vodljivost od bakra (nikal je puno skuplji od aluminija pa se ovo koristi kod skupljih hladnjaka npr. noctuini i termalrightovi modeli). Puno jeftinija alternativa ovome je koristiti termoosjetljivu crnu boju(ovo se koristi kod radijatora za vodeno i hladnjacima za tranzistore - audio pojačala).

 

Što se tiće rada hladnjaka on radi jednako dobro kao i prije ali tvrditi da sada hladi bolje bi bilo dovođenje u pitanje moje objektivnost i obavljenih mjerenja.   :D

 

Sada baš nemam vremena raditi na kućištu jer faks počinje za tjedan dana (možda neke manje stvari) ali ako bude kakvih pomak postat ću update.

 

Pozdrav;

elCid
12 godina
odjavljen
offline
Casebuild >TRON<

OK, došlo je vrijeme za novi avatar i nastavak projekta... :D

 

Prvi i najteži korak je bio nabava kućišta. Kako sam uvijek htio mATX build ovo je bila prilika. Trilema je bila između CM N200, Chiefteca LT-01B i Fractala Core 1000. Kako je dizanj Chiefteca inspiriran najlošijim Picassovim slikama on je prvi ispao iz utrke. Nakon stotina pročitanih i pogledanih recenzija odluka je pala (presudna recenzija). CoolerMaster N200 je "djevojka za vodit doma".

 

Šalu na stranu, izuzev estetike koja možda ne odgovara svakom N200 je što se tiće opcija i dodataka definitivno "best buy" u klasi mATX kućišta. Od kada sam otvorio kutiju (iako sam znao što ću dobit) jednostavno sam bez riječi. Moram izdvojiti dva uključena 120mm ventilatora, ventilirane PCI brackete (mogu se ponovo koristit), rupe po MBO trayu za kablove, male rupice za vezivanje kablova plastičnim vezicama, mogućnost montiranja 120mm radijatora na stražnjoj i gornjoj strani te 240mm ne prednjoj bez ikakvog modanja! te uključeni filteri protiv prašine na svim rupama osim stražnje. 

 

Nisam baš imao sreće po pitanju slikanja, ma kvragu samo mi je jedna slika uspjela :). Sutra namjeravam izvesti kućište na svježi jutarnji zrak i okinuti par slika tako da idući tjedan bude neki ozbiljniji modding napredak. (Sutra budem editiral ovaj post sa novim slikama).

Jedna jedina Jedna jedina
elCid
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:07 (elCid).
 
10 0 hvala 0
12 godina
offline
Casebuild >TRON<

Oho.
Predlažem da otvoriš novu temu, da se ne miješa ovo. {#} 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Casebuild >TRON<
dombak1608 kaže...

Oho.
Predlažem da otvoriš novu temu, da se ne miješa ovo. {#} 

slazem se,ostavi trona na miru da ima svoju temu,a otvori novu za N200 :)

♣ ♥ ♦ ♠
12 godina
odjavljen
offline
Casebuild >TRON<

Hvala dečki. Otvorio sam novu temu.... :)

 

 

elCid
 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice